Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 10-8-2009

 

 

 

 
Επίσκεψη Τσίπρα στο Μαίναλο
 Την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009 ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης ΤΣΙΠΡΑΣ θα επισκεφθεί το Μαίναλο και το Δήμο ΒΥΤΙΝΑΣ, προκειμένου να αναδείξει θέματα, που έχουν σχέση με την προστασία και διαχείριση του φυσικού πλούτου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

10.30 έως 12.00: Περιοδεία σε περιοχές του Μαινάλου.
12.15: Επίσκεψη στο Δασαρχείο Βυτίνας.
13.15: Συνάντηση με Δήμαρχο Βυτίνας.

 

 
12η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας Λεωνιδίου
Το Σάββατο 29/08/08 διοργανώνεται στο Λεωνίδιο η 12η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας Λεωνιδίου.

Η επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων επιστεγάζεται με την αυθόρμητη προσέλευση των χιλιάδων επισκεπτών.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Έναρξη με τον Νίκο Βαρβερέσο, τους νεαρούς Γεώργιο Πήλιουρα - Δάβο Δημήτριο με το μπουζούκι τους

ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό Όμιλο Λεωνιδίου, με πρώτο χορό τον Τσακώνικο,

προσφορά εδεσμάτων και διαγωνισμό φαγητού με βάση την Τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με λαϊκή συναυλία.
Τραγουδούν:
Αναστασία Μουτσάτσου και Παναγιώτης Λάλεζας
μαζί τους ο Μιχάλης Δημητριάδης.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια για να χορέψουμε όλοι μαζί.

 

 
Ερώτηση Αμμανατίδου για την προσβολή Μελισσοσμηνών στην Αρκαδία
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό:
Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Θέμα: Προσβολή Μελισσοσμηνών από το Nosema Ceranae στην Αρκαδία

Η φετινή χρονιά ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη μελισσοκομία της περιοχής μας. Όπως είναι γνωστό ο ορεινός όγκος του Μαινάλου, κάθε χρόνο από τέλη Μαΐου έως μέσα Ιουλίου, συγκεντρώνει αρκετές χιλιάδες μελισσοσμήνη, για την παραγωγή του γνωστού ελατόμελου Μαινάλου, το οποίο αποτελεί την κύρια μελιτοφορία της ευρύτερης περιοχής.

Παρ' όλα αυτά, από αρχές Ιουνίου παρουσιάστηκαν τα πρώτα έντονα κρούσματα ραγδαίας απώλειας πληθυσμού μελισσοσμηνών. Μετά από συνεχείς αναφορές μελισσοκόμων για δραστική μείωση του πληθυσμού των μελισσοσμηνών τους και της αποδοτικότητας τους, ο Συνεταιρισμός Αρκαδίας αναζήτησε τα αίτια και τη λύση του προβλήματος με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων (Δ/νση Κτηνιατρικής Αρκαδίας, Δ/νση Γεωργίας Αρκαδίας, ΕΛΓΑ, Κτηνιατρείο Τρίπολης).

Κατόπιν καταμέτρησης που έχει διενεργήσει ο Συνεταιρισμός Αρκαδίας κατάληξε στο συμπέρασμα ότι απωλέσθηκε άνω του 50% της φετινής παραγωγής για το έλατο Μαινάλου, για τους παραγωγούς που έπαθαν τις σοβαρότερες προσβολές.

Όπως φαίνεται από το πόρισμα του ΕΘΙΑΓΕ (με αρ. πρωτ. 3394/21-7- 09), πρόκειται για προσβολή από το πρωτόζωο Nosema Ceranae.

Για την καταπολέμηση της παραπάνω ασθένειας δεν υπάρχει εγκεκριμένο σκεύασμα, ούτε κάποια εναλλακτική θεραπεία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Σε ποιες ενέργειες θα προβούν και τι μέτρα προτίθενται να λάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου προκειμένου να υπάρξει άμεσα η αντιμετώπιση του προβλήματος από την προσβολή του Nozema Ceranae, που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι της Αρκαδίας;
• Θα υπάρξει άμεσα κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των μελισσοκόμων;

Η ερωτώσα Βουλευτής
Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία

 

 

 
Νέα του Αστέρα
Μπήκαν στις προπονήσεις Μητσέας, Ζεάν, Ουριμπάρι

Μετά το χθεσινό ρεπό που είχε δώσει στους ποδοσφαιριστές του Αστέρα ο Μάριο Γκόμες, σήμερα το πρωί είχαν προγραμματιστεί αιματολογικές εξετάσεις και λίγο αργότερα προπόνηση, όπου δόθηκε έμφαση στην φυσική κατάσταση.

Κανονικά στις προπονήσεις μπήκαν από σήμερα οι Μητσέας, Ζεάν Κάρλος και Ουριμπάρι, ενώ ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας ακολούθησαν οι Νταμόντε, Καρέρα.

Το επόμενο φιλικό του Αστέρα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Αυγούστου στην Τρίπολη με την Ηλιούπολη (7 μ.μ.), το οποίο θα αποτελέσει την πρόβα-τζενεράλε για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Οι προπονήσεις της ομάδας θα συνεχιστούν αύριο το πρωί (8 π.μ.), ενώ μέχρι την Παρασκευή θα γίνονται μόνο πρωινές, ενώ εκείνη την ημέρα έχει προγραμματιστεί να γίνουν δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα).

Τέλος, η εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε με θέμα την έναρξη του πρωταθλήματος Super League 2009-2010 και αποφάσισε να τηρηθεί το αρχικό αγωνιστικό πρόγραμμα, με ημερομηνία έναρξης 22-23 Αυγούστου 2009.

Άντεξαν ένα ημίχρονο

Η ομάδα νέων του Αστέρα ηττήθηκε από τον Παναργειακό 4-0 (ομάδα Γ' Εθνικής κατηγορίας), έχοντας πολύ καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, όπου λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου το σκορ ήταν 0-0.

Από το παιχνίδι αυτό ο Οράσιο Γκονσάλβες έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει δυνατά φιλικά, προκειμένου να διαπιστώσει το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας απέναντι σε σαφώς πιο δυνατούς αντιπάλους.
Αστέρας: Κυριακόπουλος, Κολιός, Συμεωνίδης, Σεντεμέντες, Κίτσος, Γιαννούλης, Τσουμάγκας, Κουρμπέλης, Γεωργίου, Καράμπελας, Αγγελόπουλος. Στο β' ημίχρονο έπαιξαν και οι Τασουλής, Φιλάι, Κουλόπουλος, Μπακασέτας.
- Ακυρώθηκε το προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι με τον Πανηλειακό, που ήταν να διεξαχθεί την Τετάρτη 12 Αυγούστου.

Καλή εμφάνιση από εφήβους

Η ομάδα εφήβων του Αστέρα ηττήθηκε από τις Βρασιές 3-2 (ομάδα Δ' Εθνικής) στο φιλικό παιχνίδι που έδωσε εκτός έδρας. Τα δύο τέρματα του Αστέρα σημείωσε ο Ξεροβάσιλας.

Οι έφηβοι του Αστέρα πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις, απέναντι σε μία ανδρική ομάδα που προετοιμάζεται για το περιφερειακό πρωτάθλημα.

Το επόμενο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας για την εφηβική ομάδα του Αστέρα έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 12 Αυγούστου με τον ΑΟ Κιβερίου στο γήπεδο της Αγίας Τριάδας Αργους (6 μ.μ.)

Ντεμπούτο στην Τρίπολη με νίκη
Αστέρας Τρίπολης-Ηλυσιακός 1-0


Η «πρώτη» του Αστέρα στην Τρίπολη συνδυάστηκε με φιλική νίκη επί του Ηλυσιακού με 1-0, χάρη σε ένα τέρμα που σημείωσε ο Μαρσελάο στο 33ο λεπτό.
Προηγήθηκε έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Καρντόσο, που από δεξιά «κοίμισε» την αντίπαλη άμυνα πασάροντας στον Βραζιλιάνο, που με δυνατό βολέ από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τάμπαση.
Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο φιλικό που σκόραρε ο Μαρσελάο, μετά το γκολ που πέτυχε με φάουλ στο Περιστέρι.

Οι κυριότερες φάσεις του σημερινού φιλικού παιχνιδιού ήταν οι παρακάτω:
- Στο 5ο λεπτό δυνατό σουτ του Δήμου από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα να περάσει πάνω από την εστία του Ντεγκρά
- Στο 13ο λεπτό το σουτ του Τσέζαρεκ μέσα από την περιοχή, ο Τάμπασης απέκρουσε παραχωρώντας κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης και μετά το κόρνερ του Έντερ, η κεφαλιά του Μαρσελάο έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ.
- Στο 17' σουτ του Φυτανίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Τάμπασης, ενώ στο 20ο λεπτό η σέντρα-σουτ του Φυτανίδη έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από την εστία του Ηλυσιακού.
- Στο 30' το σουτ του Καρντόσο από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Τάμπασης
- Στο 39' το σουτ του Φρίμπονγκ από 30 μέτρα, μπλόκαρε εύκολα ο Ντεγκρά
- Στο 62' όμορφη ατομική ενέργεια του Ουντότζι και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί «παράθυρο» του Μανωλόπουλου
- Στο 72' και στην μοναδική επικίνδυνη φάση του Ηλυσιακού στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τρέχο με απευθείας χτύπημα φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αναστασόπουλου
- Στο 75' ο Βίλτσες πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από την αριστερή πλευρά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά η σέντρα-σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Μανωλόπουλος
- Στο 77' ο Ουντότζι έκανε όμορφη ατομική ενέργεια και μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά το δυνατό σουτ που έκανε, έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Αστέρας: Ντεγκρά (46' Αναστασόπουλος), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαρτολίνι, Λαδάκης (73' Γ. Αποστολίδης), Μπαστία, Καρντόσο (61' Βίλτσες), Ουντότζι, Έντερ, Τσέζαρεκ (58' Καούνος)
Ηλυσιακός: Τάμπασης (58' Μανωλόπουλος), Ρήντ (46' Μαντζουράκης), Ουμούρι (53' Βελέτης), Παλάσκας (46' Τσιρογιάννης), Φρίμπονγκ (46' Σκάρος), Δήμου (53' Αυλωνίτης), Τσαμπούρης (66' Τεγούσης), Παυλίδης (56' Τρέχο), Μπερνιδάκης (61' Σάμιος), Πουλάκος (56' Βούισιτς).
- Ο Μάριο Γκόμες έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές για την Κυριακή και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για προπόνηση την Δευτέρα το πρωί (8 π.μ.)

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα