Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 9-12-2009

 

 

 

 
Από τη συνάντηση Ρέππα με τον Υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας Igor Levitin.

Στη συνάντηση, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη και του Γενικού Γραμματέα Χάρη Τσιόκα, συζητήθηκαν θέματα διεύρυνσης της συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας στους τομείς των οδικών, σιδηροδρομικών και αεροπορικών μεταφορών.

H ρωσική πλευρά απάντησε θετικά στην παρατήρηση του κ Ρέππα ότι οι επαγγελματίες οδηγοί οχημάτων της Βόρειας Ελλάδας θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα έκδοσης βίζας από το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη και να μην είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στην Αθήνα για το σκοπό αυτό.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Ρέππας δήλωσε:

«Οι παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γίνονται ακόμη καλύτερες με τις συμφωνίες που προωθούμε μεταξύ των δύο χωρών, όσον αφορά στις οδικές, σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές. Πιστεύουμε ότι στον επόμενο χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί η εργασία που γίνεται μέσω της κοινής επιτροπής εμπειρογνωμόνων των δύο Υπουργείων, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε μια νέα συμφωνία για τις οδικές μεταφορές, που θα ενισχύσουν περαιτέρω την εμπορική συνεργασία και τις οικονομικές σχέσεις.

Συζητούμε επίσης την περαιτέρω βελτίωση του πλαισίου για τις αεροπορικές μεταφορές, προκειμένου να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος όσον αφορά στη σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Μόσχας, αν και ακούγεται φιλόδοξο είναι ρεαλιστικό, θέτουμε το στόχο μέσα στο 2010, να λειτουργήσει με δύο εμπορικά δρομολόγια την εβδομάδα. Όλα αυτά αποτελούν αντικείμενο συζήτησης. Η Ρωσική πλευρά, όπως και εμείς, κάναμε την θέση μας και την ισχυρή βούλησή μας γνωστή ο ένας στον άλλον, προκειμένου να βελτιώσουμε αυτή τη συνεργασία και να πετύχουμε στο συντομότερο χρόνο τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ευχαριστούμε τον Υπουργό για την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Η συνεργασία μας αυτή, είναι ουσιαστική και θα έχει συνέχεια».

Igor Levitin: «Οι συνομιλίες μας είχαν μεγάλη επιτυχία. Ήταν ικανοποιητικές. Ανάμεσα στις χώρες μας υπάρχει συνεχής διάλογος στον τομέα των μεταφορών. Υπάρχει και μια σειρά από ζητήματα τα οποία μπορέσαμε να προχωρήσουμε σήμερα στη διάρκεια αυτής της συνάντησης. Όλα αυτά θα διευκολύνουν το έργο των μεταφορικών εταιρειών των χωρών μας».

 

 

 
Συναντήσεις Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με φορείς της Αρκαδίας
Ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και του διαλόγου με φορείς της Αρκαδίας, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσει τις εξής συναντήσεις:
- Αύριο Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 20.00, θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Τ.
- Την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 12.30, θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Επίσης, ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στο πλαίσιο της προσπάθειας για καλύτερη επικοινωνία με τους Δήμους της Αρκαδίας, έχει ήδη ξεκινήσει μια σειρά επισκέψεων στις Συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Το Προηγούμενο Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου παρευρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κλείτορος, ενώ το επόμενο Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου θα παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γόρτυνος.

Την Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009, στις 18.30 στο ξενοδοχείο "Μαίναλον", μετά και τη σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε και συζητήθηκε στη Βουλή, έχει προσκαλέσει σε σύσκεψη φορείς της Αρκαδίας, προκειμένου την προώθηση του αιτήματος σχετικά με τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Οικολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο στο Όρος Μαίναλον».

 

 

 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, ενημερώνει όλα τα άμεσα ενδιαφερόμενα μέλη, για τη διοργάνωση Ημερήσιου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου με τον τίτλο «Εξαγωγές: Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική»

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, εφόσον δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον 15 επιχειρηματίες, με προτεινόμενη ημερομηνία εντός του διαστήματος 7/1/2010 – 15/1/2010.

Το εν λόγω σεμινάριο απευθύνεται σε εξαγωγικές επιχειρήσεις και εν γένει τοπικές επιχειρήσεις (τουριστικές, παροχής υπηρεσιών κλπ) οι οποίες επιθυμούν να γνωρίσουν τον αραβο-τουρκικό και μουσουλμανικό κόσμο (πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές πτυχές αυτού) προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να ανακαλύψουν νέες αγορές.

Στόχος του σεμιναρίου: Καλύτερη προώθηση τοπικών προϊόντων με βάση τη γνώση της περιοχής - αγοράς
• Επιμόρφωση στελεχών επιχειρήσεων που μεταβαίνουν στη περιοχή – αγορά
• Κατάθεση επιχειρηματικών ιδεών και προτάσεων για την περιοχή – αγορά
• Διαμόρφωση θεσμικών προτάσεων Οικονομικής Διπλωματίας για τη συγκεκριμένη περιοχή - αγορά

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι 23/12/2009

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας στα τηλέφωνα: 2710 227141-2. Υπεύθυνος κ. Ντούβας Ανδρέας.

 

 

 
Ξετυλίγεται το αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης
Με την σημερινή του τοποθέτηση ο Υπουργός Εργασίας προδιέγραψε ένα σενάριο αποδόμησης του σημερινού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Από την μια μεριά δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας των ελλειμμάτων, ενώ από την άλλη συμπεριφέρεται λες και η σημερινή κυβέρνηση προέρχεται από παρθενογένεση και προσπαθεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που με τις αλλεπάλληλες επεμβάσεις τους στο παρελθόν υποτίθεται ότι έλυσαν το πρόβλημα της Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ελλάδα. Περισσότερα...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
Τακτική εν όψει Αρη
Με τακτική στο γήπεδο συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη με τον Αρη (16.45). Οι παίκτες χωρίστηκαν σε ομάδες ακολουθώντας ασκήσεις για ανάπτυξη παιχνιδιού και την κυκλοφορία της μπάλας

Ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος είχε στη διάθεση του σήμερα και τον Μαρσελάο, που χθες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους, αλλά και τον Νταμόντε που μπήκε χωρίς προβλήματα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

Παράλληλα, την πρώτη προπόνηση με τον Αστέρα έκανε ο Κροάτης επιθετικός Γκόραν Λιουμπόγεβιτς, ο οποίος συμμετείχε κανονικά σε όλο το πρόγραμμα της ομάδας. Στον αντίποδα, ο Σεμπάστιαν Καρέρα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι (3.00 μ.μ.) ενώ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το πρωί (11.00 π.μ.), όπου μετά ο τεχνικός του Αστέρα θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι με τον Αρη.

 

 

 
Η πρώτη ήττα του Αρκαδικού στην Τρίπολη...
Αρκαδικός-Ολυμπιάδα Πατρών 77-90 (43-49)

Την πρώτη του ήττα στην Τρίπολη γνώρισε ο Αρκαδικός από την Ολυμπιάδα Πατρών με 77-90, αλλά το χειρότερο ήταν ο τραυματισμός του Γιοβάνοβιτς στον καρπό δώδεκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης στο προσεχές διάστημα.

Αμέσως όλο το ιατρικό τιμ του Αρκαδικού έπεσε πάνω στο Μαυροβούνιο σέντερ, ενώ στη συνέχεια πήγε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Εκεί διαπιστώθηκε πώς έχει κάταγμα κερκίδας και την Πέμπτη θα μεταβεί στην Αθήνα για περισσότερες εξετάσεις.

Ο Αρκαδικός με τη βοήθεια των φιλάθλων του, που γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα, μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και προηγήθηκε μέχρι και δεκατέσσερις πόντους (23-9 στο 8’) για να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με 28-18.

Στη δεύτερη περίοδο η Ολυμπιάδα άρχισε να ελέγχει τις μάχες των ριμπάουντ (13-3 σε αυτό το διάστημα), βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα παρά το καλό μαρκάρισμα του Αρκαδικού πάνω στον κορυφαίο της σκόρερ Γιάννη Γκαγκαλούδη και με σερί 0-9 στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου κατάφερε να προηγηθεί 43-49 στην ανάπαυλα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Ολυμπιάδα προηγήθηκε δύο φορές με δέκα πόντους διαφορά (48-58 και 52-62), αλλά στο τέλος της περιόδου ήταν σειρά του Αρκαδικού να αντεπιτεθεί και με σερί εννέα αναπάντητων πόντων να μειώσει τη διαφορά στον πόντο με τρίποντο του Σιβορότκα (61-62). Η τρίτη περίοδος έληξε με 61-65 και η τελευταία περίοδος αναμενόταν συναρπαστική.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ολυμπιάδα είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεση, καλύτερα ποσοστά και κατάφερε να πάρει μία διαφορά ασφαλείας με 69-84. Ακολούθησαν 2/2 τρίποντα του Καραδολάμη, που έριξε τη διαφορά στους εννέα (75-84), αλλά στο φινάλε και έχοντας το απόλυτο 20/20 ελεύθερες βολές η Πατρινή ομάδα έφτασε στη νίκη με 90-77.

Διαιτητές: Γκούμας, Πολυχρονίδης, Ξάνθος
Δεκάλεπτα: 28-18, 43-49, 61-65, 77-90
Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Τόσιτς 15 (3), Παπαδάκης 5, Κοψαύτης 4, Σιζόπουλος 5 (1), Γιοβάνοβιτς 7, Καραδολάμης 6 (2), Μαναβόπουλος 18 (2), Σουρλής 8 (2), Σιβορότκα 3 (1), Τζουγκαράκης 6.
Ολυμπιάδα (Νίκου): Μουλάκης 13 (2), Τομαράς 10 (2), Ορφανός 3, Κούρτης 7 (1), Κοσάνοβιτς 18, Γεωργίτσης 5 (1), Γκαγκαλούδης 13 (1), Κακαρούδης 21 (1).

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα