Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 9-11-2009

 

 

 

 
Οικολογικό διήμερο με ΣΑΟΟ και Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης
Το ερχόμενο Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στα εντευκτήρια του ΣΑΟΟ θα λάβει χώρα μια σημαντική προβολή και ομιλία.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης Κος Πέτρου θα παρουσιάσει ένα θαυμάσιο θέμα για την άγνωστη ελληνική φύση.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση από τον Σ.Α.Ο.Ο. και προβολή διαφανειών με θέμα την υπέροχη ελληνική φύση του Μαινάλου και το τεράστιο έργο της σηματοδότησης 400ων χιλ. μονοπατιών.

Την επόμενη μέρα Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί θα αναχωρήσουν από την κεντρική πλατεία λεωφορεία με προορισμό την Αραχαμίτα.
Εκεί θα γίνει δενδροφύτευση στα καμμένα δάση της Αραχαμίτας και της Ασέας στα πλαίσια στα πλαίσια της εθελοντικής προσφοράς της Ε.Ε.Π.Φ. και του Σ.Α.Ο.Ο.

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων προσκαλεί τους συμπολίτες μας να λάβουν μέρος στο οικολογικό διήμερο.

 

 

 
Εγκαίνια αίθουσας Πληροφορικής Επιμελητηρίου Αρκαδίας
για δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων Πληροφορικής και πιστοποίηση ECDL

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network,  στα εγκαίνια του Προγράμματος «Απεριόριστες Δυνατότητες», της Microsoft, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 17.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Το Πρόγραμμα «Απεριόριστες Δυνατότητες», του οποίου τη διαχείριση για την περιοχή της Αρκαδίας έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως πιστοποιημένος φορέας, διοργανώνεται σε συνεργασία με :
• την Microsoft Ελλάς,
• το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΕΔΕΠ/ HePIS) και
• τον Επίσημο Φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, ECDL Ελλάς

Το πρόγραμμα «Απεριόριστες Δυνατότητες» του οποίου τον συντονισμό και την διοργάνωση για την Ελλάδα έχει αναλάβει το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΕΔΕΠ/ HePIS) παρέχει σε μέλη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων την δυνατότητα να εκπαιδευτούν δωρεάν στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους ώστε να ενισχύσουν τη θέση τους στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή (αίθουσα εξοπλισμένη με Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές) και ο πρώτος κύκλος μαθημάτων έχει ήδη ολοκληρωθεί. Στα τέλη Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι επόμενοι κύκλοι μαθημάτων.

Τα μαθήματα πληροφορικής και οι εξετάσεις ECDL θα πραγματοποιούνται στο πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στη διεύθυνση: 25ης Μαρτίου 16, Τρίπολη.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας στα τηλέφωνα: 2710 227141-2, υπεύθυνη: κα. Σοφία Σακελλαρίου.

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τους συμβασιούχους πυροσβέστες
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

- Προστασίας του Πολίτη
- Οικονομικών
- Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα: «Εργασιακή αποκατάσταση των 5.500 συμβασιούχων πυροσβεστών»

Εδώ και χρόνια διαιωνίζεται η άδικη μεταχείριση των συμβασιούχων πυροσβεστών και η εργασιακή τους ομηρία. Η προηγούμενη κυβέρνηση, με ανυπόστατα επιχειρήματα και δικαιολογίες, αρνήθηκε την αποκατάστασή τους, τη μονιμοποίησή τους δηλαδή, ως εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Την ίδια λογική φαίνεται να υιοθετεί και η νέα κυβέρνηση παρά τις πολλαπλές δηλώσεις και διαβεβαιώσεις υψηλόβαθμων στελεχών τής τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «οι άνθρωποι αυτοί είναι δυναμικό που θα έπρεπε να ενταχθεί μόνιμα στην Υπηρεσία», είτε ότι «οφείλει η κυβέρνηση, οφείλει το κράτος να τους προσλάβει ως αορίστου χρόνου», καθώς και άλλες παρόμοιες τοποθετήσεις-δεσμεύσεις που έκαναν τότε σημερινοί υπουργοί.

Ο ίδιος ο κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ το 2008 δήλωσε αναφορικά με τους συμβασιούχους πυροσβέστες: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Οι πάγιες ανάγκες του Δημοσίου πρέπει να συμπληρωθούν με κανονικές συμβάσεις, με κανονικές προσλήψεις, μέσα από ένα σύστημα διαφανές, αξιοκρατικό. Ένα παράδειγμα. Έχουμε πυροσβέστες. Ξέρετε ότι υπάρχουν πυροσβέστες, οι οποίοι επαναπροσλαμβάνονται κάθε χρόνο για έξι, εφτά, πέντε μήνες; Και όμως, μετά από έξι, εφτά, χρόνια αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ένα δυναμικό που θα έπρεπε να ενταχθεί μόνιμα στην Υπηρεσία; Αυτές είναι οι πάγιες ανάγκες». Περισσότερα...

 

 

 
Η Αγωνιστική Συνεργασία για τα STAGE
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις για τα STAGE και τις Συμβάσεις Έργου

Η ανασφάλιστη, κακοπληρωμένη εργασία των εργαζομένων με προγράμματα stage, που στην πραγματικότητα δεν αποκτούν εργασιακή εμπειρία αλλά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποτελεί τη μεγάλη ντροπή των κυβερνήσεων που τα εφάρμοσαν και τα χρησιμοποίησαν ως εργαλεία πελατειακών σχέσεων.

Η απόφαση της σημερινής κυβέρνησης να καταργήσει τα stage στο δημόσιο τομέα δεν προέκυψε από το ενδιαφέρον της να πατάξει το ρουσφέτι, την ανασφάλιστη εργασία και τον εργασιακό μεσαίωνα, αφού τα μεταφέρει στον ιδιωτικό τομέα, αλλά για καθαρά δημοσιονομικούς λόγους, για τη μείωση των δημόσιων δαπανών. Η μεταφορά των stage στον ιδιωτικό τομέα διευρύνει την ελαστικότητα των εργασιακών σχέσεων, προσφέρει δωρεάν εργασία νέων ανθρώπων στους εργοδότες, οδηγεί σε απολύσεις εργαζομένων μεγαλύτερων ηλικιών και στη συμπίεση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει τις Συμβάσεις έργου στο δημόσιο και αντί να κάνει διαγωνισμούς για μόνιμο προσωπικό να τις μετατρέψει σε Συμβάσεις ορισμένου χρόνου δημιουργεί μία νέα γενιά συμβασιούχων και οδηγεί σε υπολειτουργία μία σειρά Υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα.

Στηρίζουμε τους αγώνες των συμβασιούχων και των εργαζομένων με stage.

Προτείνουμε: Περισσότερα...

 

 

 
Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας
Στην ιστοσελίδα της Αδελφότητας Δημητσανιτών μπορείτε να διαβάσετε το νέο φύλλο (Οκτωβρίου) της εφημερίδας ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ, όπου υπάρχει ειδικό ένθετο, αφιερωμένο στο καινούριο Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο της Δημητσάνας.
http://www.dimitsana.net/index.php?/gr/content/view/full/216

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα