Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 8-12-2009

 

 

 

 

 
Ανάπλαση τοπίου στον Πάρνωνα
Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη και με την συνδρομή της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, ολοκλήρωσε ένα πολύ σημαντικό έργο ανάπλασης τοπίου για την ορεινή περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Η τοποθεσία του έργου βρίσκεται στα όρια των Τ.Δ. Πλατάνου - Αγίου Πέτρου - Αγίου Ιωάννη, στη θέση Λεπίδα. Εκεί βρίσκεται ο δεύτερος καταρράκτης της Λεπίδας, που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ο Πάρνωνας είναι ένα καταπληκτικό βουνό με πολλές κρυμμένες ομορφιές.

Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στο να προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής βιώνοντας μέσα στο δασικό οικοσύστημα. Συγκεκριμένα περιλαμβάνουν:
• Δημιουργία σκαλοπατιών στην είσοδο του μονοπατιού.
• Κατασκευή ξύλινης γέφυρας για την ευκολότερη πρόσβαση των περιπατητών με τη χρήση υποστηλωμάτων.
• Κατασκευή ξύλινης τετράγωνης σχεδίας-παρατηρητηρίου παραπλεύρως του καταρράκτη.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις αναδεικνύουν την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου και διευκολύνουν την πρόσβαση για όλους.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη, τον Φορέα Διαχείρισης μέσω του Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ) του Υ.Π.Ε.Κ.Α. και την συμβολή της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο: www.fdparnonas.gr

 

 

 
Περιφερειακή Σύσκεψη ΕΛΜΕ Πελοποννήσου
Την Τετάρτη 9/12/09 στις 18.30 στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης, θα πραγματοποιηθεί Περιφερειακή Σύσκεψη των ΕΛΜΕ της Πελοποννήσου.

Από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα παραστεί το μέλος Λουκάς Κορφιάτης.

 

 

 
Βλάχος: «Κοιτάξτε να πάρετε αυτό που σας αξίζει»
Ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και πριν την προπόνηση ο τεχνικός της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος μίλησε στους παίκτες του.

Ξεκινώντας την ομιλία του έκανε έντονες παρατηρήσεις για κάποια πράγματα που διαπίστωσε στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό και συνέχισε «Μία ομάδα που έχει σε καλή μέρα μόνο τους πέντε ποδοσφαιριστές της, δεν μπορεί να κερδίσει. Ωστόσο, για να δείτε τις πραγματικές σας δυνατότητες, είχατε τις ευκαιρίες να καθαρίσετε τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε περισσότερο, είχαμε δύο δοκάρια, αλλά δεν υπάρχει τύχη στη ζωή και στο ποδόσφαιρο. Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει» θέλοντας να φέρει τους ποδοσφαιριστές προ των ευθυνών τους για να ολοκληρώσει την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά «Πιστεύω σε σας, αλλιώς δεν θα ήμουνα εδώ. Εσείς προδίδετε και δεν δικαιώνετε τους εαυτούς σας, τουλάχιστον από αυτά που βλέπω εγώ καθημερινά τον 1,5 μήνα που βρίσκομαι μαζί σας. Ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Κοιτάξτε πώς θα πάρετε αυτό που σας αξίζει και όχι αυτό που θα σας δώσω εγώ»

Στη σημερινή προπόνηση δεν πήραν μέρος ο Μαρσελάο που έκανε ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους, ο Καρέρα που χτύπησε στη μέση του και ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας και ο Ρίος που πήρε άδεια να μεταβεί στην Αργεντινή για οικογενειακούς λόγους.

Τέλος, στην Τρίπολη βρίσκεται από σήμερα ο Κροάτης ποδοσφαιριστής Γκόραν Λιουμπόγεβιτς που τις επόμενες ημέρες θα προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα του Αστέρα.

 

 

 
Αύριο το μεγάλο ντέρμπι με Ολυμπιάδα
Με τον κόσμο στο πλευρό του ο Αρκαδικός

«Να ‘μαστε πάλι εδώ Ανδρέα» ήταν μία παλιότερη επιτυχία της δεκαετίας του ’80 των Ανδρέα Μικρούτσικου, Μανώλη Ρασούλη και να που η 5η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας, που αναβλήθηκε λόγω της απεργίας του ΠΣΑΚ θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου.

Να λοιπόν που Αρκαδικός και Ολυμπιάδα Πατρών θα ξαναβρεθούν στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου της Τρίπολης, χωρίς τζιν και μπλουζάκια που αναφέρονταν στην απεργιακή κινητοποίηση και των δίκαιων αιτημάτων του ΠΣΑΚ, αλλά θα δώσουν μία μεγάλη μάχη, την κρισιμότερη της αγωνιστικής με στόχο την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Μία από τις δυσκολότερες αποστολές καλεί να φέρει σε πέρας ο Αρκαδικός, αφού υποδέχεται την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 μία από τις καλύτερες και πληρέστερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, την Ολυμπιάδα Πατρών.

Στον Αρκαδικό σκέφτονται μόνο τη νίκη, που θα σταθεροποιήσει την ομάδα στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Α2 κατηγορίας, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό που προέχει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι να υπάρχει αυτοσυγκέντρωση στην επίτευξη του στόχου, καθώς μόνο εύκολο δεν μπορεί να θεωρηθεί το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα Πατρών.

Ωστόσο, μετά τις νίκες επί του Ίκαρου/Έσπερου στην Τρίπολη και στον Λαγκαδά, η ψυχολογία στις τάξεις του Αρκαδικού είναι καλή και όλοι πιστεύουν στις δυνατότητες των παικτών για μία ακόμα μεγάλη επιτυχία στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, ο Αρκαδικός καλείται να φέρει σε πέρας μία πολύ δύσκολη αποστολή και παράλληλα να αποδείξει με τη σειρά του πώς χαρακτηρίζεται δικαιολογημένα, ως μία από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Γιάννη Σμυρνιώτη έχει να αντιμετωπίσει σε ένα βαρύ πρόγραμμα πρωταθλήματος και μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου τους παρακάτω αντιπάλους: Ολυμπιάδα Πατρών, Ν. Ήστ (εντός), Ηρακλής (εκτός) και Ίκαροι Σερρών (εντός). Μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι στο Λαγκαδά, ο Αρκαδικός έχει να δώσει δύο παιχνίδια στην Τρίπολη με Ολυμπιάδα και Νήαρ Ήστ και το μόνο που δεν σκέφτονται οι παίκτες της ομάδας είναι η κούραση, αλλά ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσουν για να φτάσουν στη νίκη.

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης μαζί με τους συνεργάτες του στην τεχνική ηγεσία του Αρκαδικού Μπάμπη Αλεξόπουλο, Γιάννη Καστρίτη έχουν παρακολουθήσει τα σχετικά βίντεο του αυριανού αντιπάλου, καταγράφοντας τα ατού του και παράλληλα έχουν σχεδιάσει τα πλάνα τους.

Το παιχνίδι είναι και μία κόντρα μεταξύ των δύο καλύτερων επιθέσεων της κατηγορίας, όπως είναι αυτή της Ολυμπιάδας (με μέσο όρο πόντων 85) και του Αρκαδικού (με μέσο όρο πόντων 80,5). Αυτό σημαίνει πώς το θέαμα που θα παρακολουθήσουν οι φίλοι του μπάσκετ θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό φαν του αθλήματος. Ταυτόχρονα, είναι και το μεγάλο ντέρμπι της Πελοποννήσου, αφού Αρκαδικός και Ολυμπιάδα Πατρών είναι οι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι του μπάσκετ της ευρύτερης περιοχής πανελλαδικά και σίγουρα το αυριανό παιχνίδι έχει ένα επιπλέον κίνητρο…

Κοινό σημείο αναφοράς των δύο ομάδων, ο συνεργάτης του Γιάννη Σμυρνιώτη στην τεχνική ηγεσία του Αρκαδικού Γιάννης Καστρίτης, που ήταν παλιότερα στο τεχνικό τιμ της Ολυμπιάδας και ο πρώτος ξένος στην ιστορία του Αρκαδικού μπάσκετ Σλόμπονταν Τόσιτς, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Αρκαδικό όταν αποχαιρέτισε την Πατρινή ομάδα!

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς πώς η Τρίπολη ζει και αναπνέει για το μεγάλο παιχνίδι με την Ολυμπιάδα Πατρών (17.30), όπου απειλείται το ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων και ενδέχεται μάλιστα –χωρίς αυτό να είναι υπερβολικό- να μείνουν φίλαθλοι και έξω από το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Ο «συναγερμός» που έχει σημάνει από το Σάββατο κιόλας και μετά τη νίκη στον Λαγκαδά και η κινητοποίηση που έχει γίνει ξεπερνάει όλα τα προηγούμενα. Έχουν «πέσει» e-mail στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, μηνύματα στα κινητά, τηλέφωνα μεταξύ φίλων και γνωστών που προσκαλούν όλους τους φίλους της ομάδας και σίγουρα έχουν τον ίδιο σκοπό: Να στηρίξουν τον Αρκαδικό σε ένα από τα δυσκολότερα και κρισιμότερα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος, απέναντι σε μία ομάδα όπως είναι η Ολυμπιάδα Πατρών, που πριν δύο χρόνια εκπροσωπούσε την Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα!

 

 

 
Ο Βινατσέλας νέος πρόεδρος στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου στην τελευταία του συνεδρίαση προχώρησε σε αναδιάρθρωση του Δ.Σ. και εξέλεξε νέο μετά την παραίτηση του μέχρι χθες Προέδρου του Γιάννη Χλιού.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Βινατσέλας Κώστας
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Γεωργόπουλος Πάνος
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Φούσιας Βασίλης
ΤΑΜΙΑΣ Γεωργακόπουλος Κώστας
ΜΕΛΟΣ Δήμιζας Μάκης
ΜΕΛΟΣ Νταβουντιάν Γιώργος

 

 

 
Μεγάλη επιτυχία του ΚΟΑΤ στο "4ο κύπελλο ΚΟΑΤ"
ΠΕΝΤΕ (5) ΧΡΥΣΑ ΤΡΙΑ (3) ΑΡΓΥΡΑ ΚΑΙ ΕΠΤΑ (7) ΧΑΛΚΙΝΑ

Μεγάλη επιτυχία του ΚΟΑΤ στο <<4ο κύπελλο ΚΟΑΤ>> που διοργάνωσε ο σύλλογός μας για τέταρτη συνεχομένη φορά στην ιστορία του, κάνοντας θεσμό την διοργάνωση για την κολύμβηση στην πόλη μας.

Κατάφερε να κατακτήσει πέντε (5) Χρυσά, τρία (3) Αργυρά και επτά (7) Χάλκινα μετάλλια, μεταξύ 635 αθλητών στα τριάντα ένα σωματεία από Πελοπόνησσο και Αττική που έλαβαν μέρος. Επίσης τρεις αθλητές έπιασαν τα όρια για το Χειμερινό πανελλήνιο πρωτάθλημα. Αυτοί είναι ο Γιαλαμάς Αδωνης, η Καραμήτου Αναστασία και η Κωστόγιαννη Μαριλέτα.

Το Δ.Σ συγχαίρει όλους τους αθλητές για τις επιτυχίες και τις προσπάθειες τους
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σας γνωρίζουμε ότι στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2009 έγιναν οι αγώνες με την επωνυμία << 4ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΑΤ >> στο κλειστό κολυμβητήριο του Δ.Α.Κ Τρίπολης που είχαν κατά γενική ομολογία μεγάλη επιτυχία τόσο αγωνιστική όσο και οργανωτική από το σύλλογο μας.

Το διήμερο ήλθαν στην πόλη μας 635 αθλητές από 31 συλλόγους μαζί με τους συνοδούς και τους γονείς τους. Υπολογίζεται ότι απόλαυσαν την πόλη μας και τη φιλοξενία της τουλάχιστον 2000 άτομα .

Αυτό το κατάφερε ο σύλλογος μας συμπληρώνοντας 25 χρόνια λειτουργίας σε μια ακόμη προσπάθεια για να δείξει ότι η κολύμβηση στην πόλη μας έχει υποδομή , παρόν αλλά και μέλλον. Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Κ.Ο. Ελλάδος Κος Διαθεσόπουλος Δ. ο Πρόεδρος του ΔΑΚ και του αθλητικού οργανισμού Δήμου Τρίπολης Κος Λαγός Γ. και ο δημοτικός σύμβουλος Κος Παρασκευόπουλος Παν.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια μας αυτή, ώστε να στεφθούν από επιτυχία οι αγώνες. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε, τον Νομάρχη Αρκάδιας Κον Κωνσταντόπουλο Δ. και τον Δήμο Τρίπολης για την οικονομική βοήθεια προς το σύλλογό μας.

Επίσης το Δημοτικό ραδιόφωνο για την προβολή , μέσα από τη συχνότητα με τη διαφήμιση των αγώνων, το Σώμα Ελλήνων Διασωστών για την πολύτιμη βοήθεια τους, καθώς και τον πρόεδρο και τους εργαζόμενους του Α.Κ.Δ.Τρίπολης για την πολύτιμη βοήθειά του στη διεξαγωγή των αγώνων .

Από τα βάθη της καρδιάς μας ολόψυχα ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος      Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα