Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Κυριακή 8-11-2009

 

 

 

 
Επιστροφή στις νίκες ο Αστέρας με εντυπωσιακό τρόπο
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

Ο Αστέρας επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, αφού κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα 3-0 στην Τρίπολη συνδυάζοντας σκορ και θέαμα, πραγματοποιώντας στο δεύτερο ημίχρονο μία από τις καλύτερες του εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

Με τον Βίλτσες να δημιουργεί και τον Τσέζαρεκ να εκτελεί, ο Αστέρας πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς (μετά από τέσσερις αγωνιστικές) και ανέβηκε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας πλέον 14 βαθμούς, ενώ ο Τσέζαρεκ με τα τρία γκολ που σημείωσε (13', 74', 81') έφτασε στα οκτώ στο φετινό πρωτάθλημα και αναρριχήθηκε στην κορυφή του σχετικού πίνακα.

Ο 26χρονος Κροάτης φορ πέτυχε χατ τρικ αποδεικνύοντας ότι ο Νοέμβριος είναι ο αγαπημένος του μήνας, αφού και πέρσι εναντίον του Εργοτέλη είχε πετύχει χατ τρικ! Τότε ήταν το ντεμπούτο του Νίκου Κωστένογλου, σήμερα ήταν το ντεμπούτο (στην Τρίπολη) του Βαγγέλη Βλάχου!

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού έγινε πάντως από τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν στο 8ο λεπτό ο Ντάσιος πέρασε κάθετα για τον Σαϊτιώτη όμως ο Αναστασόπουλος πρόλαβα και βγήκε έγκαιρα, μπλοκάροντας την μπάλα.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Βίλτσες με εκπληκτικό τρόπο πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μαϊστόροβιτς μέσα στην περιοχή και πάσαρε με το κεφάλι στον Τσέζαρεκ, που με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα στέλνοντας στην απέναντι γωνία τον Ζαφειρόπουλο.

Στο 29' μετά από νέα ατομική προσπάθεια του Βίλτσες από τα δεξιά και σουτ, λίγο μέσα από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ έχασε την καλύτερη του ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν μετά από σέντρα του Σκαρντουέλι από τα αριστερά, ο Ντιμπαλά έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αναστασόπουλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και εκτός των δύο τερμάτων που σημείωσε σε αυτό το διάστημα θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ, αν ήταν λίγο προσεκτικότεροι οι παίκτες του στην τελική προσπάθεια. Το δεύτερο 45λεπτο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Αστέρα που κυριάρχησε σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου.

Στο 48' ο Βίλτσες έβγαλε τον Τσέζαρεκ σε θέση βολής, τετ α τετ με τον Ζαφειρόπουλο, ο επιθετικός των γηπεδούχων έκανε το πλασέ, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ, απέκρουσε με το ένα χέρι τη μπάλα. Ο Τσέζαρεκ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών της φιλοξενούμενης ομάδας, έκανε δεύτερο σουτ, αλλά και πάλι ο Ζαφειρόπουλος αντέδρασε σωστά διατηρώντας το σκορ στα επίπεδα 1-0..

Τρία λεπτά αργότερα και μετά από κόρνερ του Ουντότζι από τα δεξιά, ο Λαζαρίδης πήρε την κεφαλιά, ο Μαρσελάο που βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι έκανε την προβολή, αλλά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 58' και μετά από εντυπωσιακό σλάλομ του Βίλτσες από τα αριστερά, ο Ουντότζι έκανε με τη μία το σουτ, στέλνοντας την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από την εστία του Ζαφειρόπουλου σε μία άκρως εντυπωσιακή φάση.

Στο 65΄ο Ουντότζι έβγαλε σε θέση βολής τον Βίλτσες μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του Αργεντίνου επιθετικού απέκρουσε θεαματικά ο Ζαφειρόπουλος.

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη και όλα έδειχναν πώς ήταν θέμα χρόνου να επιτευχθεί το δεύτερο γκολ. Έτσι στο 74' και μετά από υπέροχη πάσα του Βίλτσες και πάλι, ο Τσέζαρεκ βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, αλλά αυτή τη φορά δεν θα μπορούσε να αποσοβήσει τον κίνδυνο.

Το 2-0 έδωσε το σύνθημα για νέους πανηγυρισμούς στην κερκίδα του Αστέρα, που πλέον έβαζε ασφαλιστική δικλείδα για την επιστροφή στις νίκες μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και η ικανοποίηση από το δεύτερο τέρμα του Αστέρα, στο 81' ήρθε και το τρίτο προσωπικό τέρμα του Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Βίλτσες, Καρέρα συνεργάστηκαν άψογα «κρύβοντας την μπάλα» με τον δεύτερο να δίνει την τελική ασίστ στον Κροάτη επιθετικό που με υποδειγματικό τρόπο έγραψε το τελικό αποτέλεσμα (3-0), δίνοντας πανηγυρικό τόνο στη νίκη του Αστέρα, κάνοντας το δεύτερο του χατ τρικ (πρώτο φέτος) στη Σούπερ Λίγκα.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Αστέρα Τρίπολης και τελικά έχασε με 3-0.

Διαιτητής: Μιχάλης Ντάκος
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος (67' Εστέβες), Ουριμπαρί, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Καρντόσο, Μπαστία, Βίλτσες, Ζεάν Κάρλος (78' Καρέρα), Ουντότζι (86' Φυτανίδης), Τσέζαρεκ
ΠΑΣ Γιάννινα: Ζαφειρόπουλος, Ντάσιος (63' Γεωργιάδης), Κούσας, Κώτσιος, Μιχαλόπουλος (68' Μπακαγιόκο), Μενδρινος (83' Βαγγελής), Μπαλάφας, Μαϊστοροβιτς, Σκαρντουέλι, Ντιμπαλά, Σαϊτιώτης

Βλάχος: «Όλοι οι παίκτες ήταν καλοί»

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, ο οποίος δεν ξέχασε να συγχαρεί τους παίκτες του, αλλά και τους συνεργάτες του, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους παίκτες ως τους μεγάλους πρωταγωνιστές. Να τι δήλωσε μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0 ο προπονητής του Αστέρα:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, όχι μόνο στους παίκτες, αλλά και τους συνεργάτες μου, γιατί στην επιτυχία συμβάλλουν όλοι. Η ομάδα παρουσίασε δύο πρόσωπα και νομίζω πώς είναι δικαιολογημένη η μη καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, γιατί όταν έχεις άγχος και προέρχεσαι από τέσσερις συνεχόμενες ήττες πρέπει να κερδίσεις οπωσδήποτε ένα ματς όπως ήταν το σημερινό. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει άγχος, φόβος και λίγο στρες.

Στο ημίχρονο τους είπα ότι «σας έχω δείξει εμπιστοσύνη, είστε πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Είμαστε μία καλή ομάδα και πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας»
Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε το καθήκον μας.

Είμαστε μία ομάδα, που με πολύ προσπάθεια και δουλειά, διορθώνοντας κάποια πράγματα που μας λείπουν αυτή τη στιγμή, νομίζω πώς μπορούμε να βελτιωθούμε αρκετά. Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους και θέλω να πιστεύω πώς η συνέχεια θα είναι ανάλογη.

Ο Τσέζαρεκ είναι εκτελεστής, αλλά για να φτάσει εκεί η μπάλα δούλεψε όλη η ομάδα. Όλοι οι παίκτες ήταν καλοί σήμερα. Ο Τσέζαρεκ έκανε το καθήκον του, όπως κάνει πάντα και μακάρι να είναι έτσι και στη συνέχεια και να βάζει γκολ για τον Αστέρα.

Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Εγώ τους δουλεύω όλη την εβδομάδα. Αυτοί πέτυχαν ότι πέτυχαν μαζί με τους συνεργάτες μου. Όταν βγάζεις το καλό εαυτό των ποδοσφαιριστών νιώθεις και εσύ όμορφα. Η σκέψη μου είναι πάντα στην επίθεση. Θέλω να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να προσελκύσουμε τον κόσμο, να παίζει καλά η ομάδα και να κερδίζει. Τουλάχιστον να έχεις κάνει το καθήκον σου. Ότι τα έδωσες όλα για τη νίκη»

Κέρδισαν και οι έφηβοι

Με δύο γκολ στο φινάλε του παιχνιδιού από τον Χαρμπάλη στο 85' και τον Μπέλτσο στο 90' η εφηβική ομάδα του Αστέρα (Κ-17) κέρδισε την αντίστοιχη ομάδα της ΑΕΚ με 2-0 στα πλαίσια του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.

Αστέρας: Γιαννακόπουλος, Σπανός, Μπακιρτζίδης (80' Λαπατάς), Νικόλαρος, Μανιφάβας, Φασουλής, Ντινιωτάκης, Χαρμπάλης (90' Σβίγκος), Γκαιδατζής (70' Μπέλτσος), Σαραντόπουλος (82' Κλαπής), Κουλόπουλος (90' Μπρούτσος).
ΑΕΚ: Ηλιού, Λαφτσής (46' Κοξαράκης), Μανωλάς, Γαρουφαλιάς (65' Γροντής), Ντούμπερετ, Στέργιος, Μπαστάνης (46' Αρέστι), Μουρούτης, Σκουλάς, Μούχι (70' Ντιβαρτζής), Παπαδημητρίου.

Μία ντουζίνα γκολ από τους παίδες

Τέλος, η παιδική ομάδα του Αστέρα κέρδισε εύκολα με 12-0 την αντίστοιχη ομάδα του Παγγορτυνιακού για το πρωτάθλημα Αρκαδίας και παρέμεινε αήττητη μετά από τέσσερα παιχνίδια.

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα