Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 7-12-2009

 

 

 

 
Επίκαιρη ερώτηση για επιδοτήσεις ελαιοπαραγωγών
Προς την κα Υπουργό:
- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Να γίνει άμεσα η καταβολή των επιδοτήσεων στους παραγωγούς»

Αγανάκτηση επικρατεί μεταξύ των αγροτών, και ιδιαίτερα των ελαιοπαραγωγών, μετά τη Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ, όπου η κυρία Υπουργός δήλωσε ότι οι επιδοτήσεις θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης σε κάθε νομό, απέρριψε δε τις προτάσεις για χορήγησή τους με ταμειακή διευκόλυνση από την ΑΤΕ.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι, ιδιαίτερα οι ελαιοπαραγωγοί, στην καλύτερη περίπτωση θα πάρουν τις επιδοτήσεις τους το καλοκαίρι, αφού είναι γνωστό ότι το σύστημα δεν λειτουργεί και η ψηφιοποίηση έχει καθυστερήσει σημαντικά. Οι επιδοτήσεις δεν είναι απλώς αναγκαίες για να κάνουν γιορτές οι αγρότες και να μαζέψουν τις ελιές τους, αλλά είναι και ουσιαστικός παράγοντας για να μην καταρρεύσει πλήρως η τιμή του ελαιολάδου.
Για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις και όχι οι αγρότες, οι οποίοι δικαιολογημένα ζητούν να εισπράξουν άμεσα τις επιδοτήσεις.

Ερωτάται λοιπόν η κα Υπουργός,

1. Θα χορηγήσει άμεσα τις επιδοτήσεις σε όλους τους παραγωγούς ανεξαρτήτως αν έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση ή όχι;
2. Και αν αυτό είναι αδύνατο λόγω κοινοτικών περιορισμών, θα καταβάλει τις επιδοτήσεις μέσω ταμειακής διευκόλυνσης από την Αγροτική Τράπεζα;

Η ερωτώσα βουλευτής
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

 

 

 
ΚΑΤΕΠΛΗΞΕ Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ «ΟΡΦΕΑ»
ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΥΚΗΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η νεανική χορωδία του «Ορφέα» Τρίπολης στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Πεύκης, που έγινε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009 στο Δημοτικό Θέατρο Δήμου Πεύκης. Μαζί με τον «Ορφέα» εμφανίστηκαν: η χορωδία του Συλλόγου «Χαμόγελο του παιδιού» υπό την διεύθυνση του κ. Στέφανου Καρδιόλακα, η νεανική χορωδία του Δήμου Πεύκης υπό την διεύθυνση της Κ. Ελευθερίας Βούλγαρη, η νεανική χορωδία του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης υπό την διεύθυνση της κ. Κατερίνας Βασιλικού και η χορωδία του Δήμου Κηφισιάς υπό την διεύθυνση του κ. Θανάση Αρβανίτη.

Την ερχόμενη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία του «Ορφέα» θα γίνει επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Όσοι φίλοι επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα εντευκτήρια μας και στο βιβλιοπωλείο «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ». Επίσης, στα παραπάνω σημεία διατίθεται το αναμνηστικό εμπορικό γραμματόσημο που εκδόθηκε για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του «Ορφέα».

 

 

 
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Κυρίες και κύριοι

Οι Εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας επηρεάζουν άμεσα τη ζωή στη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Η απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας στα πλαίσια της συνθήκης του Μάαστριχτ, στη χώρα μας εκφράστηκε με τη μετατροπή της ΔΕΗ σε Ανώνυμη εταιρεία μετοχοποιημένη που δρα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και την είσοδο ιδιωτών στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο συνολικός εθνικός σχεδιασμός στα πλαίσια της απελευθέρωσης υπηρετεί συνολικά τα κέρδη του κεφαλαίου (και των μεγαλομετόχων της ΔΕΗ – Α.Ε. και των ανταγωνιστών της) με συνέπεια τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν το ρεύμα όλο και πιο ακριβά και να βαθαίνει η εκμετάλλευση των εργαζομένων στην ηλεκτρική ενέργεια. Περισσότερα...


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

 

 

 
Θέλουν τους νέους στο περιθώριο
Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων μεγάλωσαν τη στρατιά της ανασφάλειας και έκαναν νόμο τη μαύρη, ανασφάλιστη, χωρίς δικαιώματα εργασία και τη συγκαλυμμένη ανεργία.

Η ανασφάλιστη, κακοπληρωμένη εργασία των εργαζομένων με προγράμματα stage, που στην πραγματικότητα δεν αποκτούν εργασιακή εμπειρία αλλά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποτελεί τη μεγάλη ντροπή των κυβερνήσεων που τα εφάρμοσαν και τα χρησιμοποίησαν ως εργαλεία πελατειακών σχέσεων.

Η απόφαση της σημερινής κυβέρνησης να καταργήσει τα stage στο δημόσιο τομέα δεν προέκυψε από το ενδιαφέρον της να πατάξει το ρουσφέτι, την ανασφάλιστη εργασία και τον εργασιακό μεσαίωνα, αφού τα μεταφέρει στον ιδιωτικό τομέα, αλλά για καθαρά δημοσιονομικούς λόγους, για τη μείωση των δημόσιων δαπανών. Περισσότερα...


ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος
Αναπληρωτής Πρόεδρος της Διοίκησης του Ε.Κ.Αρκαδίας

 

 

 
Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης 0-0
Η παράδοση συνεχίστηκε στην Κομοτηνή και για τρίτη φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων στην ακριτική πόλη, Αστέρας και Πανθρακικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0 και συνολικά τέταρτη φορά σε πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που στάθηκε άτυχος, καθώς σε δύο περιπτώσεις οι κεφαλιές των Τσέζαρεκ, Μαρσελάο η μπάλα απομακρύνθηκε από τα δοκάρια της εστίας των γηπεδούχων.

Ο Αστέρας ξεκίνησε πιο δυνατά και απείλησε δύο φορές την εστία των γηπεδούχων στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Στο 3ο λεπτό μετά από κόρνερ του Βίλτσες η κεφαλιά του Τσέζαρεκ έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ. Έξι λεπτά αργότερα, το σουτ του Βίλτσες πέρασε λίγο άουτ από την εστία των γηπεδούχων.

Η πρώτη καλή στιγμή του Πανθρακικού ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν ο Αναστασόπουλος απέκρουσε το δυνατό σουτ του Αργυρίου από το ύψος του πέναλτι, ενώ στη συνέχεια της φάσης το δεύτερο σουτ από τον Αργυρίου, έστειλε τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Αστέρα! Δύο λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Φαγιάρδο, ο Καζάκης έπιασε την κεφαλιά, αλλά μετά από την παρέμβαση του Μαρσελάο η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Η απάντηση του Αστέρα στις ευκαιρίες των γηπεδούχων ήρθε στο 16’ όταν μετά από σέντρα του Καρέρα από δεξιά, η κεφαλιά του Τσέζαρεκ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ταίρη!!!! Στο 27’ μετά από δυνατό χτύπημα φάουλ του Μαρσελάο από τριάντα μέτρα, απέκρουσε δύσκολα ο Ταίρη σε κόρνερ!!!

Στο 31' η κεφαλιά του δραστήριου Αργυρίου, έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αναστασόπουλου, ενώ στο 43’ ο Μπουβάλ σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Αστέρα δεν μπορεί να κερδίσει τον Αναστασόπουλο, που αποκρούει το δυνατό σουτ σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ξεκίνημα ο Αστέρας ξεκίνησε και πάλι πιο δυνατά, όταν δύο κεφαλιές του Μπαστία έστειλαν την μπάλα να περάσει άουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάουλ του Ουριμπάρι στο 47’ και στο 52’ αντίστοιχα.

Στο 59’ ο Πανθρακικός βγήκε και πάλι με αξιώσεις στην επίθεση, όμως ο Μπουβάλ από το ύψος του πέναλτι με πλασέ θα στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ από την εστία του Αστέρα.

Επτά λεπτά αργότερα, ο Αστέρας στάθηκε για δεύτερη φορά άτυχος, αφού μετά από κόρνερ του Ουριμπάρι η κεφαλιά του Μαρσελάο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Ταιρή. Τρία λεπτά αργότερα (69’) ο Ουντότζι βγάζει στον Έντερ, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου αποκρούει ο Ταιρής. Η τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού έγινε στο 83’ όταν μετά από σέντρα του Εστέβες από δεξιά, ο Ουντότζι έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Πανθρακικός: Ταίρης, Αργυρίου, Σακελλαρίου, Τζόκιτς (62’ Χαριτωνίδης), Κανωτίδης, Μπερτραντ, Άλβες, Μπαχαρίδης, Φαγιάρδο, Καζάκης (70’ Στόικος), Μπουβάλ.
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Αργυρόπουλος, Καρντόσο (76’ Εστέβες), Μπαστία, Καρέρα (44’ Ρόκας), Βίλτσες (60’ Έντερ), Ουντότζι, Τσέζαρεκ.


Έχασαν οι νέοι στην Κομοτηνή...

Η ομάδα νέων του Αστέρα ηττήθηκε στην Κομοτηνή από την αντίστοιχη ομάδα του Πανθρακικού με 2-0, αφού η τύχη του γύρισε την πλάτη. Ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έχασε πολλές ευκαιρίες με σουτ μέσα από την περιοχή τα οποία έφυγαν άουτ, αλλά δυστυχώς ήρθαν από την άλλη πλευρά.

Στο 17', ο Πανθρακικός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του, πολύ καλού, Μπέλεκ. Ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών ανοίγοντας το σκορ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματά του αλλά και της ομάδας του. Η συνέχεια ανήκε στον Αστέρα, ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, χωρίς όμως να τα καταφέρει

Πανθρακικός: Μπουτσακτσή, Μαυρομάτης, Καρτσάμπας, Μετετζίδης, Σταματόπουλος, Αρσανίδης, Ευφραιμίδης, Γωνιάδης, Μπέλεκ, Αμέτ, Πασχάλης.
Αστέρας Τρίπολης: Μπραϊμλάρι, Φιλάι, Κίτσος, Μανιφάδας, Μπακιρτζίδης, Κολιός, Κουρμπέλης, Γιαννούλης, Μπακασέτας, Τσουμάγκας, Καράμπελας. Έπαιξαν ακόμα και οι: Δεσπολάρι, Δεϊμέζης, Ξεροβάσιλας, Καββαδίας, Μιχαλόπουλος, Συμεωνίδης, Ζώης).

 

 

 
Κοντά σε Κορεάτη επιθετικό ο Αστέρας
Ο Ιανουάριος πλησιάζει. Άλλοι προετοιμάζονται για το παζάρι των Χριστουγέννων και άλλοι για το μεταγραφικό. Στον Αστέρα Τρίπολης αυτές τις ημέρες γίνεται ο σχεδιασμός για όσα θα ακολουθήσουν στα πάρε-δώσε του Γενάρη. Πολλά από αυτά που ακούγονται είναι φήμες. Άλλα αποτελούν «εφευρέσεις» με σκοπό την προσέγγιση της ομάδας από εκπροσώπους παικτών.. Άλλα είναι πραγματικά.

Για την τελευταία κατηγορία, για πραγματικό ενδιαφέρον δηλαδή, έχει πληροφορίες το arcadia-sports.gr.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ του arcadia-sports ο επιθετικός που θα δοκιμαστεί αυτές τις ημέρες στην Αρκαδία είναι ο Περισσότερα...

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα