Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 7-9-2009

 

 

 

 
Εγγραφές για Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες του ΕΕΣ
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνκού Ερυθρού Σταυρού λειτουργεί στην χώρα μας από το 1932 και στην Τρίπολη από το 1996. Εκπαιδεύει Εθελοντές στα αντικείμενα των Πρώτων Βοηθειών, της Διάσωσης και της Αντιμετώπισης Καταστροφών σε πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 500 ωρών περιλαμβάνοντας και 105 ώρες πρακτικής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 20:00 – 22:00 στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρoύ Σταυρού Τρίπολης στην οδό Αποστολοπούλου 16. Ο Δόκιμος Σαμαρείτης εκπαιδεύεται στην Βασική και Προχωρημένη παροχή Πρώτων Βοηθειών, στην παροχή Πρώτων Βοηθειών σε καταστροφές, στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, στην διαχείριση τροχαίου ατυχήματος και στην χρήση εξειδικευμένων φορείων. Περισσότερα...

 

 

 
1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΑΒΛΙ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Για πρώτη φορά διοργανώθηκε από την Αθλητική Ένωση Βλαχέρνας, τουρνουά τάβλι στην Βλαχέρνα.

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού τον 15Αύγουστο, και είχε μεγάλη απήχηση και συμμετοχή.

Στον τελικό του τουρνουά, βρέθηκαν δύο από τους καλύτερους ταβλαδόρους της περιοχής, ο Βασίλειος Π. Μεγρέμης και ο Παναγιώτης Σπ. Παπαχρόνης.

Νικητής τελικά μετά από ένα μεγάλο αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Σπ. Παπαχρόνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι συμμετοχές ήταν αξιόλογες και όλοι οι προκριματικοί αγώνες ήταν ντέρμπυ. Συγχαρητήρια στην Αθλητική Ένωση Βλαχέρνας και ειδικά στον Πρόεδρο της ΑΕΒ, Αργύριο Δ. Καβουρίνο και το γραμματέα της ΑΕΒ, Ιωάννη Γ. Καρούντζο, που ήταν οι ψυχές των εκδηλώσεων γενικά φέτος στην Βλαχέρνα.

(Σύμφωνα με πληροφορίες μας, του χρόνου εκτός του τουρνουά ΤΑΒΛΙ, θα υπάρχει και τουρνουά ΔΗΛΩΤΗΣ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Εκτός του τουρνουά ΤΑΒΛΙ, υπήρχε και διαγωνισμός ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ για τους μικρούς φίλους της Βλαχέρνας.
Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και οι μικροί υποδέχθηκαν την εκδήλωση αυτή με μεγάλη χαρά και όρεξη για ζωγραφική.
Πράγματι και σύμφωνα με τον ζωγράφο που είχε την επιμέλεια της εκδήλωσης (ΗΛΙΑ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟ), βρέθηκαν αρκετά ταλέντα ζωγραφικής.
Οργανωτής και αυτής της εκδήλωσης ήταν η Αθλητική Ένωση Βλαχέρνας.

 

 

 
Νέα του Αστέρα
Επέστρεψαν στις προπονήσεις

Επέστρεψαν σήμερα το πρωί στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα, μετά τη μία μέρα ρεπό που τους έδωσε ο προπονητής της ομάδας Μάριο Γκόμες για να ξεκουραστούν.

Παράλληλα, ξεκίνησε η προετοιμασία για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο ο Αργεντινός τεχνικός του Αστέρα δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Σωκράτη Φυτανίδη (που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την Καβάλα), τον τραυματία Ίσραελ Νταμόντε, ενώ ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, με τον Οράσιο Καρντόσο και τον Στάθη Ρόκα ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Από την προπόνηση απουσίασε δικαιολογημένα ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Τρίπολη με την εθνική ελπίδων και προπονείται για το αυριανό παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με την Αγγλία στο γήπεδο του Αστέρα.

Ο Μάριο Γκόμες συνέχισε να δουλεύει και σήμερα πάνω στον τομέα της τακτικής και ειδικότερα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, όπου δεν αποκλείεται να ετοιμάσει κάποιες εκπλήξεις εν όψει της Κυριακάτικης αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε και πολλές ασκήσεις με μπάλα. Η επόμενη προπόνηση του Αστέρα θα γίνει αύριο το πρωί (09.00 π.μ.).

Τέλος, συνέντευξη Τύπου παρεχώρησε σήμερα στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου του Αστέρα ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ελπίδων Νίκος Νιόπλιας εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με την Αγγλία (8/9, 19.00) στο γήπεδο του Αστέρα στην Τρίπολη.

Αμέσως μετά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε την τελευταία του προπόνηση στο γήπεδο του Αστέρα, με τον Έλληνα τεχνικό να δίνει έμφαση σε θέματα τακτικής.

Ισοπαλία οι νέοι στη Σπάρτη

Μετά από ένα δυνατό παιχνίδι στη Σπάρτη με την τοπική ΑΕΣ, η εφηβική ομάδα (Κ-17) του Αστέρα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2. Οι νεαροί παίκτες του Αστέρα παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ κατάφεραν να ισοφαρίσουν ισάριθμες φορές με τους Ξεροβάσιλα (30', Σπανό (65') δείχνοντας για μία ακόμα φορά θετικά δείγματα γραφής.

Αστέρας: Γιαννακόπουλος, Παρασκευόπουλος (46'Σβίγγος), Λαπατάς (35' Ορφανός, 70' Μπάρλας), Νικόλαρος (46' Προύντζος), Μανιφάβας, Σπανός, Ξεροβάσιλας (46' Ρουμελιώτης), Φασούλης (46' Χάρμπαλης), Γκαιδατζής (46' Μπέλτσος), Νικολίτσας (46' Αρώνης), Ντινιωτάκης (46' Μπέμπης).

6-9-09
Η πρώτη προπόνηση της εθνικής ελπίδων

Την πρώτη της προπόνηση στο γήπεδο του Αστέρα πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα η εθνική ελπίδων εν όψει της αναμέτρησης με την Αγγλία (8/9, 19.00) που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της ομάδας στην Τρίπολη για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011.

Αύριο το πρωί (10.45 π.μ.) εξ άλλου, ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Νιόπλιας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου του Αστέρα, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν από το παιχνίδι της Τρίτης.

Στην αποστολή της εθνικής ελπίδων θα ενσωματωθούν και οι Νίνης, Πλιάτσικας, που επέστρεψαν στην Ελλάδα από την Ελβετία (όπου ήταν με την εθνική ανδρών) προκειμένου να είναι στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή για το παιχνίδι με την εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Τα εισιτήρια για τον ΠΑΟΚ

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η διάθεση των απλών εισιτηρίων αγώνα, για την 3η Αγωνιστική του πρωταθλήματος και το παιχνίδι του Αστέρα με τον Π.Α.Ο.Κ..

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα εισιτήρια του πρωταθλήματος εκδίδονται μόνο ονομαστικά, και για την προμήθεια τους ο φίλαθλος πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς του ή το Διαβατήριό του.

Για την αποφυγή πολύωρων καθυστερήσεων στα εκδοτήρια την ημέρα του αγώνα, καλούνται οι φίλαθλοι να προμηθεύονται νωρίτερα τα εισιτήριά τους, σύμφωνα με το πρόγραμμα διάθεσης όπως αυτό είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα εισιτηρίων της ΠΑΕ.

Ισόπαλοι και οι νέοι
Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα 0-0


Όπως και στο παιχνίδι μεταξύ των ανδρικών ομάδων, έτσι και οι ομάδες νέων του Αστέρα και της Λάρισας ανεδείχθησαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο παιχνίδι για το πρωτάθλημα Κ-21.
Διαιτητής: Δελφάκης που έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κολιό (Αστέρα), Μπουρουζίκα, Κουσιώρα (Λάρισα).
Αστέρας: Κυριακόπουλος, Κολιός, Μπεντεβής, Λαμπρόπουλος, Συμεωνίδης (85' Νικόλαρος), Κουρμπέλης (68' Φιλάι), Γιαννούλης, Καράμπελας (78' Κουλόπουλος), Αγγελόπουλος, Γεωργίου, Τζουμάκας (56' Μπακασέτας).
Λάρισα: Μπαταβάνης, Μπουρουζίκας (58' Πάτρας), Καρανίκας, Νόνης, Κολοβέτσιος, Μεζίνι, Βούζας, Αλεξόπουλος (65' Κουσιώρας), Λύτρας (85' Γκουντρουμπής), Σιατραβάνης, Λούγκος.

5-9-09
Από όλα είχε ο... μπαξές

Από όλα είχε… ο μπαξές στη σημερινή προπόνηση του Αστέρα, αφού οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έτρεξαν πολύ, έκαναν ασκήσεις για δύναμη, ενώ για αρκετή ώρα ακολούθησαν ασκήσεις με μπάλα και τακτικής, ενώ δεν έλειψαν στο φινάλε του προγράμματος συνεχόμενα «διπλά» στο γήπεδο.

Όλοι οι παίκτες έδωσαν το παρόν και έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση στην προπόνηση και το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αστέρας παραμένει ο τραυματίας Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, ο οποίος ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία.

Για την Κυριακή ο Μάριο Γκόμες έχει προγραμματίσει ρεπό για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για την Δευτέρα το πρωί (09.00 π.μ.)

Με Ηλυσιακό στο Κύπελλο

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της δεύτερης φάσης, ο Αστέρας έμαθε τον αντίπαλό του στην τέταρτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος καθώς θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ηλυσιακό στις 28 Οκτωβρίου.

Το παιχνίδι είναι νοκ-άουτ, που σημαίνει ότι εκτός από την κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, αν χρειαστεί θα υπάρχει παράταση και η διαδικασία των πέναλτι.

Ο Αστέρας που πέρσι είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο του Ηλυσιακού θα προκριθεί στις δεκαέξι ομάδες του θεσμού για μία ακόμα χρονιά.

Στην εθνική παίδων Κλαπής, Κυριακάκος

Παράλληλα με την ανδρική ομάδα και τη συμμετοχή της για τρίτο χρόνο στη Σούπερ Λίγκα, γίνεται πολύ καλή δουλειά και στα φυτώρια του Αστέρα, καθώς μετά την κλήση του Λεωνίδα Αργυρόπουλου στην εθνική ελπίδων, κλήθηκαν για προπονήσεις με την εθνική παίδων δύο ακόμα ποδοσφαιριστές του Αστέρα. Ο λόγος για τους Κώστα Κλαπή και Αλέξανδρο Κυριακάκο (1994 γεννηθέντες)

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα