Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 6-10-2009

 

 

 

 

 
Ο ΣΑΟΟ ταξιδεύει με το τραίνο σε Αχλαδόκαμπο και Ανδρίτσα
Το τραίνο ξανασφυρίζει !!!
Και ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών – Οικολόγων ταξιδεύει μαζί του στον Αχλαδόκαμπο και την Ανδρίτσα.

Είναι η πρώτη Φθινοπωρινή εξόρμηση του Σ.Α.Ο.Ο. στην υπέροχη Αρκαδική φύση, ειδικά αφιερωμένη στο σιδηρόδρομο.
Ένα μέσο μαζικής μεταφοράς, ρομαντικό και ταυτόχρονα οικολογικό, που η πολιτεία πρέπει να το υποστηρίξει και ο κόσμος να το αγκαλιάσει.

Από τη γραφική Ανδρίτσα θα γίνει διάσχιση ενός πανέμορφου φαραγγιού μέχρι τον Αχλαδόκαμπο.
Η πορεία θα διαρκέσει 3 ώρες περίπου είναι εύκολη και προσφέρεται ακόμα για αρχαρίους.

Η αναχώρηση θα γίνει από το σιδηροδρομικό σταθμό της Τρίπολης στις 7 το πρωϊ και η επιστροφή στη μία το μεσημέρι.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνήστε στα γραφεία του συλλόγου Μητροπολίτου Δανιήλ 2, βραδινές ώρες και στο τηλέφωνο 2710234980.

 

 
Λιποπρωτεινική φωσφολιπάση Α2 - TRANS ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ
Τριπλάσιο κίνδυνο για οξύ ισχαιμικό επεισόδιο διατρέχουν όσοι έχουν σε υψηλά επίπεδα την «Λιποπρωτεινική φωσφολιπάση Α2».

Αυτό τόνισε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου, ο πρόεδρος της αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κ Ιωάννης Λεκάκης.

«Η «Λιποπρωτεινική φωσφολιπάση Α2», όπως διευκρίνισε ο κ Λεκάκης, είναι ένας νέος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο . Πρόκειται για ένα προφλεγμονώδες ένζυμο του οποίου τα αυξημένα επίπεδα στο πλάσμα σχετίζονται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο»
...

TRANS ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ

Τα λιπαρά αυτά οξέα είναι προϊόντα υδρογόνωσης ακόρεστων λιπαρών οξέων και βρίσκονται κυρίως στις σκληρές μαργαρίνες , τις τηγανισμένες τροφές και διάφορα κέικς . Αυξάνουν την χοληστερίνη και το κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η ποσότητα των trans λιπαρών πρέπει να είναι μικρότερη του 2% της ημερήσιας προσλαμβανόμενης διατροφικής ενέργειας, προκειμένου να μη δημιουργεί προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό..
Περισσότερα...

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα