Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 6-7-2009

 

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για υπόγειο δικαστικού μεγάρου Τρίπολης
2 - 07 - 2009
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΗΣ
Βουλευτής Β’ Αθηνών

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Θέμα: Διάσωση Υπογείων Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης

Τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της φασιστικής κατοχής και του εμφυλίου πολέμου ως φυλακές. Στον χώρο αυτό φυλακίστηκαν χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης από την Πελοπόννησο και αρκετοί εξ’ αυτών οδηγήθηκαν σε τόπους εκτέλεσης.

Με την φροντίδα των δικαστικών αρχών διασώζονται μέχρι σήμερα δύο αίθουσες στις οποίες υπάρχουν μηνύματα και ονόματα των φυλακισθέντων, καθώς και ζωγραφιές στους τοίχους. Πέραν αυτών, υπάρχουν δύο ακόμη αίθουσες κρατουμένων, οι οποίες πριν από λίγα χρόνια, στο πλαίσιο εργασιών συντήρησης του Δικαστικού Μεγάρου, βάφτηκαν με συνέπεια να καλυφθούν ονόματα και μηνύματα αγωνιστών.

Παρά την κήρυξη του Δικαστικού Μεγάρου ως διατηρητέου, την ενημέρωση της Εφορείας Νεότερων Μνημείων και την δέσμευση του Υπουργείου ότι οι δύο αίθουσες θα συντηρηθούν από κατασκευαστική εταιρία, προς το παρόν δεν έχουν υλοποιηθεί οι αποφάσεις.
Την παρέμβαση της Πολιτείας ζητεί σχετικώς με ομόφωνη απόφαση της γενικής της συνέλευσης και η Εταιρία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου.

Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

• Θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες συντήρησης των δύο υπογείων αιθουσών ώστε να μην καταστραφούν από την υγρασία τα μοναδικά ενθυμήματα από την περίοδο της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου;
• Προτίθεται να εκπονήσει μελέτη για την αποκατάσταση και δύο άλλων αιθουσών;

Ο ερωτών βουλευτής
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΗΣ

 

 
Χρηματοδότηση Δήμου Λεβιδίου για εργασίες στο δημοτικό σχολείο
Με εισήγηση του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του Δήμου Λεβιδίου, από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, με το ποσό των 365.000,00€ για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και την κατασκευή εξωτερικών εργασιών που είναι αναγκαίες για τη στέγαση του Δημοτικού Σχολείου Λεβιδίου. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο Λεβιδίου, κ. Α. Καβουρίνο για την ειλημμένη απόφαση.

 

 
Τα μαντάτα του Μπεζενίκου
Διαβάστε online το τεύχος Ιουνίου του 2009 της λαογραφικής, σατιρικής και ενημερωτικής εφημερίδας "Τα Μαντάτα του Μπεζενίκου".  >>>>>>>>>

 

 
Προγραμματίστηκαν τρία φιλικά παιχνίδια
Στις 13 Ιουλίου θα αναχωρήσει ο Αστέρας για το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιηθεί για μία ακόμα χρονιά το βασικό στάδιο προετοιμασίας του.

Στο Καρπενήσι εξ άλλου, ο Αστέρας θα δώσει και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, με την Ρόδο στις 26 Ιουλίου και τον Ολυμπιακό Βόλου στις 29 Ιουλίου, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει και άλλα φιλικά παιχνίδια κατά την περίοδο παραμονής του εκεί.

Μετά την επιστροφή του Αστέρα από το Καρπενήσι, έχει προγραμματιστεί ακόμα ένα φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο στις 5 Αυγούστου (20.00) στο γήπεδο του Περιστερίου.

Τέλος, την 5η θέση στους Μεσογειακούς αγώνες κατέλαβε η εθνική ομάδα, με τον Λεωνίδα Αργυρόπουλο του Αστέρα να είναι από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας αυτής.

Στο παιχνίδι κατάταξης με την Τουρκία, η εθνική μας ομάδα επιβλήθηκε με 8-7 στην διαδικασία των πέναλτι με το νεαρό ποδοσφαιριστή του Αστέρα να παίζει σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα