Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 5-11-2009

 

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
ΣΥΡΙΖΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ 05/11/2009

Προς την Υπουργό:
- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

 Πανεπιστήμιο συμβασιούχων το Πελοποννήσου

Επτά χρόνια μετά την ίδρυση του το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εξακολουθεί να έχει βασικές ελλείψεις σε υποδομές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό που υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία του. Έτσι μετά την ερώτηση που κάναμε στις 14/10/2008 (αριθμ. 8111) σχετικά με τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, επανερχόμαστε επειδή η κατάσταση εφέτος έχει επιδεινωθεί δεδομένου ότι το 50% περίπου του διοικητικού προσωπικού είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι οποίες λήγουν εντός του έτους και στις αρχές του επόμενου.

Δεδομένου ότι όλες αυτές οι συμβάσεις καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεται να προχωρήσει σε οριστική λύση του προβλήματος θεσμοθετώντας μόνιμη εργασιακή σχέση για τους εργαζόμενους ή θα διατηρήσει την υπάρχουσα ερμαφρόδιτη και απαράδεκτη κατάσταση με την οποία κατ’ ουσία αφήνεται στη τύχη του το πανεπιστήμιο και οι εργαζόμενοι σε αυτό;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Τάσος Κουράκης
Βασίλης Μουλόπουλος

 

 

 
Συνεχίζεται η λειτουργία της Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΘΥΡΙΔΑ ΝΕΑΝΙΚΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Θέμα: «Ενημέρωση για τη συνέχιση λειτουργίας της Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας Τρίπολης της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς»

Με το παρόν κείμενο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη συνέχιση λειτουργίας της Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας για την Ενθάρρυνση και Στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Τρίπολης, εξασφαλίζοντας σε νέους ανθρώπους το δικαίωμα στην πληροφόρηση για προγράμματα και πηγές χρηματοδότησης σε θέματα επιχειρηματικότητας και στη διασύνδεσή τους με τους φορείς υλοποίησής τους. Οι Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας αποτελούν συνεχιζόμενο έργο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο διαχειρίζεται η διαχειριστική αρχή του ΥΠΕΠΘ με τελικό δικαιούχο τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Βρισκόμαστε στην Τρίτη περίοδο υλοποίησης του έργου, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και φέρει το γενικό τίτλο : «Αναβάθμιση και Επέκταση της λειτουργίας των Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας για την ενθάρρυνση και στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας».

Θυρίδα δηλαδή είναι ένα κέντρο/γραφείο πληροφόρησης και παροχής αρχικής βοήθειας, βασικής και ολοκληρωμένης μορφής, προς όλους τους νέους που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, έτσι ώστε οι πιθανότητες γέννησης, ανάπτυξης και επιτυχούς εξέλιξης των επιχειρηματικών τους ιδεών να αυξάνονται σημαντικά. Στο πλαίσιο του έργου, ιδρύθηκαν και λειτουργούν δομές Επιχειρηματικότητας οι οποίες καλύπτουν όλες τις περιφέρειες της χώρας.  Περισσότερα...

 

 

 
Το ΠΑΜΕ για τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Επιτροπή εκπαιδευτικών Αρκαδίας του ΠΑΜΕ
Site: www.edupame.gr (κεντρικό)

ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ!

Η λαϊκή αυτή παροιμία ταιριάζει «γάντι» στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης για τον τρόπο που προτίθεται να αντιμετωπίσει τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία. Σε επίπεδο νομού με στοιχεία που δίνει η ίδια η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λείπουν κατά περιοχή: Στην Α’ Αρκαδίας 13 εκπαιδευτικοί, στη Β’ Αρκαδίας 6 εκπαιδευτικοί, στη Γ’ 7 εκπαιδευτικοί και στη Δ’ 8 εκπαιδευτικοί. Σύνολο 34.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ότι θα προσληφθούν συνολικά 2400 ωρομίσθιοι και 2000 αναπληρωτές για να καλύψουν 7000 κενά (5000 στη ΔΕ και 2000 στη ΠΕ). Η εξέλιξη αυτή δίνει το στίγμα της περεταίρω ελαστικοποίησης της εργασίας αφού οργανικά και λειτουργικά κενά θα καλυφθούν με ωρομισθίους. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί κατά γράμμα την πολιτική της Ν.Δ. Η πρακτική αυτή είναι έκδηλη και στο νομό μας. Ειδικά στα ΕΠΑΛ που εντοπίζεται πιο οξυμένο το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών και με δεδομένο ότι δεν έχουν συνταχθεί οι πίνακες διορισμού (ποιος φταίει άραγε;), προσλαμβάνονται δυο ωρομίσθιοι για να καλύψουν ένα πλήρες ωράριο (π.χ. περίπτωση Λεωνιδίου). Το ίδιο συμβαίνει και στην υπόλοιπη περιφέρεια του νομού. Υπάρχουν περιπτώσεις, συνάδελφοι ωρομίσθιοι, μην μπορώντας να αντέξουν την κοροϊδία αυτής της εργασιακής σχέσης, να εγκαταλείπουν τα σχολεία που υπολειτουργούν ήδη από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η πρόσληψη με μόνιμη και σταθερή εργασία, είναι η μόνη και αναγκαία λύση για την στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων και της εκπαίδευσης. Αυτό προϋποθέτει την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης (ωρομίσθιοι, αναπληρωτές).
Τρίπολη, 5 Νοέμβρη 2009

Δες σχετικό Δ.Τ. και από ΕΛΜΕ Μεσσηνίας >>>>>>>

 

 

 
Βλάχος: «Όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί»
Με τους παίκτες να δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση και τον Βαγγέλη Βλάχο να μένει ικανοποιημένος από αυτό το στοιχείο συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα. Η προπόνηση του Αστέρα είχε ως βάση την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Όλοι οι παίκτες του Αστέρα είναι στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού και μοναδικό του πρόβλημα αποτελεί ο Λιονέλ Ρίος, που τέθηκε εκ νέου στη διάθεση του ιατρικού επιτελείου της ομάδας και ακολούθησε σήμερα ατομικό πρόγραμμα. Αντίθετα σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης έχουν μπει οι Μαρσελάο, Καρντόσο και Έντερ.

Όλοι στις τάξεις της ομάδας έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα του παιχνιδιού και χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Βαγγέλη Βλάχου για το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα: « Όλα τα ματς αποτελούν για μας τελικούς. Όμως ανεξάρτητα από τις δυσκολίες, ο Αστέρας πρέπει να τα κερδίζει. Ο σεβασμός στον αντίπαλο και την ιστορία του είναι επιβεβλημένος, αλλά εμείς έχουμε την υποχρέωση απέναντι στην ομάδα και τους εαυτούς μας να κερδίζουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε την Κυριακή.
Σε αυτή την προσπάθεια μας χρειαζόμαστε την συμπαράσταση του κόσμου, γιατί χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας»

Στην Τρίπολη παίζουν νέοι και έφηβοι

Στην Τρίπολη θα παίξουν το Σάββατο οι δύο «μικρές» ομάδες (νέων και εφήβων) του Αστέρα, που συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκα.
Η ομάδα νέων (Κ-21) θα υποδεχθεί στις 11.00 π.μ. την αντίστοιχη ομάδα του ΠΑΣ Γιάννια και η ομάδα των εφήβων (Κ-17) θα υποδεχθεί στις 3.00 μ.μ. την αντίστοιχη ομάδα της ΑΕΚ

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα