Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 5-10-2009

 

 

 

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα των εκλογών
Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας ευχαριστεί θερμά τους πολίτες του Νομού μας που, παρά τις δύσκολες συνθήκες, ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό μας κάλεσμα και μας στήριξαν με την ψήφο τους.

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ο ελληνικός λαός τιμώρησε με μια συντριπτική ήττα τη Ν.Δ για την απροκάλυπτα νεοφιλελεύθερη, δεξιά πολιτική που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια.

Μια πολιτική που οδήγησε την κοινωνία σ’ ένα εργασιακό μεσαίωνα με τις μαζικές απολύσεις, την ανεργία, τα stage, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, την ανασφάλιστη εργασία, την επίθεση στους μισθούς, στις συντάξεις και στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Μια πολιτική τέλος που οδήγησε στην εξαθλίωση τους αγρότες και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες την ίδια στιγμή που χάριζε δις ευρώ στους τραπεζίτες, τους μεγάλους επιχειρηματίες και τους εφοπλιστές ξεπουλώντας παράλληλα την δημόσια περιουσία και βυθίζοντας τη χώρα στα σκάνδαλα.

Η πολιτική αυτή αποτελούσε συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ το οποίο εν τούτοις, χωρίς να δεσμευτεί σε κρίσιμα θέματα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, κατάφερε να εμπνεύσει ελπίδες στο λαό με αποτέλεσμα να πετύχει μια πραγματικά μεγάλη νίκη.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η Αριστερά σ’ όλες τις εκδοχές της - παρά τις ευνοϊκές αντικειμενικές συνθήκες και τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ για την ενότητα της - εξ’ αιτίας κυρίως συγκεκριμένων αριστερών δυνάμεων που συνεχίζουν με τη στάση τους να λειτουργούν διασπαστικά δεν κατάφερε να αποκτήσει τη δυναμική που θα την καθιστούσε ελκυστική σ’ ευρύτερα λαϊκά στρώματα και να χτυπήσει τον δικομματισμό και την αδιέξοδη πολιτική του.

Σ’ ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις συμπεριφορές που υπήρξαν σε κεντρικό επίπεδο μετά τις ευρωεκλογές, οι οποίες μας πλήγωσαν και θόλωσαν την εικόνα μας, οι αγωνιστές της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς αλλά και οι πολίτες που μας εμπιστεύονται και εμπνεύστηκαν από τους αγώνες μας μέσα και έξω από τη Βουλή για μια σειρά κρίσιμα θέματα όπως : το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, το άρθρο 16 για τα δημόσιο Πανεπιστήμιο, το άρθρο 24 για την προστασία των δασών, κ.λ.π. σήκωσαν το βάρος του αγώνα.

Έτσι πετύχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που μας δίνει τη δύναμη που χρειαζόμαστε σ’ αυτή τη φάση για ν’ αγωνιστούμε αποτελεσματικά, από θέση αριστερής αντιπολίτευσης στις δύσκολες μέρες που έρχονται υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.
 

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

 

 

 
"Όταν η τοπική αυτοδιοίκηση πάει περί..ΠΑΤΟ"
Έν έτη 2009 και ενώ όλοι είμαστε εφησυχασμένοι ότι τα πράγματα στη χώρα μας ως αναφορά τη διοίκηση της λειτουργούν σωστά και με πλήρη αξιοκρατία, γίνονται ανατροπές!

Τελικά φαίνεται πως το Λεωνίδιο Αρκαδίας -με τα διαμερίσματα που αυτό περιλαμβάνει- είναι κάπως... ανεξάρτητο και πρωτότυπο στον τρόπο διοίκησης σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα...
Περισσότερα: leonidiog.blogspot.com

 

 

 
Η πρώτη φετινή ήττα... Αστέρας-Εργοτέλης 2-4 (1-2)
Την πρώτη του ήττα γνώρισε στο φετινό πρωτάθλημα ο Αστέρας, που έχασε στην Τρίπολη από τον Εργοτέλη 2-4, που με τη σειρά του πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Βερπακόφσκις (17' και 22'), που σημείωσε τα πρώτα του τέρματα στην Ελλάδα, αλλά με μία αντεπίθεση διαρκείας ο Αστέρας κατάφερε να ισοφαρίσει με τους Μαρσελάο (45') και Τσέζαρεκ (63'). Ο Κροάτης επιθετικός παραμένει πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκα με πέντε γκολ, σκοράροντας για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Η ισοφάριση προκάλεσε ενθουσιαμό στις τάξεις των γηπεδούχων που στο 69' άγγιξαν με τον Τσέζαρεκ το 3-2, αλλά ο Βίσιο του είπε "όχι" απομακρύνοντας την μπάλα πάνω από την γραμμή της εστίας των Κρητικών.

Οι παίκτες του Εργοτέλη όμως ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο φινάλε, χάρη σε δύο τέρματα των Ορφανού (77') και Τσεζνάουσκις (90'+1'), φτάνοντας στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα τον Αστέρα και τον Αρη, που έχουν από 11 βαθμούς.

Οι καλύτερες φάσεις του παιχνιδιού ήταν οι παρακάτω:

9': Σέντρα του Ουριμπάρι από τα αριστερά, ο Τσέζαρεκ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Δασκαλάκης με εντυπωσιακό τρόπο απέκρουσε στο αριστερό «Γ» της εστίας του.
Εκεί που ο Εργοτέλης δεν απειλούσε ιδιαίτερα την εστία του Αστέρα, πήρε το προβάδισμα στο σκορ όταν στο 17ο λεπτό μετά από σέντρα του Μπέτο στην περιοχή του Αστέρα, ο Μπούντιμιρ πήρε την κεφαλιά και πάσαρε στον Βερπακόφσκις, που με σουτ πάνω στην κίνηση, νίκησε τον Ντεγκρά και άνοιξε το σκορ (0-1)!
Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενουμένων, πέντε λεπτά αργότερα, ο Εργοτέλης διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Ρομάνο στο 22ο λεπτό έστρωσε τη μπάλα στον Βερπακόφσκις και ο Λετονός με διαγώνιο σουτ διπλασίασε τα γκολ των φιλοξενούμενων!
34': Ο Έντερ με κεφαλιά προσπάθησε να απειλήσει τον Δασκαλάκη, όμως ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη, καλά τοποθετημένος μπλόκαρε τη μπάλα
Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Αστέρας κατάφερε να σκοράρει και να μειώσει στο σκορ με ένα γκολ-βάλσαμο του Μαρσελάο. Ο Ουριμπάρι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μαρσελάο πήδηξε ψηλότερα από όλους και με δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντισδράσει Δασκαλάκη!
48': Σέντρα του Φυτανίδη, ο Τσέζαρεκ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Δασκαλάκης μπλόκαρε τη μπάλα
52': Ο Έντερ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Χίμπλινγκερ, την έστρωσε για τον Τσέζαρεκ, ο οποίος γλίστρησε, δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ με αποτέλεσμα ο Δασκαλάκης να αποκρούσει.
63': Ο Φυτανίδης έκανε το γέμισμα στην περιοχή με στόχο τον Τσέζαρεκ, ο Κροάτης κατέβασε τη μπάλα με το στήθος και βλέποντας τον Δασκαλάκη να βγαίνει από την εστία του, του πέρασε με υπέροχο τρόπο τη μπάλα από πάνω στέλνοντας την στο βάθος της εστίας του φέρνοντας το ματς στα ίσα (2-2)!
69': Σουτ του Τσέζαρεκ από τη γωνία της μικρής περιοχής, ο Βίσιο πάνω στη γραμμή θα απομακρύνει τη μπάλα...
71': Μπαλιά τρύπα του Ρομάνο για τον Τσεζνάουσκις, ο Λιθουανός έκανε με τη μία το διαγώνιο πλασέ, αλλά είδε τη μπάλα να περάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ντεγκρά
Στο 77’ ο Εργοτέλης ξαναπαίρνει το προβάδισμα, όταν ο Μπούντιμιρ τροφοδότησε τον Ορφανό στο ημικύκλιο της περιοχής, ο Έλληνας μέσος μπήκε στην περιοχή, προσποιήθηκε, ο Μαρσελάο προσπάθησε να απομακρύνει, ο Ορφανός όμως με γρήγορη προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-3.
Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και ενώ ο Αστέρας πίεζε για την ισοφάριση, ο Τσεζνάουσκις στην αντεπίθεση με δυνατό διαγώνιο σουτ, διαμόρφωσε το τελικό σκορ 2-4.
Η τελευταία καλή φάση του αγώνα, ο Καούνος πήγε να «κρεμάσει» τον Δασκαλάκη, αλλά ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη με υπερένταση πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα παραχωρώντας κόρνερ...

Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Αστέρας: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Καρντόσο (85' Καούνος), Μπαστία, Καρέρα (46' Ρίος), Έντερ (67' Ουντόζι), Βίλτσες, Τσέζαρεκ
Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Μπέτο (46' Τσεζνάουσκις), Ρομάνο (80' Ογκουνσότο), Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (46' Ορφανός)

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα