Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 3-11-2009

 

 

 

 
Πορεία με το ΣΑΟΟ στα δάση του Φενεού και της λίμνης Δόξας
ΧΕΛΜΟΣ - ΛΕΙΒΑΔΑΚΙ (1873 M.)

Την ερχόμενη Κυριακή 8 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων διοργανώνει πορείες στα δάση του Φενεού και της λίμνης Δόξας. Θα πραγματοποιηθούν ο γύρος της λίμνης και ανάβαση στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Φενεού. Διάρκεια πρώτης πορείας : 5 ώρες, κατηγορίας Β’.
Εναλλακτικά θα γίνει και δεύτερη πορεία, διάρκειας 3 ωρών κατηγορίας Α’.

Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει από την κεντρική πλατεία στις 7:00 το πρωί και η επιστροφή το απόγευμα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου Μητροπολίτου Δανιήλ 2 ή στο τηλέφωνο 2710 234980 βραδινές ώρες.

 

 

 
Το ΕΚΑ για το εργατικό ατύχημα
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39 ΤΗΛ. 222218
22100 ΤΡΙΠΟΛΗ
Φαξ 2710 - 238755 Τρίπολη 2-11-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 2-11-2009 ένας νέος εργαζόμενος οικονομικός μετανάστης την ώρα του μεροκάματου υπέστη ηλεκτροπληξία και νοσηλεύεται στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης συμπληρώνοντας το μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων.

Ο άτυχος εργαζόμενος εργαζόταν στην εταιρία ΠΕΤΡΟΣΤΥΛ Α.Ε. και εκτελούσε εργασίες κατασκευής σκεπάστρου μεταλλικού κτιρίου στο 3ο χιλ. Τρίπολης – Στενού.

Το σοβαρό αυτό ατύχημα έρχεται για μια ακόμη φορά να επιβεβαιώσει τη σοβαρή έλλειψη μέτρων ασφαλείας , την παντελή έλλειψη σεμιναρίων, ιδίως στους οικονομικούς μετανάστες από τους εργοδότες, αλλά και τους πλημμελείς έως ανύπαρκτους ελέγχους των ελεγκτικών και εποπτικών μηχανισμών της πολιτείας.

Το Εργατικό Κέντρο ζητά:

-Να διερευνηθούν άμεσα τα ακριβή αίτια του τραγικού ατυχήματος και να ζητηθούν οι ευθύνες απ’ όλους τους υπεύθυνους.

-Να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις και να εφαρμόζεται αυστηρά η νομοθεσία για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων.

-Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του Νομού μας να πάρουν την υπόθεση της εφαρμογής της νομοθεσίας στα χέρια τους. Να καταγγέλλουν προς τους αρμόδιους φορείς και στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας οποιαδήποτε παράλειψη ή αδιαφορία προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Τέλος ευχόμαστε περαστικά στον άτυχο εργαζόμενο και εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στην οικογένεια του.

 

 

 
Νέα αρκαδική ηλεκτρονική εφημερίδα
Μια νέα αρκαδική -ηλεκτρονική, μηνιαία- εφημερίδα στη διεύθυνση www.arcadonxronoi.gr ξεκίνησε, με θέματα από το παρελθόν, το παρόν και για το μέλλον της Αρκαδίας. Στο τρέχον φύλλο υπάρχει η αφήγηση ενός αιωνόβιου πια πολεμιστή του '40, ο οποίος κατάγεται από το Καλλιάνι Γορτυνίας. Είναι εν ζωή και η αφήγηση είναι πολύ πρόσφατη.
Περισσότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση, που επιμελείται η Μανιώ Μάνεση, δημοσιογράφος, πολιτική συντάκτρια της ΝΕΤ >>>>>>>>

 

 

 
Νέο φιλικό του Αρκαδικού με την ΑΕΚ Αργους
Φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, εν όψει του Σαββατιάτικου παιχνιδιού στο Ρέθυμνο, θα δώσει ο Αρκαδικός την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στην Τρίπολη με την ΑΕΚ Αργους.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 6.00 μ.μ. και ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα συστήματα και σχήματα για τον αγώνα πρωταθλήματος.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα