Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 2-11-2009

 

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για κεραία κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολείο
Προς τους κκ. Υπουργούς
• Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
• Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: «Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας πολύ κοντά σε σχολικό συγκρότημα στην Τρίπολη»

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της περιφέρειας Πελοποννήσου (3757/16/09/2009) εγκρίθηκε η περιβαλλοντική έκθεση για σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας COSMOTE – ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΕΣ Α.Ε., με κωδικό θέσης σταθμού «ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – 1405492».

Στην έκθεση όμως δεν αναφέρεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή και σε απόσταση 40 μέτρων στεγάζεται σχολικό συγκρότημα (ΙΕΚ Τρίπολης, 1ο, 2ο, 3ο ΕΠΑΛ και 1ο ΣΕΚ). Επιπλέον, σύμφωνα με την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλης, το συγκρότημα πρόκειται να επεκταθεί στα 3 οικόπεδα που βρίσκονται δυτικά του υπάρχοντος σχολικού συγκροτήματος. Ο νέος αυτός χώρος απέχει από τον προτεινόμενο σταθμό βάσης της εταιρείας όσο περίπου το πλάτος του μεταξύ τους δρόμου. Περισσότερα...

 

 

 
Janis Joplin’s Original Band Big Brother & The Holding Company
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ ΚΑΙ Η TIMEMACHINE ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ:
Janis Joplin’s Original Band Big Brother & The Holding Company

Ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας της ψυχεδελικής άσιντ μπλουζ-ροκ σκηνής κι ένα από τα πιο σπουδαία συγκροτήματα που ξεπήδησαν ποτέ από την Δυτική Ακτή… Έρχονται για 1η φορά στην Ελλάδα έχοντας στην σύνθεσή τους τα αυθεντικά, ιδρυτικά μέλη που αποτέλεσαν τους μεγάλους συνοδοιπόρους της σημαντικότερης γυναικείας φωνής που γέννησε η Rock...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στο Εν Χορδαίς!!!
Ώρα Έναρξης 21:00
Την συναυλία ανοίγουν οι ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ FUNK CLUB

Είσοδος 20€ - Φοιτητικό/Μαθητικό 15€
Προπώληση Εισιτηρίων: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης / Music Center

Janis Joplin original band: Big Brother & The Holding Company.
Οι Ήρωες μας τραγουδάνε ακόμα!!!

 

 

 
Το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας συγκροτήθηκε σε σώμα με την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος: Χρήστος Καρνέζης (ΠΑΣΚ)
Αντιπρόεδρος (και Ταμίας) : Δημήτριος Χρήστου (ΠΑΣΚ)
Γ. Γραμματέας (και Οργ. Γραμματέας) : Ευθυμία Λαλιώτη (ΠΑΣΚ)
Μέλη: Γεώργιος Μαρκόπουλος(ΔΑΚΕ)
Δημήτριος Καντζάβελος (ΔΑΚΕ)
Παναγιώτης Βέμμος (Σύνδεσμος Μονίμων και Αναπληρωτών)
Ανδρέας Γιαννόπουλος (Αγωνιστική Συσπείρωση)

 

 

 
Λύγισε στο φινάλε... Ηρακλής-Αστέρας 1-0
Ηρακλής-Αστέρας 1-0

Δύο λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι λύγισε ο Αστέρας στο Καυταντζόγλειο, αφού σε εκείνο το χρονικό σημείο δέχτηκε το γκολ από τον Ιάκομπ και έφυγε ηττημένος από ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να λήξει ισόπαλο.

Σε εκείνο το σημείο, ο Γιάντσης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κονέ έκανε την κεφαλιά, ο Αναστασόπουλος απέκρουσε τη μπάλα, ο Επστάιν που πήρε το "ριμπάουντ" με κεφαλιά τη γύρισε παράλληλα και ο Ιάκομπ με κοντινή προβολή, άνοιξε το σκορ!

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο Αστέρας πήγε να «απαντήσει» όταν ο Ουριμπάρι σέντραρε, ο Τσέζαρεκ πήρε την κεφαλιά, όμως ο Κοβαλέφσκι ενήργησε γρήγορα έπεσε στα πόδια του Καούνου και δεν του επέτρεψε να σκοράρει...

Ο Ηρακλής είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει τις μεγάλες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Αναστασόπουλου. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα χρειάστηκε να αποκρούσει στο 14ο λεπτό το σουτ του Παπαστεριανού και στα σουτ του Επστάιν στο 30’ και του Ιάκομπ στο 68’

Αντίστοιχα ο Αστέρας είχε ένα καλό σουτ στο 62’ με τον Εστέβες από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κοβαλέφσκι και του Ουριμπάρι στο 80’ επίσης από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα του Αστέρα (είχαν προηγηθεί αυτές από τον Εργοτέλη, τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο), που πλέον αρχίζει να σκέφτεται το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννενα στην Τρίπολη.

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθήνας)
Ηρακλής: Κοβαλέφσκι, Χάβι Μάρτος, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης (84' Ιωαννίδης), Παπαστεριανός, Ντιέ, Μιλάνο (85' Κονέ), Επστάιν, Ντίκα (60' Γιάντσης), Ιάκομπ.
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης (89' Καούνος), Λαζαρίδης, Ουριμπάρι, Μπαστία, Λαδάκης, Ζεάν Κάρλος (61' Καρέρα), Ουντότζι, Ρικάρντο Εστέβες (78' Λαμπρόπουλος), Τσέζαρεκ.

Με τον Άρη κληρώθηκε για το κύπελλο


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κλήρωσης της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας hellas online, οι αγώνες της οποίας θα διεξαχθούν, βάσει προγράμματος, στις 13 και στις 20 Ιανουαρίου 2010. Ο Αστέρας κληρώθηκε να παίξει εκτός έδρας με τον Άρη. Αναλυτικά τα ζευγάρια:
Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα
Καλλιθέα-Τρίκαλα
Άρης-Αστέρας Τρίπολης
Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ
Ξάνθη-Ολυμπιακός Βόλου
Παναθηναϊκός-Πιερικός
Λεβαδειακός-Καβάλα
Θρασύβουλος-Πανιώνιος
Οι αγώνες της 5ης φάσης είναι απλοί. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκειά τους, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι.

Έχασαν οι νέοι

Με 4-1 ηττήθηκε η ομάδα νέων του Αστέρα από την αντίστοιχη ομάδα του Ηρακλή, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία αγώνων μεταξύ των δύο συλλόγων.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 25’ με τον Δανιόλα, αλλά επτά λεπτά αργότερα ο Τσουμάγκας ισοφάρισε για τον Αστέρα. Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου οι νεαροί παίκτες του «Γηραιού» πέτυχαν δύο γκολ με τον Τσίτα (42’ 44’) για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα στο 88ο λεπτό με τέρμα που σημείωσε ο Ευσταθίου.
Ηρακλής: Γκουτζελάς (72’ Σάντσεζ), Χατζηλιάδης, Τούσιας (72’ Σπανός), Τσιτσιπλάμης, Κώτσιας, Ντατίδης (62’ Στάμου), Ευσταθίου, Νατσιόπουλος (69’ Καρανδρέας), Τσίτας, Τοπούζης, Δανιόλος (56’ Χρήστου).
Αστέρας: Κυριακόπουλος, Σπανός (44’ Τζουμάκας), Κίτσος, Σεντεμέντες, Συμεωνίδης, Κουρμπέλης (69’ Κυριακάκος), Δειμέζης, Κολιός, Μπακασέτας, Τσουμάγκας, Φιλάι.
- Για το πρωτάθλημα εφήβων (Κ-17) ο Αστέρας ηττήθηκε στην Παιανία από τον Παναθηναικό με 3-1.
- Για το παιδικό πρωτάθλημα Αρκαδίας, ο Αστέρας κέρδισε με 9-0 την Τεγέα και παραμένει αήττητος μετά από τρεις αγωνιστικές.

 

 

 
Δηλώσεις για τον Αρκαδικό
Σμυρνιώτης: «Να κερδίσουμε το στοίχημα που βάλαμε»

Στην τέταρτη του χρονιά πλέον στον Αρκαδικό, ο Γιάννης Σμυρνιώτης έφτασε στις 74 νίκες και είναι ο απόλυτος πολυνίκης προπονητής του Αρκαδικού μπάσκετ στις εθνικές κατηγορίες.

Με τη διαφορά φέτος, ότι ξεκινώντας με το απόλυτο «τρία στα τρία» στην Α2 κατηγορία, ο Αρκαδικός έχει ανεβάσει και άλλο τον πήχη και τις προσδοκίες των φιλάθλων της.

Μιλώντας μετά τη λήξη του νικηφόρου παιχνιδιού με την Ξάνθη στους εκπροσώπους του Τύπου, ο προπονητής του Αρκαδικού αποκάλυψε ότι σημαντικό ρόλο στην ανατροπή του αγώνα ήταν η συζήτηση που είχε με τους παίκτες κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας στα αποδυτήρια, ενώ έκανε για πρώτη φορά λόγο για το στοίχημα που έχουν βάλει όλοι στις τάξεις της ομάδας.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης μίλησε ακόμα για το παιχνίδι στο Ρέθυμνο, αλλά και για την απουσία του Μαναβόπουλου στα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος λέγοντας χαρακτηριστικά «Η επιστροφή του Μαναβόπουλου θα μας ανεβάσει ένα ακόμα επίπεδο» Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού μετά τον αγώνα με την Ξάνθη έχουν ως εξής:

«Δεν ξέρω για ποιο λόγο μπήκαμε πολύ νωθροί στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη μας έβαλε στο ρυθμό της. Έπρεπε να τρέξουμε και να κυνηγήσουμε περισσότερο τις φάσεις. Αυτό είχα πει στα παιδιά πριν το παιχνίδι, αυτό τους είπα και στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα παιδιά κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουμε, πήραμε τα ριμπάουντ και από κει και πέρα τρέξαμε, δεν υπήρξε αντίδραση από τους αντιπάλους μας και αν ήμασταν πιο σοβαροί σε κάποιες φάσεις θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη η διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Δεν πειράζει. Κρατάμε τη νίκη και περιμένουμε τη συνέχεια.

Ο Αρκαδικός θέλει να παίζει καλό μπάσκετ σε όλα τα παιχνίδια και θέλει να κερδίσει ένα στοίχημα και αυτό είναι, να προσπαθήσει και να μείνει στην κατηγορία με μικρά σε ηλικία παιδιά, με παίκτες που ήταν «στερημένοι» στο μπάσκετ. Ο Αρκαδικός και το τεχνικό τιμ θέλει να τους βγάλει το μπάσκετ που έχουν μέσα τους. Αυτή η ομάδα μπορεί να μείνει μαζί και δύο και τρία χρόνια. Αν τα καταφέρουμε θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Αυτός είναι ο δικός μου στόχος, αυτός είναι και της ομάδας.

Στο Ρέθυμνο θα πάμε να παίξουμε με μία πολύ δύσκολη ομάδα, πολύ έμπειρη, σε μία δύσκολη έδρα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε κάθε φορά. Να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί γίνεται. Αν μπορούμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Ότι μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερο από το παιχνίδι. Αυτό έγινε και σήμερα στο δεύτερο ημίχρονο. Αρκεί να ξεπεράσουμε και κάποιο πρόβλημα του Μαναβόπουλου, γιατί φαίνεται η απουσία του. Γιατί τα παιχνίδια στην Α2 κατηγορία, παίζουν καλοί ψηλοί, έμπειροι παίκτες και σίγουρα φορτωνόμαστε φάουλ από την αρχή, η επιστροφή του Μαναβόπουλου θα ανεβάσει ένα ακόμα επίπεδο την ομάδα»

Τζουγκαράκης: «Χαιρόμαστε το γεμάτο γήπεδο»

Ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα του Αρκαδικού, όπως και στο Αιγάλεω, αλλά αυτή τη φορά και εν αντιθέσει με τον αγώνα στο «Σίτι» ο Κρητικής καταγωγής σέντερ Σάββας Τζουγκαράκης κρατούσε για το δεύτερο ημίχρονο την μεγαλειώδη εμφάνιση.

Η στατιστική του έσπασε τα κοντέρ και στο τέλος το δύσκολο για τους παίκτες του μπάσκετ, σύστημα tendex, κατέγραψε 0.930! Πώς να γίνει διαφορετικά, όταν ο Τζουγκαράκης μέτρησε 14 πόντους (4/5 βολές, 5/7 δίποντα), 7 ριμπάουντ σε 18 λεπτά συμμετοχής και μεταξύ αυτών αρκετές περίτεχνες ενέργειες, με κάρφωμα ή με πέρασμα κάτω από το καλάθι με ανάποδο λέυ-απ που κατέληξαν σε αρκετές περιπτώσεις σε καλάθι και φάουλ! Να τι δήλωσε μετά τη λήξη του παιχνιδιού:

«Ήταν μία μεγάλη προσπάθεια όλων των παιδιών, όχι μόνο δική μου. Οι ψηλοί στηριζόμαστε στους περιφερειακούς παίκτες να παίρνουμε την μπάλα. Οι πόντοι μου ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Μπορεί να φάνηκα σήμερα εγώ, αύριο θα φανεί κάποιος άλλος. Με πιστεύει ο κόουτς και όλα είναι καλά στην ομάδα. Θα προσπαθήσω και εγώ από την πλευρά μου να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Τώρα μπορούμε να χαρούμε τη νίκη μας μέχρι τη Δευτέρα που θα γυρίσουμε στις προπονήσεις.

Στην αρχή μπήκαμε λίγο χαλαρά και ήταν φυσικό να προηγηθεί η Ξάνθη. Στο ημίχρονο, ο προπονητής μας τα… έχωσε και τρέξαμε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ φάνηκε πώς είχαμε περισσότερες δυνάμεις. Πιστεύω πώς δεν θα κινδυνεύσουμε στην κατηγορία και θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Είμαστε νεανική ομάδα και για τα δικά μας επίπεδα θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Χαιρόμαστε να παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο και είναι πολύ καλό για μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράσταση του και πιστεύω πώς θα του το ανταποδώσουμε με το καλό μπάσκετ και τις νίκες μας»

Σουλιώτης: «Ο Αρκαδικός η ευχάριστη έκπληξη»

Ο Γρηγόρης Σουλιώτης είναι ένας από τους ανερχόμενους προπονητές της φουρνιάς του και ένα από τα καλύτερα παιδιά εκτός αγωνιστικών χώρων. Δεν δίστασε μάλιστα να παραδεχθεί την ανωτερότητα του Αρκαδικού, δηλώνοντας μάλιστα ότι η ομάδα της Τρίπολης θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής χρονιάς, ενώ αντικρίζοντας το γεμάτο κλειστό γυμναστήριο δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα στους φιλάθλους του Αρκαδικού, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το παιχνίδι γιορτή για ολόκληρη την πόλη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του νεαρού προπονητή μετά τη λήξη του αγώνα είχαν ως εξής: «Το παιχνίδι ήταν παράσταση ενός ημιχρόνου. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν ανταγωνιστικοί, βγάλαμε τον Αρκαδικό από το παιχνίδι του και αν ήμασταν προσεκτικότεροι θα πηγαίναμε στα αποδυτήρια με μεγαλύτερη διαφορά.

Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάσαμε τα γνωστά μας αμυντικά προβλήματα, για πολλοστή φορά φέτος και ο Αρκαδικός είχε εύκολο έργο στην επίθεση με αποτέλεσμα κάθε καλάθι που δεχόμασταν να πληγώνει την ψυχολογία μας και το ταμπλό να γράψει το τελικό σκορ που έγραψε.

Ο Αρκαδικός και στα τρία παιχνίδια που τον έχω παρακολουθήσει είναι μία νεανική ομάδα, έχει ενθουσιασμό στο παιχνίδι του και προσπαθεί να παίξει καλό μπάσκετ. Με δεδομένο τις προσθήκες που έγιναν την τελευταία στιγμή, πιστεύω πώς θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής χρονιάς.
Είναι χαρά να παίζεις σε τέτοια γήπεδα, με γεμάτο από κόσμο, που εκδηλωνόταν κόσμια, υποστήριζε την ομάδα του και νομίζω πώς το παιχνίδι αυτό αποτέλεσε μία γιορτή για ολόκληρη την πόλη.

Η Ξάνθη φτιάχτηκε το καλοκαίρι για να κάνει το βήμα παραπάνω. Είναι επτά χρονιές στην Α2 κατηγορία και παλεύει, άλλες πιο εύκολα, άλλες πιο δύσκολα για την παραμονή της. Στόχος μας να κάνουμε μία ομάδα πιο ανταγωνιστική. Μέχρι στιγμής δεν το έχουμε καταφέρει αυτό, αλλά πρέπει να το πετύχουμε όσο γίνεται νωρίτερα»

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα