Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 2-9-2009

 

 

 

 
ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υπουργός, Υφυπουργός κ. Α. Λυκουρέντζος, Γενική Γραμματέας, Ειδικός Γραμματέας Σπουδών) διοργάνωσε, με τη συμμετοχή και των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, την προηγούμενη εβδομάδα, σύσκεψη με την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας για θέματα πρόληψης μετάδοσης του ιού της νέας γρίπης. Στα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά τη σύσκεψη περιλαμβάνονται:

Α) ενημερωτικές συσκέψεις με συμμετοχή των στελεχών της εκπαίδευσης ( Δ/ντές Δ/νσεων Εκπαίδευσης, Προϊσταμένους Γραφείων Εκπαίδευσης, Σχολικούς Συμβούλους, Διευθυντές σχολικών μονάδων, υπευθύνων Αγωγής Υγείας των δ/νσεων εκπ/σης) και των σχετικών με το θέμα υπαλλήλων (καθαρίστριες, φύλακες) και με εισηγητές που θα οριστούν από τους αρμοδίους του Υπουργείου Υγείας. Το πρόγραμμα των ενημερωτικών συσκέψεων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι το επισυναπτόμενο:
 
 

ΠΟΛΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΧΩΡΟΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΩΡΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ

3/9     10.00 π.μ.

Αίθουσα Βουλευτικού (Πλατεία Συντάγματος)

ΤΡΙΠΟΛΗ

4/9    10.00 π.μ.

Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου (δυτικό τμήμα Πλατείας Άρεως) 

ΣΠΑΡΤΗ

7/9    10.00 π.μ.

Πνευματικό Κέντρο Δήμου (Λυκούργου 135)

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

8/9   10.00 π.μ.

Αμφιθέατρο 4ου Γεν. Λυκείου (περιοχή Αγίου Γεωργίου ( τηλέφωνα σχολείου: (27410) 76444, 76445

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

9/9   10.00 π.μ.

Αίθουσα Εργατικού Κέντρου, οδός Αριστομένους 95, έναντι Νομαρχίας


Β) αποστολή σε όλες τις σχολικές μονάδες εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας, για εφαρμογή των προβλέψεων της από όλο το εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των εκπαιδευτικών υπηρεσιών και των σχολείων. Παράλληλα, μετά την επιβεβαίωση συνθηκών υγιεινής και αποθηκευτικών χώρων σε κάθε σχολείο, αποστέλλεται φαρμακευτικό υλικό και υλικό καθαριότητας με μέριμνα του Υπουργείου Υγείας, που θα χρησιμοποιείται στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΥΠΕΠΘ:

Μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης >>>>>>>>>

Αποστολή ειδικών οδηγιών προς τους εκπαιδευτικούς >>>>>>>>>

 

 
Προκήρυξη 14 θέσεων για Δημοτική Αστυνομία
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προκηρύσσει την πλήρωση με αντικειμενικά κριτήρια δεκατεσσάρων (14) συνολικά θέσεων Ειδικού Ένστολου Προσωπικού των κατηγοριών Πανεπιστημιακής (ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας), Τεχνολογικής (ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας) σε Δήμους χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας.
Αναλυτικά ανά νομό ισχύουν τα παρακάτω:

Πέντε (5) συνολικά θέσεις ειδικού ένστολου προσωπικού της κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας) για το Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας του Νομού Κορινθίας.

Η αίτηση θα απευθύνεται στη Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Ν. Κορινθίας, Αγίου Νικολάου 17 Κόρινθος, ΤΚ 20 100 και υποβάλλεται από τις 15-9-2008 μέχρι και τις 6-10-2008.

Για έντυπα αιτήσεων, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ως άνω υπηρεσία (τηλέφωνο 27410 25964, 22250) και στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας (τηλέφωνο 27443 60200).

Τέσσερις (4) συνολικά θέσεις Ειδικού Ένστολου Προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας των κατηγοριών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας) για το Δήμο Τρίπολης του Νομού Αρκαδίας.

Η αίτηση θα απευθύνεται στη Διεύθυνση Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γεωργίου Α’ 17-21 Τρίπολη, ΤΚ 22 100 και υποβάλλεται το αργότερο μέχρι και τις 6-10-2009.

Για έντυπα αιτήσεων, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ως άνω υπηρεσία (τηλέφωνο 2710 222981) και στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Τρίπολης (τηλέφωνο 2710 230246).

Δύο (2) συνολικά θέσεις Ειδικού Ένστολου Προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας των κατηγοριών Πανεπιστημιακής (ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας) για το Δήμο Καλαμάτας του Νομού Μεσσηνίας.

Η αίτηση θα απευθύνεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και υποβάλλεται στη Διεύθυνση Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Ν. Μεσσηνίας, Γραφείο 201 της Γραμματείας της εν λόγω υπηρεσίας-Αθηνών 173 (1ος όροφος) Καλαμάτα, από 15-9-2009 έως και 6-10-2009.

Για έντυπα αιτήσεων, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ως άνω υπηρεσία (τηλέφωνο 27210 92222 και 27210 80834) και στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Καλαμάτας (τηλέφωνο 27210 92800).

Δύο (2) συνολικά θέσεις Ειδικού Ένστολου Προσωπικού της κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας) για το Δήμο Μονεμβασίας του Νομού Λακωνίας.

Η αίτηση θα απευθύνεται στη Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διεύθυνσης Ν. Λακωνίας, Όθωνος-Αμαλίας 93, Σπάρτη ΤΚ 23 100 και υποβάλλεται από τις 15-9-2009 μέχρι και τις 6-10-2009.

Για έντυπα αιτήσεων, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ως άνω υπηρεσία (τηλέφωνο 27310 26502, εσωτερικό 13,51) και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των ΟΤΑ του Νομού Λακωνίας.

Μία (1) θέση Ειδικού Ένστολου Προσωπικού της κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας) για το Δήμο Ναυπλίου του Νομού Αργολίδας.

Η αίτηση θα απευθύνεται στη Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Ν. Αργολίδας, Μπουμπουλίνας 14-Ναύπλιο ΤΚ 21 100.

Για έντυπα αιτήσεων καθώς και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ως άνω υπηρεσία (τηλέφωνο 27520 28440, 24448) στο Δήμο Ναυπλίου, καθώς και στα ΚΕΠ των ΟΤΑ του Νομού Αργολίδος.

 

 
Χρηματοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αρκαδία
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ιωαννίδης κατόπιν συνεργασίας με τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο υπέγραψε τα εξής έργα:

1. τη χρηματοδότηση της κατασκευής κολυμβητηρίου (25μ.) στο προαύλιο του παλαιού γυμναστηρίου Λεβιδίου, συνολικού προϋπολογισμού 350.000 €, και

2. τη χρηματοδότηση, μέσω της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας, της ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης και λειτουργίας πέντε ανοικτών γηπέδων τένις στο νομό Αρκαδίας, συνολικού προϋπολογισμού 150.000 €.

 

 
Αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας
Από τη Διεύθυνση Πιστοποίησης της Γνώσης Ξένων Γλωσσών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2009, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2009 για την πιστοποίηση των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, για τα επίπεδα Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση», Ισπανικής για το επίπεδο Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Τουρκικής για το επίπεδο Β1 «μέτρια γνώση».

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009 μέχρι και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009 θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2009.

 

 
Αργυρόπουλος: «Να εκμεταλλευθούμε την έδρα μας»
Μπήκε κανονικά στην προπόνηση ο Ζεάν Κάρλος

Κανονικά υπολογίζεται για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Ζεάν Κάρλος, αφού μπήκε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και δείχνει μάλιστα ιδιαίτερη διάθεση για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Την ίδια στιγμή, ο Λιονέλ Ρίος ανεβάζει καθημερινά ρυθμούς, προκειμένου να είναι πανέτοιμος όταν κληθεί να χρησιμοποιηθεί από τον Μάριο Γκόμες, δείχνοντας δείγματα του μεγάλου ταλέντου του στην προπόνηση. Ο Αργεντινός θα φοράει το Νο30 στον Αστέρα.

Αντίθετα, δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι με το «Δικέφαλο του Βορρά» ο Σωκράτης Φυτανίδης, που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την Καβάλα και θα εκτίσει την ποινή του σε αυτό το παιχνίδι.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν σήμερα οι Έντερ, Αντώνης Λαδάκης, και Βαγγέλης Καούνος, ενώ ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι κάνει θεραπεία για το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί. Από τις προπονήσεις απουσιάζει δικαιολογημένα ο διεθνής (με τη εθνική ελπίδων) Λεωνίδας Αργυρόπουλος.

Το σημερινό πρόγραμμα είχε χωριστεί σε δύο μέρη. Αρχικά τρέξιμο και στη συνέχεια ασκήσεις με μπάλα και τακτική στο γήπεδο. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα).

Αργυρόπουλος: «Να εκμεταλλευθούμε την έδρα μας»

Την πρώτη της προπόνηση ενόψει του αγώνα με την Αγγλία (8/9/2009) πραγματοποίησε η Εθνική Ελπίδων στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Δηλώσεις για την αναμέτρηση με τους 'Αγγλους και ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης Λεωνίδας Αργυρόπουλος έκανε τις παρακάτω δηλώσεις «Το ματς με την Αγγλία είναι δύσκολο και καθοριστικό για την πορεία μας στον όμιλο. Στόχος είναι να κάνουμε μια καλή προετοιμασία για να παρουσιαστούμε έτοιμοι στον αγώνα. Οφείλουμε να εκμεταλλευθούμε την έδρα μας και με τη βοήθεια των φιλάθλων να πάρουμε τη νίκη».

Το Σάββατο παίζουν οι νέοι (Κ-21)

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα νέων (Κ-21) όπου ο Αστέρας θα υποδεχθεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου την αντίστοιχη ομάδα της Λάρισας στο βοηθητικό γήπεδο της ΠΑΕ στις 10.30 π.μ.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα