Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 1-12-2009

 

 

 

 
Εκδήλωση με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας διοργανώνει εκδήλωση, με την ευκαιρία της
Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 18.00 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης σύμφωνα με το πρόγραμμα:

18:00 Προσέλευση
18:30 Χαιρετισμοί
19:10 Παρουσίαση δράσεων των συνεργαζόμενων Συλλόγων
19:45 Ομιλία με θέμα: «Ο Καρκίνος στην Ελλάδα και ο ρόλος του εθελοντισμού σήμερα»
Ομιλητής: Κορδή Ελένη, ιατρός του Συλλόγου «ΑγκαλιάΖΩ»
20:10 Απόδοση χορωδιακών τραγουδιών από τη Χορωδία ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης
20:30 Μουσική εκδήλωση

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τους συλλόγους:
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ν. Αρκαδίας
Σύλλογος Νεφροπαθών Αρκαδίας
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ειδικών Σχολείων ν. Αρκαδίας
Σύλλογος Γονέων ΕΕΕΕΚ Μαντινείας

 

 

 
Από την ημερίδα για την ασφάλεια στις επιχειρήσεις
Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η ημερίδα που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με θέμα «Ασφάλεια στις επιχειρήσεις και κυρίως στα καταστήματα υψηλού κινδύνου».

Τα μέλη του Επιμελητηρίου ενημερώθηκαν από τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, Αστυνόμο Α’ κ. Χρήστο Γιαννακόπουλο, για του κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά και για τους τρόπους αποτελεσματικής πρόληψης και καταστολής τους.

Ο κ. Αντώνης Μαλλιάρας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του, ευχαρίστησε θερμά για την ανταπόκριση και την παρουσία τους τον Αστυνομικό Διευθυντή Αρκαδίας Ταξίαρχο κ. Δημήτριο Αναγνωστόπουλο, την αντιπροσωπεία των αξιωματικών και τον Διοικητή Ασφάλειας κ. Χρήστο Γιαννακόπουλο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και έδωσε έμφαση στην ασφάλεια: «η ασφάλεια της επιχείρησης επιβάλλεται και είναι η ελάχιστη υποχρέωση κάθε επιχειρηματία απέναντι στον εαυτό του. Η διαχείριση των κινδύνων, στους οποίους μια επιχείρησή είναι εκτεθειμένη και η πρόληψη, είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία πριν από την εκδήλωση του προβλήματος»

Ο κ. Γιαννακόπουλος, κατά την εισήγησή του, μίλησε για το φαινόμενο της εγκληματικότητας και τις νέες μορφές εγκλημάτων, που αφορούν άμεσα τους επιχειρηματίες όπως οικονομικές απάτες, πλαστογραφίες ληστείες και κλοπές. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό των σύγχρονων εγκλημάτων είναι η τεχνογνωσία στο διαδίκτυο, η οποία βοηθά να μην αφήνουν ίχνη εντοπισμού.

Επισήμανε ότι «η μεγαλύτερη ζημιά είναι η ηθική βλάβη που υφίσταται το θύμα. Γι’ αυτό καλύτερη θεραπεία για την καταστολή είναι η πρόληψη. Πρέπει να επενδύσετε στην πρόληψη». Αναφέρθηκε ακόμα στο γεγονός ότι σήμερα ο εγκληματίας είναι εφοδιασμένος με σύγχρονα όπλα, προέτρεψε τους παρευρισκομένους να είναι πολύ προσεκτικοί στις αντιδράσεις τους, γιατί δεν γνωρίζουν τι είδους εγκληματία έχουν απέναντί τους.

Στη συνέχεια της εισήγησής του ο κ. Γιαννακόπουλος έδωσε στους παρευρισκομένους κάποιες πολύ σημαντικές πρακτικές συμβουλές για την ασφάλεια τη δική τους και της επιχείρησής τους, ενώ μετά το πέρας της εισήγησης απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των επιχειρηματιών.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα παρουσιάσει σύντομα ένα αφιέρωμα στο περιοδικό του «ΕΠΙ», το οποίο θα επικεντρώνεται ακριβώς σε αυτές τις χρήσιμες πρακτικές συμβουλές που θα πρέπει να εφαρμόζει κάθε επιχείρηση για την ασφάλειά της.

 

 

 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ Δ ΡΕΠΠΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
 

Περισσότερα...

 

 

 
Μπήκε κανονικά ο Καρντόσο
Με δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα) ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και ο τεχνικός της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος είδε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τον Οράσιο Καρντόσο να μπαίνει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

Το πρωινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης με πολύ τρέξιμο και ασκήσεις στο γυμναστήριο της ομάδας, ενώ το απόγευμα το πρόγραμμα είχε ασκήσεις με μπάλα στο γήπεδο και περισσότερο τακτική και ανάπτυξη παιχνιδιού.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν σήμερα οι Λιονέλ Ρίος, Ίσραελ Νταμόντε και Γαβριήλ Αποστολίδης. Η προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι στην Κομοτηνή θα συνεχιστεί την Τετάρτη το μεσημέρι (3.00 μ.μ.)

 

 

 
Την Τετάρτη 9/12 η 5η αγωνιστική για τον Αρκαδικό
Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η 5η αγωνιστική της Α2, η οποία είχε αναβληθεί λόγω της απεργίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.

Αυτό σημαίνει ότι ο Αρκαδικός την προσεχή Τετάρτη θα υποδεχθεί την Ολυμπιάδα Πατρών σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγώνων, το οποίο έχει ως εξής:
16:00 ΚΑΟ Δράμας - ΑΓΟ Ρεθύμνου
17:30 Αρκαδικός - Ολυμπιάδα
17:30 ΟΦΗ - Γ.Σ. Περάματος/Ερμής
17.30 Δάφνη - Ίκαρος/Έσπερος
17:30 Ίκαροι Σερ. - Ερμής Λαγκαδά
17:30 Ηρακλής - Νήαρ Ηστ
17:30 Αμύντας - Αιγάλεω
17:30 Παγκράτι – Ξάνθη

Πέντε αγώνες σε δεκαοκτώ ημέρες

Όχι πώς το παιχνίδι με τον Ίκαρο/Έσπερο το προηγούμενο Σάββατο ήταν εύκολο, τουναντίον μάλιστα, αλλά αρχής γενομένης από τον αγώνα στο Λαγκαδά με τον τοπικό Ερμή, ο Αρκαδικός θα κληθεί να φέρει σε πέρας πέντε επικίνδυνες αποστολές σε διάστημα δεκαοκτώ ημερών.

Πιο αναλυτικά:
- το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου παίζει στον Λαγκαδά με τον δυνατό στην έδρα του Ερμή
- την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου υποδέχεται την Ολυμπιάδα Πατρών στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής
- το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου αντιμετωπίζει στην Τρίπολη την φιλόδοξη φέτος Νήαρ Ήστ, την οποία είχε αντιμετωπίσει και στο Κύπελλο Ελλάδος,
- το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου παίζει στη Θεσσαλονίκη με τον ιδιαίτερα ισχυρό φέτος Ηρακλή και
- την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου ολοκληρώνει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το 2009 αντιμετωπίζοντας στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης τους Ίκαρους Σερρών.

Ξεκίνησε η προετοιμασία για Λαγκαδά

Ξεκίνησε η προετοιμασία του Αρκαδικού για το Σαββατιάτικο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ερμή Λαγκαδά και σίγουρα αυτή η εβδομάδα κυλάει πιο ήρεμα από την προηγούμενη, με το ηθικό να είναι ακμαιότατο και να υπάρχει στις τάξεις της ομάδας σαφώς καλύτερη ψυχολογία, μετά τη νίκη και κυρίως την εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Ίκαρο/Έσπερο.

Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης μαζί με τους συνεργάτες του Μπάμπη Αλεξόπουλο, Γιάννη Καστρίτη, ετοιμάζουν τα πλάνα τους αναγνωρίζοντας βέβαια την δυσκολία του συγκεκριμένου αγώνα.

Σουρλής: «Να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο»

Ο Γιώργος Σουρλής πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας με τη φανέλα του Αρκαδικού και εκτός των πολύ καλών στατιστικών του με 9 πόντους, 6 ασίστς και 3 κλεψίματα, ήταν η γενικότερη του παρουσία στο παιχνίδι, αφού κουμάνταρε τους συμπαίκτες του στο γήπεδο.

Να τι δήλωσε ο Λάκωνας πλευμέηκερ του Αρκαδικού μετά τη λήξη του παιχνιδιού «Νομίζω πώς στην τρίτη περίοδο ήμασταν περισσότερο συγκεντρωμένοι. Όσο μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας, τότε θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις μας στην Α2 κατηγορία.

Σε προσωπικό επίπεδο, η ομάδα με πήρε για να τη βοηθήσω στις δύσκολες στιγμές. Αυτό έκανα και χαίρομαι που τη βοήθησα να φτάσει στη νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο»

Στη ερώτηση που μπορεί να φτάσει ο Αρκαδικός στο φετινό πρωτάθλημα με τέσσερις νίκες (σε έξι παιχνίδια) ο Σουρλής απαντάει «Να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο πρωτάθλημα. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο»

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα