Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 1-9-2009

 

 

 

 
Συναυλία με την ορχήστρα jazz και rock του Αττικού Ωδείου Τρίπολης
Το Κέντρο Καλλιτεχνικής Πράξης του Δήμου Τρίπολης οργανώνει μεγάλη Συναυλία με την ορχήστρα jazz και rock του Αττικού Ωδείου Τρίπολης, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου. Στο 1ο μέρος θα συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα του Ωδείου με έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
 
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Κατραλής
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Ανδρέας Κουρέτας, Δημήτρης Ρογάρης.

Παίρνουν μέρος:
Πιάνο: Ανδρέας Κουρέτας, Ιάσονας Μήτσιος
Ηλεκτρικό μπάσο: Αντώνης Μητρόπουλος
Ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Σαραντόπουλος
Κλασική κιθάρα: Δημήτρης Ρογάρης
Κρουστά: Σοφία Παρασκευοπούλου
Τύμπανα: Γιώργος Παναγιωτόπουλος
Τραγούδι: Ανδρέας Κουρέτας, Κατερίνα Σκλεπέτα, Γιούλη Ηλιοπούλου, Κατερίνα Παπαντωνίου, Γεωργία Γεωργακοπούλου, Μαρία Τσαρουχά, Άννα Ζαχαροπούλου.

 

 
Γαλάζιες Σημαίες - Σχόλια Επιθεώρησης για την ακτή ΚΑΛΛΙΣΤΩ
Παραθέτουμε την επιστολή από την Υπεύθυνη Συντονισμού του Προγράμματος "ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ" της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.

1 Σεπτεμβρίου 2009

Προς
ΚΥΡΙΑ ΑΝΘΟΥΛΑ ΜΑΓΚΛΗ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΑΡΚΑΔΙΑ

Θέμα: Γαλάζιες Σημαίες – Αξιολόγηση βραβευμένων ακτών

Αγαπητή κυρία Μαγκλή,

Λάβαμε την αξιολόγηση της επιθεώρησης της κυρίας Ζωής Παπαδιαμαντοπούλου, εθελόντρια-επιθεωρήτρια του Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες», και ενημερώσαμε αμέσως την Εθνική Επιτροπή Κρίσεων, σχετικά με την αξιολόγηση της βραβευμένης ακτή σας ΚΑΛΛΙΣΤΩ.

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος της ΕΕΠΦ αξιολόγησαν θετικά την οργάνωση της ακτής σας και την προσπάθεια τήρησης των αυστηρών Κριτηρίων του Προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ».

Σας συγχαίρουμε για την προσπάθεια σας αυτή και ευελπιστούμε ότι θα διατηρήσετε αυτή την ποιότητα της ακτής σας όλη την κολυμβητική περίοδο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Εκ μέρους της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων
Δαρεία-Νεφέλη Βουρδουμπά
Υπεύθυνη Συντονισμού Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες»
Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

 

 

 
Η οικονομική κρίση πλήττει και την ψυχική υγεία
Στρεσσογόνο παράγοντα για όλο τον πληθυσμό της Γης αποτελεί η οικονομική κρίση. Μάλιστα όσοι είναι πιο ευάλωτοι (π.χ. άνθρωποι με ευαίσθητη σωματική ή ψυχική υγεία, ηλικιωμένοι, φτωχοί, γυναίκες, άνεργοι κλπ) κινδυνεύουν περισσότερο και είναι φυσικό η ψυχιατρική νοσηρότητα αλλά και η ψυχολογική δυσφορία να αυξάνουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Αυτά τονίστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, η οποία δόθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης στην Αθήνα ( 2 με 6 Σεπτεμβρίου) του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ψυχικής Υγιεινής.
Το Συνέδριο διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγιεινής με την συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και της Εταιρείας Προληπτικής Ψυχιατρικής και είναι υπό την Αιγίδα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Τονίστηκε δε ιδιαίτερα πως το Συνέδριο αυτό πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη στιγμή για την ψυχική υγεία του πληθυσμού παγκοσμίως, αφού όταν υπάρχει οικονομική δυσπραγία, οι πρώτες υπηρεσίες που θίγονται είναι οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Αυτή είναι διαπίστωση με παγκόσμια εμβέλεια.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερή η αντιφατική στάση που υιοθετείται παγκοσμίως σε σχέση με αυτό το θέμα. Οι άνθρωποι που κινδυνεύουν περισσότερο κάτω από συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας να αποστερούνται των δυνατοτήτων προστασίας τους, πρόληψης και θεραπείας. Το αντίθετο ακριβώς θα έπρεπε να γίνεται και αυτή είναι η επιστημονική επιταγή στην παρούσα συγκυρία. Περισσότερα...

 

 
Τα επτά φιλικά του Αρκαδικού
Επτά φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας θα δώσει ο Αρκαδικός, προκειμένου να παρουσιαστεί πανέτοιμος αγωνιστικά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος που θα αγωνιστεί. Κατά σειρά τα φιλικά παιχνίδια που έχουν προγραμματιστεί είναι τα παρακάτω:

2/9: Αργοναύτης Ραφήνας-Αρκαδικός
3/9: Ιωνικός ΝΦ-Αρκαδικός
11/9: Κηφισιά-Αρκαδικός
12/9: Πανερυθραικός-Αρκαδικός
16/9: Αρκαδικός-Κεραυνός Αιγίου
21/9: Λαύριο-Αρκαδικός
23/9: Κεραυνός Αιγίου-Αρκαδικός

Από τα επτά παιχνίδια προετοιμασίας, τα έξι είναι εκτός έδρας και μόλις ένα στις 16 Σεπτεμβρίου με τον Κεραυνό Αιγίου θα γίνει στην Τρίπολη. Αυτό σημαίνει πώς τα «αποκαλυπτήρια» του Αρκαδικού θα γίνουν με την ισχυρή ομάδα του Αιγίου, που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στις εθνικές κατηγορίες (Α2, Β’ και Γ’ Εθνική κατηγορία).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής Γιάννης Σμυρνιώτης δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα τακτικής, περνώντας κάποια επιθετικά συστήματα στο παιχνίδι του Αρκαδικού.

Ο Μύρωνας Παπαδάκης δεν έκανε προπόνηση αυτές τις ημέρες λόγω ενός προβλήματος στο νύχι του ποδιού του, ενώ όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του Αρκαδικού για προσωπικούς λόγους λύθηκε η συμφωνία με τον Βεσκούκη.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα