Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 1-7-2009

 

 

 

 
Γιορτή του δάσους στην  Καστάνιτσα
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η   Γ Ι Ο Ρ Τ Η Σ

Mια ξεχωριστή γιορτή, ένας ύμνος και μια τιμή, για αυτήν την ομορφιά που ο Καλός Θεός απλόχερα μας χάρισε και έχουμε να απολαμβάνουμε μέσα από τους αιώνες.

Ένα δάσος, μια ομορφιά, ένας πίνακας ζωγραφικής που χρόνια τώρα και εμείς οι Καστανιτσιώτες φυλάμε σαν πολύτιμο πετράδι, μια παρακαταθήκη που περνάει από γενιά σε γενιά και όλοι το αγάπησαν, το πόνεσαν, το περπάτησαν, το προστάτεψαν. Και αυτό αγάπησε με την σειρά του όλους όσους το περιδιάβηκαν και πότισαν με τον ιδρώτα της δουλειάς και του μεροκάματου το μυρωδάτο χώμα του.

Mας έδωσε ζωή και εμείς υπόσχεση τρανή του δώσαμε να είμαστε πάντα δίπλα του φρουροί ακούραστοι . Μέσα από τις δροσερές του φυλλωσιές, τα γάργαρα νερά του, και τις μεθυστικές του μυρωδιές που κάθε σούρουπο του καλοκαιριού φέρνει το αεράκι, η φύση του διαβαίνει τους αιώνες αγέρωχα, καμαρωτά που μπόρεσε περισσότερο αλώβητο απ’ όλα τ’ άλλα να επιζήσει.

Αυτό ο γίγαντας που μας θωρεί από ψηλά, στάθηκε έμπνευση για μας και στήσαμε την πρώτη ΓΙΟΡΤΗ πέρυσι το καλοκαίρι για να τιμήσουμε την μακραίωνη ύπαρξή του και όλα τα καλά του και το όνομα αυτής «ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ»

Και φέτος θα ξαναστήσουμε ετούτη τη ΓΙΟΡΤΗ, που δεν είναι πανηγυράκι αλλά ένας τρόπος να ευαισθητοποιηθούμε, να αφυπνίσουμε την συνείδησή μας, την αγάπη μας, να γίνουμε εθελοντές στην προστασία του, να τιμήσουμε όλους αυτούς που δώσανε τη ζωή τους ή αγωνίστηκαν για να το προστατέψουν στις δύσκολες στιγμές του όταν η λαίλαπα κατάτρωγε τα σωθικά του.

Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2009 και ώρα 9.00 μ.μ. στη Καστάνιτσα 500 μέτρα έξω από το χωριό και με κατεύθυνση το δρόμο προς Σίταινα σας ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ όλους να έρθετε σε τούτη την ΓΙΟΡΤΗ και όλοι μαζί αντάμα κάτω από τις φυλλωσιές και τις δροσοσταλίδες και με κατεβασιές δροσιάς από τον Μαλεβό γεμάτες άρωμα ελατίσιο, να αποτίσουμε φόρο τιμής στις δασωμένες του πλαγιές και τις βουνοκορφές του.

Η Φιλιώ Πυργάκη και η μουσική της παρέα θα μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι το πρωί. Φαγητό, κρασάκι και μπυρίτσα θα έχει το μενού μας και από διασκέδαση ελάτε και θα δείτε.

Εμείς τα έχουμε φροντίσει όλα. Ένα μεγάλο όνομα θα έχουμε συντροφιά μας με μια υπέροχη φωνή που χρόνια τώρα διαλαλεί τη δημοτική μας παράδοση.

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΙΩΤΩΝ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τζένη Χαρμαντά     Παλλαδάς Σωτήρης

 

 

 
Νέα δήμου Β. Κυνουρίας
Χώρος στάθμευσης (parking) Αγίου Πέτρου...

Ο δήμος δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο...

κατασκευή λιμενίσκου στο Αρκαδικό χωριό...

Έλκος Καστανιάς...

Γαλάζια Σημαία - Λειτουργία Τουριστικού Περιπτέρου και τοποθέτηση ναυαγοσωστών...

Υποθαλάσσιος Αγωγός...

Έργα στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα – Πραστού...

Λοιπά έργα, προμήθειες και υπηρεσίες...

Κεραία COSMOTE...

Γιορτή για το Δάσος και το Περιβάλλον...

Ευρωεκλογές στο Δήμο μας...

Προσοχή στις Πυρκαγιές...

Περισσότερα...

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα