Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 31-10-2008

 

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για Εθνική οδό Μεγαλόπολη-Καρύταινα-Ανδρίτσαινα
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς στην εθνική Οδό Β κυκλοφορίας Μεγαλόπολης-Καρύταινας-Ανδρίτσαινας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2008

ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού, στην Εθνική Οδό Β' κυκλοφορίας Μεγαλόπολης — Καρύταινας — Ανδρίτσαινας προκλήθηκε τους θερινούς μήνες σοβαρή καθίζηση στο οδόστρωμα, σε βαθμό που να υφίσταται μεγάλος κίνδυνος για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, η ανωτέρω ζημιά αφορά 35 χιλιόμετρα εθνικής οδού, εκ των οποίων τα 20 χιλιόμετρα βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση: παρουσιάζουν ανοίγματα 5 ως 10 εκατοστά και βάθος 30 με 40 εκατοστά. Αναμενόμενο είναι με τις βροχές του χειμώνα να επιδεινωθεί η κατάσταση, και είτε να καταστεί απροσπέλαστη η εν λόγω Εθνική Οδός, είτε να προκληθούν σοβαρά ατυχήματα. Δεδομένου ότι επανειλημμένα οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν απευθυνθεί προς την αρμόδια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας για το θέμα αυτό αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να παρέμβει ώστε να αποκατασταθεί σύντομα η ζημιά που παρατηρείται στην Εθνική Οδό Β' κυκλοφορίας Μεγαλόπολης — Καρύταινας — Ανδρίτσαινας και να αποφευχθούν ατυχήματα.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Π. Ρέππας

 

 

 
Το ΕΚΑ για τη δεματοποίηση απορριμμάτων στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Συγκέντρωση - δεματοποίηση απορριμμάτων στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης

Η απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας Πελ/σου να συγκεντρώνονται και να δεματοποιούνται όλα τα απορρίμματα της Αρκαδίας στη Βιομηχανική περιοχή, σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Τρίπολης δίπλα από τον Βιολογικό Καθαρισμό, και μετά να πηγαίνουν σε έναν χώρο προσωρινής αποθήκευσης στον Αχλαδόκαμπο αποτελεί μία αυθαίρετη, πρόχειρη και παράνομη απόφαση σε βάρος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.  Περισσότερα...

 

 

 
Η ΕΟΔ Αρκαδίας βοηθά στην έρευνα αγνοούμενου στο Ελαιοχώρι
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας βρέθηκε από την Τετάρτη, 15/10/2008, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης, στην έρευνα του 69χρονου αγνοούμενου Δ.Κ.. που είχε εξαφανιστεί από το Ελαιοχώρι Αρκαδίας από το πρωί της Τρίτης, 14/10/2008. 12μελές κλιμάκιο της ΕΟΔ Αρκαδίας, συνοδεία σκύλου έρευνας, μετέβη στην περιοχή και άρχισε τις έρευνες οι οποίες μέχρι και σήμερα, 30/10/2008, συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιοχωρίου αλλά και την πόλη της Τρίπολης.

 

 

 
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ  για παιδεία
Εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου τα περισσότερα Λύκεια της Τρίπολης βρίσκονται υπό κατάληψη. Είναι μια πράξη που σίγουρα διακόπτει την ομαλή λειτουργία του σχολείου, στην πιο παραγωγική μάλιστα περίοδο, απορυθμίζει τους μαθητές, επιφέρει δυσμενέστατες συνέπειες στην πρόοδό τους και απαξιώνει ακόμη περισσότερο το ήδη υποβαθμισμένο Δημόσιο Σχολείο. Περισσότερα...

 

 

 

 
Ανακοίνωση Γυμναστικού Συλλόγου Αρκαδίας
Για μια ακόμα φορά ο Γυμναστικός Σύλλογος Αρκαδίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη δύο αθλητών του στην (Επιτροπή Στήριξης Ταλαντούχων Αθλητών) ΕΣΤΑ του ΣΕΓΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα στις 29-10-2008 συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ και ενέκρινε την πρόταση της ΕΣΤΑ για την ένταξη μεταξύ άλλων και δύο πρωταθλητών του Γ.Σ. Αρκαδίας , τον Βασίλη Σιάκουλη που προπονείται από τον Σπύρο Τριανταφυλλόπουλο και την Κατερίνα Μπερδούση που προπονείται από τον Δημήτρη Γεωργόπουλο , στο πλαίσιο Στήριξης της Ομοσπονδίας.

Οι δύο πρωταθλητές μας σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες στο χώρο του Κλασσικού Αθλητισμού και φέτος κατακτώντας πολλά Πανελλήνια μετάλλια , δείχνοντας έτσι την σοβαρή δουλειά που γίνεται από τον Γυμναστικό Σύλλογο Αρκαδίας.

Βασίλης Σιάκουλης (προπονητής: Τριανταφυλλόπουλος Σπύρος):
2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίρνοντας το αργυρό μετάλλιο με βολή 62.05μέτρα.
1η θέση και χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου ρίχνοντας βολή 62.25 μέτρων.
Κατερίνα Μπερδούση (προπονητής: Γεωργόπουλος Δημήτρης):
2η θέση και αργυρό μετάλλιο στα 2000μ. στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στην Αρχαία Ολυμπία.
2η θέση και αργυρό μετάλλιο στα 2000μ. στον Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στα Τρίκαλα.
2η θέση και αργυρό μετάλλιο στα 2000μ. στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ.
3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στα 1000μ. στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα στο Ηράκλειο Κρήτης.
1η θέση και χρυσό μετάλλιο στα 1000μ. κορασίδων στο Διεθνές μήτινγκ «ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ» κάνοντας ατομικό ρεκόρ και τον καλύτερο Πανελλήνιο χρόνο για το 2008 κάτω από 3 λεπτά (2.59.95).

Τα κίνητρα και οι παροχές της Ομοσπονδίας είναι αξιόλογα και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν παροχή αθλητικού υλικού, κάλυψη μέρους εξόδων για προετοιμασία εντός η εκτός Ελλάδας, εργομετρικούς ελέγχους, συμμετοχή σε προπονητικά κάμπινγκ που οργανώνονται από την Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού κ.ά..

Τέλος το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τους πρωταθλητές του και τους προπονητές τους και εύχεται να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία και στο μέλλον .

Το Δ.Σ. του Γ.Σ. Αρκαδίας

 

 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Στις 30/10/08 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΤΣΑΤΑ Α. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους... Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα