Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 30-10-2008

 

 

 

 
Επιστολή προς τους γονείς από Πανεπιστήμιο Πελ-σου
Αγαπητοί γονείς,
Στο πλαίσιο του έργου «Γονείς.gr»•, το myparents.gr ανέλαβε δράση και προσφέρει σε γονείς μαθητών υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίου), δωρεάν κατ’ οίκον εκπαίδευση, από ειδικούς εκπαιδευτές των πανεπιστημίων της περιοχής σας.

Μέσα από τη δωρεάν κατ’ οίκον επίσκεψη, μπορείτε να εκπαιδευτείτε στην ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, προστατεύοντας τα παιδιά σας από τους κινδύνους που ελλοχεύουν, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητες του Internet.

Συγκεριμένα, η κατ΄οίκον εκπαίδευση των δικαιούχων γονέων είναι συνολικής διάρκειας πέντε (5) ωρών και καλύπτει:
- Βασικές έννοιες του Διαδικτύου,
- Αναζήτηση και εύρεση πληροφορίας
- Περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Τρόποι επικοινωνίας στο Διαδίκτυο
- Ασφαλής χρήση Διαδικτύου και προστασία παιδιών από κινδύνους και ακατάλληλο περιεχόμενο – Parental Control . Tο υλικό για την κατηγορία αυτή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον οργανισμό Safenet.

Επιπλέον της δωρεάν κατ’ οίκον εκπαίδευσης προσφέρεται πρόσβαση σε εκπαιδευτικά πακέτα αυτόνομης μάθησης μέσω Διαδικτύου (e-learning) 40 ωρών. Το έργο επιδοτεί την απόκτηση νέας, ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο διάρκειας τουλάχιστον δύο (2) μηνών, για τους ωφελούμενους γονείς που δε διαθέτουν υψίρυθμη σύνδεση με το Διαδίκτυο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο γονέας να διαθέτει στο σπίτι Η/Υ (σταθερό ή φορητό) με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος, παρέχεται η σειρά Λογομάθεια+ του Ινστιτούτου Επεξεργασίας Λόγου. Η "Σειρά Λογομάθεια+" στοχεύει στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και σχεδιάστηκε έχοντας υπόψη τις εκπαιδευτικές ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας.

Για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, επικοινωνήστε στα εξής:
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: 2710 372211
Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2008

Τηλ. κέντρο: 801-11-57100
www.myparents.gr
parents@myparents.gr

Η δράση γονείς.gr συγχρηματοδοτείται κατά 20% από εθνικούς πόρους και κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας»

 

 

 
Προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου ο Αστέρας
Απόλλων Καλαμαριάς-Αστέρας Τρίπολης 0-1

Ο Αστέρας κέρδισε στην Καλαμαριά τον Απόλλωνα 1-0 χάρη σε ένα τέρμα που σημείωσε ο «συνήθης ύποπτος» Ντάνιελ Τσέζαρεκ με κεφαλιά στο 77ο λεπτό, μετά από σέντρα-διαβήτη του Ζαουάντ Ζαιρί από δεξιά.

Ο Κροάτης επιθετικός του Αστέρα «άνοιξε λογαριασμό» και στο Κύπελλο Ελλάδος σημειώνοντας το 15ο γκολ στη φετινή αγωνιστική περίοδο (11 στα φιλικά, 3 στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο Ελλάδος).

Ταυτόχρονα, ο Αστέρας πήρε την ρεβάνς από τον αποκλεισμό του από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην αντίστοιχη φάση του Κυπέλλου το Νοέμβριο του 2005, παραμένοντας αήττητος στα τέσσερα επίσημα παιχνίδια με αντίπαλο την ομάδα των «Ποντίων».

Αξίζει να σημειωθεί πώς στον αγώνα του 2005, ήταν παίκτης του Απόλλωνα ο Σωκράτης Φυτανίδης, που σήμερα αγωνίστηκε με τη φανέλα του Αστέρα, παίρνοντας και στις δύο φορές την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου!

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος από την αρχή του αγώνα, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων κάτι που αποδεικνύεται και από τα δώδεκα κόρνερ που κέρδισε (έναντι δύο των γηπεδούχων) και ήταν αυτός που δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Απόλλωνα.

Στο 6ο λεπτό ο Τσέζαρεκ βγήκε τετ α τετ με τον Ντεγκρά, αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα –που αναδείχθηκε σε μορφή του σημερινού αγώνα- απέκρουσε σωτήρια για την εστία του. Στη συνέχεια ο Λούσιο Φιλομένο απείλησε την εστία των «Ποντίων» με ένα σουτ και δύο κεφαλιές, αλλά ο Ντεγκρά έσωσε ισάριθμες φορές την εστία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε δυνατά και στο 46ο λεπτό μετά από βαθιά μπαλιά του Φυτανίδη, ο Τσέζαρεκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε.

Στο 65’ ο Ζαιρί σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά και πάλι ο Ντεγκρά πλόνζαρε στη δεξιά του γωνία παραχωρώντας κόρνερ διατηρώντας την εστία του ανέπαφη. Δύο λεπτά αργότερα ο Ζαιρί σέντραρε από αριστερά, αλλά ο Τσέζαρεκ δεν έπιασε την κεφαλιά όπως ήθελε με αποτέλεσμα να περάσει η μπάλα άουτ.

Στη συνέχεια ο Κάρλος Καρβαλιάλ πέρασε δεξιά τον Ζαιρί και δέκα λεπτά αργότερα (77’) η σέντρα του ήταν ακριβείας και ο Τσέζαρεκ με άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα χαρίζοντας τη νίκη-πρόκριση στον Αστέρα, χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Ντεγκρά.

Από το 75ο λεπτό ο Απόλλωνας αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, αφού τραυματίστηκε ο Κοντοδήμος και νωρίτερα είχαν γίνει όλες οι αλλαγές από την ομάδα της Καλαμαριάς. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να απειλήσει στο 88’ όταν το σουτ του Πέτερς από 35 μέτρα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αναστασόπουλου και στο 90’ όταν η κεφαλιά του Παπαποστόλου έφυγε άουτ χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα του Αστέρα.

Το σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου Ελλάδος ήταν το πρώτο επίσημο του Αντώνη Λαδάκη με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης στην φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Μακεδόνας ποδοσφαιριστής πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 20ο λεπτό αντικαθιστώντας τον Ζεάν Κάρλος που τραυματίστηκε.

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Χαραλαμπίδης
Απόλλων: Ντεγκρά, Μπαρμπούδης (54’ Τσαγκαράκης), Ουμούρι, Λαμπρόπουλος (50’ Ψιάνος), Τσάτσος, Σουαρέ, Παρμαξίδης (64’ Πέτερς), Λεοζίνιο, Κοντοδήμος, Παπαδόπουλος, Παπαποστόλου.
Αστέρας: Αναστασόπουλος, Εστέβες, Ζεάν Κάρλος (20’ Λαδάκης), Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Νταμόντε, Κανακούδης, Ντουαλά (59’ Ζαιρί), Τσέζαρεκ, Φελίσιο, Φιλομένο (59’ Καμπούροφ).

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα