Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 29-10-2008

 

 

 

 
Εγγραφές Σαμαρειτών
Συνεχίζονται οι εγγραφές για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Τρίπολης. Οι Δόκιμοι Σαμαρείτες θα λάβουν εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες καθώς και στη Διάσωση και πρακτική εκπαίδευση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται και οι εγγραφές για τους Εφήβους Σαμαρείτες ηλικίας από 12 έως 16 ετών, οι οποίοι θα λάβουν εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες, στις βασικές αρχές διάσωσης και σε πληθώρα άλλων ζητημάτων.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Τρίπολης στην Οδό Aποστολοπούλου 16 και ώρες 07:30 έως 14:30 και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 18:00 έως 22:00.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το 2710.222.550 και 6973.495.248

 

 

 
Ημερίδα για θέματα συνεργασίας εκπαίδευσης –πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης
Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008, ώρα 10.00 στα γραφεία της Τοπικής Ένωσης Δήμων Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Νομού Λακωνίας, οδός Δωριέων 11, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα σχετικά με θέματα της εκπαίδευσης στα οποία υπάρχουν συντρέχουσες αρμοδιότητες με τους αιρετούς του α΄ βαθμού. Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου (με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Νομού) και η ΤΕΔΚ Λακωνίας.

Η ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνει:
• Χαιρετισμούς των προσκεκλημένων επισήμων
• Καλωσόρισμα από τον εκπρόσωπο της ΤΕΔΚ
• Εισήγηση για τις Σχολικές Επιτροπές από τον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Λακωνίας κ. Νικ. Χιώτη
• Εισήγηση για τις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας από τον Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Λακωνίας κ. Διαμαντή Βλάχο
• Παρεμβάσεις-ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες δημάρχους - εκπροσώπους δήμων και διευθυντές σχολείων
• Συμπεράσματα

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να πάρουν μέρος οι διευθυντές των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Λακωνίας, καθώς και οι δήμαρχοι – κοινοτάρχες του Νομού.
Επίσης στην εκδήλωση έχει παρακληθεί να απευθύνει την ευλογία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος και να απευθύνουν χαιρετισμούς οι βουλευτές του Νομού, ο Νομάρχης Λακωνίας κ. Κ. Φούρκας, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σ. Αντωνάκος

 

 

 
Λύση στη Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση
από τη νόσο της Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης, από την οποία πάσχουν περισσότερα από 120 εκατομμύρια Ευρωπαίοι και περίπου τρία εκατομμύρια Έλληνες, δίνει η νέα επαναστατική χειρουργική μέθοδος Θολοπλαστική Χωρίς Χειρουργική Τομή (EsophyX) !!!

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε 18 με 22 Οκτωβρίου στη Βιέννη, το 25-30% του γενικού πληθυσμού στην Ευρώπη πάσχει από γαστροοισοφαγική παλινδρομική νόσο. Η νόσος αυτή ευθύνεται μεταξύ των άλλων και για την αύξηση του καρκίνου του οισοφάγου, ο οποίος είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους καρκίνους του πεπτικού.

Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, μετά την εφαρμογή της μεθόδου (EsophyX) :
- Το 65% των πασχόντων διέκοψαν τελείως και οριστικά την λήψη φαρμάκων .
- To 85% των πασχόντων συνεχίζουν χωρίς καθημερινή λήψη φαρμάκων και χωρίς συμπτώματα δύο χρόνια μετά την επέμβαση.
- To 75% των πασχόντων είχε σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής του, στην ικανοποίηση και μείωση ή εξάλειψη των συμπτωμάτων του καψίματος πίσω από το στέρνο. Περισσότερα...

 

 

 

 
Αναχώρησε για Θεσσαλονίκη ο Αστέρας
Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (3.00 μ.μ.) στην Θεσσαλονίκη.

Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης ο Πορτογάλος προπονητής της ομάδας Κάρλος Καρβαλιάλ ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω ποδοσφαιριστές:
Γιώργος Αμπάρης, Νίκος Αναστασόπουλος, Ρικάρντο Εστέβες, Νίκος Λαζαρίδης, Σωκράτης Φυτανίδης, Πέτρος Κανακούδης, Ζεάν Κάρλος, Ρούντολφ Ντουαλά, Αντώνης Λαδάκης, Ίσραελ Νταμόντε, Ζαουάντ Ζαιρί, Λούσιο Φιλομένο, Μάρτιν Καμπούροφ, Μανώλης Ψωμάς, Γαβριήλ Αποστολίδης, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Φάμπιο Φελίσιο και Ντάνιελ Τσέζαρεκ.

Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ στην Τρίπολη, δεν συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή του Αστέρα οι Μαρσελάο, Ζορζίνιο, Αντριάν Μπαστία, Φλάβιο και οι τραυματίες Μπρούνο Ουριμπάρι, Οράσιο Καρντόσο, Ακης Στρατάκης, ενώ στον αντίποδα συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή της ομάδας οι Σωκράτης Φυτανίδης Αντώνης Λαδάκης, Ίσραελ Νταμόντε και οι νεαροί Γαβριήλ Αποστολίδης, Λεωνίδας Αργυρόπουλος. Η αποστολή της ομάδας θα διανυκτερεύσει απόψε σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Κεντρικό πρόσωπο του αυριανού αγώνα θα είναι ο Σωκράτης Φυτανίδης, ο οποίος μεταγράφηκε στον Αστέρα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ είχε αγωνιστεί με τη φανέλα του Απόλλωνα στον αντίστοιχο αγώνα Κυπέλλου το Νοέμβριο του 2005 που είχε γίνει στην Τρίπολη.

 

 

 

 
Από την Πέμπτη τα εισιτήρια για ΟΑΚΑ
Το Τμήμα Διαχείρισης Εισιτηρίων της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ενόψει του αγώνα της 8ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ SuperLeague ΕΛΛΑΔΑ 2008-2009, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008 μεταξύ των ομάδων Α.Ε.Κ. – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας για τα εξής:
Εισιτήρια για τον παραπάνω αγώνα θα διατεθούν από Πέμπτη 30 Οκτωβρίου έως Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008 από το εκδοτήριο της Θύρας 2 στο γήπεδο του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ώρες 1.00μμ – 4.00μμ
Την ημέρα του αγώνα θα διατίθενται εισιτήρια στη Θύρα 20 του ΟΑΚΑ.
Τιμή εισιτηρίου: 20 €

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα