Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 27-10-2008

 

 

 

 
ΑΠΌΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Γ.Γ. ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
«Νεανική Επιχειρηματικότητα & Απασχόληση - Ο ρόλος των Θυρίδων & του Παρατηρητηρίου Νεανικής Επιχειρηματικότητας»
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Mainalon Resort η ενημερωτική εκδήλωση της Κεντρικής Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας Τρίπολης της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς το Σάββατο 25 Οκτωβρίου. Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν η δεύτερη που πραγματοποιείται στον Νομό Αρκαδίας, μετά από την αντίστοιχη που πραγματοποιήθηκε στη Μεγαλόπολη στις 15 Οκτώβριου, από την Αντένα Μεγαλόπολης της Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας Τρίπολης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία λειτουργίας της Θυρίδας Ν.Ε προτρέποντας τους νέους να αναζητήσουν μέσω της Θυρίδας τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα ακόλουθα θέματα: οι Πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση, το έργο των Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας πανελλαδικά, η Νεανική Επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το έργο (μελέτη περίπτωσης) της Θυρίδας Τρίπολης.

Οι παρευρισκόμενοι, η ανταπόκριση των οποίων ήταν μεγάλη, επικρότησαν την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που με την ίδρυση των Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας στοχεύουν στην ενθάρρυνση των νέων να στραφούν προς την αυτό-απασχόληση, στη διάδοση και την ενίσχυση της επιχειρηματικής συνείδησης και την προσφορά κατάλληλων γνώσεων για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς Παντελής Σκλιάς, ο Νομάρχης Αρκαδίας Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, η Αντινομάρχης Αρκαδίας Κα Γεωργία Πανουτσοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Κος Γιώργος Λαγός, ο Δήμαρχος Λεωνιδίου Δημήτριος Τσιγκούνης, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Κα Αικατερίνη Σιάμπου, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου Νεανικής Επιχειρηματικότητας Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτης Λιαργκόβας, διευθυντές και καθηγητές των εκπαιδευτικών μονάδων του Νομού Αρκαδίας, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Νέων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, απλοί πολίτες και νέοι που επιθυμούσαν να ενημερωθούν για την ταυτότητα, το έργο και τις δραστηριότητες που αναπτύσσει η Θυρίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας.




 
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του «Κουτσοπανάγειου» Πολιτιστικού Κέντρου Κανδαλιωτών
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση του κόσμου τα εγκαίνια του «Κουτσοπανάγειου» Πολιτιστικού Κέντρου Κανδαλιωτών (Ζελιωτών) το Σάββατο, στις 25 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε Μέγα Εσπερινό στο Ναό Αγίου Δημητρίου, πρωτοστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου. Ακολούθησαν στην αίθουσα των εγκαινίων χαιρετισμοί του ευεργέτη Δημητρίου Αθ. Κουτσοπανάγου, του προέδρου του Συλλόγου κου Ηλ.Δρακόπουλου, του βουλευτή Αρκαδίας κου Π. Τατούλη, του Δημάρχου Τεγέας, κου Δημ. Βόσνου και του προέδρου του τοπικού συμβουλίου κ. Γ.Γιαννιά. Ακολούθησε δεξίωση και χορός με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων, εγκαινιάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την αίθουσα που θα φιλοξενεί όλα τα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του χωριού.

Ο πρόεδρος και το Δ. Σ. του Συλλόγου Κανδαλιωτών (Ζελιωτών) ευχαριστεί θερμά
όσους παρευρέθηκαν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο


 

 

 
Αποτελέσματα μπάσκετ

  

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (3η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

-

ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ

79-72

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (3η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΣ ΜΑΝΗΣ

-

ΑΕ ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

0-20

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ- Α1 ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (8η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

-

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

37-60

ΑΠΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

-

ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

106-31

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ- Α1 ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (8η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

-

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

21-98

ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ

-

ΑΠΟΜ ΠΗΓΑΣΟΣ

40-70

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ- Α2 ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (8η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

-

ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ

33-35

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

-

ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ

120-24

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ- Α2 ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (8η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

-

ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ

92-26

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

-

ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ

67-54

  

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ- Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (8η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

-

ΝΟ ΠΥΛΟΥ

34-59

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ- Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (8η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΠΣ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

-

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

31-39

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

-

ΝΟ ΠΥΛΟΥ

73-19

ΑΟ ΑΡΙΟΧΩΡΙΟΥ

-

ΚΟΡΩΝΗ 90 ΑΕ

78-50

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ- Γ΄ ΟΜ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ - ΛΑΚΩΝΙΑΣ (4η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ

-

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

23-58

  

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ- Γ΄ ΟΜ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ - ΛΑΚΩΝΙΑΣ (5η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

-

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

54-57

  

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ- Δ΄ ΟΜ.ΙΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ (8η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ

-

ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ

31-29

ΑΓΟΝ ΓΥΘΕΙΟΥ

-

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ

34-31

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ- Δ΄ ΟΜ.ΙΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ (8η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ

-

ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ

42-50

ΑΓΟΝ ΓΥΘΕΙΟΥ

-

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ

54-43

  

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ- Β΄ ΟΜ.ΙΛΟΣ (4η  αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

30-31

  

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΚ (ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΛΕΩΝ) - 1η  αγωνιστική

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΣΠΑΡΤΗ

-

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

53-55

 

Βαθμολογία >>>>>>

 

 

 
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΥΜΩΝΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΑΤ
Σας γνωρίζουμε ότι το Σάββατο 25/10/2008 σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε από το Δ.Σ. του συλλόγου δια στόματος του προέδρου του Κου Σωτηρόπουλου Γ. ανακοινώθηκε η συμφωνία για τέσσερα χρόνια με τον πρωταθλητή Ελλάδος Δρυμωνάκο Γιάννη.

Στη συνέντευξη τύπου οι δυο πλευρές δήλωσαν ότι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Δρυμωνακος θα είναι αθλητής του ΚΟΑΤ. Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την περιπέτεια του αθλητή κατά το παρελθόν δόθηκαν διευκρινιστικές απαντήσεις από τον ίδιο τον αθλητή.

Ο σύλλογος από τη μεριά του στηρίζει απόλυτα τη μεγάλη επιστροφή που αποφάσισε ο αθλητής να κάνει. Για τη συμφωνία αυτή πρέπει να ευχαριστήσουμε τον επιχειρηματία Κον Γκούρα Χρήστο από την Καλλονή της Λέσβου καθώς και επιχειρηματία της πόλης μας που έγιναν χορηγοί του αθλητή.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος    Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

 
Ο ΚΟΑΤ  ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Σ.Α
Το Σάββατο 25/10/2008 στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από το Δ.Σ. του συλλόγου δια στόματος του προέδρου Κου Σωτηρόπουλου Γ. ανακοινώθηκε η συνεργασία του ΚΟΑΤ με το τμήμα κολύμβησης του Γυμναστικού Συλλόγου Αρκαδίας.Η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από την αναστολή λειτουργίας του ΓΣΑ λόγω οικονομικών προβλημάτων όπως είπε στη συνέντευξη ο πρόεδρος του Γ.Σ.Α. Κος Μπασακιώτης Τάκης. Εμείς σαν ΚΟΑΤ δεν έχουμε παρά να αγκαλιάσουμε τα παιδιά του ΓΣΑ για να συνεχίσουν με μεγαλύτερο ζήλο και ανταγωνισμό την προσπάθεια τους στο άθλημα που μας έχει κάνει όλους περήφανους.

Οι αθλητές που ανήκουν στη δύναμη του ΓΣΑ θα ενσωματωθούν στα τμήματα του ΚΟΑΤ στο κολυμβητικό επίπεδο που ανήκουν ύστερα από τη συμφωνία των προέδρων των δυο συλλογων.Δεν θα καταβάλλουν έξοδα εγγραφής στο νέο τους σύλλογο.
Οι καινούργιες εγγραφές θα γίνονται στο σύλλογο ΚΟΑΤ

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος    Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

 

 
Την Πέμπτη στην Καλαμαριά ο Αστέρας
Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 3.00 μ.μ. ο Αστέρας μπαίνει στη μάχη του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού θα αντιμετωπίσει σε παιχνίδι νοκ-άουτ τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Η αποστολή του Αστέρα θα αναχωρήσει την Τετάρτη το μεσημέρι από την Τρίπολη.

Ατομικό πρόγραμμα Καρντόσο, Ουριμπάρι

Προπόνηση περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα του Αστέρα για τους ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν εναντίον του ΟΦΗ το προηγούμενο Σάββατο. Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν εναντίον του ΟΦΗ έκαναν χαλάρωμα, ενώ Μπρούνο Ουριμπάρι και Οράσιο Καρντόσο ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.
Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν αύριο το απόγευμα και την Τετάρτη το πρωί, πριν αναχωρήσει η αποστολή για Θεσσαλονίκη.

Προκρίθηκε η εθνική νέων με Αργυρόπουλο

Η Εθνική Νέων επικράτησε 2-0 της Πολωνίας και εξασφάλισε την πρόκριση στην ενδιάμεση φάση (elite round) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2009, τερματίζοντας, μάλιστα, στην πρώτη θέση του 10ου προκριματικού ομίλου. Την πρόκριση πήρε και η διοργανώτρια ομάδα του τουρνουά, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με το Μαυροβούνιο.

Η ελληνική ομάδα είχε την υπεροχή από την αρχή του αγώνα, όμως στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των αντιπάλων. Αντιθέτως, στο δεύτερο μέρος ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή της και κατάφερε να πάρει την πολύτιμη νίκη. Το σκορ άνοιξε ο Γκέντζογλου με πλασέ στο 72΄ (αξιοποίησε την πάσα του Γκούρτσα), ενώ ο Ματσούκας στο 87΄ με εντυπωσιακό πλασέ από τα τριάντα μέτρα σφράγισε την πρόκριση.

Στο σημαντικό αυτό παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος του Αστέρα Τρίπολης, που συμπλήρωσε τρία παιχνίδια με εξαιρετικές εμφανίσεις στο τουρνουά της Βοσνίας. Ο Αργυρόπουλος επέστρεψε σήμερα στην Τρίπολη και από αύριο μπαίνει και πάλι σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα