Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 25-10-2008

 

 

 

 
Εκδήλωση επ' ευκαιρία της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940
Η Ένωσις Αρκάδων Λογοτεχνών σε συνεργασία με τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τριπόλεως διοργανώνουν εκδήλωση επ' ευκαιρία της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27η Οκτωβρίου 2008, στα εντευκτήρια του Φ. Ο. Τριπόλεως και ώρα 8:00μ.μ. σύμφωνα με το πρόγραμμα:

8:00 μ.μ. Προσέλευση κοινού.
8:30 μ.μ Προσφωνήσεις προέδρων:
      α) Ένωσις Αρκάδων Λογοτεχνών
      β) Φιλοτεχνικού Ομίλου Τριπόλεως
8:40 μ.μ. Χαιρετισμοί επισήμων.
8:50 μ.μ. Ομιλία με θέμα «Η διαχρονική αξία του "ΟΧΙ" του 'Έπους του '40» υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου Ιερέως Δημητρίου Λυμπεροπούλου.
9:10 μ.μ. Απαγγελία ποιημάτων.

 

 

 
Προκηρύξεις ΕΑΠ
Πρόσκληση για την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Φοιτητών σε 6 Προπτυχιακά και
24 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών >>>>>>>>>

Πρόσκληση για την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Φοιτητών - Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες - σε 6 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών  >>>>>>>>>>

Πρόσκληση για την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Υποψηφίων Μεταπτυχιακών Φοιτητών – Μελών εκπαιδευτικού προσωπικού ΑΤΕΙ με προσωποπαγή θέση και Εργαστηριακών Συνεργατών που δεν κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης – στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΕΑΠ  >>>>>>>>>>

 

 

 
Πρόγραμμα μπάσκετ Α' και Β' κατηγορίας ανδρών
Ανδρών Α' κατηγορίας  >>>>>>>>>>

Ανδρών Β' κατηγορίας 1ου ομίλου >>>>>>>>>>


Ανδρών Β' κατηγορίας 2ου ομίλου >>>>>>>>>>


Ανδρών Β' κατηγορίας 3ου ομίλου >>>>>>>>>>

 

 

 

 
Αστέρας - ΟΦΗ 2-2
Δηλώσεις μετά το παιχνίδι

Ο Πορτογάλος προπονητής του Αστέρα Κάρλος Καρβαλιάλ μίλησε μετά την λήξη του παιχνιδιού με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και εκτός της καθιερωμένης δήλωσης, αναφέρθηκε στον σκόρερ του ΟΦΗ Εντόι, για την πίκρα των φιλάθλων και για τις αλλαγές που έκανε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Καρβαλιάλ (προπονητής Αστέρα): «Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια ποδοσφαίρου. Είχε καλό ρυθμό, αλλά μας έλειψε το αποτέλεσμα. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας ή την ικανότητα να κρατήσουμε το υπέρ μας σκορ.
Είχαμε την ατυχία να δεχτούμε γκολ αμέσως μετά το 1-0. Κάναμε το 2-1, επιδιώξαμε το 3-1, κάναμε τρεις-τέσσερις καλές ευκαιρίες για να τελειώσουμε το παιχνίδι, αλλά δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας και πλέον στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Αμπάρη, ο ΟΦΗ ισοφάρισε σε 2-2. Για άλλη μία φορά η τύχη μας γύρισε την πλάτη»

Για τη δράση του Εντόι και τα δύο γκολ που πέτυχε: «Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας προετοιμαστήκαμε για το μαρκάρισμά του, αλλά υπάρχουν στιγμές στον αγώνα που έλειψε η αυτοσυγκέντρωση και αυτό στοιχίζει»

Για την πίκρα των φιλάθλων: «Καταλαβαίνουμε 100% την πίκρα των φιλάθλων μας, αλλά πρέπει να πούμε πώς παίξαμε καλύτερα από τα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια με Λάρισα, Ξάνθη. Η ομάδα παρουσιάζεται καλύτερη σε κάθε αγώνα μάλιστα, αλλά μας λείπει η τύχη»

Για τις αλλαγές: «Ο Καρντόσο ήταν τραυματίας. Εκείνη τη στιγμή είχε ζητήσει αλλαγή τόσο αυτός, όσο και ο Φιλομένο που δέχτηκε ένα χτύπημα στα πλευρά.
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση του Ζαιρί. Πρόκειται για έναν παίκτη που δημιουργεί παιχνίδι και μας δίνει ώθηση στην επίθεση. Μετά το 2-1 στο ημίχρονο, χρειαζόμασταν την ταχύτητα του Ντουαλά και θα μπορούσαμε να την εκμεταλλευτούμε. Όσον αφορά τον Ζεάν Κάρλος είναι πιο διεισδυτικός. Σε εκείνο το σημείου του παιχνιδιού θέλαμε έναν παίκτη που να είναι καλύτερος με την μπάλα, για να την κρατήσουμε καλύτερα γι αυτό πέρασε ο Φελίσιο.
Η ομάδα προσπαθεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, διαθέτει ποιοτικούς παίκτες, αλλά δεν έχει τύχη. Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Είδατε τι έπαθε η Λάρισα, που έχασε στην έδρα της από τον Πανθρακικό 1-2»

Στράκα (προπονητής ΟΦΗ): «Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και πρέπει να πω, πώς είμαι πολύ χαρούμενος με τον ένα βαθμό που πήραμε στην Τρίπολη, ειδικά μετά τα δύο παιχνίδια που δεν πήραμε βαθμό. Ο Αστέρας είναι μία πολύ καλή ομάδα. Γνωρίζαμε πώς το παιχνίδι δεν είναι εύκολο, αλλά επαναλαμβάνω είναι σημαντικός ο σημερινός βαθμός που πήραμε»

Η ατυχία ξαναχτύπησε...

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, ο Αστέρας παραχώρησε έναν βαθμό στον ΟΦΗ με την ισοπαλία 2-2 που έφερε, ενώ φαίνεται πώς έχει εθιστεί στην ισοπαλία, αφού για τέταρτη φορά στα επτά μέχρι τώρα παιχνίδια πρωταθλήματος αναδείχθηκε ισόπαλος και τρίτη φορά φέτος στην Τρίπολη μετά τα 0-0 με Λάρισα και Ξάνθη

Σαφώς πιο δραστήριος ο Αστέρας στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, μπήκε δυνατά από το πρώτο ημίχρονο για να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη, σημείωσε δύο γκολ, είχε ένα δοκάρι, δημιούργησε αρκετές καλές επιθετικές στιγμές στην αντίπαλη εστία, αλλά «η τύχη του γύρισε την πλάτη» και ισοφαρίστηκε από τον Εντόι στο 85ο λεπτό.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό, ευκαιρίες μπροστά από τις αντίπαλες εστίες και η πρώτη αξιόλογη φάση έγινε στο 24' όταν ο Φιλομένο έβγαλε τη σέντρα με τον Τσέζαρεκ να πηδάει ψηλά και να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα να περάσει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ταραλίδης δοκίμασε ένα δυνατό σουτ για λογαριασμό του ΟΦΗ, το οποίο όμως μπλόκαρε εύκολα ο Αμπάρης.

Στο 27' ο Ζεάν Κάρλος έκανε μία περίτεχνη ενέργεια από τα δεξιά αποφεύγοντας δύο αμυντικούς μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου στην απέναντι γωνία πέρασε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η στιγμή που το γήπεδο του Αστέρα στην Τρίπολη θα πανηγύριζε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Μετά από σέντρα του Φλάβιο από αριστερά, ο Ζαϊρί στο δεύτερο δοκάρι γέμισε με κεφαλιά για τον Φιλομένο στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ, και ο Αργεντινός αν και ήταν με πλάτη προς το τέρμα με γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ (1-0).

Πριν όμως καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι Κρητικοί απάντησαν γρήγορα, όταν στο 33' ο Σίμιτς εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά και ο Εντόι πηδώντας ψηλότερα από όλους με κεφαλιά έφερε αμέσως το ματς και πάλι στα ίσα (1-1).

Στο 35ο λεπτό ο Γκέρμπερ επωφελήθηκε από τις κόντρες με τους αμυντικούς και βγήκε τετ α τετ με τον Αμπάρη, αλλά το σουτ που επεχείρησε στην κίνηση πέρασε άουτ. Στο 42' ο Αστέρας βγήκε πάλι με αξιώσεις στην επίθεση, όταν ο Ζορζίνιο με κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας έβγαλε μόνο του τον Ζεάν Κάρλος απέναντι στον Μάλαρζ, αλλά ο Πολωνός τερματοφύλακας διάβασε σωστά τη φάση και έδιωξε έγκαιρα τη μπάλα σε κόρνερ.

Με την εκτέλεση του κόρνερ από το Ζεάν Κάρλος, ο Ζαϊρί βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά γύρισε τη μπάλα στη μικρή περιοχή προς τον Τσέζαρεκ που χωρίς να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα, με πλασέ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Αστέρα Τρίπολης (2-1).

Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό ο Τσέζαρεκ μπήκε μόνος από τα αριστερά και λίγο πριν κοπεί από τον Μάλαρζ έκοψε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπού βρισκόταν ο νεοεισελθών στο παιχνίδι Ντουαλά, αλλά το δυνατό σουτ του Καμερουνέζου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και μετά έσκασε στο έδαφος (πάνω στη γραμμή της εστία του ΟΦΗ).

Στο 56' ο Ταραλίδης έκανε ένα συρτό σουτ από μακριά, που φαινόταν να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τον Αμπάρη, αλλά ο Εντόι έβαλε την προβολή από κοντά με τον Έλληνα τερματοφύλακα να μπλοκάρει, ενώ στο 60'ακολούθησε το δυνατό συρτό σουτ του Εντόι, που όμως πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γιώργου Αμπάρη.

Στο 82΄ο Αστέρας έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός τρίτου τέρματος, όταν σέντρα του Φλάβιο από αριστερά η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και έφτασε στον Τσέζαρεκ, που έπιασε ένα τρομερό γυριστό σουτ με τον Μάλαρζ να διώχνει εντυπωσιακά και σωτήρια για την ομάδα του σε κόρνερ.

Στο 85' όμως ήρθε η ψυχρολουσία για τον Αστέρα, όταν μετά από σέντρα του Δημούτσου από δεξιά, ο Εντόι με κεφαλιά –όπως και στο πρώτο γκολ- στο δεύτερο δοκάρι «έκλεψε» τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, όταν ο Φιλομένο προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση και με έξυπνη πάσα, έβγαλε σε καλή θέση από δεξιά τον Φλάβιο, το σουτ του οποίου –μέσα από την μεγάλη περιοχή- απέκρουσε σε κόρνερ ο Μάλαρτζ.

Η συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Αστέρα είναι αρκετά δύσκολη, αφού την Πέμπτη ρίχνεται στη μάχη του Κυπέλλου Ελλάδος με πρώτο αντίπαλο την Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη, ενώ την προσεχή Κυριακή θα αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καστανίδης (Θεσσαλονίκης).
Κόπηκαν 2.646 εισιτήρια και οι εισπράξεις ήταν 8.845 ευρώ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αμπάρης, Φλάβιο, Ζορζίνιο, Μαρσελάο, Λαζαρίδης, Μπαστία, Καρντόσο (80' Κανακούδης), Ζεάν Κάρλος (67' Φελίσιο), Φιλομένο, Τσέζαρεκ, Ζαϊρί (46' Ντουαλά).
ΟΦΗ: Μάλαρζ, Μπαρκαουάν, Ταραλίδης, Σίμιτς (65' Χερέρα), Πίτσος, Ισά, Ρουμπάκης, Πλιάγκας (55' Δημούτσος), Σφακιανάκης, Εντοι, Γκέρμπερ (74' Πόποβιτς).

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα