Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 25-9-2008

 

 

 

 
6ο Πανελλήνιο Λιβαδοπονικό Συνέδριο
Στα πλαίσια της έναρξης του 6ου Πανελλήνιου Λιβαδοπονικού Συνεδρίου, επισυνάπτουμε συνέντευξη του καθηγητή του ΑΠ.Θ. και Πρόεδρου της Ελληνικής Λιβαδοπονικής Εταιρείας (Ε.Λ.Ε.) κ. Βασίλειου Παπαναστάση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ με θέμα: « Οι προστατευόμενες περιοχές χρειάζονται την κτηνοτροφία».

Το 6ο Πανελλήνιο Λιβαδοπονικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 2-4 Οκτωβρίου 2008, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κλειστού γηπέδου στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και έχει θέμα: «Λιβαδοπονία και προστατευόμενες περιοχές».

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων τα οποία κατανέμονται σε πέντε θεματικές ενότητες: α) κτηνοτροφία και προστατευόμενες περιοχές, β) οικολογία λιβαδιών και λειμώνων, γ) διαχείριση και βελτίωση λιβαδιών και λειμώνων, δ) λιβαδικά οικοσυστήματα και άγρια πανίδα και ε) κτηνοτροφία και δασικές πυρκαγιές.

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδρομή των συνέδρων στην περιοχή του Πάρνωνα.

Το Πανελλήνιο Λιβαδοπονικό Συνέδριο, πραγματοποιείται ανά διετία σε διάφορες περιοχές της χώρας και παρουσιάζονται επίκαιρα θέματα σχετικά με την οικολογία και διαχείριση των λιβαδιών και λειμώνων καθώς και τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών που διεξάγουν τα μέλη της Ε.Λ.Ε. ή άλλοι ειδικοί επιστήμονες.
Περισσότερα...

 

 

 
Η Θεία Λειτουργία σε Τζαζ στο Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη
Αυτό τον Οκτώβριο, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια μοντέρνα μουσική εκδοχή της Θείας Λειτουργίας από τον Γερμανό συνθέτη Peter Schindler, την μουσική ομάδα «Pipes & Phones» και τέσσερις Γερμανικές χορωδίες.

Επ’ ευκαιρία της τουρνέ στην Ελλάδα, το έργο θα παρουσιαστεί – μεταξύ άλλων - στο Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη, στο Άστρος, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008. Περίπου 60 τραγουδίστριες και τραγουδιστές προετοιμάζονται για τον σκοπό αυτό από τον προηγούμενο Μάρτιο, υπό την διεύθυνση του χοράρχη Maurice Antoine Croissant.

Το έργο με τίτλο «Missa in Jazz» γράφτηκε το 2001 και έκτοτε έχει παρουσιαστεί πολλές φορές στην Γαλλία, στην Ιταλία και την Γερμανία. Ο δημιουργός του (ο πιανίστας και οργανίστας Peter Schindler) και η μουσική του ομάδα «Pipes & Phones» (Peter Lehel σαξόφωνο, Markus Faller κρουστά) επιτυγχάνουν μια εντυπωσιακή συνύπαρξη συναρπαστικής τζαζ μουσικής, γρηγοριανών ήχων, κλασσικής τεχνικής φούγκας και συναισθηματικής αρμονίας. Το έργο έχει μια καθαρά προσωπική μουσική γλώσσα, που συναρπάζει και αποδίδει το περιεχόμενο των εκκλησιαστικών κειμένων, τα οποία το ενέπνευσαν.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

 

 
24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ - Κοροϊδία με την ενσωμάτωση
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 22-9-08 αφού εκτίμησε:
α.- Την αρνητική στάση της Κυβέρνησης με τις εξαγγελίες της στη ΔΕΘ στις μείζονες διεκδικήσεις για την προστασία του εισοδήματος, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, τη δικαιοσύνη στη φορολογία, την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας στην αγορά, την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων
β.- τη θετική στάση των Ομοσπονδιών των δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων για συνέχεια και κλιμάκωση των αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων,

αποφάσισε:

1.- Την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας στο Δημόσιο (Υπουργεία, Υγεία, Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ν.Π.Δ.Δ.) με κύριο προσανατολισμό την Τρίτη 21/10. Η οριστικοποίησή της θα αποφασιστεί στη συνάντηση των Προεδρείων Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε.
2.- Τη σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Παρασκευή 17/10 προκειμένου να προδιαγραφεί και το επόμενο αγωνιστικό βήμα μετά την 24ωρη απεργία.

Βασικά αιτήματα του απεργιακού αγώνα είναι:
• Η προστασία του εισοδήματος και η αναβάθμιση των αποδοχών μας με ουσιαστικές αυξήσεις.
• Νέο ενιαίο μισθολόγιο με 1.350 ευρώ Β.Μ.
• Δίκαιο φορολογικό σύστημα
• Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
• Επέκταση των ΒΑΕ στο Δημόσιο, προστασία του θεσμού και διεύρυνση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παροχών.
• Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο.
• Αύξηση των δαπανών του Κρατικού Προϋπολογισμού για Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τις δημοσιοϋπαλληλικές συνδικαλιστικές οργανώσεις για την οργάνωση της απεργίας με ενωτικό, μαζικό, δυναμικό τρόπο.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες άμεσα ανοίγουν την υλοποίηση του προγράμματος ευρείας ενημέρωσης των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους, των πολιτών και της κοινωνίας για τα προβλήματα, τα αιτήματα και κύρια την ανάγκη ευρύτερων αγώνων για την προστασία και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων, των συλλογικών, κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, των δημοσίων αγαθών και πολιτικών.

Κοροϊδία με την ενσωμάτωση

Η επιλογή της Κυβέρνησης να χρησιμοποιεί τη μισθολογική πολιτική για εισπρακτικούς λόγους συνεχίστηκε και χθες με την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Μ.Τ.Π.Υ. για αποσύνδεση των μερισμάτων από τις συντάξιμες αποδοχές.

Έτσι παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση με τυμπανοκρουσίες ενσωμάτωσε το 1/3 του κινήτρου απόδοσης στις συντάξεις εμφανίζοντας μάλιστα αποπροσανατολιστικά μεγάλες αυξήσεις στις βασικές αποδοχές, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι συνταξιούχοι δεν έχουν κανένα όφελος από αυτήν την ενσωμάτωση.

Είναι αποκαλυπτικό ότι για να περιοριστούν οι όποιες αυξήσεις από την ενσωμάτωση του επιδόματος εξομάλυνσης στην κύρια σύνταξη μειώθηκε ισόποσα το επίδομα εξομάλυνσης. Η ίδια πολιτική ακολουθήθηκε και από την πλειοψηφία του ΤΕΑΔΥ και του Μ.Τ.Π.Υ. που με τις αποφάσεις τους αποσύνδεσαν τα βοηθήματα που χορηγούν από τις εν ενεργεία αποδοχές.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί απαράδεκτες τις παραπάνω επιλογές που πέρα από την εισοδηματική πολιτική λιτότητας χρησιμοποιούν την ενσωμάτωση των επιδομάτων για εισπρακτικούς λόγους και έχουν ως αποτέλεσμα την παραπέρα μείωση των μισθών και την υποβάθμιση των συντάξεων.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτήν την πολιτική που περιορίζει τους μισθούς και τις συντάξεις και φαλκιδεύει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να ικανοποιήσει τα αιτήματα του σ.κ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 
Επίσκεψη Γρ. ΨΑΡΙΑΝΟΥ στην Τρίπολη
Την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008 ο Βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Γρηγόρης ΨΑΡΙΑΝΟΣ θα επισκεφθεί την Τρίπολη και Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Μαντινείας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Στις 10:30 το πρωί επίσκεψη στο Ι.Κ.Α. Συνάντηση με τον Σύλλογο Ιατρών και τους εργαζόμενους

Στις 11:15 το πρωί επίσκεψη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
Συνάντηση με την Διοίκηση και εκπροσώπους των Ιατρών και των εργαζομένων.

Στις 14:00 επίσκεψη στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Νεστάνης.
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαντινείας.

Στις 19:30 επίσκεψη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σάγκα.
Συνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο και την Συντονιστική Επιτροπή.

Στις 17:30 Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε στα Γραφεία του ΣΥΝ (28ης Οκτωβρίου 12).

 

 

 

 
Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας
Το Τμήμα Διαχείρισης Εισιτηρίων Διαρκείας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας για τα εξής:

Μετά από απαίτηση πολλών φιλάθλων της ομάδας, θα ξαναγίνει διάθεση Εισιτηρίων Διαρκείας από την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008 από το εκδοτήριο της Θύρας 1 στο γήπεδο του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ώρες 2.30μμ – 5.00μμ

Με το τέλος της παραπάνω περιόδου λήγει οριστικά η διάθεση εισιτηρίων Διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2008 / 2009.

Συνεχίστηκε η προετοιμασία για Λιβαδειά

Συνεχίστηκε σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος στη Λιβαδειά, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Στη σημερινή προπόνηση ο Πορτογάλος προπονητής με τους συνεργάτες του έριξαν ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της τακτικής και δούλεψαν με τους παίκτες της ομάδας συγκεκριμένα πλάνα στον αγωνιστικό χώρο.

Η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί αύριο το απόγευμα, ενώ η αποστολή θα αναχωρήσει για Λιβαδειά το Σάββατο.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα