Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 24-9-2008

 

 

 

 
Ερώτηση ΚΚΕ για το 2ο Λύκειο Τρίπολης

 

 

 
Τάβλι στον Πλάτανο (9η Πανελλήνια συνδιάσκεψη ταβλιού)
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΛΑΤΑΝΟΥ 2004
ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ

Κάποιος έπαιζε τάβλι με μια αρκούδα. Πλησιάζει ένας και τον ρωτάει παραξενεμένος: «Τι κάνεις; Είσαι με τα καλά σου;» «Τι κάνω; Παίζω τάβλι, δεν βλέπεις;» «Με την αρκούδα;» «Ναι, με την αρκούδα, έχεις πρόβλημα;» «Μα καλά, θα με τρελάνεις; Ξέρει τάβλι η αρκούδα;» «Μπα, άσχετη είναι! Χάνει 4-1».

«Συμπολίτες και συμπολίτισσες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
φτάνει πια ώς εδώ. Ήρθε η ώρα ν' αφήσουμε τα πράγματα απ' τα χέρια μας και να παραδεχτούμε τις ευθύνες μας. Από το σεμνά και ταπεινά, πέσαμε σαν κοράκια στα πολλά και μετρητά. Με μηδενική ανοχή, το μαχαίρι δεν θα φτάσει απλώς στο κόκαλο – θα συντρίψει τα κόκαλα της κλεψιάς, της διαφθοράς, της απληστίας, της ξεδιαντροπιάς, της αλαζονείας, της υποκρισίας.. Αποδειχτήκαμε ανίκανοι να κυβερνήσουμε ένα λαό υπέροχο και μπαγαπόντη και να διαχειριστούμε έναν ατέλειωτο φυσικό πλούτο. Κάψαμε τα δάση, ξεράναμε τις λίμνες, μολύναμε τα ποτάμια, κατασπαταλάμε τα νερά μας, οι θάλασσες γέμισαν πλαστικούς καναπέδες, οι πηγές μας στερέψανε. Τα σοκάκια, οι δρόμοι, οι λεωφόροι, τα χωριά μας κι οι πολιτείες είναι απ’ άκρη σ’ άκρη γεμάτα σκουπίδια. Σκουπίδια όλων των ειδών, όπως είμαστ’ εμείς. Χλαπακιάζουμε τον άμπακο κι ό,τι μας περισσεύει το πετάμε δίπλα μας. Αποτύχαμε, κι αποτύχαμε παταγωδώς. Όλα είναι Β΄: βολεψάκηδες βουλευτές, βρόμα, Βατοπέδιο, Βουλγαράκης. Επειδή λοιπόν αυτός ο τόπος δεν αντέχει άλλο ξεπούλημα κι αυτός ο λαός τέτοιον εξευτελισμό, κι επειδή και οι προηγούμενοι ήταν σκατά σαν τα μούτρα μας, και οι απολιθωμένοι Κουκουέδες και οι συν αυτοίς ονειρεύονται τον Στάλιν, προτείνω η διακυβέρνηση της χώρας να μεταβιβαστεί με το χρυσόβουλλο ΚΓ 11888-EROS--SEX-PLAT του Βασιλείου του Βουλγαροκτόνου. Στην Αυτόνομη Ερωτική Δημοκρατία Πλατάνου Αρκαδίας, η οποία διοργανώνει για ένατη συνεχή χρονιά (τρίτη τετραετία!!!), με απόλυτη επιτυχία και διαφάνεια και με αβέρτα ντοπαρισμένους όλους τους παίχτες με ουζίνη, κρασίνη και τσιπουρίνη, το Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Τάβλι, Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία».
(Από την ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Κ στη Δ.Ε.Θ.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το ότι ο πρωθυπουργός αναγνώρισε την επιτυχία μας στη διακυβέρνηση της Δημοκρατίας, μας τιμά ιδιαιτέρως, γι’ αυτό αναλάβαμε και πάλι με χαρά τη διοργάνωση των αγώνων, οι οποίοι θα γίνουν στον Πλάτανο με σελήνη 28 ημερών, Βοηδρομιώνος ΚΗ΄ και ΚΘ΄, Δ΄ Κρόνου και Ε΄ Ηλίου, Αριστάρχου αποστόλου, Καλλιστράτου και των συν αυτώ 49 μαρτύρωνε, ήτοι το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2008, τις ημέρες που σκότωσαν τον Καποδίστρια στο Ναύπλιο, ιδρύθηκε το ΕΑΜ κι η Μαντόνα τραγουδάει στο Ολυμπιακό Στάδιο με 250 € εισιτήριο.
Ελάτε λοιπόν να παίξουμε και να χαρούμε.
Εσείς είσαστε η συνταγή της επιτυχίας.
Ζήτω η παρέα μας!
Ζήτω η τρέλα μας!
Ζήτω οι νέοι Κολοκοτρώνηδες, Ντιόγο και Γκαλέτι, Σίλβα και Μπλάνκο!
Ζήτω και η αρκούδα!!

Πληροφορίες στην Αυτόνομη Ερωτική Δημοκρατία Πλατάνου 2004.

 

 

 
«Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ»...
Σκληρή, εφ’ όλης της ύλης κριτική και προτάσεις της παράταξης  στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Την πλήρη αδυναμία της Κυβέρνησης να προστατέψει την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, αλλά και να διασφαλίσει με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τη δημόσια υγεία απέναντι στους διατροφικούς κινδύνους που ελλοχεύουν, ανέδειξε η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ, στην οποία παρέστη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός.

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Μίχας επέκρινε την κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα πρωτογενούς παραγωγής που έχουν οδηγήσει την ύπαιθρο σε απόγνωση, με την αγροτική οικονομία να αιμορραγεί και να συρρικνώνεται καθημερινά.

Ειδικότερα ο κ. Μίχας αναφέρθηκε :
• στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» το οποίο είναι μειωμένο σε σχέση με το Γ' ΚΠΣ κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ επιχειρείται η πλήρης κρατικοποίησή του (π.χ. ΟΠΑΑΧ, Σχέδια Βελτίωσης).
• Στις τιμές του πετρελαίου, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, ζωοτροφών που συνεχώς αυξάνονται συνθέτοντας ένα εξαιρετικά δύσκολο σκηνικό για την πρωτογενή παραγωγή.
• Στους μεσάζοντες και τα καρτέλ που λυμαίνονται την παραγωγή αποκομίζοντας τεράστια κέρδη τα οποία και εκτοξεύουν τις τιμές των προϊόντων σε βάρος των καταναλωτών και συμπιέζουν προς τα κάτω τα κέρδη των παραγωγών.
• Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα των πυρόπληκτων αγροτών και κτηνοτρόφων στην Ηλεία αλλά και των άλλων πυρόπληκτων περιοχών, που αν και θα έπρεπε να είναι πολιτική πρώτης προτεραιότητας παραμένουν έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού ιδιαίτερα οξυμμένα.

Η πρωτογενής παραγωγή αντιμετωπίζει προβλήματα ζωτικά, προβλήματα επιβίωσης και όχι όρων διαβίωσης και ως τέτοια οφείλει να τα αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης.

Δριμεία κριτική εξαπέλυσε ο κ. Μίχας στην Κυβέρνηση και για τη συστηματική αφαίμαξη αρμοδιοτήτων των αρμόδιων υπηρεσιών των ΝΑ, Γεωργίας και Αλιείας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Περισσότερα...

 

 

 
12 Διασώστες από την Τρίπολη για την ασφάλεια της MADONNA
Εκατόν είκοσι πέντε συνολικά εκπαιδευμένοι και έμπειροι Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχουν κινητοποιηθεί απ’ όλη την Ελλάδα, προκειμένου να καλύψουν υγειονομικά και διασωστικά το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της χρονιάς στη χώρα μας.

Πέντε διμοιρίες (των 25 ατόμων η κάθε μια) ειδικά εκπαιδευμένων Εθελοντών Διασωστών θα διαθέσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την υποστήριξη ιατρών και έξι ειδικών οχημάτων (ασθενοφόρων, διασωστικών μονάδων, διασωστικών τζιπ, κ.λ.π.) για την ασφάλεια των 80.000 και πλέον θεατών που θα παρακολουθήσουν από κοντά τη συναυλία της MADONNA.

Από την Ξάνθη έως τα Χανιά και από τη Ρόδο έως τα Ιωάννινα προέρχονται οι Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι φορτωμένοι με τον απαραίτητο διασωστικό και υγειονομικό εξοπλισμό τους, συγκεντρώνονται αυτές τις ημέρες στο Ο.Α.Κ.Α. προκειμένου από την Παρασκευή τα ξημερώματα έως την Κυριακή τα ξημερώματα να στελεχώσουν τις θέσεις τους.

Είναι οι ίδιοι Εθελοντές Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι το 2003 εκπαιδεύτηκαν στην Ακαδημία Διάσωσης του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού στη Φρανκφούρτη, για την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Είναι οι ίδιοι Εθελοντές Διασώστες που το 2004 πρόσφεραν τις υψηλές υπηρεσίες τους στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και το 2006 κάλυψαν υγειονομικά και διασωστικά τη EUROVISION στη χώρα μας, με εντολή του Υπουργείου Υγείας.

Είναι αυτοί που κάθε χρόνο με μοναδικό τρόπο, καλύπτουν το Πατρινό Καρναβάλι, των 300.000 θεατών.

Με μοναδική διεθνή εμπειρία, τεχνογνωσία, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, κινητοποιούνται και επιχειρούν σε δύσκολες επιχειρήσεις διάσωσης σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε κοινωνικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες με μαζική προσέλευση κοινού.

Ήδη από την περασμένη Δευτέρα έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα, η διοίκηση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών από την Πάτρα. Επιπλέον από την περασμένη Δευτέρα, καλύπτονται με ασθενοφόρα και διασωστικά πληρώματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι εργασίες κατασκευής και εγκατάστασης της σκηνής στην οποία θα ανέβει η διάσημη καλλιτέχνης MADONNA.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κυρίου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΥ, Διασώστη, Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και υπεύθυνου για τον σχεδιασμό της υγειονομικής και διασωστικής κάλυψης, η διοργανώτρια εταιρία DIDI MUSIC / BIG STAR PROMOTION, έχει λάβει δρακόντεια μέτρα πρόληψης και ασφάλειας για τους 80.000 και πλέον θεατές και συντελεστές της συναυλίας.

Αλλεπάλληλες καθημερινές συνεδριάσεις της εταιρίας DIDI MUSIC / BIG STAR PROMOTION με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες όπως ο Ε.Ε.Σ., το Ε.Κ.Α.Β., οι εταιρίες φύλαξης και ασθενοφόρων, κ.λ.π. στο Ο.Α.Κ.Α. συμβάλουν στην άρτια διοργάνωση και διεξαγωγή της πολυαναμενόμενης συναυλίας της διάσημης MADONNA.

 

 

 

 
Διάθεση εισιτηρίων για Λιβαδειά
Το Τμήμα Διαχείρισης Εισιτηρίων της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ εν όψει του αγώνα της 4ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ SuperLeague ΕΛΛΑΔΑ 2008-2009 την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008 μεταξύ των ομάδων ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας για τα εξής:

Εισιτήρια για τον παραπάνω αγώνα θα διατεθούν την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008 από το εκδοτήριο της Θύρας 2 στο γήπεδο του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ώρες 2.30μμ – 5.00μμ

Την ημέρα του αγώνα θα διατίθενται εισιτήρια στο γήπεδο του Λεβαδειακού, για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων του Αστέρα, που δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν εισιτήριο.
Τιμή εισιτηρίου: 30 €

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα