Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 22-12-2008

 

 

 

 

 
Έγινε σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνου από χιονοπτώσεις
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη σύσκεψη υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκου Αγγελόπουλου με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνου από χιονοπτώσεις και παγετό 2008-2009»

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, η Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ), η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου και οι εκπρόσωποι του Μωρέα.

Στη σημερινή σύσκεψη, η οποία έγινε ως συνέχεια της προηγούμενης που είχε πραγματοποιηθεί πριν ένα μήνα περίπου, εξειδικεύθηκαν τα μέτρα και οι δράσεις και ελήφθησαν αποφάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και την αποτελεσματικότερη λειτουργία όλων των υπηρεσιών σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Με την ευκαιρία της σημερινής σύσκεψης, σας κοινοποιούμε οδηγίες του Πυροσβεστικού Σώματος για δική σας χρήση, αλλά και για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών. Περισσότερα...

 

 

 

 
'Ασκηση αντιμετώπισης μαζικών καταστροφών από την ΕΟΔ
Στα πλαίσια του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης των δόκιμων μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 20 και 21/12 άσκηση αντιμετώπισης μαζικών καταστροφών.

Η εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στα παλαιά σφαγεία Τρίπολης, διήρκησε από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής. 25 μαθητές του σχολείου, δόκιμοι εθελοντές διασώστες, συμμετείχαν εκπαιδευόμενοι σε διαδικασίες διεισδύσεων, απεγκλωβισμού και ασφαλής μεταφοράς θυμάτων σε ερείπια.

Οι εκπαιδευόμενοι αφομοίωσαν τις βασικές οδηγίες των Ηνωμένων Εθνών που εφαρμόζονται σε περιπτώσεις αντιμετώπισης μαζικών καταστροφών. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι μία από τις τρεις ελληνικές ομάδες και η μόνη καθαρά εθελοντική μέλος του φορέα INSARAG των Ηνωμένων Εθνών (μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ε.Μ.Α.Κ.) για την αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών. Ως μέλος των Η.Ε. υποχρεούται να εκπαιδεύει τα μέλη της με διεθνή πρότυπα και νόρμες, κάτι που εφαρμόζεται με επιτυχία στο σχολείο βασικής εκπαίδευσης των νέων μελών.


 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα