Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 22-10-2008

 

 

 

 
Δήλωση ΥφΥΠΕΠΘ για σχολικό εξοπλισμό σε σχολεία της Αρκαδίας
Δηλώσεις Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου για την αποστολή εξοπλισμού στο Δημοτικό Σχολείο Βαλτεσινίκου, στο Νηπιαγωγείο Βλαχέρνας, στο Γυμνάσιο Κοντοβάζαινας και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης του νομού Αρκαδίας.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος με αφορμή την αποστολή από τον ΟΣΚ εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες του νομού Αρκαδίας δήλωσε:
«Το αμείωτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης Καραμανλή για την ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητριών και των μαθητών εκδηλώνεται συνεχώς και στο νομό Αρκαδίας. Συνεχίζεται ο εξοπλισμός των σχολικών μας μονάδων με σύγχρονα εκπαιδευτικά και εποπτικά μέσα και με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για ουσιαστική μόρφωση και πρόοδο της νέας γενιάς της πατρίδας μας».

Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008 ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος θα παρευρεθεί στην εκδήλωση της Ειδικής Υπηρεσίας ΕΠΕΑΕΚ του ΥΠΕΠΘ με θέμα «Απολογισμός του ΕΠΕΑΕΚ και Προγραμματισμός του Νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση’ 2007-2013», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στην αίθουσα «Ζακλίν ντε Ρομιγύ» του ΥΠΕΠΘ.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 19:00 ο Υφυπουργός θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στην Πανηγυρική Συνεδρία για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Ακαδημία Αθηνών.

 

 

 
Νεανική Επιχειρηματικότητα & Απασχόληση
Η Θυρίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητα ΤΡΙΠΟΛΗΣ της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς πραγματοποιεί ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«Νεανική Επιχειρηματικότητα & Απασχόληση - Ο ρόλος των Θυρίδων & του Παρατηρητηρίου Νεανικής Επιχειρηματικότητας»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "MENALON RESORT" στην Πλατεία Άρεως το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008 Ώρα : 19:30

Πρόγραμμα:

19.30 Χαιρετισμός Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κου Ανδρέα Λυκουρέντζου

19.40 Παρουσίαση των Πρωτοβουλιών της Γ.Γ.Ν.Γ. για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα και την Απασχόληση από το Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κο Παντελή Σκλιά

20.00 Παρουσίαση του Έργου «Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας» από την Εμπειρογνώμονα Δημοσιότητας του Έργου κα Σοφία-Αφροδίτη Βουλγαράκη

20.10 «Νεανική Επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου » από τον Eπιστημονικό Yπεύθυνο του Παρατηρητηρίου Νεανικής Επιχειρηματικότητας Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κο Λιαργκόβα Παναγιώτη

20.20 Παρουσίαση (μελέτη περίπτωσης) του έργου της Θυρίδας Τρίπολης από το Συντονιστή της κο Ίτσκο Γιώργο

 

 

 

 
Πολιτιστικό – αγροτουριστικό ταξίδι στην Πελοπόννησο
Ένα πολιτιστικό – αγροτουριστικό ταξίδι στην Πελοπόννησο οργανώνει η κοινωνική επιχείρηση «GreenTraveller», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας EQUAL.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις και οι φορείς της Πελοποννήσου θα φιλοξενήσουν τουριστικούς επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, αλλά και εκπροσώπους φορέων ανάπτυξης και άσκησης πολιτικής σε θέματα αυτοδιοίκησης, κοινωνικής επιχειρηματικότητας, τουρισμού, πολιτισμού κ.λπ.

Το ένα ταξίδι θα ακολουθήσει τους «δρόμους του κρασιού» και τους «δρόμους του λαδιού».

Σκοπός είναι οι φιλοξενούμενοι να έλθουν σε επαφή με τις υπηρεσίες που προσφέρει η «GreenTraveller» και να γνωρίσουν τον τόπο, τα τοπικά προϊόντα και τις επιχειρήσεις, που αποτελούν στοιχείο του αγροτουριστικού – πολιτιστικού προφίλ της Πελοποννήσου.

Η εταιρεία «GreenTraveller» είναι μια επιχείρηση κοινωνικής οικονομίας (κοινωνική επιχείρηση) που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL, με τη συμμετοχή, αφενός μεν των στελεχών που εκπαιδεύτηκαν για το σκοπό αυτό, αφετέρου δε, επιχειρήσεων των οποίων τα προϊόντα και υπηρεσίες ταιριάζουν με τον χαρακτήρα της κοινωνικής επιχείρησης (εναλλακτικός τουρισμός, πολιτισμός, ποιότητα προϊόντων, κοινωνική ευαισθησία).

Η εταιρεία φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα δυναμικό «εργαλείο» για την οργανωμένη αναβάθμιση του πολιτιστικού – περιβαλλοντικού τουρισμού της Πελοποννήσου, την προωθητική δύναμη, αλλά και τον συνδετικό κρίκο ενός ευρέως δικτύου αλληλοϋποστηριζόμενων επιχειρήσεων.

Ενδεικτικά, τομείς στους οποίους σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί η κοινωνική επιχείρηση είναι ο σχεδιασμός και πώληση πακέτων εναλλακτικού τουρισμού, η δημιουργία σημείων υποδοχής τουριστών, η υποστήριξη τοπικών γιορτών και εκδηλώσεων, η διαχείριση κρατήσεων καταλυμάτων, η διαχείριση μουσείων και άλλων χώρων κ.λπ.

Το όλο εγχείρημα υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ» με συντονιστή το ΚΣΣΑ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».Εντάσσεται στην Κοινοτική Πρωτοβουλία EQUAL, στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πνεύματος» και στο Μέτρο «Ενίσχυση της Κοινωνικής Οικονομίας». Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Πέραν του ΚΣΣΑ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» συμμετέχουν οι εξής ακόμα φορείς: Ίδρυμα Λαμπράκη, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, ΤΕΔΚ Ν. Κορινθίας, ΤΕΔΚ Ν. Αρκαδίας, Αναπτυξιακή Ν. Αργολίδας, Αναπτυξιακή Εταιρεία Λακωνίας «Πάρνωνα – Ταϋγέτου», Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, ΚΕΚ Διάσταση, ΒΡΜ, ΡΜΜ.

Πληροφορίες:

Greentraveller
Κέντρο Eκπαίδευσης & Προώθησης Αγροτουρισμού
Επισκοπή Τεγέας
τηλέφωνο: 2710-557058
Fax:2710-557060
e-mail: info@greentraveller.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης
Πλαπούτα 13, 22 100 Τρίπολη
τηλ.: 2710 221775, fax: 2710 221776
e-mail: kpelop@otenet.gr
website: www.pelopnet.gr

 

 

 

 
Ανανέωσε για τρία χρόνια ο Αμπάρης
Η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης ανακοινώνει την ανανέωση συνεργασίας με τον τερματοφύλακα Γιώργο Αμπάρη για ακόμα τρία χρόνια και μέχρι το καλοκαίρι του 2012.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα