Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 22-8-2008

 

 

 

 
Ανακοίνωση Δ.Ε. Πανεπιστημίου Πελ-σου για ίδρυση Ιατρικής Σχολής
Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα στον αρκαδικό τύπο ότι η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων είχε επαφές με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να ιδρυθεί Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο μας. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή των συμπατριωτών μας προκειμένου να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, διεύρυνση και επέκταση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2002 και με γρήγορους ρυθμούς αναπτύχθηκε κατά τρόπο που το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος να έχει ολοκληρωθεί και να έχει τη δυνατότητα εκλογής των πρώτων πρυτανικών αρχών.

 Υπενθυμίζουμε στους προσφιλείς και ευγενείς Αρκάδες ότι στην Τρίπολη λειτουργούν τα τρία πιο σημαντικά Τμήματα του Πανεπιστημίου μας, δηλαδή το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών, το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, καθώς επίσης και ότι χτίζεται και πρόκειται να αποπερατωθεί ένα σύγχρονο κτίριο με χρηματοδότηση του Γ' ΚΠΣ ενώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προωθείται η κατασκευή ενός νέου κτιρίου για τη Σχολή Θετικών Επιστημών, ενός άλλου για το Κτίριο Διοίκησης και φοιτητική εστία.

Χάρη δε στη γενναιοδωρία των Αρκάδων χορηγών, κ,κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Νίκου Στασινόπουλου και Χρήστου Ρόκκα, έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν στην Τρίπολη τα πιο σύγχρονα πανεπιστημιακά εργαστήρια.

Αίτημα του Πανεπιστημίου μας ήταν και είναι η παραχώρηση του Γ' Πεδίου Βολής προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο πανεπιστημιακό campus, στο οποίο έχει δοθεί η επωνυμία «Πανεπιστημιόπολις Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Η ίδρυση νέων πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων στηρίζεται σε μία σύνθετη προεργασία, η οποία περιλαμβάνει στρατηγικό σχεδιασμό, οικονομετρικές μελέτες, έκθεση σκοπιμότητας, ανάλυση του περιβάλλοντος αλλά και δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων. Όλα αυτά τα στοιχεία υποβάλλονται στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις έχοντας συλλογική εικόνα των αναγκών όλων των Πανεπιστημίων της χώρας.

Η Διοικούσα Επιτροπή έχει λάβει μέχρι τώρα σοβαρά υπόψη όλες τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών και φορέων, τις οποίες έχει επεξεργαστεί και εισηγηθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Η Διοικούσα Επιτροπή με ιδιαίτερη ευαισθησία και μεγάλη προθυμία συνεργάζεται με τις τοπικές κοινωνίες γιατί πιστεύει ότι βασικός ρόλος του Πανεπιστημίου, γι' αυτό και έγινε η εξακτίνωσή του στις πρωτεύουσες των νομών, είναι να συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, πνευματικών και οικονομικών προβλημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να τη μεταβάλει με την παρουσία φοιτητών, διδασκόντων και διδασκομένων από μία περιοχή συνταξιούχων και γερόντων σε μία ζωντανή, αναζωογονημένη με αισιοδοξία και προοπτική.

Συμπερασματικά, σε περίπτωση που υπάρχει πρόταση ή εισήγηση για ίδρυση Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο μας η Διοικούσα Επιτροπή θα εξετάσει το θέμα αυτό με την πρέπουσα προσοχή, θα συνεκτιμήσει την αναγκαιότητα, χρησιμότητα και σκοπιμότητα αυτής της ίδρυσης και θα εισηγηθεί σχετικά στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο είναι αρμόδιο να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Κωνσταντίνος Α. Δημόπουλος
Πρόεδρος τα Διοικούσας Επιτροπής
Του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

 

 

 
Η ισορροπία μετά από τα έντεκα παιχνίδια
Μετά από έντεκα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας έχει ενδιαφέρον να μάθουμε την γνώμη του Κάρλος Καρβαλιάλ για την μέχρι σήμερα εικόνα της ομάδας και το πόσο ευχαριστημένος είναι από τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα.
Η συνέντευξη αυτή γίνεται σήμερα, διότι το Κυριακάτικο φιλικό με τον Ατρόμητο στην Τρίπολη αποτελεί για τον Πορτογάλο τεχνικό μία ακόμα δυνατή προπόνηση πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα φιλικών παιχνιδιών του Αστέρα έχουν ως εξής:
1. Αστέρας-Μικτή Ευρυτανίας 4-0
2. Αστέρας-Ατρόμητος 1-0
3. Αστέρας-Λάρισα 4-0
4. Αστέρας-Πέλοπας 9-0
5. Αστέρας-Εθνικός 3-0
6. Λεβαδειακός-Αστέρας 1-1
7. Αστέρας-Παναχαϊκή 3-2
8. Αστέρας-Μπρυζ 0-0
9. Αστέρας-Εθνικός Αστέρας 0-1
10. Πανιώνιος-Αστέρας 0-1
11. Αστέρας-Παναργειακός 1-0

Αστέρας υπέρ γκολ: 27
Αστέρας κατά γκολ: 4
Νίκες: 8
Ισοπαλίες: 2
Ήττες: 1

ΕΡ- Είστε ικανοποιημένος από τους παίκτες της ομάδας και από το κλάμπ μέχρι σήμερα και αν ναι, γιατί;
- Ο Αστέρας έχει ένα νέο προπονητή. Είναι αναγκαίο να έχει αλλάξει φιλοσοφία, έχει νέους παίκτες, ενώ σημαντικοί παίκτες βρίσκονται εκτός ομάδας λόγω τραυματισμών. Ωστόσο, δίνουμε καλή απάντηση, έχουμε μία ομάδα υπό κατασκευή και αυτή τη στιγμή κάνουμε καλά παιχνίδια στην πλειοψηφία αυτών παίζοντας καλό ποδόσφαιρο με καλά αποτελέσματα, χωρίς να είναι αυτά σημαντικά για μας, όπως το να χτίσουμε την ομάδα καλύτερα.

ΕΡ- Για παράδειγμα;
- Μετά από έντεκα φιλικά παιχνίδια έχουμε δεχθεί τέσσερα γκολ, αλλά πιο σημαντικά για μας είναι τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου. Σε αυτά τα παιχνίδια εναντίον Λάρισας, Λεβαδειακού, Μπρυζ, Πανιωνίου έχουμε σημειώσει έξι γκολ και έχουμε δεχθεί ένα, ενώ από αυτά τα τέσσερα παιχνίδια μόνο με την Μπρυζ παίξαμε στην έδρα μας.
1. Αστέρας-Λάρισα 4-0
2 Λεβαδειακός-Αστέρας 1-1
3. Αστέρας-Μπρυζ 0-0
4. Πανιώνιος-Αστέρας 0-1

ΕΡ- Γιατί λέτε ότι τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου είναι διαφορετικά από αυτά που έγιναν μεσοβδόμαδα;
- Πιστεύω ότι οι έξυπνοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι βάζουμε στη μέση της εβδομάδας αδύναμους αντιπάλους, επειδή μία και δύο ημέρες πριν από αυτά τα παιχνίδια κάνουμε σκληρή δουλειά και βάζουμε τους παίκτες σε δύσκολες συνθήκες στα παιχνίδια αυτά. Δεν ενδιαφερόμαστε για τα αποτελέσματα, αλλά να δούμε την ικανότητα στην καταπόνηση και η αγωνιστική απάντηση από τα παιχνίδια είναι εξαιρετική. Είμαστε ικανοποιημένοι από όλους τους παίκτες και όλη η ομάδα προετοιμάζεται για το πρωτάθλημα.

ΕΡ- Νωρίτερα είπατε πώς είχατε πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, όπως ο Λαδάκης, ο Στρατάκης, ο Καρντόσο, ο Μπαστία, αλλά τα αποτελέσματα δεν έχουν περιοριστεί. Συμφωνείτε;
- Μιλάμε για πολύ καλούς παίκτες και μπορούμε να προσθέσουμε σ’ αυτή την κατάσταση το Φιλομένο (που έπαιξε σε δύο ματς) και τον Ερέρος που ήρθε αργότερα. Χρειαζόμαστε αυτούς τους παίκτες, γιατί δίνουν ποσότητα και ποιότητα στην ομάδα, αλλά όπως είπα και πριν, χτίζουμε μία ομάδα και για εμάς η ομάδα είναι κάτι περισσότερο από έντεκα παίκτες και μέχρι σήμερα η ανταπόκριση των παικτών στην ομάδα είναι τέλεια.
Πιστεύουμε ότι με την πάροδο του χρόνου και όλους τους παίκτες έτοιμους θα είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή είναι ότι όλοι οι παίκτες προσπαθούν να καταλάβουν τη φιλοσοφία μας. Ετοιμάζουμε την ομάδα, απολογούμαστε στους παίκτες που δεν παίζουν, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν παίκτες που είναι πιο έτοιμοι αυτή τη στιγμή να παίξουν. Ποτέ δεν απολογούμαστε στους παίκτες που δεν παίζουν τώρα, γιατί πιστεύουμε σε όλους τους παίκτες που έχουμε.
Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου για τον επαγγελματισμό του προσωπικού, των παικτών, την υποστήριξη της διοίκησης και να δώσω πολλές ευχαριστίες στους φιλάθλους μας, από τους οποίους νιώθουμε την αγάπη και την υποστήριξη τους.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα