Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 18-12-2008

 

 

 

 
Απόρριψη κατασκευής στεγάστρου στην έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού
ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Ψήφισμα του Δ.Σ. του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας συνήλθε σήμερα στις 15-12-2008, ημέρα Δευτέρα και ώρα 5:00 μ.μ. με μοναδικό θέμα συζήτησης:
«Απόρριψη από το ΚΑΣ της κατασκευής στεγάστρου στην έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού στην Εύα Δολιανών Κυνουρίας».
Μετά από διεξοδική συζήτηση και παράθεση απόψεων και προτάσεων απ’ όλα τα μέλη του Δ.Σ.

α π ο φ ά σ ι σ ε   ο μ ό φ ω ν α

1. Να εκφράσει την αγανάκτηση των μελών του, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση όλων των πολιτών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

2. Να καταδικάσει την αψυχολόγητη, παράδοξη και προκλητική απόφαση του ΚΑΣ στις 11-11-2008, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του ίδιου συμβουλίου το 2005, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύνταξη μελέτης και την ανάθεση του έργου σε συγκεκριμένη εταιρεία, που ήδη έχει εγκατασταθεί στο χώρο της Εύας Δολιανών Κυνουρίας.

3. Να εκφράσει έντονες διαμαρτυρίες προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού για την απαράδεκτη απόφαση του ΚΑΣ, που στηρίζεται σε ισχνή πλειοψηφία και θα στερήσει την περιοχή μας από ένα έργο πνοής σε έναν αρχαιολογικό χώρο με ψηφιδωτά και αρχαιολογικά ευρήματα μοναδικής αρχαιολογικής αξίας.

4. Να αναζητήσει από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού αντίγραφο της απορριπτικής απόφασης του ΚΑΣ στις 11-11-2008 για κάθε νόμιμη χρήση.

5. Να απαιτήσει από τον κ. Υπουργό Πολιτισμού την αναπομπή της απόφασης στο ΚΑΣ και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εκτέλεση του έργου.

6. Το Δ.Σ. να προσκαλέσει τα Μ.Μ.Ε. για ενημέρωση στον αρχαιολογικό χώρο της Εύας Δολιανών Κυνουρίας και συνέχεια να οργανώσει κινητοποιήσεις και κάθε μορφή αγώνα για την επίτευξη της ανάκλησης της απαράδεκτης απόφασης του ΚΑΣ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Φ. ΔΑΛΙΑΝΗΣ

 

 

 
Κατάληψη τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού της Τρίπολης
Δελτίο Τύπου Επιτροπής Κατάληψης Οικονομικού και Υπολογιστών ΠαΠελ

Σήμερα Πέμπτη 18/12/08 και ώρα 13:00 οι επιτροπές κατάληψης οικονομικού και υπολογιστών πραγματοποίησαν κατάληψη του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού της Τρίπολης «Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5fm».

Η κατάληψη έγινε στα πλαίσια δράσης των συλλόγων για να διαμαρτυρηθούν για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά φυσικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία σήμερα και ιδιαίτερα οι φοιτητές στην Τρίπολη.

Η κατάληψη έγινε σε πολύ ήρεμους τόνους και με την βοήθεια όλων των εργαζομένων και δημοσιογράφων του σταθμού.

 

 

 
Ενίσχυση της κουλτούρας της καινοτομίας ως οδηγού ανάπτυξης της Πελοποννήσου
Με εξαιρετική επιτυχία, μεγάλη ικανοποίηση από τους συμμετέχοντες και θερμά συγχαρητήρια για την οργάνωση και τα άριστα αποτελέσματα του, πραγματοποιήθηκε το Διακρατικό Συνέδριο με τίτλο «Αυξάνοντας τις Δυνατότητες Καινοτομίας στις Ελληνικές Περιφέρειες» την 11& 12 Δεκεμβρίου 2008 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ομιλητές από τεχνολογικά τμήματα των Πανεπιστημίων της Ελλάδας τα οποία ηγούνται στους περιφερειακούς Πόλους Καινοτομίας και εκπρόσωποι από Κέντρα Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνολογίας των Σκανδιναβικών χωρών και της Ισπανίας.

Την ελληνική πολιτική ανάπτυξης της έρευνας και καινοτομίας ανέπτυξε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας καθηγητής κος Φίλιππος ΤΣΑΛΙΔΗΣ και την περιφερειακή πολιτική καινοτομίας ανέπτυξε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κος Νίκος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος τόνισε ότι μία από τις προτεραιότητες που έθεσε, με τους συνεργάτες του, αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων του, ήταν η ενίσχυση της κουλτούρας της καινοτομίας ως οδηγού ανάπτυξης της Πελοποννήσου.

Δέσμευση και των δύο γραμματέων ήταν η συνέχιση της προσπάθειας για την προώθηση της καινοτομίας με την λειτουργία ενός Πόλου Καινοτομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο ρόλος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα είναι ουσιαστικός τόνισε ο Πρόεδρος της Δ.Ε. καθηγητής Κωνσταντίνος ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ και θα μπορεί να προσδώσει εξαιρετική αναπτυξιακή δυναμική σε μια περιφέρεια με έντονη τεχνολογική και οικονομική υστέρηση.

Ιδιαίτερη μνεία για τους δείκτες καινοτομίας των περιφερειών και για την μικρή επίδοση της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσίασε ο καθηγητής του ΑΠΘ κος Νίκος ΚΟΜΝΗΝΟΣ, ενώ τα θέματα της καινοτομίας στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις ανέπτυξαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κος Δημήτριος ΠΑΥΛΗΣ και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας ο κος Μιλτιάδης ΚΟΝΟΠΙΣΟΠΟΥΛΟΣ.

Τέλος, η ημερίδα έκλεισε με ένα στρογγυλό τραπέζι με βασικό θέμα την δικτύωση των δομών καινοτομίας και με στόχο την διαδικτύωση του νεοσύστατου Κέντρου Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου.

Όλες οι εισηγήσεις και αντίστοιχες φωτογραφίες της ημερίδας παρέχονται στην ιστοσελίδα του έργου: www.infopeloponnisos.gr 

 

 

 
Το "ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ" για Οικολογικό Πάρκο Πάρνωνα
ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ
Ανεξάρτητος Νομαρχιακός Συνδυασμός
www.arkadonkoinon.gr

Τρίπολη 17-12-2008

Οικολογικό Πάρκο Πάρνωνα – υγρότοπου Μουστού.
Ένα ακόμη βήμα προς την ακύρωση του.

Με πανηγυρικό τρόπο ανακοινώθηκε ότι ο Υπουργός Περιβάλλο-ντος (!) κ. Σουφλιάς υπέγραψε την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) για τη θεσμοθέτηση του Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα – υγρότοπου Μουστού. Ξέχασαν όμως να αναφέρουν ότι για τη θεσμοθέτηση α-παιτείται Προεδρικό Διάταγμα. Προχωρούν με ΚΥΑ για να παρακάμψουν τον έλεγχο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Λησμόνησαν ακόμα να αναφέρουν ότι η ΚΥΑ απαιτεί 4-5 υπογραφές συναρμόδιων Υπουργών και να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυ-βέρνησης ώστε να τεθεί σε εφαρμογή.

Στο περιεχόμενο τώρα, υπήρξαν ουσιαστικές αλλαγές επί τα χείρω από την αρχική περιβαλλοντική μελέτη. Περιορίζεται η προστασία της με ιδιαίτερη οικολογική σημασία περιοχής και παύει η προστασία του υγρότοπου Μπαταρόλα. Θέτονται σχεδόν οι ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν γενικά για την εκτός σχεδίου δόμηση και επιτρέπεται η δημιουργία μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων εντός της περιοχής του πάρκου και έξω από τους υπάρχοντες οικισμούς. Τέλος, αφήνει «ελεύθερη» την δημιουργία αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων σύμφωνα με το χωροταξικό σχεδιασμό του κ. Σουφλιά που έχει καταδικασθεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο, οικολογικές οργανώσεις κτλ.

Κατόπιν αυτών κατανοεί ο καθένας ότι δεν πρόκειται για βήμα μπροστά αλλά για βήμα προς την ακύρωση του Οικολογικού Πάρκου.

Στο ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ πιστεύουμε ότι αν θέλουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις οικολογικά βιώσιμης ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή του Πάρνωνα απαιτείται η θεσμοθέτηση του Οικολογικού Πάρκου με Π.Δ. όπως τουλάχιστον προέβλεπε η αρχική περιβαλλοντική μελέτη.

Καταγγέλουμε τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και την Νομαρχία Αρ-καδίας που «σιωπούν» και στην ουσία συνεργούν στην ακύρωση χρόνιας προσπάθειας, υπηρετώντας κομματικές επιλογές και μικρο-συμφέροντα. Καλούμε τους φορείς και τους πολίτες της Κυνουρίας με τη συμβολή των οποίων ξεκίνησε η προσπάθεια, να αντιδράσουν.

 

 

 

 
Νέα Αστέρα
Διάθεση εισιτηρίων ενόψει της 15ης Αγωνιστικής

Το Τμήμα Διαχείρισης Εισιτηρίων της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ενόψει του αγώνα της 15ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ SuperLeague ΕΛΛΑΔΑ 2008-2009, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008 μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας για τα εξής:

Εισιτήρια για τον παραπάνω αγώνα θα διατεθούν από Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου έως Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2008 από την Μπουτίκ της ΠΑΕ στο γήπεδο του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, και ώρες 10.00μμ – 5.00μμ

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008 θα διατίθενται εισιτήρια στη Θύρα 8 του γηπέδου της Νέας Σμύρνης από τις 5:00μμ μέχρι την έναρξη του αγώνα στις 7:00μμ.
Τιμή εισιτηρίου: 15 €

Ψηφίστηκαν στον ΠΣΑΤ Αστέρας, Κωστένογλου

Για τρίτο συνεχόμενο χρόνο ο Αστέρας Τρίπολης ψηφίστηκε από τους αθλητικούς συντάκτες της χώρας μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στην Ελλάδα για το 2008. Ο Αστέρας βρέθηκε στην 56η θέση από όλες τις ομάδες σε όλα τα αθλήματα παίρνοντας δύο ψήφους.
Στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ ψηφίστηκε και ο νυν προπονητής του Αστέρα Νίκος Κωστένογλου, που βρέθηκε στην 27η θέση των προπονητών όλων των αθλημάτων με τρεις ψήφους.

Δύο παιχνίδια για νέους, έφηβους

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου (2.30 μ.μ.) στο προπονητικό κέντρο του Πανιωνίου θα διεξαχθεί ο αγώνας για το πρωτάθλημα νέων μεταξύ Πανιωνίου-Αστέρα.
Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου (11.00 π.μ) στο βοηθητικό γήπεδο του Αστέρα θα διεξαχθεί ο αγώνας για το πρωτάθλημα εφήβων μεταξύ του Αστέρα και του ΟΦΗ.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα