Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 17-12-2008

 

 

 

 
Γιορτή Χριστουγέννων Δήμου Βόρειας Κυνουρίας
Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας φέρνει σε μικρούς και μεγάλους το πνεύμα των Χριστουγέννων και σας καλεί στη « Γιορτή Χριστουγέννων » που διοργανώνει την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 11:15π.μ. στην κεντρική πλατεία Άστρους.

Η γιορτή περιλαμβάνει μουσική, χορό, παιχνίδια, χριστουγεννιάτικο μπουφέ με γλυκίσματα και πολλές εκπλήξεις. Επίσης, ο Άγιος Βασίλης και ο βοηθός του θα μοιράσουν δώρα σε όλα τα παιδιά.

Σας περιμένουμε όλους, για να γιορτάσουμε τον ερχομό των Χριστουγέννων και του νέου έτους.
Να είστε όλοι εκεί!

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

 

 

 
Ανακοίνωση Συλλόγου Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Πελ-σου
Τρίπολη, 15 Δεκεμβρίου 2008

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για ακόμα μια φορά περιέρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο. Στις 31-12-2008 λήγουν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων εργαζομένων και το Ίδρυμα θα παραμείνει με το 25% των εργαζομένων το οποίο έχει μέχρι τώρα.

Είναι κατανοητό ότι με αυτές τις συνθήκες, το Πανεπιστήμιο είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να λειτουργήσει και σαν αποτέλεσμα θα έχει την απαξίωση του στα μάτια των υποψηφίων φοιτητών. Αυτό συνεπάγεται ότι η απαξίωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα σημάνει τη χαμηλή θέση προτίμησής του από τους υποψήφιους φοιτητές, σαφώς τη μείωση των φοιτητών και συνεπώς την μείωση της εισροής χρημάτων προς τις πόλεις της Πελοποννήσου όπου υπάρχουν έδρες Τμημάτων (Κόρινθος, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Ναύπλιο). Επίσης θα ωθηθούν στην ανεργία 94 εργαζόμενοι που διαμένουν μόνιμα στις πόλεις αυτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου , εργαζόμενοι οι οποίοι και με απόφαση του Πανεπιστημίου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες που υπάρχουν και δουλεύουν στο Πανεπιστήμιο από την ίδρυση του . Ουσιαστικά από 1 Ιανουαρίου 2009 θα σταματήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους όλα αυτά τα άτομα που με τις γνώσεις, τις ικανότητες και την εμπειρία τους στηρίξουν την λειτουργία του Πανεπιστημίου .

Σε όλα τα παραπάνω, και ενώ έχουμε κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να επιδιώξουμε επαφές με το Υπουργείο Παιδείας, δεν έχει προταθεί καμία λύση, παρόλο που το γεγονός της λήξης των συμβάσεων είναι πλέον ορατό.

Γι’ αυτό και εμείς προχωράμε σε κινητοποιήσεις με σκοπό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Διεκδικούμε:
• Αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών των ιδρυμάτων. Ενίσχυσή τους με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση του θεσμού του εκτάκτου. Να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου εργαζόμενου. Άμεσα, να διασφαλιστεί η συνέχιση της δουλειάς των συμβασιούχων εργαζομένων.
• Συνεχίζουμε τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες .
• Προχωράμε σε καταλήψεις κτιρίων την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου και Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008
• Αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στην Διοικούσα Επιτροπή την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008 στην Αθήνα , Μιχαλακοπούλου 102 στις 10:00 π.μ. με σκοπό να ενημερωθούμε για τις δυνατές λύσεις που, βραχυπρόθεσμα, θα δοθούν μπροστά στο ζήτημα της λήξης των συμβάσεων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

 

 
Ψήφισμα Ομοσπονδίας Επαγγελματιών κ' Βιοτεχνών Αρκαδίας
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών κ' Βιοτεχνών Αρκαδίας εκφράζει την αντίθεσή της στον προϋπολογισμό του 2009, που κατατίθεται και ψηφίζεται στο τέλος της εβδομάδας στην Βουλή.

Ο Προϋπολογισμός του 2009 δεν απαντά στα προβλήματα του σήμερα, προδιαγράφει δε ένα “γκρίζο” μέλλον για την Ελληνική Οικονομία και ιδιαίτερα για τις Μικρές επιχειρήσεις.

Α) Προϋπολογίζεται μεγάλη αύξηση στην φορολόγηση των Μικρών επιχειρήσεων, με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 10.500 € και τη μη τιμαριθμοποίηση της Φορολογικής Κλίμακας. Η μη τιμαριθμοποίηση δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους αλλά και 600.000 ατομικές επιχειρήσεις.

Β) Δεν προβλέπεται οικονομική στήριξη για να σωθεί από την οικονομική κατάρρευση ο 2ος μεγαλύτερος Ασφαλιστικός οργανισμός. Ο πλέον υποχρηματοδοτούμενος οργανισμός στην Ελλάδα το ταμείο 2.400.000 μικρομεσαίων πολιτών. Στον Προϋπολογισμό περιλαμβάνεται κονδύλι 320 εκ. €, όταν σύμφωνα με τον ΟΑΕΕ για το 2009 θα απαιτηθούν τουλάχιστον 750 εκ. €

Γ) Προβλέπεται μείωση των Δημοσίων επενδύσεων, γεγονός που θα συμβάλλει εκτός των άλλων και σε αύξηση της Ανεργίας μια ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες.

Δ) Δεν αντιμετωπίζονται τα μεγάλα προβλήματα της αναβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας στην Ελλάδα. Περισσότερα...

 

 

 
Ανακοινώσεις ΚΟΑΤ
1. ΘΕΜΑ: ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι μετά, την κατά γενική ομολογία όλων των εμπλεκομένων, επιτυχία του 3ο κυπέλλου ΚΟΑΤ, καταφέραμε στη Τρίπολη να γίνουν και φέτος δύο περιφεριακοί αγώνες κολύμβησης, στις 24-25/1/2009 και στις 14-15/3/2009. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι συνεχίζοντας τις προσπάθειές μας και με την βοήθεια όλων, αθλητών –προπονητών-γονέων-ΜΜΕ η πόλη μας θα βρίσκετε πάντα στο κέντρο των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο χώρο της κολύμβησης.

Παρακαλούμε την δημοτική αρχή να προσπαθεί και αυτή από την πλευρά της το κολυμβητήριο και ο εξοπλισμός του, που τόσες χαρές μας προσφέρει τα τελευταία χρόνια ,να είναι πάντα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους. Εξάλλου, χώρια από τους επίσημους αγώνες στο κολυμβητήριο , καθημερινά μαθαίνουν κολύμπι με το σύλλογό μας τα παιδιά της πόλης μας.

-------------------------------------------------------------------------
2. ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ 24-12-2007ΕΩΣ ΚΑΙ 7-1-2008.

ΣΤΙΣ 28-1-2009 ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ)

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα