Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 17-9-2008

 

 

 

 
Νέο πρόγραμμα οικονομίας από το ΚΕΕ Αρκαδίας
Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας σας ενημερώνει ότι τη νέα εκπαιδευτική περίοδο, θα λειτουργήσει στο Νομό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης , διάρκειας 250 ωρών με τίτλο :

1.Οικονομία-Διοίκηση-Επιχειρήσεις

Περιλαμβάνει τις ακόλουθες πέντε (5) θεματικές ενότητες, διάρκειας 50 ωρών η καθεμία:

• Στοιχεία Οικονομικής Θεωρίας – Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Επιχειρήσεις
• Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων – Μάρκετινγκ
• Μαθηματικά της Αγοράς – Στατιστική
• δ. Χρηματοοικονομική Λογιστική
• ε. Χρήση Νέων Τεχνολογιών στις Επιχειρήσεις

Τμήμα μάθησης συγκροτείται και τίθεται σε λειτουργία όταν συμμετέχουν δέκα πέντε (15) κατ΄ ελάχιστο και μέχρι είκοσι (20) κατά μέγιστο όριο εκπαιδευόμενοι.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 και άνω. Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος, παρέχεται « Πιστοποιητικού Διά Βίου Εκπαίδευσης» από τη Γ.Γ.Ε.Ε. του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων συμμετοχής είναι η 30η Σεπτεμβρίου , ημέρα Τρίτη. .
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας !!

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως , Διεύθυνση :Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , Οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού , (Προϊστάμενος Εκπαίδευσης : Σπυρόπουλος Ηλίας , Υπεύθυνη Εκπαίδευσης : Λαμπροπούλου Φωτεινή Γραμματέας : Παντελές Θεόδωρος ) , Τηλ. : 2710 – 232524 , Ώρες Λειτουργίας : 9.00 – 17:00). και στην ηλεκτρονική σελίδα www.ideke.edu.gr/kee .

 

 

 
Χειρουργική θεραπεία για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων
Οριστικό και ευχάριστο τέλος στο πρόβλημα με τις αιμορροΐδες που αντιμετωπίζουν πάνω από πέντε εκατομμύρια Έλληνες προσφέρει η νέα ελάχιστα τραυματική χειρουργική θεραπεία με την επωνυμία THD (Transanal Hemorrhoidal Dearterialization) .

Κι αυτό γιατί είναι αναίμακτη, ελάχιστα τραυματική, δεν εμφανίζει επιπλοκές, η επέμβαση δεν διαρκεί πάνω από μία ώρα και μέσα σε μία ημέρα ο πάσχων επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Τα ευχάριστα νέα αφορούν σχεδόν τους μισούς Έλληνες καθώς υπολογίζεται ότι η αιμορροϊδική νόσος ταλαιπωρεί το 50-80% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας. Οι άνθρωποι αυτοί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα με τις αιμορροΐδες τους τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.

«Η νέα ελάχιστα τραυματική χειρουργική θεραπεία για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων THD (Transanal Hemorrhoidal Dearterialization) υπόσχεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς τις δυνητικές επιπλοκές των άλλων παλαιότερων μεθόδων» δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Διευθυντής της Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, όπου εφαρμόζεται η μέθοδος. Περισσότερα...

 

 

 
Ακράτεια ούρων
Σε «κοινωνικό θάνατο», χωρίς να είναι θανατηφόρος νόσος, μπορεί να οδηγήσει άνδρες και γυναίκες η ακράτεια (η μη ελεγχόμενη απώλεια) ούρων!

Κι αυτό γιατί η ακράτεια είναι μια ενοχλητική πάθηση που επηρεάζει την ποιότητα ζωής των πασχόντων, μεταβάλει την κοινωνική και σεξουαλική συμπεριφορά (κυρίως των γυναικών), μπορεί να οδηγήσει σε απομόνωση και να δημιουργήσει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Αυτό τόνισε ο ουρολόγος κ Χαρίλαος Κατσιφώτης με αφορμή την ενημερωτική καμπάνια της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ουρολογίας. Στο πλαίσιο αυτό η Ε.Ο.Ε μοίρασε ενημερωτικό υλικό με δυο περιπτερά της σε Αθήνα και Πειραιά.

« Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας, αν αναλογιστεί κανείς ότι 32% περίπου των ατόμων ηλικίας 20 μέχρι 60 χρόνων παρουσιάζει κάποιο επεισόδιο ακράτειας και το ποσοστό αυτό αυξάνει περίπου στο 36% στις ηλικίες πάνω από τα 60 χρόνια» πρόσθεσε ο κ Κατσιφώτης. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα