Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Κυριακή 16-11-2008

 

 

 

 
Τριήμερο εκδηλώσεων για την Πελοπόννησο
 Η Πελοπόννησος παραμένει όρθια και είναι πάντα ελκυστική
 Έκθεση και Συνέδριο για την Πελοπόννησο της ποιότητας και της δημιουργίας

Όρθια και πάλι, 15 μήνες μετά την πύρινη λαίλαπα του περυσινού καλοκαιριού, η Πελοπόννησος υπερασπίζεται την ταυτότητά της και διεκδικεί το μέλλον της. Αναδεικνύει τον πλούτο που της κληροδότησε η φύση και της αναγνώρισε η ιστορία, προβάλλει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο αειφορικής ανάπτυξης.

Άνθρωποι, φορείς και επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παραγωγή ποιοτικών τοπικών προϊόντων, την αξιοποίηση του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού θησαυρού της Πελοποννήσου και την εξυπηρέτηση τουριστών – επισκεπτών, συμμετέχουν σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων στην Αθήνα, που στόχο έχει να παρουσιάσει την «Πελοπόννησο της καρδιάς μας». Της ποιότητας και της δημιουργίας.

Διοργανωτές είναι 4 συνεργαζόμενες Αναπτυξιακές Εταιρίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, (Βόρειας Πελοποννήσου, Πάρνωνα, Αχαΐας και Ολυμπίας) που υλοποιούν το Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» στο πλαίσιο του Διατοπικού Προγράμματος της Κ.Π. LEADER+.

Στρατηγικός στόχος της συνεργασίας είναι η ανάδειξη και κατοχύρωση της Πελοποννήσου ως αναγνωρίσιμου και ενιαίου προορισμού, ως τόπου του οποίου η κοινή ταυτότητα είναι συνυφασμένη με την ποιότητα.

Το τριήμερο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου 2008 στον Πολυχώρο Αθηναΐς, περιλαμβάνει: Περισσότερα...

 

 

 
Γιορτή υποδοχής του χειμώνα στην Αλωνίσταινα
Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008 διοργανώνεται η 2η Γιορτή υποδοχής του χειμώνα στην Αλωνίσταινα Αρκαδίας. Από νωρίς το απόγευμα, θα συγκεντρωθούμε στη ζεστασιά μιας μεγάλης φωτιάς στην πλατεία. Καθώς θα πέφτει η νύχτα, θα γιορτάζουμε απλά και παραδοσιακά, με φασολάδα στο καζάνι, διάφορα τοπικά εδέσματα, τσίπουρο και κρασί -όλα δωρεάν. Θα έχουν την τιμητική τους κλαρίνα και νταούλια, κέφι και χορός. Ελάτε να γνωριστούμε, να θυμηθούμε τη ζεστασιά της ανθρώπινης παρέας του χωριού.

Οργάνωση εκδήλωσης: Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αλωνιστιωτών "Η Αγία Παρασκευή", ο Δήμος Φαλάνθου και το Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης.

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εκπροσώπησης της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης (IOV Hellas). Η IOV συνεργάζεται με την UNESCO και είναι η μοναδική Παγκόσμια Οργάνωση που εξετάζει τα βασικά ζητήματα του λαϊκού πολιτισμού, της λαϊκής τέχνης και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Λίγα λόγια για την Αλωνίσταινα

Στα χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821, η Αλωνίσταινα γνώρισε μεγάλη πληθυσμιακή άνθηση, έγινε "κεφαλοχώρι" της ορεινής Αρκαδίας και, γύρω στο 1850, αριθμούσε πάνω από 2000 κατοίκους. Τα χάνια της ήταν φημισμένα και πολυάριθμοι αγωγιάτες ξεκουράζονταν εκεί πριν συνεχίσουν το μακρύ ταξίδι με τ' άλογά τους. Η Αλωνίσταινα ήταν γνωστό ορμητήριο των αγωνιστών της Επανάστασης -μάλιστα, εκεί έζησε τα παιδικά του χρόνια ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με τη μητέρα του, Ζαμπία Κωτσάκη, που ήταν Αλωνιστιώτισσα. Οι κάτοικοι του χωριού, αγρότες και κτηνοτρόφοι, αναζητούσαν καθημερινά τη θαλπωρή του σπιτικού τους κι ένα ζεστό φαγητό, μετά από ολοήμερη σκληρή εργασία. Μετά την επιτυχημένη περυσινή γιορτή, αυτή τη ζεστασιά θέλουμε να αναβιώσουμε και πάλι φέτος, στις 29 Νοεμβρίου, γύρω από μια μεγάλη φωτιά...
Σήμερα, η Αλωνίσταινα γνωρίζει τουριστική άνθηση, διατηρώντας τη φυσιογνωμία της. Έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός, καθώς την κοσμούν πετρόκτιστες κατοικίες -αξιόλογα έργα λαγκαδινών μαστόρων. Διαθέτει παραδοσιακούς ξενώνες, ταβέρνες, καφενείο, καθώς και κατάστημα παραδοσιακών ειδών. Φημισμένα προϊόντα της Αλωνίσταινας είναι τα καρύδια και το εξαιρετικό ελατίσιο μέλι.



Από την περσινή εκδήλωση

 

 

 
B’ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Η Διεθνής Επιστημονική Εταιρεία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και το Σπουδαστήριο Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Διοργανώνουν το B’ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
υπό την αιγίδα και την ευγενή χορηγία του Νομάρχου Αρκαδίας κ. Δημ. Κωνσταντόπουλου και του Δημάρχου Τριπόλεως κ. Αλέξανδρου Κοτσιάνη

Γενικό Θέμα:  Η θ ι κ ή   κ α ι   Π ο λ ι τ ι κ ή

Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008
Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τριπόλεως Περισσότερα...

 

 

 

 
3ο κύπελλο ΚΟΑΤ
Σας γνωρίζουμε ότι για τους συλλογικούς αγώνες με την επωνυμία
<<3ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΑΤ>>, στο κολυμβητήριο του Δ.Α.Κ Τρίπολης στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2008 που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ο σύλλογός μας, ύστερα από αίτημα μας επίσημος χορηγός αγώνων θα είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Νομάρχη Κον Κωνσταντόπουλο Δημήτριο, που δείχνει με την βοήθεια αυτή την αγάπη του για τον αθλητισμό και αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλει χρόνια τώρα ο ΚΟΑΤ στην ανάδειξη μέσα από την κολύμβηση των αθλητών του αλλά και του τόπου μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς και σας κάνουμε γνωστό ότι τέτοιες ενέργειες πραγματικά μας βοηθούν να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για ένα καλύτερο αύριο στο χώρο της κολύμβησης στην Τρίπολη.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος      Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα