Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 16-10-2008

 

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για «ιερές» επενδύσεις στο Δήμο Μαντινείας
 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ Υπουργούς:
• ΠΕΧΩΔΕ,
• Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Ιερές» επενδύσεις στο Δήμο Μαντίνειας.

Ο δήμος Μαντίνειας της Αρκαδίας υδρεύεται από νερό φυσικών πηγών, που βρίσκονται στο βουνό Αρτεμίσιο. Μία από αυτές είναι η πηγή «Μάννα του Νερού».

Στην περιοχή της Νεστάνης βρίσκεται η Ιερά Μονή της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, η διοίκηση της οποίας αποφάσισε και έκλεισε συμφωνία με εταιρεία που φέρει την επωνυμία HOLLY VENTURES ΑΡΤΕΜΙΣΊΟΥ Α.Β.Ε.Τ.Ε. με σκοπό την εκμετάλλευση (εμφιάλωση- πώληση) του νερού της συγκεκριμένης πηγής που, σύμφωνα με ισχυρισμούς της Μονής, αποτελεί ιδιοκτησία της.
Παράλληλα, η Μοναστηριακή Επιτροπή διεκδικεί έκταση 5.000 στρεμμάτων από τους κατοίκους που, όπως υποστηρίζει η Μονή, της είχε παραχωρηθεί το 1530 με «φιρμάνι» Τούρκου μπέη της περιοχής!  Περισσότερα...

 

 

 
Εκπαίδευση ΕΟΔ Αρκαδίας σε διάσωση σε υγρό στοιχείο
Το Σαββατοκύριακο 4 και 5/10/2008, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο διάσωσης σε υγρό στοιχείο που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Το συνέδριο είχε σαν στόχο να γίνει ένα πρώτο ξεκίνημα μιας συστηματικής κατάταξης της εμπειρίας της ΕΟΔ, σε θέματα θαλάσσιας έρευνας – διάσωσης και να γίνει μία αξιολόγηση και κριτική με τα δεδομένα που υπάρχουν, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν οι μελλοντικές προκλήσεις στη διάσωση στο υγρό στοιχείο.

Το πρακτικό μέρος είχε να κάνει με την πιθανή προσέγγιση διασωστών σε περιοχή που υπάρχει ανάγκη βοήθειας σε κάποιο σκάφος, αλλά και παράλληλα με την εκπαίδευση χειριστών και πληρωμάτων να συνεργαστούν στο μέλλον με τα ελικόπτερα της έρευνας – διάσωσης, έχοντας μια εμπειρία από την πρακτική που πραγματοποιήθηκε.

Η πρακτική άσκηση που διεξήχθη αφορούσε τον συντονισμό και πρακτική επιχείρησης θαλάσσιας διάσωσης. Σε συνεργασία με ελικόπτερο πραγματοποιήθηκε παραλαβή εξοπλισμού και ναυαγού προς και από μικρό διασωστικό σκάφος με τις αντίστοιχες κινήσεις. Παράλληλα, έγινε πρακτική μεταφοράς από σκάφος σωστικής λέμβου life-raft.

Η ΕΟΔ Αρκαδίας συμμετείχε στο συνέδριο με 5 μέλη της εκπαιδευμένα στην έρευνα και διάσωση στο υγρό στοιχείο, κερδίζοντας ανεκτίμητη εμπειρία και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους συνέδρους αριστεύοντας στην πρακτική άσκηση καταρρίχησης από ελικόπτερο και παραλαβής ναυαγού.


 

 

 

 
Καρβαλιάλ: «Σεβόμαστε τον αντίπαλο»
Συνεχίστηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος στις Σέρρες με τον Πανσερραικό στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής.
Ο Πορτογάλος τεχνικός Κάρλος Καρβαλιάλ είδε με ικανοποίηση όλους τους παίκτες στο γήπεδο να βγάζουν κανονικά το πρόγραμμα προπόνησης και μεταξύ αυτών να συμπεριλαμβάνονται τόσο ο Φάμπιο Φελίσιο, όσο και ο Αντώνης Λαδάκης.

Στη σημερινή προπόνηση το τεχνικό επιτελείο του Αστέρα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική, ενώ παράλληλα δούλεψε για αρκετή ώρα «στημένες» φάσεις εν όψει του αγώνα στις Σέρρες. Μετά την αυριανή πρωινή προπόνηση, ο Κάρλος Καρβαλιάλ θα κάνει γνωστή την αποστολή της ομάδας, η οποία θα αναχωρήσει για την πόλη της Μακεδονίας αύριο το μεσημέρι.

Μετά την σημερινή προπόνηση ο Πορτογάλος τεχνικός του Αστέρα δήλωσε «Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά είμαστε καλά και το θετικό είναι πώς βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Περιμένουμε να παίξουμε καλύτερα στις Σέρρες από ότι παίξαμε εναντίον της Ξάνθης και πιστεύουμε ότι αν γίνει αυτό, τότε θα μπορέσουμε να αναζητήσουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Είναι δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία οργανωμένη ομάδα, αλλά αυτή την περίοδο είμαστε δυνατοί και νοιώθουμε πώς βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα και πώς μπορούμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι»

 

 

 

 
Αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα στύσης
Μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα στύσης, σε όσους άνδρες δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή, προσφέρει η τοποθέτηση πεικής πρόθεσης!!!
Η «επαναστατική» αυτή λύση, η οποία προσφέρει ξανά και πάλι - αλλά αυτή τη φορά μόνιμα- τη χαρά του έρωτα σε εκατομμύρια άνδρες στον κόσμο, παρουσιάστηκε στο 19ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο.

«Η πεική πρόθεση είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και αποτελείται από τρία τμήματα. Δυο κυλίνδρους, δεξαμενή νερού και την αντλία ελέγχου και τοποθετείται κάτω από το δέρμα κατά μήκος του πέους» τόνισε ο κ Αθανάσιος Αρχοντάκης, διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση στο συνέδριο.

«Δίνει μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της στύσης και ικανοποίηση στους άνδρες, αλλά και στις συντρόφους τους σε ποσοστό πάνω από 93%, σε σχέση με τις άλλες θεραπείες» συμπλήρωσε ο κ Αρχοντάκης.
Όπως εξήγησε ο Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου η τοποθέτηση πεικής πρόθεσης γίνεται σε άνδρες οι οποίοι:
- Δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή, που τους συνιστά ο γιατρός τους.
- Η χρήση της φαρμακευτικής αγωγής προκαλεί σοβαρές παρενέργειες λόγω συνυπάρχουσας νοσηρότητας.
- Επιθυμούν μια ΜΟΝΙΜΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. Περισσότερα...

 

 

 
Κομμάτια οστών δημιουργούνται στο εργαστήριο
Χόνδρους και ουσίες που προάγουν την επούλωση των οστών κατασκευάζουν πλέον οι επιστήμονες στα εργαστήρια, χάρις στη μοριακή βιολογία, για την αντιμετώπιση των βλαβών του χόνδρου και των καταγμάτων!!!
Αυτό ανακοίνωσαν σε Συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας κ Βασίλης Μπιτούνης και ο γ.γ κ Νίκος Ζαχαράκης. Η Συνέντευξη Τύπου δόθηκε με την ευκαιρία του 64ου Πανελληνίου Ορθοπαιδικού Συνεδριου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 8 με 11 Οκτωβρίου.

Οι χόνδροι δημιουργούνται από κύτταρα, τα οποία συλλέγουν οι επιστήμονες από τον πάσχοντα, τα καλλιεργούν στο εργαστήριο και στη συνέχεια τα εμφυτεύουν στο σημείο της αρθρώσεως που θέλουν να επουλώσουν.

«Η διαδικασία αυτή έχει απλουστευτεί σημαντικά με την βοήθεια της τεχνολογίας» τόνισε ο κ Ζαχαράκης και πρόσθεσε «σήμερα ο χρόνος της καλλιέργειας των βλαστοκυττάρων στο εργαστήριο έχει μειωθεί πάρα πολύ σε σχέση με πριν από μερικά χρόνια. Συγκεκριμένα ενώ θέλαμε στο παρελθόν ένα περίπου χρόνο σήμερα έχουμε το αποτέλεσμα της καλλιέργειας σε σαράντα ημέρες». Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα