Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 16-9-2008

 

 

 

 
16 οριστικές εντάξεις στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»
προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Νίκου Αγγελόπουλου εντάχθηκαν οριστικά στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» 16 έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.598.720, 42 ευρώ, που αφορούν έργα ύδρευσης, βελτίωση αρδευτικών δικτύων, έργα οδοποιίας, απαλλοτριώσεις ακινήτων, κατασκευές και επεκτάσεις αποχευτικών έργων κλπ.

Πιο συγκεκριμένα έγινε η οριστική ένταξη των παρακάτω έργων: Περισσότερα...

 

 

 
Καλύφθηκαν πλήρως τα κενά διδακτικού προσωπικού
Στη συνέχεια της ανακοίνωσής μας της 11.9.2008 επιθυμούμε να γνωρίσομε στην κοινή γνώμη των περιοχών της Πελοποννήσου, ότι μετά τους συμπληρωματικούς διορισμούς μονίμων και αναπληρωτών που έγιναν από το Υπουργείο Παιδείας και τις προσλήψεις ωρομισθίων για τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία στο χρονικό διάστημα μέχρι τις 15.9, έχουν καλυφθεί πλήρως και τα κενά διδακτικού προσωπικού, που προέκυψαν μετά το άνοιγμα των σχολείων από άδειες κυήσεως – λοχείας και ανατροφής που χορηγήθηκαν αυτή την περίοδο.

Καταγράφονται, επίσης, τα αιτήματα των μαθητών των Λυκείων για φροντιστήρια στα σχολεία τα απογεύματα (Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη) και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να λειτουργούν και αυτά, μετά και τις προσλήψεις ωρομισθίων που θα ενισχύσουν το διδακτικό προσωπικό των σχολείων.

Ήδη όλα τα σχολεία λειτουργούν με πληρότητα και ευελπιστούμε ότι η κάθε σχολική κοινότητα θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια ώστε το εκπαιδευτικό αγαθό να προσφέρεται μεγιστοποιημένο ποιοτικά και ποσοτικά στους μαθητές μας

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Πελοποννήσου

 

 

 
Σεμινάριο συντονιστών επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης
Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και η Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 13 και 14/09/2008 σεμινάριο τοπικών συντονιστών επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης περιφέρειας Πελοποννήσου. Στο σεμινάριο συμμετείχαν υπεύθυνοι επιχειρήσεων από τα παραρτήματα της ΕΟΔ όλης της Πελοποννήσου. Η εκπαίδευση διήρκησε συνολικά 22 ώρες και περιελάμβανε συντονισμό ομάδων έρευνας και διάσωσης, επικοινωνία και συνεργασία με κρατικούς και μη φορείς, τηλεπικοινωνίες εκτάκτων αναγκών καθώς και επίλυση πιθανών προβλημάτων κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων εκτάκτων καταστάσεων.

Από την ΕΟΔ Αρκαδίας συμμετείχαν 5 μέλη, οι κύριοι Μαστοράκος, Σπυρόπουλος και Πούλος, καθώς και οι κυρίες Μπατσιούδη και Τζελετοπούλου οι οποίοι , μετά από την επιτυχία τους στο χειρισμό ασκήσεων επί χάρτου, κρίθηκαν όλοι άξιοι να χορηγηθούν πιστοποίηση Τοπικών Συντονιστών Επιχειρήσεων. Αναγνωρίζοντας την προσφορά τους και την εμπειρία τους στον επιχειρησιακό και εκπαιδευτικό τομέα, στους κύριους Μαστοράκο και Σπυρόπουλο ανατέθηκαν από την Κεντρική Διοίκηση της ΕΟΔ οι νευραλγικές θέσεις του Υπευθύνου Επιχειρήσεων σε περιπτώσεις Μαζικών Καταστροφών (Μαστοράκος) και Υπευθύνου Εκπαίδευσης (Σπυρόπουλος) του συνόλου των παραρτημάτων της ΕΟΔ στην Πελοπόννησο.


 

 

 

 
Νέο ΔΣ στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου
Πραγματοποιήθηκαν στην Τρίπολη εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου
Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι :
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Χλιός Ιωάννης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Γεωργόπουλος Πάνος
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Βινατσέλας Κώστας
ΤΑΜΙΑΣ Γεωργακόπουλος Κώστας
ΜΕΛΟΣ Δήμιζας Μάκης
ΜΕΛΟΣ Νταβουντιάν Γιώργος
ΜΕΛΟΣ Φούσιας Βασίλης

 

 

 

 
Επίσκεψη Καραθανασόπουλου στην Τρίπολη
Την Πέμπτη 18/9/2008 θα επισκεφτεί την Αρκαδία το μέλος της Κ.Ε. και Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
Στις 6 το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά και περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης.
Στις 7.30 το απόγευμα θα περιοδεύσει στη Νεστάνη και στις 9.30 το βράδυ στο Σάγκα για να συζητήσει με τους κατοίκους τα προβλήματα της υπαίθρου και ειδικότερα του νερού.

 

 

 

 
Σχετικά με την αύξηση των διοδίων
ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ Ν.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι καλούνται για δεύτερη φορά φέτος να βάλουν το χέρι στην τσέπη σχετικά με τις νέες υπέρογκες αυξήσεις των διοδίων και συγκεκριμένα στον δρόμο Αθηνών - Πατρών που επέβαλε η εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ. Η εταιρία δεν δρα μόνη της, αξιοποιεί την ληστρική σύμβαση παραχώρησης του εθνικού δικτύου στους μεγαλοκατασκευαστές, που μαζί ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι και του νομού Αρκαδίας πρέπει να απαιτήσουν την κατάργηση όλων των διοδίων, έχουν ήδη πληρώσει αρκετά, για να έχουν σύγχρονα και ασφαλή εθνικά δίκτυα και υποδομές.

---------------------------------------------------------------------------------

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ


Νέα ληστεία σε βάρος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων με αυξήσεις στα διόδια που επέβαλε η εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ. Η νέα αυτή επιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων έρχεται ενώ δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την υπογραφή της άθλιας συμφωνίας από την ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ της αύξησης του ένα ευρώ περίπου και η ακρίβεια συνεχώς, μεγαλώνει.
Η εργατική τάξη της χώρας μας πληρώνει τριπλά. Πληρώνει την χρηματοδότηση της κατασκευής των έργων που γίνονται από ιδιώτες με την σύμπραξη του κράτους. Ξαναπληρώνει με την αντιλαϊκή φορολογία. Πληρώνει πάλι διόδια για να τα χρησιμοποιεί.
Αυτή η πολιτική οδηγεί κατευθείαν στην αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., παίρνοντας την σκυτάλη από την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, προχωράει στην ιδιωτικοποίηση των μεγάλων εθνικών αξόνων παραδίδοντάς τους στο μεγάλο κεφάλαιο με τα ΣΔΙΤ.
Τα μεγάλα έργα που έγιναν και θα γίνουν δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού, αλλά γίνονται για να εξασφαλίζουν την μεγαλύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του κεφαλαίου.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ. για τη νέα ληστεία, που κλέβει από τις τσέπες των εργαζομένων και γεμίζει τα ταμεία των μεγαλοκατασκευαστών. Η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν. Πρέπει να πάρουν απάντηση κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία.

Να παλέψουμε:

• Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση χωρίς χαράτσια πουθενά.
• Για δημόσιες, σύγχρονες φθηνές συγκοινωνίες και με δωρεάν ζώνη το πρωί.
• Μείωση των εισιτηρίων την υπόλοιπη μέρα.
• Για υποδομές και έργα που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να πληρώνει ο λαός.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα