Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 15-11-2008

 

 

 

 
24ωρη απεργία Δημοσίων Υπαλλήλων
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Η κατάστασή σου χειροτερεύει . το βιοτικό σου επίπεδο υποβαθμίζεται.
Δεν μπορείς να μείνει απαθής.
Δεν έχεις το δικαίωμα απέναντι στη ζωή σου και τη ζωή των παιδιών σου.
Το εισόδημά σου μειώνεται.
Η ακρίβεια κατατρώει το μισθό σου. Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά υποβαθμίζονται ιδιωτικοποιούνται και εμπορευματοποιούνται.

Οι εργασιακές σου σχέσεις ελαστικοποιούνται. Σε έχουν αφήσει χωρίς εφάπαξ, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Αυτοί που τόσα χρόνια πλούτισαν και πλουτίζουν σε βάρος σου, που αύξησαν τα υπερκέρδη τους προσπαθούν να φορτώσουν στην πλάτη σου τα βάρη και της νέας κρίσης.
Για σένα είτε με κρίση ή χωρίς κρίση υπάρχουν οι δύσκολες μέρες.

Γι’ αυτούς που μια ζωή σε εκμεταλλεύονται βρίσκονται 28 δις για να διασφαλίσουν τα υπερκέρδη τους.
Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. βιώνουμε άμεσα και με τραγικό τρόπο τις επιπτώσεις των κυβερνητικών αντιασφαλιστικών επιλογών όπως έχουν εφαρμοστεί διαχρονικά αλλά και πρόσφατα με τις υποχρεωτικές ενοποιήσεις.
Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο με την καταβολή του εφάπαξ όσο και με την υγειονομική μας περίθαλψη.
Μέχρι και 18 μήνες περιμένουν πολλοί συνάδελφοι να πάρουν το εφάπαξ. Περισσότερα...

 

 

 
Για τη γιορτή του Πολυτεχνείου
Τιμάμε το Πολυτεχνείο – συνεχίζουμε τον αγώνα του.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΩΡΑ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη
Γραμματεία Αρκαδίας του Π.Α.ΜΕ
ΠΕΑΕΑ παράρτημα Τρίπολης


ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Το δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα, 35 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στον αγωνιστικό σταθμό και την πορεία της 17ης Νοεμβρίου ανανεώνει στο όραμα του Πολυτεχνείου για δημοκρατία, παιδεία, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα. Στους σύγχρονους αγώνες του, σε μια στιγμή που είναι αντιμέτωπο με μια βαθειά οικονομική κρίση που σαρώνει ότι έχει εναπομείνει από αξιοπρέπεια και δικαιώματα.
Είναι αγωνιστική υποχρέωση όλων των γενεών, κάθε αγωνιστικής, κινηματικής, κοινωνικής συλλογικότητας να συνδέει, να αναβαπτίζει, να ταυτοποιεί τα βήματα, τα περιεχόμενα, τους στόχους του σήμερα με τη διαχρονική δύναμη των νοημάτων, της πράξης, του αγώνα και των γεγονότων του Πολυτεχνείου. Περισσότερα...


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΝΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Το Πολυτεχνείο ζει μέσα στους αγώνες, τους σημερινούς και τους αυριανούς, για ειρήνη, κοινωνική απελευθέρωση, στους αγώνες για υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών, στη σκληρή αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του πολέμου και του νεοφιλελευθερισμού. Τιμάμε την ημέρα της Δημοκρατίας. Με σεβασμό και οδύνη αναδεικνύουμε στο χώρο της ζωντανής ιστορικής μνήμης του αγώνες της νεολαίας και την παραδειγματική θυσία των θυμάτων της εξέγερσης του Νοέμβρη.
Όπως τότε έτσι και τώρα, η ανάγκη υπεράσπισης των αυτονοήτων χρειάζεται την ανάπτυξη αγώνων και την καταλυτική παρουσία του λαού, των εργαζόμενων και των νέων στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής. Περισσότερα...

 

 

 

 
Αποτελέσματα αιρετών Β/θμιας Εκπ/σης
Περισσότερα...

 

 

 

 
Εκπαίδευση ΕΟΔ σε υγρό στοιχείο
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας, στα πλαίσια του σχολείου βασικής εκπαίδευσης νέων μελών, διοργάνωσε το Σάββατο, 15/11, σεμινάριο διάσωσης σε υγρό στοιχείο. Η εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο Τριπόλεως συμπεριλάμβανε βασικές αρχές μη ναυαγοσωστικής διάσωσης, τεχνικές αυτοδιάσωσης καθώς και παροχή πρώτων βοηθειών σε θύματα υποθερμίας και παρ’ ολίγο πνιγμού.

Συνεχίζονται οι εγγραφές νέων μελών για το σχολείο βασικής εκπαίδευσης της ΕΟΔ Αρκαδίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το 6944375181 και 6945437285.


 

 

 

 
Αρης Θεσσαλονίκης-Αστέρας Τρίπολης 1-1
Σημαντικός βαθμός στη Θεσσαλονίκη

Έναν πολύ σημαντικό βαθμό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος πήρε σήμερα ο Αστέρας στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Άρη Θεσσαλονίκης. Αυτή είναι η έκτη ισοπαλία στα δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος για τον Αστέρα, που για μία ακόμα φορά φέτος σε εκτός έδρας παιχνίδι στάθηκε με αξιώσεις στο γήπεδο.

Μακριά από την Τρίπολη –και παρά το δύσκολο πρόγραμμα του πρώτου γύρου- ο Αστέρας έχει απολογισμό μία νίκη (Θρασύβουλος), δύο ισοπαλίες (Αρης, Πανσερραικός) και τρεις ήττες (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Λεβαδειακός).

Οι παίκτες του Αστέρα έπαιξαν με ψυχή και πάθος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, καταφέρνοντας να πάρουν την ισοπαλία σε μία πολύ δύσκολη έδρα όπως είναι το γήπεδο του Άρη. Φαίνεται πώς φέτος η Βόρεια Ελλάδα αποδεικνύεται γούρικη για τον Αστέρα, αφού πήρε την ισοπαλία στις Σέρρες και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου κερδίζοντας τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Ο Αστέρας προηγήθηκε στο 13ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Κανακούδη από αριστερά, ο Τσέζαρεκ με κεφαλιά τροφοδότησε τον Ντουαλά που με πλασέ από δεξιά έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι της εστίας του Σηφάκη. Στην επαναφορά της μπάλας, ο Φιλομένο με πλασέ δεν είχε πρόβλημα να στείλει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα των γηπεδούχων ανοίγοντας το σκορ (0-1).
Αυτό ήταν το δεύτερο φετινό τέρμα του Φιλομένο στη Σούπερ Λίγκα, που έφτασε τα έντεκα και μαζί με τον Τσέζαρεκ είναι οι κορυφαίοι σκόρερ στα παιχνίδια του Αστέρα στην κορυφαία εθνική κατηγορία.

Μετά το γκολ που δέχθηκε, ο Αρης πίεσε περισσότερο, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 27ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Νέτο από δεξιά, ο Κόκε με εντυπωσιακό γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιώργου Αμπάρη.
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η εστία του Αστέρα απειλήθηκε άλλη μία φορά, αλλά το σουτ του Λεμπό μέσα από την μεγάλη περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Αστέρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αρης ξεκίνησε πιο δυνατά και δημιούργησε μερικές καλές φάσεις για την εστία του Αστέρα, αλλά είτε οι τελικές προσπάθειες ήταν άστοχες (57’ άουτ το σουτ του Χαβίτο), είτε ο Αμπάρης είχε καλές επεμβάσεις (47’ σουτ του Νέτο, 53’ κεφαλιά Βλόνταρτσικ).

Στην συνέχεια ο Αστέρας ισορρόπησε το παιχνίδι και ήταν αυτός που βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση, δημιουργώντας με την σειρά του επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία των γηπεδούχων. Στο 68’ το σουτ του Ερέρος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ, στο 77’ γυριστό σουτ του Λαζαρίδη απέκρουσε ο Σηφάκης, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ του Ερέρος απέκρουσε ο Σηφάκης και στην συνέχεια της φάσης το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ζαιρί, έστειλε την μπάλα να περάσει πάνω από τα δοκάρια του Αρη.

Οι γηπεδούχοι στην απέλπιδα προσπάθεια τους να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα απείλησαν στο 86ο λεπτό, όταν το γυριστό σουτ του Λέμπο (μετά από σέντρα του Χαβίτο) απέκρουσε ο καλά τοποθετημένος Γιώργος Αμπάρης

Τελευταία καλή επιθετική στιγμή του αγώνα, το απευθείας χτύπημα φάουλ του Μαρσελάο που απέκρουσε σε κόρνερ –με υπερένταση- ο Σηφάκης κρατώντας το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Λαμπρόπουλος (Ηλείας).
Αρης: Σηφάκης, Νέτο, Καράμπελας ( 70’ Σιστόν), Ρονάλντο Γκιάρο, Λέμπο, Χαβίτο, Βιτόλο, Νεμπεγλέρας, Ριγκέιρο (70’ Κάλβο), Κόκε, Βλόνταρτσι (80’ Νάτσο Γκαρσία).
Αστέρας: Αμπάρης, Φλάβιο, Κανακούδης, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Καρντόσο, Νταμόντε (46’ Ερέρος), Ντουαλά (37’ Λαδάκης), Ζαιρί (88’ Φυτανίδης), Φιλομένο, Τσέζαρεκ.

«Διπλά» σε Θεσσαλονίκη και Λιβαδειά

Πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Λιβαδειά οι αντίστοιχες ομάδες των νέων και εφήβων κέρδισαν με 3-2 και 4-2 του Άρη και του Λεβαδειακού.

Η ομάδα νέων του Αστέρα κέρδισε στην Θεσσαλονίκη τον Αρη με 3-2 χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Γαβριήλ Αποστολίδης (28’ 33’) και Ντεκίδης (64’), που σκοράρει για δεύτερο στην σειρά παιχνίδι.

Ο Αρης προηγήθηκε στο 7ο λεπτό με τον Οικονομόπουλο, αιφνιδιάζοντας τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Αστέρα και μείωσε σε 2-3 στο 81’ με το αυτογκόλ του Σεντεμέντε, σε μία άτυχη φάση. Μετά από αυτή τη νίκη, οι νέοι του Αστέρα βρίσκονται στην 7η θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς.

Αρης: Θεοδοσιάδης, Γραικός (60’ Παπαστεργίου), Αγτζίδης (75’ Μαυρόπουλος), Νταμαρλής, Γιαννίτσης, Μπουγαίδης, Μαντζάνας (48’ Μαλαφούρης), Οικονομόπουλος, Μουδούρογλου, Γιαουτζής, Κατίδης (65’ Κατσαμακίδης).
Αστέρας: Ψυχογιός, Αργυρόπουλος, Σεντεμέντες, Βλαχοκυριάκος, Ζίου, Πετρόπουλος, Μίχας (77’ Ρούρη), Γεωργίου, Ντεκίδης (86’ Α. Αποστολίδης), Γαβ. Αποστολίδης (90’ Τσίρος), Μέλλος (73’ Ζιούλης).

- Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε όμως και η ομάδα των εφήβων, που κέρδισε στην Λιβαδειά τον Λεβαδειακό με 4-2 αποσπώντας και το χειροκρότημα της κερκίδας. Μετά από αυτή τη νίκη, ο Αστέρας βρίσκεται στην 5η θέση του νοτίου ομίλου με δέκα βαθμούς.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα