Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 15-10-2008

 

 

 

 
Βίαιη επίθεση της ΚΝΕ σε μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού και της ΑΡ.ΕΝ
Χθες στις 14/10/2008 στην Τρίπολη, μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού και της Αριστερής Ενότητας δέχτηκαν επίθεση για χώρο του πανεπιστημίου που χρησιμοποιεί η ΑΡ.ΕΝ. Η κατάληξη ήταν φοιτητής να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ύστερα από τη βάναυση επίθεση που δέχτηκε από μέλη της ΚΝΕ, εξ επαφής με καρέκλα. Τα μέλη της Π.Κ.Σ και της ΚΝΕ, που από ό,τι φαίνεται δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες της νεολαίας, εκτός από το να σπάνε συνελεύσεις, πλέον σπάνε και κεφάλια.

Η Π.Κ.Σ και η ΚΝΕ , συνεχίζοντας την «εξόρμηση προς το λαό» που πρώτο το ΠΑΜΕ εγκαινίασε στο Σωματείο Κλωστοϋφαντουργίας Βορείου Ελλάδος, τραμπουκίζοντας εργαζόμενους, πλέον μεταφέρει τα αδιέξοδά του και στις σχολές. Η στοχοπροσήλωση του ΚΚΕ στην ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά έχει πάρει πλέον διαστάσεις εμμονής.

Οι τραμπούκικες επιθέσεις της Κ.Ν.Ε δεν μας φοβίζουν και δεν θα μείνουν αναπάντητες. Η απάντηση θα έρθει με την απομόνωση αυτών των πρακτικών μέσα και έξω από τους συλλόγους. Τη στιγμή, μάλιστα, που το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό, η ΚΝΕ δεν μπορεί να βλέπει τον εχθρό της μέσα στο φοιτητικό κίνημα. Ζητούμε από την Κ.Ν.Ε να καταδικάσει επίσημα και άμεσα αυτές τις πρακτικές και να αναθεωρήσει τη στάση της, αν θέλει να θεωρεί εαυτήν κομμάτι του φοιτητικού κινήματος.

Κουλουμπίνης Κων/νος - Γραμματέας νεολαίας Συνασπισμού Π.Κ. Τρίπολης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Η Πανσπουδαστικη Κ.Σ. (ΠΚΣ) Τρίπολης δρώντας σαν σικελική μαφία έφερε την φαμίλια της «συντρόφους κνιτες από την Πάτρα» να επιβάλει το νόμο της βίας. Η ΠΚΣ έδειξε με τον καλύτερο τρόπο το πραγματικό της εχθρό όταν με τραμπουκισμό και πρακτικές ξυλοδαρμού προσπάθησαν με το έτσι θέλω να πάρουν χώρο που κατείχε η Αριστερή Ενότητα αντί να ασχοληθούν με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Στην προσπάθεια για δημοκρατικό διάλογο επιστράτευσαν κλωτσιές, μπουνιές, σπρωξίματα, ακόμα και σιδερένιες καρέκλες. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός μελών της Αριστερής Ενότητας με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου από καρέκλα που του έριξε, εξωπανεπιστημιακός κνιτης από Πάτρα, στο κεφάλι του.

Καλούμε όλες τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, την πανεπιστημιακή κοινότητα, τις φοιτητικές παρατάξεις να απομονώσουν και να καταδικάσουν με τον πιο ευθύ τρόπο πρακτικές τέτοιου τύπου, που υποβαθμίζουν τους φοιτητικούς συλλόγους και τα όργανα του.

Καλούμε επίσης την ΠΚΣ να ξεκινήσει την αυτοκριτική της από το συγκεκριμένο περιστατικό.

 

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για Πανεπιστήμιο Πελ-σου
14-10-08
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό

- Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Χωρίς διδάσκοντες το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Σε πολλά τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (π.χ. στα τμήματα Επιστήμης Τεχνολογίας Υπολογιστών και Επιστήμης Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών) υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις διδασκόντων.
Επειδή, από πέρυσι κόπηκαν όλα τα μαθήματα επιλογής και για τα δυο εξάμηνα στα δυο από τα τρία τμήματα της Τρίπολης και στο τρίτο μειώθηκε αρκετά ο αριθμός τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν το πτυχίο τους οι τελειόφοιτοι φοιτητές
Επειδή, φέτος αντί να αυξηθούν οι πιστώσεις αντιθέτως μειώθηκαν με αποτέλεσμα: α) να μην ξεκινήσουν τα εξάμηνα στην ώρα τους, β) να υπάρχει πάλι περικοπή των μαθημάτων επιλογής, γ) να υπάρχει σημαντική μείωση των μισθών των συμβασιούχων καθηγητών και δ) οι τελειόφοιτοι φοιτητές να έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα προκειμένου να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα μαθήματα για να πάρουν το πτυχίο τους

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα έλλειψης διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου;

Ο ερωτών βουλευτής
Τάσος Κουράκης

 

 

 

 
Πρόγραμμα επισκέψεων κ. Λυκουρέντζου
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος:

• Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου θα εγκαινιάσει την 2η Πανελλαδική Έκθεση «Μαθητικός Τουρισμός, Περιβάλλον και Παιδεία» της ΕΚΘΕΣΥΝ στο Ζάππειο. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
• Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει περιοδεία στον Νομό Πέλλας, όπου θα επισκεφθεί και θα εγκαινιάσει σχολεία, θα έχει συναντήσεις με τους Φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τις Δημοτικές Αρχές.
• Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου ο Υφυπουργός, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Έδεσσας κατά τους απελευθερωτικούς αγώνες του 1912-13.
• Την ίδια μέρα και ώρα 17:00, ο Υφυπουργός θα συμμετέχει στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Πέλλας, που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας.

 

 

 

 
Επισκέψεις ΑΔΕΔΥ σε εργασιακούς χώρους
Έν όψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από κοινού με την ΓΣΕΕ για την Τρίτη 21-10-08, κλιμάκιο της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ απαρτιζόμενο από τον Γενικό Γραμματέα Ηλία Ηλιόπουλο και τους Χρήστο Σουλελέ, Γιώργο Μπέζο και Χαράλαμπο Ζαφειρόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη μια σειρά εργασιακών χώρων δημοσίων υπηρεσιών στην πόλη της Τρίπολης.

Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τους υπαλλήλους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Ψυχιατρικού και του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και το περιφερειακό υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Τρίπολης, έχοντας την ευκαιρία να ενημερώσουν για το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας, αλλά ταυτόχρονα να ακούσουν και να καταγράψουν από τους υπαλλήλους τα ειδικότερα προβλήματα του κάθε χώρου χωριστά.
Στο πλαίσιο αυτό της αλληλοενημέρωσης, το κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ διαπίστωσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, ιδιαίτερα στο χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, καταδικάζοντας δημόσια την αυταρχική συμπεριφορά της Διοίκησης απέναντι στο υπαλληλικό προσωπικό και την μη διάθεση καλής και δημιουργικής συνεργασίας που επιδεικνύει.
Με τέτοιες είδους μεσαιωνικές λογικές και συμπεριφορές όχι μόνο δεν λύνονται τα προβλήματα αλλά μας επιστρέφουν χρόνια πίσω και μας επαναφέρουν στη μνήμη εποχές που η ίδια η κοινωνία και η ζωή έχει καταδικάσει δια παντός και έχει τοποθετήσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Η υγεία αποτελεί ύψιστο αγαθό και ο χώρος της πολύ ευαίσθητος για να κυριαρχούν τέτοιου είδους λογικές από αυτούς που την υπηρετούν.

 

 

 

 
Πρόγραμμα περιοδειών Ε.Κ. Αρκαδίας
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008
 

Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα