Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 14-10-2008

 

 

 

 

 
Δηλώσεις Ανδρέα Λυκουρέντζου
στην Ημερίδα για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, συμμετείχε στις εργασίες της Ημερίδας την οποία διοργάνωσε το ΥΠΕΠΘ με θέμα: «Ευαισθητοποίηση – ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για το ρόλο της ΤΕΕ» στο Λουτράκι Κορινθίας.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία της επαγγελματικής εκπαίδευσης για την τοπική ανάπτυξη αναφέροντας ότι: «Είναι μια ημερίδα, μέσα από την οποία προτάσεις, εισηγήσεις, απόψεις που κατατίθενται αποτελούν για το ΥΠΕΠΘ πολύτιμο υλικό για επεξεργασία, έτσι ώστε να καταλήξουμε στις επιλογές μας. Θεωρούμε ότι σύντομα οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα ακολουθούν πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης και βεβαίως θα εκπονούν πτυχιακή εργασία, ώστε να πιστοποιούνται οι γνώσεις τους στο επαγγελματικό αντικείμενο τους, οι γνώσεις τους στην πληροφορική, οι γνώσεις τους στην επιχειρηματικότητα και σε μία ξένη γλώσσα».

Σε ό,τι αφορά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Υφυπουργός δήλωσε ότι: «Έχουν ξεκινήσει πολύ καλά όλα τα σχολεία, έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα εκπαιδευτικά ζητήματα και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι γονείς των μαθητών, οι οποίοι βλέπουν ότι τα παιδιά τους φοιτούν στα σχολεία με δασκάλους, με καθηγητές, με βιβλία, σε πολύ καλές υποδομές και νομίζω ότι κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα και έτσι εύχομαι να συνεχίσουμε».

 

 

 
Βράβευση ΕΟΔ από Ν.Α. Αχαΐας
Η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Αχαΐας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε την Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008, βράβευσε τους εθελοντές που προσέφεραν τη βοήθειά τους μετά τον καταστροφικό σεισμό της Ανδραβίδας.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή με 45 εθελοντές διασώστες στην περιοχή του σεισμού που έπληξε τη Δυτική Πελοπόννησο. Αρχικά, τα μέλη της ΕΟΔ Αχαΐας κατευθύνθηκαν στο χωριό Φώσταινα και έπειτα, μετά από εντολή που δόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατευθύνθηκαν στον Δήμο Δύμης, όπου έστησαν καταυλισμό στο στάδιο της Κάτω Αχαΐας παρέχοντας όλα τα απαραίτητα σε δεκάδες σεισμοπαθείς.

Τα μέλη της ΕΟΔ από τα παραρτήματα Αττικής, Αρκαδίας, Αργολίδας, Λακωνίας και Μαγνησίας, σε άψογη συνεργασία με την ΕΟΔ Αχαΐας, συνέχισαν την επάνδρωση του καταυλισμού στην Κάτω Αχαΐα, προσφέροντας τον εαυτό τους στην υπηρεσία του συνανθρώπου, για τουλάχιστον 2 εβδομάδες ακόμα.

Εξαίροντας το έργο των εθελοντών της ΕΟΔ, ο Αντινομάρχης Πολιτικής Προστασίας Αχαΐας κ. Φιλιππάτος βράβευσε τα μέλη της που βρεθήκανε στην Πάτρα, ευχαριστώντας τους θερμά για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο συνάνθρωπο.

 

 

 
Απειλή η οστεοπόρωση
Ένα κάταγμα κάθε 30 δευτερόλεπτα σε άτομα της τρίτης ηλικίας λόγω οστεοπόρωσης έχουμε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στην Ελλάδα κάθε χρόνο σε δεκαπέντε χιλιάδες ανέρχονται μόνο τα κατάγματα του μηριαίου οστού!!!
Αυτό τονίστηκε σήμερα κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, από την πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας κ Μαργαρίτα Αναπλιώτου και τα μέλη του τμήματος οστών κ Κατερίνα Σαριδάκη και τους κκ Κώστα Μαυρουδή και Πολυζώη Μάκρα.

Η Συνέντευξη Τύπου δόθηκε με την ευκαιρία της πανελλήνιας εκστρατείας που αρχίζει η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία για την ενημέρωση του κοινού πάνω σε σοβαρά προβλήματα υγείας όπως η οστεοπόρωση, η παχυσαρκία και ο σακχαρώδης διαβήτης. Περισσότερα...

 

 

 

 
Διπλή προπόνηση σήμερα
Στο τελικό στάδιο προετοιμασίας για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος στις Σέρρες με τον Πανσερραικό μπήκε από σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα).

Ο Πορτογάλος τεχνικός της ομάδας Κάρλος Καρβαλιάλ υπολογίζει κανονικά και στον Οράσιο Καρντόσο, ο οποίος εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ξάνθη και έχει τεθεί κανονικά στη διάθεση του προπονητικού τημ.

Το πρωινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις δύναμης στο γήπεδο, ενώ το απογευματινό πρόγραμμα είχε πολλές ασκήσεις με μπάλα και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από το προπονητικό τημ σε θέματα τακτικής. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Φάμπιο Φελίσιο, του οποίου η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ και το σημαντικότερο είναι πώς όταν εκτελεί ασκήσεις δεν νιώθει ενοχλήσεις.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα