Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 13-12-2008

 

 

 

 

 
Συλλαλητήριο του Π.ΑΜΕ την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη
Όλοι στο συλλαλητήριο του Π.ΑΜΕ, την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη στις 6μ.μ. στην πλατεία Αγ. Βασιλείου στην Τρίπολη.

Στις 16 και 17 Δεκέμβρη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συζητήσει και θα ψηφίσει την έκθεση Σέρκας που αυξάνει την εργάσιμη βδομάδα σε 65 ώρες και σπάει τον εργάσιμο χρόνο σε ενεργό και ανενεργό (απλήρωτο) χρόνο.

Η έκθεση Σέρκας εγκρίθηκε πριν από λίγες μέρες από την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης στις 17 Δεκέμβρη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναμένεται να γνωμοδοτήσει για το αν θα είναι συμβατή με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία ή όχι η 5ετής διαφορά που ισχύει όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, που ισχύει για τους προ του 1993 εργαζόμενους.

Για τα παραπάνω αλλά και την γενικότερη επίθεση που δέχεται ή εργατική τάξη (φορομπηχτικός προϋπολογισμός, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, εργοδοτική τρομοκρατία, κρατική καταστολή) η γραμματεία Αρκαδίας του Π.Α.ΜΕ οργανώνει συλλαλητήριο την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη και ώρα 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μαθητές, τους φοιτητές να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο. Να καταδικάσουν την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης και να αντισταθούν με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, ώστε να μην περάσουν αυτά τα μέτρα.

Η γραμματεία Αρκαδίας του Π.Α.ΜΕ

Περισσότερα...

 

 


 
Νέα Δημητσάνας
Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της εφημερίδας ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ, με ενδιαφέροντα νέα και αξιόλογα άρθρα, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στο site της Αδελφότητας Δημητσανιτών http://www.dimitsana.net/index.php?/gr/content/view/full/216

 

 

 

 
Περιβαλλοντικοί και κοινωνικοί οι λόγοι για την αύξηση της ενδομητρίωσης
Περιβαλλοντικοί και κοινωνικοί λόγοι ενοχοποιούνται από τους επιστήμονες για την αύξηση τα τελευταία χρόνια της ενδομητρίωσης, η οποία εμφανίζεται πλέον στο 7 με 10% των γυναικών του γενικού πληθυσμού, ενώ το 20% των γυναικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στειρότητας έχουν ενδομητριωτικές εστίες!

Αυτό τόνισε προχθές σε Συνέντευξη Τύπου ο γυναικολόγος χειρουργός κ. Γιώργος Πιστοφίδης MB.BS.FRCOG, Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του Λευκού Σταυρού. Η Συνέντευξη Τύπου έγινε με την ευκαιρία της 2nd International Meeting Deep Infiltrating Endometriosis, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 13 με 14 Δεκεμβρίου.

«Επίσης, όπως ανέφερε ο κ Πιστοφίδης άλλες θεωρίες ενοχοποιούν γενετικούς μηχανισμούς προδιάθεσης για την εμφάνιση της, ενώ σε ποσοστό μέχρι και 80% οι γυναίκες που υποφέρουν από χρόνιο βαρύ πυελικό άλγος υπάρχει πιθανότητα να έχουν πρόβλημα οπισθοπεριτοναϊκής ενδομητρίωσης (εν τω βάθει ενδομητρίωση).Ακόμη οι μονοζυγωτικά δίδυμες γυναίκες έχουν πιο συχνά, και οι δύο, ενδομητρίωση».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ  Περισσότερα...

 

 

 

 
Αστέρας-Ηρακλής 1-2
Ο Αστέρας δεν κατάφερε να συνεχίσει το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα, αφού έχασε 1-2 από τον Ηρακλή στην Τρίπολη. Ο Αστέρας ήταν η ομάδα που από την αρχή είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας με τους παίκτες του να προσπαθούν να διασπάσουν την άμυνα του Ηρακλή. Καλύτερες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, το απευθείας χτύπημα φάουλ του Φλάβιο στο 16’ που μπλόκαρε ο Κοβαλέφσκι, στο 19’ η κεφαλιά του Φιλομένο πέρασε πάνω από την εστία του Ηρακλή και στο 28’ το διαγώνιο σουτ του Φλάβιο μέσα από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από την εστία του Ηρακλή.

Ο Ηρακλής προηγήθηκε στο 56ο λεπτό όταν ο ταχύτατος Επστάιν μπήκε στην μεγάλη περιοχή του Αστέρα, εκμεταλλευόμενος την μπαλιά του Γκαρσία στον κενό χώρο και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιώργου Αμπάρη.
Ο Αστέρας ρίσκαρε περισσότερο, ανέβασε την απόδοσή του και έψαξε τρόπους να διασπάσει την καλά αμυντικά στημένη ομάδα του Ηρακλή. Στο 75’ το δυνατό σουτ του Ερέρος έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ λίγο πάνω από την εστία του Ηρακλή, ενώ αμέσως μετά η κεφαλιά του Τσέζαρεκ (από την σέντρα του Καρντόσο) έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ επίσης.

Σε μία αντεπίθεσή του Ηρακλή ο Κωνσταντίνου εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Αστέρα και έδωσε την ευκαιρία στον Κονέ να διπλασιάσει τα τέρματά της ομάδας του στο 77ο λεπτό. Μετά από αυτή την εξέλιξη και το δεύτερο τέρμα του Ηρακλή, ο Αστέρας βγήκε πλέον όλος μπροστά και στο αμέσως επόμενο λεπτό έχασε δύο ευκαιρίες να μειώσει το σκορ.

Στο 78ο λεπτό η κεφαλιά του Φιλομένο, έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Ηρακλή και στην αμέσως επόμενη φάση η κεφαλιά του Μαρσελάο έστειλε την μπάλα να περάσει –κυριολεκτικά- δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Κοβαλέφσκι. Στο 83’ το φάουλ του Ερέρος έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από την εστία του Ηρακλή, αλλά ένα λεπτό το σουτ του Φιλομένο από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή μειώνοντας το σκορ σε 1-2.

Στα τελευταία λεπτά ο Αστέρας έκανε την μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε έχοντας μία ακόμα καλή στιγμή στην επίθεση με το σουτ του Φλάβιο στο 90’ να περνάει λίγο άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Παπασταμάτης (Αθηνών)
Αστέρας: Αμπάρης, Εστέβες (72’ Ντουαλά), Κανακούδης, Μαρσελάο, Λαζαρίδης, Μπαστία (68’ Ερέρος), Καρντόσο, Ζαιρί, Φλάβιο, Φιλομένο, Τσέζαρεκ.
Ηρακλής: Κοβαλέφσκι, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Παπαστεργιανός, Επστάιν (61’ Κονέ), Γιαννούλης, Περπερίδης (12’ Γκαρσία), Φούφουλας, Σαρακατσάνος, Κωνσταντίνου, Γιάντσης (87’ Ιωαννίδης).

- Την Κυριακή ο Νίκος Κωστένογλου έδωσε ρεπό στους παίκτες του Αστέρα, ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους για προπόνηση την Δευτέρα το μεσημέρι.

Δηλώσεις Κωστένογλου μετά το παιχνίδι

Μετά την λήξη του παιχνιδιού ο προπονητής του Αστέρα Νίκος Κωστένογλου δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου «Χάσαμε ένα καθοριστικό παιχνίδι. Δεχτήκαμε δύο γκολ από δικά μας λάθη. Ο Ηρακλής χωρίς να κάνει ευκαιρίες προηγήθηκε 2-0. Στο πρώτο μέρος είχαμε την υπεροχή, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός ότι δεχτήκαμε δύο εύκολα γκολ, κατορθώσαμε να μειώσουμε και να έχουμε ένα δοκάρι με το Φιλομένο. Αν μη τι άλλο, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι θα μπορούσαμε να πάρουμε το βαθμό της ισοπαλίας.

Προσπαθήσαμε με δύο αλλαγές να κάνουμε πιο επιθετική την ομάδα ασκήσαμε πίεση στον αντίπαλο, αλλά δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Σίγουρα η ήττα αυτή την στιγμή ήταν αναπάντεχη, αλλά εμείς πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας και συνεχίσουμε με ακόμα πιο σοβαρή δουλειά.

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν δεδομένα. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Θα πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι αν θέλουμε να οδηγήσουμε τον Αστέρα πιο ψηλά. Δεν έχω παράπονα από τους ποδοσφαιριστές μου, προσπάθησαν, έδωσαν τις δυνάμεις τους. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά μας και εγώ έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Ελπίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Αυτή η περίοδος είναι μία μεταβατική περίοδος για την ομάδα μου, διαφοροποιούμε ορισμένα πράγματα, αλλάξαμε την ποιότητα και την ποσότητα της προπόνησης. Το παιχνίδι κρίθηκε στα εύκολα γκολ που δεχτήκαμε.

Αυτή η ήττα πονάει γιατί ήρθε σε ακατάλληλη στιγμή. Κερδίσαμε τον Εργοτέλη και πήραμε πολύτιμους βαθμούς σε δύο δύσκολες έδρες. Πολλές φορές στη ζωή όμως, μία ήττα μπορεί να σε οδηγήσει ένα βήμα μπροστά προκειμένου να βελτιωθείς. Ίσως στο μέλλον αυτή η ήττα να αποτελέσει παράδειγμα για να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο»»

Όσον αφορά τους μεταγραφικούς στόχους του Αστέρα για την περίοδο του Ιανουαρίου ο προπονητής της ομάδας απάντησε «Δεν αλλάζουν οι σκέψεις μας από μία ήττα. Δεν είμαι της σκέψης ότι ανατρέπονται τα πάντα από μία ήττα. Δεν θα έρθουν πολλοί ποδοσφαιριστές, αλλά θα έρθουν οι κατάλληλοι για να βοηθήσουν τον Αστέρα»

 

 

 
Πρωτάθλημα Ηραίας


Μετά την αποχώρηση και της ομάδας του χωριού Λυσσαρέα, (έχει αποχωρήσει και η ομάδα του Σέρβου) έχουν ανακατευτεί αρκετά οι αγωνιστικές της πρώτης περιόδου του πρωταθλήματος.

Οι ομάδες που δεν έχουν παίξει εναντίον αυτών των δυο ομάδων θα πάρουν την νίκη στα χαρτιά με σκορ 3 – 0. Τα γκολ δεν καταγράφονται σε κανέναν παίκτη.

Την επόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί κανονικά η 8η αγωνιστική.

Όσοι αγώνες έχουν ήδη αναβληθεί θα γίνουν την Κυριακή μετά την 13η αγωνιστική.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα όλων των αγωνιστικών που έχουν γίνει μέχρι τώρα και ο βαθμολογικός πίνακας.

 

. 1η Αγωνιστική

13:00

Λιοδώρα

Όχθια

5 – 5

14:00

Λυκούρεσι

Παρνασσός

2 – 5

15:00

Σαρακίνι

Ράφτης

8 – 3

16:00

Λώτι

Παππαδάς

9 – 2

17:00

Κοκκοράς

Πυρί

4 – 5

18:00

Αγ. Ιωάννης

Σέρβου

2 - 1

Ρεπό

Λυσσαρέα

 

 

 

2η Αγωνιστική

12:30

Ράφτης

Λυσσαρέα

7 - 6

13:30

Όχθια

Σέρβου

10 – 0

14:30

Αγ. Ιωάννης

Σαρακίνι

3 - 7

15:30

Πυρί

Παππαδάς

15 - 1

16:30

Λυκούρεσι

Λώτι

1 - 7

17:30

Λιοδώρα

Κοκκοράς

4 - 2

Ρεπό

Παρνασσός

 

 

 

3η Αγωνιστική

13:00

Λυκούρεσι

Σαρακίνι

4 - 5

14:00

Λιοδώρα

Αγ. Ιωάννης

Αναβλ

15:00

Λώτι

Παρνασσός

7 – 14

16:00

Κοκκοράς

Παππαδάς

7 – 0

17:00

Λυσσαρέα

Πυρί

0 – 12

 

Σέρβου

Ράφτης

0 - 3

Ρεπό

Όχθια

 

 

 

 

4η Αγωνιστική

14:00

Σέρβου

Παππαδάς

 0 - 3

15:00

Όχθια

Λυκούρεσι

 7 - 2

16:00

Πυρί

Παρνασσός

 8 - 2

17:00

Αγ. Ιωάννης

Ράφτης

 2 - 2

18:00

Σαρακίνι

Λυσσαρέα

 11 - 4

19:00

Λώτι

Κοκκοράς

 2 - 4

Ρεπό

Λιοδώρα

 

 


 

5η Αγωνιστική

13:00

Λυσσαρέα

Σέρβου

3 - 0

14:00

Σαρακίνι

Παρνασσός

9 - 3

15:00

Πυρί

Όχθια

Αναβλ

16:00

Λιοδώρα

Ράφτης

6 - 2

17:00

Λυκούρεσι

Παππαδάς

 

18:00

Λώτι

Αγ. Ιωάννης

Αναβλ

Ρεπό

Κοκκοράς

 

 

 

6η Αγωνιστική

13:00

Ράφτης

Παρνασσός

3 - 6

14:00

Αγ. Ιωάννης

Παππαδάς

4 - 2

15:00

Λυσσαρέα

Κοκκοράς

0 - 3

16:00

Λιοδώρα

Σαρακίνι

Αναβλ

17:00

Όχθια

Λώτι

14 - 4

18:00

Λυκούρεσι

Πυρί

0 - 6

Ρεπό

Σέρβου

 

 

 

 

Θέση

Ομάδα

Αγώνες

Βαθμοί

Νίκες

Ισσο-

παλίες

Ήττες

Τέρματα +

Τέρματα -

1.  

Πυρί

5

15

5

0

0

46

7

2.  

Σαρακίνι

5

15

5

0

0

40

17

5.  

Όχθια

4

10

3

1

0

36

11

9.  

Λιοδώρα

4

10

3

1

0

22

11

4.  

Παρνασσός

5

9

3

0

2

30

29

6.  

Κοκκοράς

5

9

3

0

2

20

11

7.  

Ράφτης

6

7

2

1

3

20

28

8.  

Αγ. Ιωάννης

4

7

2

1

1

11

12

3.  

Λώτι

5

6

2

0

3

29

35

12.  

Παππαδάς

6

3

1

0

5

10

42

11.  

Λυσσαρέα

5

0

0

0

5

13

33

10.  

Λυκούρεσι

5

0

0

0

5

9

30

13.  

Σέρβου

5

0

0

0

5

1

21

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα