Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 13-11-2008

 

 

 

 
Επιτυχής η διοργάνωση της ημερίδας «Σεισμός, Περιβάλλον και Φυσικές Καταστροφές»
Σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ημερίδα ενημέρωσης στο Πνευματικό Ίδρυμα ¨Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη¨ στο Άστρος Αρκαδίας, που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008, στα πλαίσια του τοπικού προγράμματος Leader+, για την ενημέρωση τόσο των απλών πολιτών όσο και των τοπικών αρχών σχετικά με το φαινόμενο του σεισμού, τις συνέπειες και τους τρόπους αντιμετώπισής του.
Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν θέματα τα οποία προάγουν τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και επιμόρφωση για το φαινόμενο του σεισμού, στοχεύοντας κατ’ εξοχήν στην ανάπτυξη και εμπέδωση κοινωνικής αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με το χαιρετισμό του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού, κου. Γεώργιου Χατζηγιάννη, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Με τις διαλέξεις των διακεκριμένων προσκεκλημένων ομιλητών μας θα προσεγγίσουμε το σεισμικό κίνδυνο στον Ελλαδικό χώρο αλλά και στην περιοχή μας ειδικότερα, το θέμα της πρόγνωσης των σεισμών και της διαχείρισης των δυσμενών επιπτώσεών τους στο δομημένο περιβάλλον. Συγχρόνως η εκδήλωση αυτή στοχεύει στην εξοικείωση όλων μας με το φαινόμενο αυτό και στην ευαισθητοποίησή μας για θέματα αντιμετώπισης σεισμικού κινδύνου. Όπως όλοι γνωρίζουμε η Πελοπόννησος έχει δεχτεί μεγάλα κτυπήματα τα τελευταία χρόνια από τους σεισμούς, με πρόσφατη την εμπειρία των 6,2 ρίχτερ από το σεισμό του Λεωνιδίου και ευελπιστούμε η ανάπτυξη της θεματολογίας να δώσει απαντήσεις σε πολλά θέματα που απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας μας.»

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Πέτρος Τατούλης - Βουλευτής Ν. Αρκαδίας, ο κ. Ιωάννης Μπαρμπουλέτος - Αντιδήμαρχος του Δήμου Β. Κυνουρίας, ο κ. Λυτρίβης Νικόλαος - Αντινομάρχης Ν. Αρκαδίας και ο κ. Δημήτριος Τσιγκούνης - Δήμαρχος Λεωνιδίου.

Οι ομιλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού και τα θέματα που ανέπτυξαν είναι οι:
κ. Μαρίνος Μπερέτσος, Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα Α.Ε. «Δράσεις του τοπικού προγράμματος Leader+ αναφορικά με το περιβάλλον»
κα. Βασιλική Κουσκουνά–Τσιμπιδάρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών «Αρκαδία και Σεισμοί»
κ. Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δ/ντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ε.Α.Α., Πρόεδρος Ο.Α.Σ.Π. «Το σεισμικό πρόβλημα της χώρας μας και μέτρα προστασίας»
κ. Βασίλειος Παπαζάχος, Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «Η πρόγνωση των σεισμών»
κ. Παναγιώτης Καρύδης, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου «Η σεισμική προστασία»
κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου «Τεχνολογίες αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών»
κ. Ιωάννης Κουκουβέλας, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστήμιο Πατρών «Η προσέγγιση και η εκτίμηση των επιπτώσεων των σεισμών με γεωλογικές μεθόδους»

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και οι ομιλητές απάντησαν στα διάφορα ερωτήματα των παρευρισκομένων. Το συμπέρασμα στο οποίο συμφώνησαν όλοι οι ομιλητές αλλά και όσοι παρακολούθησαν την ημερίδα είναι ότι η ενεργή συμμετοχή του κοινωνικού συνόλου στην αντισεισμική προστασία της χώρας αποτελεί προϋπόθεση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου και την ελαχιστοποίηση των καταστροφικών επιπτώσεων των σεισμών. Τέλος επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να αποκτήσουν οι απλοί πολίτες κοινωνική επίγνωση του κινδύνου του σεισμού στα πλαίσια πρακτικών σωστής ενημέρωσης και εκπαίδευσης από τους αρμόδιους φορείς.

 

 

 

 
Δήλωση Νατάσας  Πετρούλια για το Οικολογικό πάρκο Πάρνωνα
Νατάσα Γ. Πετρούλια
Δικηγόρος – Ποινικολόγος
τ. Νομαρχιακή Σύμβουλος Αρκαδίας

«Η θεσμοθέτηση του Οικολογικού πάρκου Πάρνωνα – Μουστού δεν προβλέπει όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας για την προστασία της περιοχής».

«Ένα πάγιο αίτημα της Κυνουρίας αφορά την ανάδειξη και προβολή της φυσικής ομορφιάς της, με ήπιες μορφές παρέμβασης στην περιοχή του Πάρνωνα και του υγροβιότοπου Μουστού. Προσωπικά, σε δημόσιες παρεμβάσεις μου, έχω αναφερθεί κατ΄ επανάληψη στην ανάγκη διάνοιξης δρόμων, χάραξης πεζοπορικών-ορειβατικών μονοπατιών, διαμόρφωσης χώρων αναψυχής σε ποτάμια, γεφύρια, εξωκλήσια, πάντοτε με σεβασμό στο περιβάλλον.

Έστω και καθυστερημένα, η Κυβέρνηση προχώρησε στην θεσμοθέτηση του «Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα – Μουστού». Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ικανοποιητική, αν και οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε με μεγάλη επιφύλαξη. Ο λόγος είναι ότι στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, που προβλέπει τη θεσμοθέτηση του Οικολογικού Πάρκου, η οριοθέτηση των περιοχών απόλυτης προστασίας αφορούν εξαιρετικά περιορισμένες εκτάσεις. Ουσιαστικά, στις περιοχές απόλυτης προστασίας εντάσσονται μόνο η Συστάδα Δενδρόκεδρου της Μονής Μαλεβής και ο Υγρότοπος Μουστού.

Το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης του Οικολογικού Πάρκου χαρακτηρίζεται ως περιοχή «οικοανάπτυξης». Αυτό σημαίνει ότι αφήνονται ανοιχτά «παράθυρα» δημιουργίας μικρών εγκαταστάσεων ηλεκτρικής ενέργειας, λατομείων μαρμάρων και εξόρυξης παραδοσιακών λατομικών προϊόντων, επιτρέπεται η εγκατάσταση τουριστικών καταλυμάτων, η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και μία σειρά άλλων δραστηριοτήτων. Επίσης, δεν μπορεί να μην υπογραμμιστεί η παντελής έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για τον περιορισμό της θήρας.

Όλοι οι Κυνουριάτες περιμένουμε ότι οι δημόσιες δεσμεύσεις περί αποτελεσματικής προστασίας της περιοχής όρους Πάρνωνα και του υγροτόπου Μουστού, δεν θα μείνουν στα λόγια. Και επειδή ήδη η περιοχή δέχεται εντονότατες τουριστικές και οικιστικές πιέσεις, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς την Κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές, προκειμένου να τεθούν άμεσα όλες εκείνες οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας, ώστε στην περιοχή να μην αναπτυχθεί μία ασύδοτη και άνευ όρων ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον».

 

 

 
Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο
Τιμάμε το Πολυτεχνείο – συνεχίζουμε τον αγώνα του.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΏΡΑ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη
Γραμματεία Αρκαδίας του Π.Α.ΜΕ
ΠΕΑΕΑ παράρτημα Τρίπολης

 

 

 

 
Ανακοίνωση ΚΚΕ για υγεία
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ = ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Τα λαϊκά στρώματα και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας βιώνουν όλο και εντονότερα τις συνέπειες από την πολιτική εμπορευματοποίησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. σήμερα, που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ χθες. Ο στόχος προφανής. Να μειωθεί η κρατική ευθύνη για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα υγείας και να φορτωθούν νέα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά που είτε πληρώνουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες δημόσιας υγείας (απογευματινά ιατρεία, εισιτήριο στα νοσοκομεία, πληρωμή εξετάσεων που δεν καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία), είτε εξωθούνται και καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα ακριβοπληρώνοντας οι ίδιοι και τα ασφαλιστικά τους ταμεία υπηρεσίες υγείας που είναι αναγκαίες και πρέπει να είναι για όλους και δωρεάν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζοντας και τις κατευθύνσεις της ΕΕ συνειδητά και με σχέδιο μετατρέπει τα Νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, τα Κέντρα Υγείας σε μαγαζιά. Σε αυτό το περιβάλλον ανατρέπονται σταδιακά οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, λόγω έλλειψης προσωπικού αυξάνει η εντατικοποίησης της εργασίας, ψηφίστηκε το 65ωρο, εφαρμόζεται η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με την σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου.

Το «Περιφερειακό» Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης, το Παναρκαδικό απαξιώνεται μέρα με τη μέρα. Οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό είναι τεράστιες. Έντονο είναι το πρόβλημα και στα κέντρα υγείας του νομού. Η μονάδα εντατικής θεραπείας υπολειτουργεί, το ίδιο και ο αξονικός τομογράφος. Πολύ σοβαρές είναι οι κτηριακές ανάγκες, το ίδιο και οι ελλείψεις σε αναγκαίο εξοπλισμό. Τα ράντζα είναι καθημερινό φαινόμενο στους διαδρόμους.

Στο δρόμο της πλήρης διάλυσης που βαδίζει η δημόσια ψυχική υγεία και φροντίδα, ακολουθεί και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Η πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στο Ψ.Ν.Τ. πρέπει να το άφησε γενικά ικανοποιημένο αφού η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει απαρέγκλιτα την ίδια πολιτική. Οι ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έμειναν και δικαιωμένοι για την εφαρμογή του προγράμματος Ψυχαργός - Aποασυλοποίηση που είναι δικής τους έμπνευσης και αρχικής υλοποίησης. Μάλιστα ο κ. Σκουλάκης εγκάλεσε την κυβέρνηση γιατί το Ψ.Ν.Τ. δεν είχε κλείσει από το 2006!!! Κατά τα άλλα περίσσεψε η δημαγωγία και η υποκρισία πάνω στα αποκαΐδια και της δικής τους πολιτικής. Είχαμε προειδοποιήσει ότι η αποασυλοποίηση θα φορτώσει νέα βάρη στους εργαζόμενους, στους ασθενείς με τους συγγενείς τους. Οι ιδιώτες άρχισαν να φτιάχνουν «Ξενώνες» με κρατικές επιχορηγήσεις και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά. Ο ξυλοδαρμός εργαζόμενης από ασθενή στο οικοτροφείο «στοργή» είναι δείγμα αυτής της εξέλιξης.

Καλούμε τον Αρκαδικό λαό να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα και να γυρίσει την πλάτη στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική του ΚΚΕ είναι εγγύηση για αυτό το σκοπό. Χρειάζεται ενιαίος αγώνας με πολιτικά χαρακτηριστικά. Μέτωπο και ρήξη συνολικά με την πολιτική που μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα. Έξω τα μονοπώλια από το χώρο της Υγείας. Αποκλειστικά Δημόσια δωρεάν υγεία που να καλύπτει τις ανάγκες στο σύνολό τους, εδώ και τώρα προσλήψεις, ένταξη στα ΒΑΕ, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης, στο χαράτσι των απογευματινών ιατρείων, και κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης. Ακριβώς και για αυτό διεκδικούμε τώρα το Παναρκαδικό και Ψυχιατρικό να πάψουν να είναι σε πορεία διάλυσης και να στελεχωθούν με όλο το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις προσφέροντας αναβαθμισμένες δωρεάν υπηρεσίες για τα λαϊκά στρώματα.

 

 

 

 
Αύριο θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία για Αρη
Αύριο το πρωί θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Αστέρα για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, με τον Κάλιντ Κάραμα να μην έχει στη διάθεσή του τον τραυματίας Ζεάν Κάρλος και τον Ρικάρντο Εστέβες, που ένιωσε ενοχλήσεις κατά την διάρκεια της απογευματινής προπόνησης και αποχώρησε.

Στον αντίποδα, ο Ζαουάντ Ζαιρί ακολούθησε κανονικά σήμερα το πρόγραμμα και τέθηκε στη διάθεση του προπονητικού τιμ για το μεθαυριανό παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη.

Στην σημερινή προπόνηση ο Κάραμα έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην τακτική της ομάδας, την οποία εφάρμοσε στο γήπεδο κατά την διάρκεια του «οικογενειακού διπλού» από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, ενώ για την Τρίτη είναι προγραμματισμένος φιλικός αγώνας.

Μετά την αυριανή πρωινή προπόνηση, ο Κάλιντ Κάραμα θα ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας που θα αναχωρήσει το μεσημέρι για την Θεσσαλονίκη και στην οποία θα ακολουθήσουν είκοσι ποδοσφαιριστές.

Ο υπηρεσιακός προπονητής του Αστέρα μίλησε για το παιχνίδι με τον Άρη «Πρώτα από όλα θεωρώ τιμή μου που θα βοηθήσω την ομάδα σε αυτή την χρονική περίοδο. Πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Θεσσαλονίκη. Αυτή την στιγμή προσπαθούμε να ανεβάσουμε την ψυχολογία των παικτών και είμαι σίγουρος πώς θα δώσουμε στο γήπεδο τον καλύτερό μας εαυτό. Η ομάδα έχει καλή ποιότητα, δεν έχει κάνει καλή συγκομιδή βαθμών σε αυτά τα εννέα παιχνίδια, αλλά σίγουρα είχε και ένα δύσκολο πρόγραμμα να φέρει σε πέρας στον πρώτο γύρο»

Την Τετάρτη η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας

Την ερχόμενη Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ στο Ελληνικό η κλήρωση της πέμπτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Hellas Online.
Στην κληρωτίδα θα μπουν οι δεκαέξι ομάδες που προκρίθηκαν μέχρι τώρα στον θεσμό και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και ο Αστέρας Τρίπολης.

Δύο παιχνίδια για νέους και εφήβους

Εκτός του παιχνιδιού της ανδρικής ομάδας, η ομάδα νέων του Αστέρα θα αντιμετωπίσει τον Αρη στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 10.30 π.μ., ενώ η ομάδα των εφήβων θα αντιμετωπίσει την ίδια ημέρα στις 11.00 π.μ. την αντίστοιχη ομάδα του Λεβαδειακού στην Λιβαδειά.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα