Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 13-10-2008

 

 

 

 
Νέοι και Επιχειρηματικότητα
Η Θυρίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητα Μεγαλόπολης της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Νέοι και Επιχειρηματικότητα» την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008 στο Πνευματικό Κέντρο «Πολύβιος» Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Μεγαλόπολη και ώρα 19:00.


Δες πρόγραμμα >>>>>>

 

 

 
Επισκέψεις ΑΔΕΔΥ σε εργασιακούς χώρους
Έν όψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 21 Οκτώβρη 2008, η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη 15/10/2008 σειρά επισκέψεων σε διάφορους εργασιακούς χώρους.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ απαρτιζόμενο από τον Γενικό Γραμματέα της ΑΔΕΔΥ Ηλιόπουλο Ηλία & τον Οργανωτικό Γραμματέα Σουλελέ Χρήστο θα ενημερώσουν τους συναδέλφους μας δημοσίους υπαλλήλους για το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας, για τα προβλήματα, τα αιτήματα και κύρια την ανάγκη ευρύτερων αγώνων, για την προστασία και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων, των συλλογικών, κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, των δημοσίων αγαθών και πολιτικών.

Ο προγραμματισμός των επισκέψεων στους εργασιακούς χώρους για την Τετάρτη 15 Οκτώβρη 2008 έχει ως εξής:

9.30 Επίσκεψη στη Νομαρχία

10.40 Επίσκεψη στο 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Τρίπολης

11.15 Επίσκεψη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

13.0 Επίσκεψη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Τρίπολης

14.00 Συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για ΟΚΑΝΑ
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε στις 9 Οκτωβρίου 2008 την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας την άμεση καταβολή των οφειλών του ΟΚΑΝΑ προς το Κ.Π.Ν.Ν.Α. για το 20008 που αγγίζουν το ποσό των 115.000 Ευρώ. Χωρίς την ανωτέρω καταβολή, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η λειτουργία του Κέντρου, το οποίο ως γνωστόν παράγει ένα τόσο σημαντικό έργο στο Νομό Αρκαδίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ
τον κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Θέμα: «Καταβολή οφειλών στο Κ.Π.Ν.Ν. Αρκαδίας»

Το Κέντρο Πρόληψης & Καταπολέμησης Ναρκωτικών του Νομού Αρκαδίας (Κ.Π.Ν.Ν.Α.) έχει να επιδείξει ένα πολύ σημαντικό έργο στον τομέα της πρόληψης των ναρκωτικών στο Νομό μας. Οι δραστηριότητες του Κέντρου, ιδιαίτερα η συνεχής παρουσία του στο χώρο του σχολείου και της οικογένειας, έχει βρει ανταπόκριση και αναγνώριση στην τοπική κοινωνία. Είναι, δε, απολύτως αναγκαία. Εντούτοις, όπως συνέβη και στο παρελθόν, και το 2008 πλήττεται σοβαρά η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Κέντρου από τη μη καταβολή των προβλεπόμενων κονδυλίων από τον ΟΚΑΝΑ. Πρόκειται για μια συσσωρευμένη οφειλή του ύψους των 115.000 Ευρώ που καθιστά αδύνατη την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων καθώς και τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να παρέμβει ώστε να λυθεί το πρόβλημα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει και το 2008 το Κέντρο Πρόληψης & Καταπολέμησης Ναρκωτικών του Νομού Αρκαδίας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ

 

 

 
Ανακοίνωση ΕΚΑ για την απεργία της 21ης Οκτωβρίου
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα, για την υπεράσπιση και διεκδίκηση βασικών και θεμελιωδών εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που αμφισβητούνται και υπονομεύονται από τις ασκούμενες, νεοφιλελεύθερες, αντεργατικές πολιτικές.

Εκφράζει την ριζική διαφωνία του στον προτεινόμενο προϋπολογισμό, ο οποίος δεν ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των εργαζομένων, απεναντίας χαρακτηρίζεται από έντονα αντικοινωνικά, φοροπληκτικά και αντιαναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Απαιτεί την ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, της λιτότητας, της περικοπής των κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών, της δραματικής μείωσης των δημόσιων επενδύσεων και της αναπτυξιακής προοπτική της χώρας. Περισσότερα...

 

 

 
Παρουσίαση βιβλίου
Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος και οι εκδόσεις “Οδός Πανός” σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του «Ο Επιών Καιρός»

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στο βιβλιοπωλείο Πατάκη, Αθήνα, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008, στις 7.00 μ.μ.

Ομιλητές, κατά αλφαβητική σειρά, οι:
α) Ξένια Γεωργοπούλου, Λέκτωρ Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών
β) Ευαγγελία Μαραγγιανού-Δερμούση, Αναπλ. Καθηγήτρια Φι-λοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών
γ) Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, Επίκ. Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
δ) Νικόλαος Χρόνης, Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστη-μίου Αθηνών.

Διαβάζουν οι: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιώργος Χρονάς
Βιβλιοπωλείο Πατάκη: Ακαδημίας 65, 106 78 Αθήνα, τηλ. 2103811850.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα