Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 13-9-2008

 

 

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα προς τον υπουργό Πολιτισμού
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού, ζητώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της θεάς Αφροδίτης στην Κοντοβάζαινα και στο αρχαιολογικό Μουσείο Αστρους.

Δημήτρης Π. Ρέππας
Βουλευτής Αρκαδίας

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρΐου 2008

ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού

Θέμα: «Ζητήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στο Νομό Αρκαδίας».

Κοντά στην είσοδο του χωριού Κοντοβάζαινα έχουν ανακαλυφθεί (και πιστοποιηθεί) εδώ και πολλά χρόνια τα ερείπια του Ναού της θεάς Αφροδίτης της Ερικύνης. Πρόκειται για ένα σημαντικό μνημείο 2500 ετών που τα τελευταία χρόνια απειλείται με αφανισμό. Οι όποιες προστατευτικές περιφράξεις είχαν γίνει στο παρελθόν, έχουν καταστραφεί, με αποτέλεσμα ο εν λόγω αρχαιολογικός χώρος να παραμένει απροστάτευτος στη διέλευση εκατοντάδων αιγοπροβάτων που τον φθείρουν. Αντίστοιχη φθορά προκαλείται και από λιμνάζοντα νερά που έχουν δημιουργήσει βάλτο μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Συνεπώς καθίσταται επιτακτική η άμεση επέμβαση της πολιτείας, ώστε να μην καταστραφεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ένα μεγάλο μνημείο που διασώθηκε επί 2500 χρόνια.

Ένα άλλο ζήτημα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που απασχολεί την Αρκαδία, είναι ότι παραμένει κλειστό το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους, με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, λόγω ρωγμής, μετά τους τελευταίους σεισμούς. Το Μουσείο του Άστρους αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία προσέλκυσης επισκεπτών, έτσι ώστε η μη λειτουργία του να βλάπτει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Σύσσωμη η τοπική κοινωνία καταγγέλλει τη χρόνια απραξία της αρμόδιας Διεύθυνσης Συντήρησης Μουσείων, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση επισκευή και επαναλειτουργία του.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να παρέμβει ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Ναό της Αφροδίτης της Ερικύνης και το αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Π. Ρέππας

 

 

 
Νέα Δημητσάνας
Μπορείτε να διαβάσετε αξιόλογα άρθρα στα δύο νέα φύλλα, του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2008 της εφημερίδας ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ, στο site της Αδελφότητας Δημητσανιτών
http://www.dimitsana.net/index.php?/gr/content/view/full/216

 

 

 
Εγγραφές στον ΚΟΑΤ - συνεργασίες - προσφορές
Σας γνωρίζουμε ότι από 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν καθημερινά στο χώρο του κολυμβητηρίου οι εγγραφές από 18:00 έως 19:30 καθώς και στα τηλέφωνα του συλλόγου 2710-224114 , 6972-447-915 και 6942-051-559 από τις προπονήτριες του συλλόγου.

Ευχαριστούμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΟΑΤ- ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Ύστερα από την επιτυχημένη συνεργασία, προπονητών και διοίκησης του συλλόγου και κάτω από ένα ευχάριστο κλίμα, τις προηγούμενες ημέρες ήλθαν σε συμφωνία οι προπονητές και η διοίκηση του ΚΟΑΤ για την κολυμβητική περίοδο 2008-09.

Έτσι αυτή την σεζόν πληροφορούμε τους γονείς των αθλητών ότι οι προπονητές στα τμήματα του συλλόγου θα είναι οι εξής:
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΣΤΟΥΛΑ
ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΜΑΝΙΑΤΗ ΕΛΕΝΗ
ΜΟΥΡΓΕΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΠΟΛΛΑΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΝΤΡΕΒΟΥ ΠΙΤΣΑ

Το Δ.Σ. τους ευχαριστεί και διαβεβαιώνει ότι θα είναι πάντα δίπλα τους για το καλύτερο αποτέλεσμα, απέναντι στους γονείς, που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους για την εκμάθηση του δύσκολου αλλά και όμορφου αγωνίσματος της κολύμβησης

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ και ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΑΤ

Ύστερα από την επιτυχημένη συνεργασία, τις προηγούμενες περιόδους, του ΚΟΑΤ με το Διατροφολόγο-Διαιτολόγο Κον Μπερτζελέτο Δημήτριο για θέματα που αφορούν την υγιεινή διατροφή των αθλητών μας, θα συνεχιστεί και για την επόμενη περίοδο, αυτή η αφιλοκερδώς προσφορά του στους αθλητές του συλλόγου μας.
Επίσης συνεχίζεται η προσφορά για νομικά θέματα του γνωστού δικηγόρου
Μπρακουμάτσου Βασιλείου.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από τα ΜΜΕ τον Κ. Μίγγινα Βασίλειο για την προσφορά του στο σύλλογο, διαθέτοντας χωρίς μίσθωμα τα γραφεία του συλλόγου δικής του ιδιοκτησίας

Για την επόμενη κολυμβητική περίοδο ο σύλλογος βρίσκεται πολύ κοντά στη συμφωνία με μεγάλη ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία ούτως ώστε όλοι οι αθλητές του
μικροί και μεγάλοι, κατά την ώρα των προπονήσεων τους να είναι ασφαλισμένοι για την σωματική τους ακεραιότητα.

Πιστεύουμε ότι η ενέργεια μας , προς αυτή την κατεύθυνση, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η εκτίμηση του κόσμου προς το σύλλογο δεν είναι τυχαία.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος      Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

 

 
Ανακοινώθηκε η εικοσάδα του Αστέρα
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η προετοιμασία του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος με την Λάρισα (7.00 μ.μ.) στην Τρίπολη.

Μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης ο Πορτογάλος προπονητής της ομάδας Κάρλος Καρβαλιάλ ανακοίνωσε την εικοσάδα της αποστολής για το παιχνίδι με την Λάρισα, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω ποδοσφαιριστές:
Γιώργος Αμπάρης, Νίκος Αναστασόπουλος, Φλάβιο, Ρικάρντο Εστέβες, Νίκος Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Σωκράτης Φυτανίδης, Ζορζίνιο, Μπρούνο Ουριμπάρι, Πέτρος Κανακούδης, Μανώλης Ψωμάς, Ίσραελ Νταμόντε, Ζεάν Κάρλος, Αντριάν Μπαστία, Φάμπιο Φελίσιο, Ακης Στρατάκης, Σεμπάστιαν Ερέρος, Ντουαλά, Μάρτιν Καμπούροφ και Ντάνιελ Τσέζαρεκ.

Συγκριτικά με το παιχνίδι της πρεμιέρας στο «Καραϊσκάκη» με τον Ολυμπιακό, δεν συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή του Αστέρα ο τραυματίας Μιλάνο και ο τιμωρημένος Ζαιρί, ενώ συμπεριλήφθηκαν στην εικοσάδα τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας Ντουαλά και Ερέρος.

Η αποστολή του Αστέρα θα καταλύσει απόψε σε γνωστό ξενοδοχείο της Τρίπολης.

Οι νέοι νίκησαν με 2-0

Αποδίδοντας πολύ όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού η ομάδα νέων του Αστέρα κέρδισε με 2-0 την αντίστοιχη ομάδα της Λάρισας, φτάνοντας έτσι στην πρώτη φετινή νίκη και στην κατάκτηση των πρώτων βαθμών.

Το σκορ άνοιξε στο 15ο λεπτό με κεφαλιά ο Μέλλος, ενώ τα τέρματα του Αστέρα διπλασίασε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Γαβριήλ Αποστολίδης στο 32ο λεπτό.
Ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε πέναλτι στο 12ο λεπτό, αλλά ο Πρίφτης έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε διατηρώντας προς στιγμήν απαραβίαστη την εστία του.

Διαιτητής του αγώνα ο Παπαδόπουλος, που απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Μπαλή.
Αστέρας: Κυριακόπουλος, Αργυρόπουλος, Σεντεμέντες, Φαμπέτα, Ζίου, Πετρόπουλος (46’ Βλαχοκυριάκος), Γιαννούλης (73’ Ρούρης), Γεωργίου, Αγγελόπουλος, Γαβ. Αποστολίδης (83’ Κυρίος), Μέλλος (63’ Μίχας).
Λάρισα: Πρίφτης, Καρανίκας (80’ Λύτρας), Μίλτον, Κίος, Καρατέεβ, Μπαλής, Καραγιάννης (73’ Ελευθεριάδης), Καπετάνι, Μπάρδας (86’ Ρέψης), Σιατραβάκης (46’ Μελίνι), Ζάγκος (67’ Βούλγας).

- Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 200 άτομα και μεταξύ αυτών ήταν ο προπονητής του Αστέρα Κάρλος Καρβαλιάλ μαζί με τους συνεργάτες του.


 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα