Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 12-12-2008

 

 

 

 
Ομιλία ΓΓΠΠ στην ημερίδα για την καινοτομία...
Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σας ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή σας, η οποία πιστεύω ότι είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι, για την ανάδειξη του ρόλου της καινοτομίας στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας μας.

Όταν, πριν από ένα χρόνο, τοποθετήθηκα στην Περιφέρεια, μία από τις προτεραιότητες που έθεσα, εγώ και οι συνεργάτες μου, ήταν η ενίσχυση της κουλτούρας της καινοτομίας ως οδηγού ανάπτυξης της Πελοποννήσου. Σ΄ αυτή μας την απόφαση-επιλογή οδηγηθήκαμε από τη διαπίστωση ότι το παραγωγικό σύστημα του τόπου πρέπει να ενσωματώσει και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες, στην προσπάθειά του να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό. Περισσότερα...

 

 

 
Νέα Δ. Β. Κυνουρίας
Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός έτους 2008...

Επιχειρησιακό πρόγραμμα...

Δημοτικές διαδικτυακές πύλες. Νέα ιστοσελίδα του Δήμου – νέα διάσταση στην υπηρεσία του πολίτη. www.boriakinouria.gov.gr...

Τοποθέτηση πινακίδων στο παράλιο Άστρος...

Δηλώσεις οικοπέδων για είσπραξη ΤΑΠ...

Έργα – Προμήθειες υπηρεσίες...

Υλοποιήθηκαν οι παρακάτω Μελέτες – Υπηρεσίες - Προμήθειες...

Συνεργασία Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με το Επιμελητήριο Αρκαδίας στα πλαίσια της 8ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης στην Καρδίτσα...

Συμμετοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στην Έκθεση της Ενιαίας Ταυτότητας της Πελοποννήσου στον πολυχώρο «Αθηναϊς» στην Αθήνα...

Ημερίδα «Σεισμός, Περιβάλλον και Φυσικές Καταστροφές»στο Άστρος...

Ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες...

Περισσότερα...

 

 

 
Το ΠΑΜΕ για την πυρκαγιά στην 3η μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης
Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες από την απελευθέρωση στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Η διοίκηση της ΔΕΗ ένα μόνο στόχο έχει, να δώσει περισσότερα κέρδη στους μεγαλομετόχους της και να ολοκληρώσει το ξεπούλημά της Δημόσιας περιουσίας που έχει απομείνει σε ντόπιους και ξένους κεφαλαιούχους. Για να εξασφαλιστούν αυτά τα κέρδη αυξάνει διαρκώς υπέρογκα τα λαϊκά τιμολόγια, στραγγαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων της, μειώνει το προσωπικό της και αποδίδει τομείς δραστηριοτήτων της σε εργολάβους.

Η απώλεια της τεχνογνωσίας, η έλλειψη κατάλληλου εξοπλισμού, η παντελής έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφαλούς εργασίας, οι συνθήκες γαλέρας που κυριολεκτικά εργάζεται το κακοπληρωμένο και συχνά απλήρωτο προσωπικό των εργολάβων έχουν σαν αποτέλεσμα πολύ συχνά σε καταστροφές και «εργατικά ατυχήματα» - εργοδοτικά εγκλήματα.

Η πυρκαγιά που τη νύχτα κατέστρεψε σημαντικό τμήμα των εγκαταστάσεων, κύρια στη μεταφορά λιγνίτη της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, απείλησε τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων δημιουργώντας γενικότερο κίνδυνο, είναι η φυσική συνέπεια των προαναφερθέντων παραγόντων.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Οι εργαζόμενοι, όλα τα λαϊκά στρώματα πρέπει να τιμωρήσουν τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έκαναν πράξη της κατευθύνσεις της Ε.Ε., διαμόρφωσαν το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και παρέδωσαν τον τομέα της ενέργειας στους κερδοσκόπους. Σοβαρότατες ευθύνες έχουν και τα άλλα κόμματα του ευρωμονοδρόμου που στήριξαν και στηρίζουν αυτές τις επιλογές.

Η λύση βρίσκεται στον αγώνα για αποκλειστικά κρατικό ενιαίο φορέα ενέργειας που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Γραμματεία Αρκαδίας

 

 

 
Ανακοινώθηκε η αποστολή για Ηρακλή
Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος (7.00 μ.μ.) στην Τρίπολη. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Νίκος Κωστένογλου ανακοίνωσε την αποστολή για το παιχνίδι με τον Ηρακλή, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω ποδοσφαιριστές:

Γιώργος Αμπάρης, Νίκος Αναστασόπουλος, Φλάβιο, Νίκος Λαζαρίδης, Πέτρος Κανακούδης, Σωκράτης Φυτανίδης, Μανώλης Ψωμάς, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Ακης Στρατάκης, Σεμπάστιαν Ερέρος, Αντριάν Μπαστία, Αντώνης Λαδάκης, Μαρσελάο, Ρούντολφ Ντουαλά, Ζαουάντ Ζαιρί, Λούσιο Φιλομένο, Οράσιο Καρντόσο, Ίσραελ Νταμόντε, Ρικάρντο Εστέβες και Ντάνιελ Τσέζαρεκ.

Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, δεν συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή του Αστέρα οι Μπρούνο Ουριμπάρι, Φαμπέτα, ενώ συμπεριλήφθηκαν σε αυτή οι Άκης Στρατάκης, Σεμπάστιαν Ερέρος, Αντριάν Μπαστία. Η αποστολή της ομάδας θα διανυκτερεύσει απόψε σε γνωστό ξενοδοχείο της Τρίπολης.

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Γιώργος Αμπάρης, ο οποίος ήρθε στον Αστέρα το καλοκαίρι του 2007 από τον Ηρακλή και μάλιστα ντεμπουτάρισε κάτω από τα δοκάρια του Αστέρα στον περσινό αγώνα πρωταθλήματος της 3ης αγωνιστικής εναντίον του Ηρακλή!

Μαθητική κερκίδα με Ηρακλή

Με απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης στο Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ηρακλή (7.00 μ.μ.) θα λειτουργήσει για μία ακόμα φορά φέτος μαθητική κερκίδα.

Καλεσμένοι του Αστέρα σε αυτό το παιχνίδι θα είναι οι μαθητές του 1ου Λυκείου Τριπόλεως, του Γυμνασίου-Λυκείου Τεγέας και του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Τριπόλεως που θα φιλοξενηθούν στη Θύρα 2, τμήμα Α.

Δύο παιχνίδια για νέους, εφήβους

Δύο παιχνίδια θα δώσουν οι «μικρές» ομάδες του Αστέρα αύριο Σάββατο 13 Δεκεμβρίου. Η ομάδα νέων υποδέχεται την αντίστοιχη ομάδα του Ηρακλή στις 11 π.μ. ενώ η ομάδα των εφήβων παίζει στην Αθήνα με την αντίστοιχη ομάδα της ΑΕΚ.
Δεν αγωνίζεται αυτή την εβδομάδα η παιδική ομάδα του συλλόγου.

 

 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Για τον ορισμό διαιτητών για τους αγώνες μπάσκετ του ΣΒΚ καθώς και για άλλα θέματα μπορείτε να επισκεφτείτε το site της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα