Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 11-12-2008

 

 

 

 

 
2 νέα προγράμματα από το ΠΙΝΕΠ Πελοποννήσου
Το Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Πελοποννήσου (Π.ΙΝ.ΕΠ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ) ανακοινώνει τη διεξαγωγή 2 νέων προγραμμάτων για την περίοδο 8/01/2009 έως και 16/01/2009, για υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέα, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..

Αναλυτικά τη διεξαγωγή 1 επιμορφωτικής διημερίδας στον Τομέα του Πολιτισμού με τίτλο:
1) «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»
Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες για:
- την αξιοποίηση του περιεχομένου στις πολιτισμικής πληροφορίας
- την τεκμηρίωση και διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος,
- τη διεύρυνση του πεδίου πολιτιστικής έκφρασης με χρήση των εργαλείων στις
- τη γενικότερη προώθηση του πολιτισμού

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υπαλλήλους και στελέχη των αποκεντρωμένων Δημοσίων Υπηρεσιών και Φορέων του Δημοσίου και των Υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης, που ασχολούνται με θέματα Πολιτισμού, καθώς και σε εκπαιδευτικούς με προτεραιότητα στους υπεύθυνους πολιτιστικών θεμάτων.

Είναι διάρκειας 2 ημερών και το θεματολόγιο του περιλαμβάνει:
- Αξιοποίηση εφαρμογών ΤΠΕ στον τομέα του πολιτισμού - Χρηματοδότηση στις ψηφιοποίησης στον τομέα του πολιτισμού - Φορείς διαχείρισης πολιτισμού στη νέα ψηφιακή εποχή - Παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών στην διατήρηση, διάδοση και αξιοποίηση του πολιτισμικού υλικού μέσω Τ.Π.Ε. - Ασφάλεια και προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων του ψηφιοποιημένου πολιτισμικού υλικού.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος είναι 08 και 9/01/2009 και οι ώρες διεξαγωγής είναι από 8:00 έως 15:00, στο Λουτράκι. Η κατάθεση των αιτήσεων για την παρακολούθηση του παραπάνω προγράμματος μπορεί να γίνεται μέχρι και την Τετάρτη 31/12/2008 στα φαξ:2713602310-11.

Τη διεξαγωγή ενός επιμορφωτικού προγράμματος στον Τομέα Οικονομικών:
2) «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ»
Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος είναι η ενημέρωση των οικονομικών στελεχών των Δήμων στο νέο περιβάλλον Οικονομικής Διαχείρισης, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις, και απευθύνεται στο προσωπικό των Οικονομικών υπηρεσιών των Δήμων.

Είναι διάρκειας 5 ημερών και το θεματολόγιο του περιλαμβάνει:
- Οι βασικές αρχές της οικονομικής διαχείρισης των ΟΤΑ – το Ενιαίο Οικονομικό Διαχειριστικό Σύστημα -Ο νέος τύπος προϋπολογισμού του Δήμου -Η διαχείριση των εσόδων -Η διαχείριση των δαπανών -Η διαχείριση των αποθεμάτων και η λειτουργία των αποθηκών -Οι αναγκαίες αναπροσαρμογές στη λειτουργία των οικονομικών υπηρεσιών στη βάση των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται

Η ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος είναι 12-16/01/2009 και οι ώρες διεξαγωγής είναι από 8:00 έως 15:00 στην Τρίπολη. Η κατάθεση των αιτήσεων για την παρακολούθηση του παραπάνω προγράμματος μπορεί να γίνεται μέχρι και την Δευτέρα 05/01/2009 στο φαξ:2713602310-11 .

Έντυπα αιτήσεων συμμετοχής για τα επιμορφωτικά προγράμματα διατίθενται από τη γραμματεία του Π.ΙΝ.ΕΠ. Πελοποννήσου (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, Τρίπολη , τηλ. 2713602308 – 2713602314-15 ) ή και ηλεκτρονικά στο site www.ekdd.gr.

Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα μπορείτε να επικοινωνείτε με το Π.ΙΝ.ΕΠ. Πελοποννήσου.

 

 

 
Ημερίδα: Αυξάνοντας τις δυνατότητες καινοτομίας στις Ελληνικές Περιφέρειες
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου,  το Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας και τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας, πραγματοποιούν ημερίδα με θέμα «Αυξάνοντας τις δυνατότητες καινοτομίας στις Ελληνικές Περιφέρειες» που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2008, στην αίθουσα συνεδρίων (ισόγειο) του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (οδός Αποστολοπούλου και Δημητρακοπούλου) της Τρίπολης.

Οι εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν την 9.00 το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι την 16.00 ώρα το απόγευμα.

Τα θέματα της ημερίδας θα τα παρουσιάσουν διακεκριμένοι επιστήμονες & συνεργάτες από την Ελλάδα και άλλες Περιφέρειες της Ευρώπης, όπως τα αποτελέσματα του έργου καινοτομίας NetForce 2006 και καλές πρακτικές από αντίστοιχες καινοτόμες δράσεις.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε:


http://www.infopeloponnisos.gr/20081027a1.htm

www.infopeloponnisos.gr

www.netforce-biz.gr

 

 

 
Ανακοινώσεις φοιτητών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών, με απόφαση του, καταδικάζει την απόφαση και εντολή του υπουργείου παιδείας, να αναστείλει την λειτουργία των Πανεπιστημίων από Δευτέρα 8-12-2008 έως και Τετάρτη 10-12-2008.

Θεωρούμε πως η απόφαση του αυτή, έχει ως μόνο σκοπό την παρεμπόδιση των φοιτητικών γενικών συνελεύσεων, φοβούμενο μαζικές κινητοποιήσεις. Το πανεπιστήμιο είναι αυτόνομο, έτσι οι φοιτητές και οι καθηγητές του, είναι οι μόνοι αρμόδιοι για την κανονική, ή μη λειτουργία του.

Με αυτήν την απόφαση του, το υπουργείο όπως και η διοικούσα επιτροπή πού την εφάρμοσε, στερούν την δυνατότητά από τους φοιτητές και τους καθηγητές, να εκφράσουν επίσημα το πένθος τους για την δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή.

2 ------------------------------------------
Από σήμερα 11 Δεκεμβρίου και μέχρι και την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, το κτήριο της σχολής θετικών επιστημών και τεχνολογίας, τελείται υπό κατάληψη, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε ο φοιτητικός σύλλογος, του τμήματος επιστήμης και τεχνολογίας υπολογιστών.

Δες απόφαση του φοιτητικού συλλόγου. >>>>>>>>

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Ένωσης Φοιτητών Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ημερομηνία Ίδρυσης: 02/04/2003

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα