Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 11-11-2008

 

 

 

 
Δηλώσεις κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου στο Λεωνίδιο
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος την Τρίτη 11/11/2008 πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λεωνίδιο Αρκαδίας. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Τα παιδιά μαθαίνουν τα δικαιώματα τους», το οποίο υλοποιείται από το ΥΠΕΠΘ σε συνεργασία με τη UNICEF. Στη συνέχεια ο Υφυπουργός επισκέφθηκε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολικών μονάδων του Λεωνιδίου, στις οποίες την προηγούμενη εβδομάδα εστάλη σχολικός εξοπλισμός από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Υφυπουργός δήλωσε τα εξής:
«Και στον Νομό Αρκαδίας αποτυπώνεται το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης Καραμανλή για τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητριών και των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εξοπλίζοντας τις σχολικές μονάδες με σύγχρονα εκπαιδευτικά και εποπτικά μέσα δημιουργούμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την προώθηση του εκπαιδευτικού έργου, και αποδεικνύουμε με πράξεις και όχι με υποσχέσεις, ότι δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στη νεολαία της Ελληνικής Περιφέρειας.

Η προσπάθεια για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης είναι συνεχής. Με την επίσκεψή μου αυτή στο Λεωνίδιο προσδοκώ να ακούσω τη φωνή των εκπαιδευτικών, τη φωνή της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου σαν Υπουργείο Παιδείας να συμπληρώσουμε το πρόγραμμα που υλοποιούμε, με όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις.»

 

 

 
Διαμαρτυρία για τα σκουπίδια
 ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (10 - 11 - 2008)

Όλοι την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 12 το μεσημέρι να αφήσουμε
τα χρήσιμα υλικά των σκουπιδιών μας μπροστά στο Δημαρχείο.

Αγαπητοί Συμπολίτες - ισσες

Αυτές τις μέρες γινόμαστε όλοι μας μάρτυρες ενός σχεδίου που προωθεί η Περιφέρεια με την σύμφωνη γνώμη και του Δημάρχου Τρίπολης προσωπικά - εφόσον δεν έχει ζητήσει την γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου - το οποίο σχέδιο προβλέπει να συγκεντρώνονται όλα τα απορρίμματα της Αρκαδίας στην ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης όπου θα δεματοποιούνται και θα μεταφέρονται για εναπόθεση σε κάποιο σημείο της Κοινότητας του Αχλαδόκαμπου.

Αυτό το πρόγραμμα μας βρίσκει εντελώς αντίθετους διότι στέλνει προς αχρήστευση και μάλλον αργότερα προς καύση, χρήσιμα υλικά που αποτελούν το 60% περίπου των απορριμμάτων μας.

Εμείς έγκαιρα προειδοποιήσαμε για το αδιέξοδο στο οποίο μπαίναμε λόγω της αδράνειας που έδειξε τόσο καιρό η Δημοτική Αρχή και δεν προχώρησε, όπως προτείναμε - επιστημονικά τεκμηριωμένα - στην Ανακύκλωση απορριμμάτων με στόχο την επανάκτηση όλων των χρήσιμων υλικών (γυαλί - πλαστικό - αλουμίνιο και οργανικών στοιχειών όπως υπόλοιπα λαχανικών - φρούτων κ.λ.π).

Επειδή διαπιστώνουμε ότι κανείς από τους αρμοδίους δεν βλέπει την ανάγκη εξοικονόμησης πρώτων υλών κάτι που προβλέπει το πρόγραμμα ανακύκλωσης των απορριμμάτων και που το προτείνουν όλες οι οικολογικά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες - Επιστημονικοί φορείς αλλά και προπάντων, οι αλλαγές των κλιματικών συνθηκών που συνεχώς χειροτερεύουν και απειλούν την ζωή στον πλανήτη Γη.

Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Κάθε Συμπολίτη - ισσα μας να συγκεντρώνει από σήμερα όλα τα χρήσιμα αντικείμενα όπως: πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, αλουμίνιο περιτυλίγματος και συσκευασίας, κουτιά αναψυκτικών, μπύρας κ.λ.π και να τα φέρει μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης μας στις 20 Νοεμβρίου 2008 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12 00 το μεσημέρι ώστε με αυτή την συμβολική μας κίνηση να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους ότι η Τρίπολη δεν είναι διατεθειμένη να στέλνει προς αχρήστευση υλικά που αποτελούν πρώτη ύλη για εκμετάλλευση αλλά και πλούτο για τα ταμεία του Δήμου μας.

- ΟΧΙ στην ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ.
- ΝΑΙ στην ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ.
- ΟΧΙ στην ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.
- ΝΑΙ στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.

Η Συντονιστική Επιτροπή

 

 

 
Ανακοινώσεις για τα σκουπίδια
Νομαρχιακή και Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία

Οι εξελίξεις στο θέμα των απορριμμάτων δυστυχώς μας επιβεβαιώνουν απόλυτα.
Ποιος δεν γνωρίζει τις προσπάθειες που κάναμε τόσα χρόνια για ολοκληρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών;

Ποιος δεν θυμάται τις επιθέσεις που δεχόμαστε όταν προειδοποιούσαμε ότι η απραξία πρώτα των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στη συνέχεια της Ν.Δ., είχε ξεκάθαρο στόχο να δημιουργήσουν αδιέξοδα και να τα χρησιμοποιήσουν για την επιβολή αντιλαϊκών μέτρων.
Τώρα οι απειλές γίνονται πράξη.
Με πρόσχημα τη λήξη της προθεσμίας για το κλείσιμο των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διαχείρισης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.).
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. υλοποιεί την πολιτική της Ε.Ε. που προωθεί τα κέρδη του κεφαλαίου αδιαφορώντας για τις συνέπειες στους κατοίκους και το περιβάλλον.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει ότι μπορεί για να αποκρύψει την αλήθεια, να αποκρύψει ότι η «λύση» που προωθούν έχει επιλεγεί για να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και όχι η προστασία της υγείας του λαού, του περιβάλλοντος, του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος. Το σχέδιο είναι μελετημένο και καλά προετοιμασμένο σε όλες του τις λεπτομέρειες αλλά σκόπιμα παρουσιάζεται αποσπασματικά και με ασάφειες.
Σε χρόνο ρεκόρ θέλουν να εγκαταστήσουν σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Τρίπολης στη Βιομηχανική Περιοχή εγκαταστάσεις δεματοποίησης απορριμμάτων και μάλιστα χωρίς περιβαλλοντολογική μελέτη που εκτός από δέματα απορριμμάτων θα παράγουν και υγρά απόβλητα (στραγκίδια). Περισσότερα...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: Αρκάδων Κοινόν
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Κοινωνική Πρωτοβουλία Τεγεατών
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: Τρίπολη - Ανθρώπινη Πόλη


ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟ

ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ: ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΤΩΡΑ

Εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον προσπαθήσαμε με κάθε μέσο που είχαμε στη διάθεσή μας (ανακοινώσεις - συνεντεύξεις - δημόσιες εκδηλώσεις - καταγγελίες - υπομνήματα σε αρμόδιους των ΟΤΑ και της Περιφερειακής Διοίκησης) να αναδείξουμε τη σοβαρότητα του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων και παράλληλα προτείναμε λύσεις εφικτές οικονομικές και οικολογικά συμβατές.

Δυστυχώς η προηγούμενη Περιφερειακή Διοίκηση ενέκρινε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) με θεμελιακό στοιχείο την χείριστη επιλογή της δημιουργίας ΧΥΤΑ για το θάψιμο των σκουπιδιών.

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που ιδρύθηκε το 2006 από τους ΟΤΑ Αρκαδίας για να υλοποιήσει στο νομό έργα, μέτρα και δράσεις στη βάση του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου, με αδιαφανείς και πλήρως ατεκμηρίωτες αποφάσεις προσπάθησε να προκρίνει μεθόδους θερμικής επεξεργασίας, υψηλού κόστους και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης . Περισσότερα...

 

 

 
Σακχαρώδης διαβήτης
Η κακή διατροφή και η έλλειψη σωματικής άσκησης στη παιδική και εφηβική ηλικία ευθύνονται για το σακχαρώδη διαβήτη (τύπου 2), ο οποίος αποτελεί πλέον παγκόσμια μάστιγα, καθώς είναι η τέταρτη αιτία θανάτου στον ανεπτυγμένο κόσμο, με 3,8 εκατομμύρια θανάτους το χρόνο!!!

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν σύγχρονες παγκόσμιες επιστημονικές μελέτες, γι αυτό η Διεθνής Ομοσπονδία για το Διαβήτη τη διετία 2007-8 έχει αφιερώσει την «Ημέρα κατά του Διαβήτη» στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στις συνέπειες της νόσου στα παιδιά και εφήβους.

« Πράγματι όλες οι τελευταίες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν πως ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να εμφανίζεται κυρίως σε μεγαλύτερη ηλικία αλλά θα πρέπει να θεωρείται νόσος της παιδικής ηλικίας» τόνισε ο Διευθυντής του τμήματος Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού-Διαβητολογικού Κέντρου Νοσοκομείου Ερυθρού Σταυρού." και μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας κ Κώστας Φαινέκος,
«Κι αυτό διότι, συνέχισε ο κ Φαινέκος, η προδιάθεση για την εμφάνισή του δημιουργείται από τις κακές συνήθειες διατροφής (φάστ φούντ και τροφές πλούσιες σε λιπαρά) και την έλλειψη φυσικής άσκησης ( τηλεόραση και ηλεκτρονικά παιχνίδια, αντί για φυσική άσκηση ) που ακολουθούν τα παιδιά και οι έφηβοι μας στις χώρες του δυτικού κόσμου».

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας η νόσος στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει εκρηκτικές διαστάσεις καθώς το 10 % του πληθυσμού μας εμφανίζει Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και περισσότερα από 30.000 παιδιά πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ενώ υπολογίζεται πως πάνω από 10.000 δεν γνωρίζουν ότι έχουν χτυπηθεί από τη νόσο. Περισσότερα...

 

 

 

 
Προπόνηση με Κάραμα
Μετά το χθεσινό ρεπό, ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για το Σαββατιάτικο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη. Η σημερινή προπόνηση ήταν η πρώτη με τον Κάλιντ Κάραμα, ο οποίος θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Αρη.

Δηλώσεις Καρβαλιάλ

Μετά τη λύση συνεργασίας με τον Αστέρα Τρίπολης ο Κάρλος Καρβαλιάλ έκανε την παρακάτω δήλωση «Έχω την ευκαιρία σήμερα, να ευχαριστήσω τη διοίκηση, όλους τους εργαζόμενους στον Αστέρα, τον κόσμο της Τρίπολης για τον τρόπο που μας υποδέχτηκαν και μας φιλοξένησαν αυτούς τους μήνες.
Έχουμε την βεβαιότητα ότι θα μας θυμούνται, η πόλη και ο σύλλογος ως άτομα 100% πολιτισμένα και 100% επαγγελματίες.
Συναισθανόμαστε την απογοήτευση των ανθρώπων για τις ισοπαλίες, είναι και δικό μας συναίσθημα επίσης. Η απόσταση ανάμεσα σε αυτές τις ισοπαλίες και τις νίκες ήταν πολύ μικρή, αλλά υπενθυμίζουμε ότι ο Αστέρας με το δικό μας στυλ παιχνιδιού έπαιξε ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο.
Για άλλη μία φορά σας στέλνουμε τις ευχαριστίες μας για την φιλοξενία»

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα