Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 11-8-2008

 

 

 

 
Ισοπαλία χωρίς γκολ με την Μπρυζ
Ισόπαλο χωρίς τέρμα έληξε το διεθνές φιλικό παιχνίδι μεταξύ του Αστέρα και της Μπρυζ που έγινε στην Τρίπολη το Σάββατο  9-8-08 και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 3.500 θεατές.

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος από την διάσημη Βελγική ομάδα, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Από τα στοιχεία του αγώνα η πρώτη εμφάνιση του Ζορζίνιο με την φανέλα του Αστέρα για κάτι περισσότερο από είκοσι λεπτά. Στην είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, χειροκροτήθηκε από τους φίλους του Αστέρα, που τον υποδέχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι έγινε στο 15ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Φελίσιο από δεξιά, ο Νταμόντε έπιασε γυριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα και ύστερα από όμορφη ατομική ενέργεια του Ζεάν, η μπάλα έφτασε μέσα στη μεγάλη περιοχή στον Τσέζαρεκ, το σουτ του οποίου όμως ήταν χλιαρό και δεν δυσκόλεψε τον τερματοφύλακα της Μπρυζ. Στην αμέσως επόμενη φάση, μετά από αντεπίθεση της Μπριζ, ο Ακπάλα βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Αμπάρη, όμως ο τερματοφύλακας του Αστέρα δείχνοντας πολύ καλά αντανακλαστικά κατάφερε να αποκρούσει με τα πόδια.

Στο 33ο λεπτό και μετά από φάουλ του Φελίσιο, ο προωθημένος Μαρσελάο έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία της Μπρυζ.
Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Αστέρα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δημιουργεί ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ντε Βλίγκερ.

Στο 49' μετά από σέντρα του Ζαϊρί και πριν η μπάλα φτάσει στον επερχόμενο Τσέζαρεκ, παρεχώρησε κόρνερ ο Κλουκόφσκι. Στη συνέχεια της φάσης, ο Μιλάνο εκτέλεσε το κόρνερ και ο προωθημένος Λαζαρίδης έπιασε κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί «παράθυρο» της Μπρυζ..

Στο 56' και σε μια φαινομενικά ακίνδυνη φάση, ο Μιλάνο πίεσε το Βέλγο τερματοφύλακα, ο οποίος δε μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα και λίγο έλειψε να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 72ο λεπτό και στην οργανωμένη αντεπίθεση του Αστέρα, ο Μιλάνο έπιασε δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο απόκρουσε με δυσκολία και με διπλή προσπάθεια ο Βέλγος τερματοφύλακας.

Έντεκα λεπτά αργότερα και μετά από έξοχη κάθετη μπαλιά του Μιλάνο, ο Ντε Βλίγκερ πρόλαβε και μπλόκαρε τη μπάλα πέφτοντας στα πόδια του Ζαϊρί, ενώ στο 86' μετά από φάουλ του Ζαιρί.από δεξιά, η κεφαλιά του Μαρσελάο από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ

Στο 87' και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μιλάνο, ο Ζαϊρι έπιασε γυριστή κεφαλιά, όμως ο Ντε Βλίγκερ πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα, παραχωρώντας κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα δημιουργήθηκε στις καθυστερήσεις, «μαγική» πάσα του Ζαϊρί στο Φλάβιο, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Αστέρας Τρίπολης: Αμπάρης, Εστέβες (46' Φλάβιο), Μαρσελάο, Οφρυδόπουλος (1' Λαζαρίδης), Ζεάν Κάρλος (68' Ζορζίνιο), Μιλάνο, Νταμόντε, Καρντόσο (64' Φιλομένο), Φελίσιο (64' Καμπούροφ), Τσέζαρεκ (64' Κανακούδης), Ουριμπάρι ( 46' Ζαϊρί)
Μπριζ: Ντε Βλίγκερ, Τζέφρι (53' Τσάβες Καστίγιο), Έβενς, Κλουκόφσκι, Κλέμεντ, Σονκ (74' Τζόκιτς), Ακπάλα, Γκέρερτς (74' Λέκο), Μέους (74' Καπόν), Ντέμετς, Αλκαράζ

Ο Αστέρας τίμησε Οφρυδόπουλο, Μπρυζ

Πριν την έναρξη του διεθνούς φιλικού αγώνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος απένειμε τιμητική πλακέτα στη διοίκηση της Μπριζ ως αναμνηστικό του σημερινού παιχνιδιού και στο Σωκράτη Οφρυδόπουλο, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από την ενεργό δράση, για την πολυετή του προσφορά, τόσο στον Αστέρα, όσο και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μιλώντας για την τελευταία του εμφάνιση με το Νο 18 ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δήλωσε «Όλα στη ζωή έχουν ένα τέλος. Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτή η βράβευση. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα, τους συμπαίκτες μου και την οικογένειά μου. Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω να είμαι στο χώρο του ποδοσφαίρου συνεργαζόμενος στο τμήμα σκάουτιγκ του Αστέρα»



 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα