Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 10-10-2008

 

 

 

 
Δήλωση Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Σε δημοσκόπηση που διεξήχθη τηλεφωνικώς από 7 με 9 Οκτωβρίου, από την Εταιρεία VPRC σε δείγμα 591 ατόμων σε ολόκληρη την Επικράτεια και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα το «Παρασκήνιο», ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη θετική βαθμολόγηση από τους πολίτες του έργου των υφυπουργών της Κυβέρνησης. Την ίδια θέση και ακόμη υψηλότερη βαθμολογία του δίνουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειωτέον ότι ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει κερδίσει την αναγνωρισημότητα του έργου του, με το υψηλότατο ποσοστό 67%, εκ του συνόλου των ερωτηθέντων.

Ο Υφυπουργός σε ερώτηση δημοσιογράφου να σχολιάσει την έρευνα την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Παρασκήνιο», δήλωσε τα εξής: «μια επιλογή έχω, να δικαιώσω την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και την εμπιστοσύνη των Αρκάδων, πρωτοβουλία και δράσεις με επιλογή την αποτελεσματικότητα, και ένα έργο ουσιαστικό για την εκπαίδευση και τη μόρφωση της νέας γενιάς».

Πρόγραμμα του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου


Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέτζος την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008 θα υποδεχθεί στις 19:00 τους μαθητές που θα συμμετέχουν στην ΙΓ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008 στις 11.00 ο Υφυπουργός θα βρίσκεται στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαλαισίας στο Λεοντάρι, για να συμμετάσχει στο διάλογο για τις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού Αρκαδίας.

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Χρήστος και Εύη» στις 11:00. Ακολούθως στις 13:00 θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ στο ίδιο Ξενοδοχείο.

 

 

 
Συνεχιζόμενη η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των εργολάβων στο Λ.Κ.Μ.
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39 ΤΡΙΠΟΛΗ 22100
ΤΗΛ. 2710 -222218, ΦAΞ: 2710 - 238755
Email: erkenar@otenet.gr

Τρίπολη 8 - 10 - 2008
Αρ. Πρωτ.: 5326/Φ 42

Προς:
Διευθυντή Λ.Κ.Μ: κ. Κουστέρη Π.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Θέμα: Συνεχιζόμενη η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των εργολάβων στο Λ.Κ.Μ.

Κύριε Διευθυντά

Νέα συμβάντα στη Δ.Λ.Κ.Μ, στα ορυχεία της Δ.Ε.Η, φέρνουν στην επιφάνεια τις σοβαρές ελλείψεις τήρησης των μέτρων ασφαλείας για τους εργαζομένους στο χώρο και ειδικότερα στις εταιρείες των εργολάβων, παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας, καθώς και απουσίας ελέγχου από τη ΔΕΗ για την τήρηση των συμβατικών τους υποχρεώσεων.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται: Περισσότερα...

 

 

 
Κάλεσμα ΠΑΜΕ ΕΚΠ/ΚΩΝ Ν. Αρκαδίας
ΚΑΛΕΣΜΑ
Της Επιτροπής Εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ Ν. Αρκαδίας προς όλους
τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας

Συνάδελφε,
Στις 16 του Οκτώβρη καλείσαι να εκλέξεις νέο Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ και να εγκρίνεις ή να απορρίψεις τις προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό του σωματείου μας. Οι εκπαιδευτικοί του Π.Α.ΜΕ σε καλούν να στηρίξεις το ψηφοδέλτιο με τον τίτλο «Αγωνιστική Συσπείρωση και Συνεργασία Εκπαιδευτικών». Σε καλούν στην πράξη να αλλάξεις τον προσανατολισμό του σωματείου μας. Σε καλούν να πάρεις ενεργό μέρος ώστε να αποκρουστούν όλα τα αντιεκπαιδευτικά – αντιλαϊκά μέτρα αλλά και να διεκδικήσεις την παιδεία και το σχολείο που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και ο εκπαιδευτικός.

Συνάδελφε. Εσύ που το παιδί σου έμεινε έξω από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και πληρώνεις τροφεία από 50 ευρώ έως 150 ευρώ (π.χ. στο Δήμο Τρίπολης). Εσύ που όπως κάθε άλλη λαϊκή οικογένεια πληρώνεις 800, 1000 και 1300 ευρώ αν έχεις δυο παιδιά στο Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο. Εσύ που τα παιδιά σου σπουδάζουν και «φτύνεις αίμα» για να τα βγάλεις πέρα. Εσένα που τα παιδιά σου βγαίνουν στην παραγωγή, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και αμείβονται με 600 – 1000 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση μικτά. Εσύ που αγωνιάς για το τι μέλλει γενέσθαι για σένα και τα παιδιά σου, έχεις συμφέρον να αλλάξεις σελίδα τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Να καταδικάσεις τους εκπροσώπους της δικομματικής εναλλαγής στην εκπαίδευση ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ που τόσα χρόνια είναι απολογητές και ενεργοί υποστηριχτές της αντιλαϊκής πολιτικής που διαμορφώνεται στα πλαίσια της ΕΕ και εξειδικεύεται από τα κόμματα τους στη χώρα μας. Να γυρίσεις την πλάτη στην διγλωσσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που από τη μια είναι κατά της κατάργησης του άρθρου 16 και από την άλλη ο Αλαβάνος έχει κάνει τουλάχιστον τρεις ερωτήσεις στην Ευρωβουλή να αναγνωριστούν τα Κ.Ε.Σ. ως ιδιωτικά ΑΕΙ, ισότιμα με τα 5χρονα Δημόσια Πανεπιστήμια!!!

Συνάδελφε. Σου δίνεται η ευκαιρία, έχεις επιλογή. Αλλά πάνω από όλα έχεις εμπειρία. Γνωρίζεις ποια είναι εκείνη η δύναμη που στο εργατικό - εκπαιδευτικό κίνημα, έχει σταθεί αταλάντευτα με το μέρος σου, αντιπάλεψε σθεναρά τις επιλογές κυβερνήσεων – ΕΕ. Το Π.Α.ΜΕ ήταν και είναι το μοναδικό σου αποκούμπι. Πριν την κάλπη σκέψου, άλλαξε τους συσχετισμούς. Στις 16 Οκτώβρη στήριξε το ψηφοδέλτιο με τον τίτλο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Στις 21 Οκτώβρη να παραδόσεις το μάθημα της αξιοπρέπειας και του αγώνα. Να απεργήσεις με το πλαίσιο του Π.Α.ΜΕ για το σχολείο και την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

 

 

 
Η ΕΟΔ Αρκαδίας συμμετείχε σε έρευνα αγνοούμενου
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας βρέθηκε την Παρασκευή, 03/10/2008, μετά από πρόσκληση των συγγενών του, στην έρευνα του 48χρονου αγνοούμενου Ι.Μ. που είχε εξαφανιστεί από το Ψυχιατρείο Τριπόλεως από το απόγευμα της Πέμπτης, 02/10/2008. 14μελές κλιμάκιο της ΕΟΔ Αρκαδίας, συνοδεία σκύλου έρευνας, μετέβη στην περιοχή και άρχισε τις έρευνες οι οποίες απέδωσαν καρπούς το απόγευμα της Παρασκευής. Ο αγνοούμενος βρέθηκε σε χώρο απόθεσης δίπλα στα παλιά λατομεία Καγιάννη. Οι διαδικασίες ακινητοποίησης, απεγκλωβισμού και μεταφοράς του αγνοούμενου ήταν άμεσες από τα μέλη της ΕΟΔ και η επιχείρηση έληξε στις 17.45 μ.μ. το απόγευμα της Παρασκευής.

 

 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Στις 9/10/08 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΤΣΑΤΑ Α. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους... Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα