Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 10-9-2008

 

 

 

 
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ
Αγαπητά μου παιδιά,
τη σημερινή μέρα, μετά από διακοπή δύο μηνών ξαναγυρίζετε στο φυσικό σας χώρο το σχολείο, πιο μεγαλωμένοι και πιο ώριμοι για να προωθήσετε, με τη βοήθεια των δασκάλων σας, τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει για σας η Ελληνική κοινωνία:διαμόρφωση πολιτών του μέλλοντος, με μόρφωση τέτοια ώστε να μπορούν να φανούν αντάξιοι των απαιτήσεων της σύγχρονης εποχής στο εσωτερικό της οικογένειας των Ευρωπαϊκών Εθνών, αλλά και στην παγκόσμια ανθρώπινη Κοινότητα. Η πατρίδα μας δεν έχει την πολυτέλεια να απομακρυνθεί απ` αυτή την προοπτική, γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο, τρεις χιλιετίες συνεχούς πορείας του Ελληνικού έθνους με ιστορικές εξάρσεις και πολιτισμικά δημιουργήματα θα έχουν χαθεί χωρίς δυνατότητα διόρθωσης ή επιστροφής.

Αναγκαίος όρος για την επιτυχία αυτού του στόχου είναι η πνευματική σας καλλιέργεια, επιδίωξη που μπορεί να προωθηθεί με κύριο άξονα το σχολείο. Και αυτό γιατί μόνο μέσα στην τάξη, με οδηγητές φωτισμένους δασκάλους μπορεί να μεταδοθεί αξιόπιστα και αποδοτικά η γνώση στα πλαίσια της διδακτικής εργασίας και μέσα από ειλικρινή συνεργασία των μελών της σχολικής κοινότητας. Στο δημοκρατικό σχολείο, και μόνον, είναι δυνατό να ικανοποιηθούν ταυτόχρονα οι στόχοι της ισόρροπης διαμόρφωσης της προσωπικότητας, με αφετηρία τις ατομικές φυσικές καταβολές, και η καλλιέργεια των αναγκαίων στοιχείων πολιτικής και κοινωνικής αγωγής. Έτσι, η αποφοίτησή σας, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών που θα έχετε επιλέξει σε συνεργασία με τις οικογένειές σας, θα σας οδηγήσει στο χώρο της παραγωγής και της δημιουργίας, φτασμένες και ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Με αυτές μου τις σκέψεις και με τη διαβεβαίωση για το διαρκές και αδιάπτωτο ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας. και Θρησκευμάτων για τα θέματα που έχουν σχέση με τις σπουδές σας, καθώς και τη μόνιμη φροντίδα όλων μας για τη λήψη εκείνων των μέτρων που θα βελτιώνουν συνεχώς το σχολικό σας περιβάλλον, σας εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να είναι περισσότερο αποδοτική σε μορφωτικά αποτελέσματα και περισσότερο συνεργατική στο εσωτερικό του σχολείου από εκείνες που προηγήθηκαν.


Νικ. Ε. Μαραμπέας – Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου

 

 

 
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας  - Καποδίστριας ΙΙ
 Όχι άλλα πειράματα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας
Καμία απολύτως χωροταξική μεταβολή στα όρια του Δήμου

Στις 4-9-2008 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας μετά από ουσιαστική συζήτηση αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία να μην δεχθεί καμία απολύτως χωροταξική αλλαγή για το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας .
Ο συνδυασμός συμβάλλοντας υπεύθυνα και δυναμικά στην στήριξη αυτής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου :

1. Ξεκαθαρίσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών , στους βουλευτές του Νομού μας που μας εκπροσωπούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αρκαδίας ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία απολύτως γεωγραφική αλλαγή των ορίων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας . Είμαστε από τους μεγαλύτερους σε έκταση (δεύτερος) Δήμος της χώρας με 585.000 στρέμματα εδαφική περιφέρεια, χαρακτηριστήκαμε το 1998 πιλοτικός Δήμος αλλά δυστυχώς τα 10 τελευταία χρόνια πληρώσαμε ακριβά το τίμημα από την μη επαρκή χρηματοδότηση και την ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποστήριξη που δεν δόθηκε . Τα πειράματα για το Δήμο μας έχουν τελειώσει .

2. Όσον αφορά την επικείμενη νέα νομοθετική Διοικητική Μεταρρύθμιση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητάμε να προχωρήσει πρώτα και κύρια τόσο η πλήρης διοικητική αποκέντρωση με συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις και αποφάσεις όσο και η φορολογική μεταρρύθμιση από την Κεντρική Διοίκηση έτσι ώστε η ΟΤΑ να αποκτήσουν την πλήρη οικονομική αυτοτέλεια τους.

3. Ζητάμε από την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αρκαδίας να προχωρήσει άμεσα σε συνέδριο όπου θα ληφθούν αποφάσεις για το θέμα του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2 δηλώνοντας κατηγορηματικά και πάλι ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε για το Δήμο μας καμία γεωγραφική αλλαγή.

4. Δηλώνουμε ότι την απόφασή μας αυτή θα την στηρίξουμε με κάθε τρόπο και εάν χρειαστεί και με δυναμικές κινητοποιήσεις

Όχι άλλα πειράματα με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Ο Επικεφαλής του συνδυασμού
Στράτης Δαλιάνης

 

 

 
Ανοικτή επιστολή των θεολόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Προς τον Αξιότιμο κύριον Ευριπίδη Στυλιανίδη
Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Κοινοποίηση : .....

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Οι Θεολόγοι καθηγητές της περιφέρειας Πελοποννήσου συναντήθηκαν στο Συνεδριακό χώρο του Εργατικού Κέντρου της Τρίπολης στις 19-8-2008 ύστερα από τη δυσάρεστη έκπληξη που τους προξένησαν η υπ' αριθμ. 91101/Γ2/10-7-2008 και η υπ'αριθμ. 1040071/Γ2/4-8-2008 εγκύκλιοι του Υπουργείου σας για τη δυνατότητα απαλλαγής όλων ανεξαιρέτως των μαθητών/τριών από τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών .

Θεωρούμε ότι οι εγκύκλιες αυτές ουσιαστικά καταργούν το μάθημα. Πρόκειται για μια ενέργεια εθνικά επικίνδυνη και ηθικά επιλήψιμη , αφού τινάζει στον αέρα το ανθρωπιστικό μάθημα των θρησκευτικών και έρχεται σε αντίθεση με τις επιταγές του ισχύοντος Συντάγματος, άρθρο 16 παρ. 2 που αναφέρει:" Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της ηθικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλαση τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες ".

Το Υπουργείο παραβιάζει τον Ν. 1566/1985 ,όπου στο άρθρο 1 ορίζεται ο σκοπός της παιδείας και ρητά αναφέρει ότι οι μαθητές πρέπει : « Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δημοκρατία, να εμπνέονται από αγάπη προς τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση και να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης »,κάτι που το μάθημα των θρησκευτικών εκ της φύσεως του καλλιεργεί. Προάγει την αγάπη , την ειρήνη ,την κατανόηση , την αδελφοσύνη και την αλληλεγγύη μεταξύ ανθρώπων, λαών και πολιτισμών, καθώς και την ελευθερία της σκέψης και το σεβασμό στη διαφορετικότητα και στα δικαιώματα του ανθρώπου , κάτι που εκφράζει και την ουσία της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας.

Ο Χριστιανισμός όμως δεν υπήρξε και δεν υπάρχει μόνο ως θρησκευτική πίστη . Υπήρξε και υπάρχει συγχρόνως και ως ιστορικοπολιτιστικό μέγεθος με βαθιά επίδραση στον ελληνισμό , συμβάλλοντας παράλληλα και στη δημιουργία του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Συνεπώς ο χριστιανισμός ως τέτοιο μέγεθος δεν μπορεί να παραθεωρηθεί από το ελληνικό σχολείο. Άλλωστε και σύγχρονοι μεγάλοι φιλόσοφοι, προερχόμενοι από το χώρο του Μαρξισμού , όπως ο Bioch, ο Geraudy ,ο Gardawski, ο Kolakowski κ.ά θεωρούν ότι χωρίς τη συμβολή του Χριστιανισμού είναι αδύνατη η βελτίωση και η αναγέννηση του κόσμου.  Περισσότερα...

 

 

 
Παράσταση διαμαρτυρίας για δωρεάν παιδεία
Πρωτοβουλία οργάνωσης της πάλης για το δικαίωμα στη μόρφωση, για αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν παιδεία, ανέλαβε το ΠΑΜΕ στην Πελοπόννησο με ευκαιρία την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Την Τρίτη 9-9 πραγματοποιήθηκαν δυο δυναμικές, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας από σωματεία, μαζικούς φορείς και συνδικαλιστές. Στην περιφέρεια Πελοποννήσου (Τρίπολη) από τους νομούς Αρκαδία – Κορινθία – Λακωνία – Αργολίδα – Μεσσηνία.
και στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας (Πάτρα) από τους νομούς Αχαΐα – Ηλεία – Αιτωλοακαρνανία.

Τα ταξικά συνδικάτα στην Τρίπολη πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγελόπουλο, ενώ στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησαν ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας με τον κ. Σπυρίδων, Γενικό Γραμματέα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Νομάρχη Αχαΐας κ. Κατσικόπουλο και στο Περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης κ. Μπίρμπα. Περισσότερα...

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα