Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 8-12-2008

 

 

 

 
Λαμπρή η εορταστική εκδήλωση για τον εθελοντισμό
Τιμώντας την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, την Παρασκευή -στις 5 του Δεκέμβρη το βράδυ- πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης, μια πολύ σημαντική εκδήλωση, που διοργανώθηκε από κοινού με την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚΑ) του Νομού, την ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας και τον ΑΣΤΕΡΑ Τρίπολης.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί ο θεσμός του Εθελοντισμού και ιδιαίτερα να πληροφορηθεί, να αναγνωρίσει και να τιμήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι φορείς του Νομού και η Αρκαδική Κοινωνία γενικότερα, τις εθελοντικές οργανώσεις και τους εθελοντές της Αρκαδίας, με τη δημόσια επιβράβευση του πολύτιμου κοινωνικού τους έργου.

Η ΤΕΔΚ Αρκαδίας έθεσε έγκαιρα υπό την αιγίδα της την υλοποίηση της ιδέας για την εκδήλωση αυτή και για τη βράβευση των εθελοντών, και έτσι – με τη στενή συνεργασία της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας και του ΑΣΤΕΡΑ Τρίπολης- δόθηκε ένα λαμπρό «παρών» στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, με μία πραγματικά μαζική και ενθουσιώδη παρουσία του Κοινού στην κατάμεστη αίθουσα, όπου κυριαρχούσαν οι νέες ηλικίες.

Το Προεδρείο της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι κ. Γιώργος Μπαρούτσας, Πρόεδρος ΤΕΔΚ Αρκαδίας και Δήμαρχος Τρικολώνων, ο κ. Γιώργος Μπέζος, πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας και ο κ. Γιώργος Μποροβήλος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΣΤΕΡA Τρίπολης.

Ειδικός προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής, ήταν ο γνωστός ηθοποιός κ. Γιάννης Μπέζος, συμπατριώτης μας από το Κεραστάρι.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, χαιρετισμούς μεστούς νοημάτων απηύθυναν τα μέλη του Προεδρείου, αλλά και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Πολιτείας και της Νομαρχίας.

Ακολούθησε η προβολή πολύ ενδιαφέρουσας παρουσίασης σε video, με συνοπτικές πληροφορίες και αναφορές για το έργο και τη δράση κάθε μίας από τις δεκαπέντε συνολικά εθελοντικές οργανώσεις της Αρκαδίας, των οποίων η δημόσια βράβευση ακολούθησε στη συνέχεια με απονομή ειδικών πλακετών και δώρων από τους διοργανωτές.

Στην μεγάλη σημασία του Εθελοντισμού, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας κ. Γιώργος Μπέζος κατά τον χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στους τιμώμενους εθελοντές:

«Ως δημόσιοι υπάλληλοι του νομού, πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε την αποψινή εκδήλωση, με ένα διπλό στόχο:
Πρώτον να προβληθούν οι Σύλλογοι που προσφέρουν εθελοντικό έργο και δράση στην πόλη και στο νομό μας και να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Η ανάγκη εδραίωσης και διεύρυνσης του κινήματος του εθελοντισμού στο τόπο μας, μπορεί να δώσει μια νέα διάσταση στη ζωή και να συνδράμει στην ανάπτυξη συλλογικής συνείδησης ικανής να ενισχύσει τον κοινωνικό του ιστό.

Δεύτερος στόχος είναι να ενδυναμώσουμε και να ενισχύσουμε της ιδέα του εθελοντισμού στην Αρκαδική κοινωνία και την υλοποίησή της μέσα από την συντονισμένη δράση των εθελοντικών Οργανώσεων του τόπου μας, με την συνεργασία της αυτοδιοίκησης και την συμπαράσταση του Κράτους.
Θα είμαι σύντομος, άλλωστε η αποψινή βραδιά ανήκει δικαιωματικά σε εκείνους που υπηρετούν καθημερινά την ιδέα του εθελοντισμού μέσα από μια ποικιλομορφία δράσεων στην πόλη και στο νομό μας.

Σε εκείνους που θυμίζουν σε όλους μας ότι αξίες όπως κοινωνική ευαισθησία, η αλληλεγγύη, ο ανθρωπισμός δεν έχουν χαθεί, αλλά υπάρχουν και παραμένουν ακόμα και σήμερα ζωντανές.
Και αυτοί οι πρωταγωνιστές, είναι απόψε ανάμεσά μας και δεν είναι άλλοι από τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων του νομού μας.

Για αυτό λοιπόν το έργο τους, για την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά τους, σήμερα τους ευχαριστούμε και τους βραβεύουμε.
Φίλες και φίλοι μόνο δύο λόγια.
Δεν θα πρέπει να μας ξεφεύγει, ότι ο εθελοντισμός δεν είναι μόνο η κοινωνική προσφορά σε ώρα κρίσης, ούτε περιορίζεται στις παραδοσιακές προσπάθειες βοήθειας στους φτωχούς.

Ο Εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι ένας δυναμικός τρόπος κοινωνικής συμμετοχής και παρέμβασης των πολιτών, με στόχο την εξέλιξη της κοινωνίας σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης.
Ο Εθελοντισμός αφορά πράξεις και όχι λόγια.
Οι ιδέες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης σήμερα παρά ποτέ έρχονται στο επίκεντρο, ως απαραίτητο στοιχείο για μια κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη.
Σε μία παγκόσμια και ιδιαίτερα ανταγωνιστική εποχή, χρειαζόμαστε την κοινωνία της εθελοντικής συμμετοχής.
Χρειαζόμαστε την Εθελοντών Κοινωνία».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Δημ. Ρέππας, ο Νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημ. Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κ. Νίκος Δελφάκης, οι Δήμαρχοι Κορυθίου κ. Γεώργιος Καρλής και Λαγκαδίων κ. Ευστάθιος Κούλης, οι πολιτευτές Παν. Βαλασόπουλος, Γ. Παναγοπούλου, Χαρ. Πισιμίσης, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Δημ. Παυλής, ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο Δ/ντης Αγροφυλακής Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βασίλειος Κοσμάς, πολλοί Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι από όλη την Αρκαδία καθώς και πλήθος κόσμου. Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος ενώ σε συνεργασία με τον κ. Γιώργο Μαντά ετοίμασε και το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε στην 1η Γιορτή Εθελοντισμού που έγινε στην Αρκαδία.

 

 

 
O ΣΑΟΟ στο Πάρκο Τρίτση παρέα με την ΕΟΕ
Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων καλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στην εξόρμηση που θα πραγματοποιήσει στις 14 Δεκέμβρη 2008 στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στην Αθήνα. Η εξόρμηση οργανώνεται σε ανταπόκριση του καλέσματος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας στην εκδήλωση με τίτλο «Τα ξεφτέρια φτιάχνουν νόστιμα Χριστουγεννιάτικα στολίδια και ταΐστρες για πουλιά!». Τα «ξεφτέρια» (τα νεαρά μέλη της ΕΟΕ) θα φτιάξουν στολίδια με μέλι και ξηρούς καρπούς και ταΐστρες από χάρτινα κουτιά γάλακτος!!! Εγγραφή μέλους στα «ξεφτέρια» μπορεί να γίνει και πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Το πάρκο, έκτασης 1.000.000 τ.μ., βρίσκεται ανάμεσα στους δήμους Ιλίου, Καματερού και Αγίων Αναργύρων και θεωρείται ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας.

Το λεωφορείο του ΣΑΟΟ θα ξεκινήσει στις 08:00 το πρωί από την Πλατεία Αγίου Βασιλείου. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του ΣΑΟΟ 2710 234980 (βραδυνές ώρες) το συντομότερο δυνατόν. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα και να έχουν μαζί τους ένα άδειο χάρτινο κουτί από γάλα.

 

 

 
Ανακοίνωση Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης για προσφορές και εκπτώσεις
Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα και οι δυσοίωνες προοπτικές τις οικονομίας όπως καταγράφονται από τις προβλέψεις των ειδικών, πρέπει να μας οδηγήσουν σε προσεκτικές και υπεύθυνες κινήσεις απέναντι στους καταναλωτές.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται αυθαίρετα πολύς λόγος για προσφορές και εκπτώσεις, την περίοδο πριν από τις εορτές.

Η θέση μας είναι πως κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με το ισχύον νομικό πλαίσιο, εάν δεν ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Κυρίως όμως ενδέχεται να οδηγήσει σε εξαπάτηση των καταναλωτών.

Προτείνουμε στους συναδέλφους εμπόρους, να ακολουθήσουν στις επιχειρήσεις τους τιμολογιακή πολιτική, τέτοια ώστε να διατηρήσουν προς όφελος τους το αγοραστικό ενδιαφέρον και συγχρόνως να ελαφρύνουν το βάρος των δαπανών για τους καταναλωτές.

 

 

 

 
Ανακοινώσεις για τη δολοφονία του νεαρού μαθητή
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου καταδικάζοντας απερίφραστα την εν ψυχρώ δολοφονία του.
Πρόκειται για απαράδεκτo και αποτρόπαιο έγκλημα κατά της ζωής ενός νέου ανθρώπου που μας παραπέμπει στις πιο αντιδημοκρατικές περιόδους.

Οι επιθέσεις κατά των δημοκρατικών, κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων επιβάλουν την καθολική συμμετοχή στην Γενική Απεργία της Τετάρτης 10 Δεκεμβρίου που θα είναι η δυναμική απάντηση των εργαζομένων του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, ενάντια σε κάθε μορφή βίας, στην αντεργατική πολιτική, στις απολύσεις και την ανεργία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις διαμαρτυρίες που οργανώνονται ενάντια στην αστυνομική βία και τρομοκρατία.

Καλούμε όλους τους φορείς και όλους τους πολίτες, τη νεολαία, τους εργαζόμενους
της Αρκαδίας να πάρουν μέρος, στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου
και της ΑΔΕΔΥ στην Τρίπολη, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 6 το βράδυ
στην Πλατεία Αγ. Βασιλείου.

Η προάσπιση της Δημοκρατίας και τα απεργιακά αιτήματα αφορούν ΟΛΟΥΣ τους πολίτες, για αυτό και η παρουσία ΟΛΩΝ στην Απεργία και στο συλλαλητήριο είναι απαραίτητη.

-------------------------------------------------------------------------
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Καταγγέλλουμε την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού 15χρονου από την αστυνομία στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση με την ανοχή και την ενθάρρυνση που δείχνει στην αστυνομική βία και τρομοκρατία είναι υπεύθυνη για αυτή την τραγική εξέλιξη.
Η βία και η τρομοκρατία, η καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών δεν μπορεί να ανακόψει τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων ενάντια στις αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές, δεν πρόκειται να υποτάξει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις διαμαρτυρίες που οργανώνονται ενάντια στην αστυνομική βία και τρομοκρατία που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Τους καλούμε να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 10 Δεκέμβρη, να μπουν φραγμός στις αντεργατικές πολιτικές που επιδιώκουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.

Τα αντιδημοκρατικά αστυνομικά μέτρα δεν θα περάσουν.
Ο λαός και οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους θα τα ακυρώσουν.

----------------------------------------------------------------------------------------
Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ

Kλείσιμο των υπηρεσιών των ΝΑ σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή στα Εξάρχεια προτείνει η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ»

Το κλείσιμο των υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων όλης της χώρας, αύριο ημέρα Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008, από τις 12 έως το πέρας λειτουργίας, σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για την δολοφονία του 15χρονου μαθητή στα Εξάρχεια προτείνει με επιστολή της προς το πρόεδρο της ΕΝΑΕ, η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ».

Στην επιστολή που υπογράφουν ο επικεφαλής Γιάννης Μίχας και όλα τα μέλη της παράταξης στο Δ.Σ. της ΕΝΑΕ αναφέρεται συγκεκριμένα ότι :

«Τις τελευταίες ημέρες και ώρες ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονισμένη, θρηνεί τον άδικο και τραγικό χαμό ενός νέου παιδιού, ενός εφήβου, που το νήμα της ζωής του κόπηκε απότομα, εξαιτίας της επίδειξης αυταρχικότητας και αυθαιρεσίας αστυνομικών οργάνων στο κέντρο των Αθηνών. Δυστυχώς, το βράδυ του Σαββάτου, η δημοκρατική μας λειτουργία έπεσε θύμα αυτών, που υποτίθεται ότι πρέπει να την προστατεύουν από τέτοιες συμπεριφορές. Η δημοκρατία μας επλήγη και για αυτό ζητάμε σαν Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Ζητάμε την αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς, των αστυνομικών δυνάμεων. Η παράταξή μας «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ», μετά τα παραπάνω αισθάνεται την ανάγκη να καταδικάσει το αποτρόπαιο συμβάν, με την προσδοκία ο αδικοχαμένος μαθητής να αποτελέσει το τελευταίο θύμα αυθαίρετων και αυταρχικών συμπεριφορών που διχάζουν την κοινωνία και προκαλούν αναστάτωση και αναταραχή. Αισθανόμαστε ακόμη την ανάγκη να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας και τα πλέον θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου παιδιού και σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας προτείνουμε το κλείσιμο των υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων όλης της χώρας, αύριο ημέρα Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, από τις 12 μ.μ. μέχρι το πέρας λειτουργίας τους».

Ανεξάρτητα από την απόφαση που θα λάβει το Προεδρείο της ΕΝΑΕ, οι Νομάρχες που πρόσκεινται στην παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» θα προχωρήσουν στην υλοποίηση της παραπάνω πρότασης.

---------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη καλούν όλους και όλες (μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες, εργαζόμενους/νες, γονείς, πολίτες) σε πορεία διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ στην Πλατεία Άρεως για την στυγνή δολοφονία του 15χρονου μαθητή το Σάββατο 6/12 από την αστυνομία στα Εξάρχεια.

Αυτό το περιστατικό είναι που ξεχείλισε το ποτήρι. Φυσικά και δεν είναι το πρώτο.
Η αστυνομία και η κυβέρνηση προσπαθούν να καταστείλουν το πανεκπαιδευτικό κίνημα εδώ και πολύ καιρό με βίαιο τρόπο με δακρυγόνα, συλλήψεις και γκλομπ!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει...

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ



--------------------------------------------------------------------------
Το κράτος δολοφονεί. Πρέπει να τους σταματήσουμε

Η δολοφονία του 16χρονου σήμερα στα Εξάρχεια καταδεικνύει με τον πλέον ακραίο τρόπο το εγκληματικό πρόσωπο της ελληνικής αστυνομίας και της κυβέρνησης της Ν.Δ. Η κυβέρνηση είναι αυτή που όπλισε τα χέρια του δολοφόνου αστυνομικού και φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας.

Όταν επί χρόνια η ελληνική αστυνομία αφήνεται ασύδοτη και ανεξέλεγκτη να συλλαμβάνει και να βασανίζει φοιτητές, εργαζόμενους και μετανάστες, όταν σε κάθε διαδήλωση βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με την πιο ωμή βία και τον κρατικό αυταρχισμό, όταν περιστατικά τύπου "ζαρντινιέρας" μένουν ατιμώρητα, η σημερινή δολοφονία μπορεί να ιδωθεί μόνο ως προμελετημένο έγκλημα, με ενόχους το ελληνικό κράτος και τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Φτάνει πια!

Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα φοβόμαστε πλέον να περπατάμε στο δρόμο, μήπως φάμε καμιά σφαίρα είναι γελασμένοι. Η απάντησή μας στον αυταρχισμό και την καταστολή θα έλθει μέσα από τους μαζικούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων, μέσα από τη συλλογική μας αντίσταση στον κρατικό αυταρχισμό, για την προάσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων μας.

Καλούμε σε συμμετοχή σε πορεία αντίστασης στον τρόμο και τον κρατικό αυταρχισμό, σήμερα Κυριακή 7/12 στις 13.00 στην Πλατεία Άρεως.


Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού Τρίπολης
7/12/2008

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα