Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 8-11-2008

 

 

 

 
Ερώτηση βουλευτών για τη Ψυχιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, μαζί με τους τρεις Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Καρανίκα Ηλία, Λαμπίρη Ηλία και Σκουλάκη Μανώλη, που επισκέφτηκαν πρόσφατα την Τρίπολη, κατέθεσαν την παρακάτω Ερώτηση & Αίτηση κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας την άμεση τροποποίηση της μελέτης κατασκευής Ψυχιατρικής Κλινικής δίπλα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Σύμφωνα με το αίτημα του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημονικών & κοινωνικών φορέων είναι αναγκαία η εξεύρεση άλλου χώρου καταλληλότερου για το σκοπό αυτό. Συγχρόνως ζήτησαν να κατατεθούν στη Βουλή οι σχετικοί φάκελοι των μελετών, καθώς και η γνωστοποίηση κόστους και των όρων χρηματοδότησης του σχετικού έργου.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Αθήνα 4 Νοεμβρίου 2008
ερώτηση & ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ
τον κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Θέμα: «Ψυχιατρική Κλινική στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης»

Η ίδρυση και λειτουργία Ψυχιατρικής Κλινικής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ψυχαργώς», βρίσκει σύμφωνους φορείς και πολίτες της τοπικής κοινωνίας της Τρίπολης. Αναστάτωση, αντίθετα, έχει προκαλέσει η προτεινόμενη κατασκευή της εν λόγω Ψυχιατρικής Κλινικής, βάσει σχετικής προμελέτης για εξαώροφο κτίριο στον χώρο του parking έμπροσθεν των κλινικών δίπλα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς είναι αντίθετοι προς την κατασκευή και την επιλεγείσα χωροθέτηση για ουσιαστικούς, ιατρικούς και λειτουργικούς λόγους. Εξίσου αντίθετους τους βρίσκει και η πρόσφατη, προφορική δέσμευση των αρμοδίων φορέων ότι η εν λόγω Ψυχιατρική Κλινική δε θα ξεπεράσει τους δύο ορόφους.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς απαιτούν την εύρεση άλλου χώρου, κατάλληλου για την εγκατάσταση της Ψυχιατρικής Κλινικής που θα βρίσκεται σε αρμονική σχέση με τα υπόλοιπα τμήματα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Προτρέπουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να τροποποιήσει την μελέτη του έργου, έτσι ώστε να προβλέπεται αποκλειστικά και μόνο η ανέγερση διώροφου κτιρίου και όχι εξαώροφου που προβλέπεται σήμερα και κυρίως σε χώρο διαφορετικό από αυτόν που έχει επιλεγεί.

Επίσης ανεξάρτητα από την αναγκαιότητα εξεύρεσης καταλληλότερου χώρου, δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει το έργο, χωρίς πρώτα να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες από το Νόμο μελέτες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Σε τι αποσκοπεί η παραγγελία μελέτης κατασκευής εξαώροφου κτιρίου Ψυχιατρικής Κλινικής στο Νομό Αρκαδίας όταν, σύμφωνα με το Πρόγραμμα «Ψυχαργώς», προβλέπεται η ίδρυση ψυχιατρικών κλινικών σε κάθε Νομό και όχι πλέον η λειτουργία μιας κεντρικής ψυχιατρικής μονάδας για την κάλυψη των αναγκών των δέκα Νομών όπως είναι σήμερα;
2. Προτίθεται να παρέμβει ώστε να σταματήσει η κατασκευή της Ψυχιατρικής Κλινικής στο συγκεκριμένο χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης με συνέπεια τα παραπάνω προβλήματα;

Ζητείται η κατάθεση του φακέλου της ανωτέρω αναφερόμενης προμελέτης, και οριστικής μελέτης καθώς και η γνωστοποίηση του κόστους και των όρων χρηματοδότησης του σχετικού έργου.

Οι ερωτώντες & αιτούντες Βουλευτές
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

 

 

 
Απάντηση Υπ. Οικον. για δικαιολογητικά αποζημίωσης για τις φωτιές
Σε Ερώτησή μου στη Βουλή, με την οποία ζητούσα τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορούσε τα δικαιολογητικά καταβολής αποζημίωσης στους πληγέντες από τις φωτιές του 2007, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι αγρότες των πυρόπληκτων περιοχών, η απάντηση της ηγεσίας των Υπουργείων ήταν αρνητική (Α.Π.460/24-10-2008). Με αυτή τη στάση της η κυβέρνηση αποκλείει μεγάλο αριθμό πυρόπληκτων από τις αποζημιώσεις επειδή δεν κάνει δεκτή την προσκόμιση Ένορκων Βεβαιώσεων ή Βεβαιώσεων του Δήμου, σε περίπτωση που έχουν χαθεί ή δεν υπάρχουν άλλοι ιδιοκτησιακοί τίτλοι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
Ευχαριστίες ΚΟΑΤ
ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ «ΤΡΙΠΟΛΗ»
Ουάσιγκτον & Δημητσάνης 1, Τρίπολη – Τ.Κ. 22 100,
Τηλ.:2710 224114, Fax.:2710 242773
www.koat.gr e-mail: info@koat.gr

ΤΡΙΠΟΛΗ 08 / 11 /08

ΘΕΜΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ο πρόεδρος, το Δ.Σ και οι προπονητές του Κ.Ο.Α.Τ ευχαριστούν θερμά τους γονείς που μας τίμησαν με την προσέλευσή τους και μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους για την εκμάθηση του αθλήματος της κολύμβησης, δίνοντάς μας τη δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας. Αυτή η χρονιά μας δίνει μεγαλύτερη ευθύνη από τις προηγούμενες ύστερα και από την συνεργασία με τον Γ.Σ. Αρκαδίας μετά από την αναστολή λειτουργίας του τμήματός του.

Στους αθλητές και τις αθλήτριές μας ευχόμαστε υγεία, πρόοδο και διακρίσεις σε όλες της δραστηριότητές τους.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλα τα Μ.Μ.Ε για τον χρόνο και το χώρο που τόσο ευγενικά μας αφιερώνουν. Ευχόμαστε υγεία και έμπνευση για δημιουργία σ΄ όλους τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτά.

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 3ο κύπελλο ΚΟΑΤ στις 6 και 7 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη. Μέχρι σήμερα η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης μας είναι στο μεγαλύτερο δυνατόν σημείο. Εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε την βοήθεια που έχουμε ζητήσει εγγράφως από την Νομαρχιακή και Δημοτική αρχή και τους ευχαριστούμε εκ των προτέρω όποια και αν είναι αυτή.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος    Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

 
ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ
ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ: http://clubs.pathfinder.gr/kathigites
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : Πριήνης 13 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, 17122, ΑΘΗΝΑ
ΗΛ. Δ/ΝΣΗ : 2satellite@gmail.com & yperhrist@yahoo.gr
Τηλέφωνα : Χριστοδούλου Υπερμαχία 6942500110, Σελιανίτης Κων/νος 6944271533

ΑΘΗΝΑ 05 -11-2008 ΑΡ. ΠΡΩΤ. 108

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΔΙΝΟΥΝ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ

Οριστική λύση φαίνεται πως δίνεται στο χρόνιο πρόβλημα των εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας που εργαζόμασταν στα ΤΕΕ ΤΟΥ ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις τόσο του ίδιου του Υπουργού Παιδείας κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Νομό Φθιώτιδας, όσο και την απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού κου Ανδρέα Λυκουρέντζου, στη Βουλή, το ΥΠΕΠΘ δικαιώνει και αποκαθιστά παλαιότερες εις βάρος μας αδικίες.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Θύματα της προηγούμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης οι περισσότεροι από μας , καθηγητές Γενικής Παιδείας ( Θεολόγοι, Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Φυσικοί-Χημικοί, Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής)βρεθήκαμε να εργαζόμαστε με νόμους και υπουργικές αποφάσεις μετά την κατάργηση της επετηρίδας στα ΤΕΕ ΤΟΥ ΟΑΕΔ. Όμηροι για μια δεκαετία εργαζόμασταν ως ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές ( ο θεσμός ίσχυσε για δύο χρόνια).

Με το νόμο όμως 3475/06 και τη μεταρρύθμιση που επιχειρήθηκε στο χώρο της Παιδείας, τα ΤΕΕ ΤΟΥ ΟΑΕΔ μετατράπηκαν σε Ε.ΠΑΣ (επαγγελματικές Σχολές) και βάσει του αναλυτικού προγράμματος σπουδών τα μαθήματα που διδάσκαμε ( Θρησκευτικά, Ελληνικά, Ιστορία, Φυσική-Χημεία, Μαθηματικά, Ξένες Γλώσσες, Φυσική Αγωγή) καταργήθηκαν και 300 περίπου καθηγητές σε όλη την Ελλάδα βρεθήκαμε ξαφνικά στο δρόμο επειδή ο νομοθέτης δεν φρόντισε το 2006 να λάβει μέριμνα και για μας, όπως έλαβε για το μόνιμο προσωπικό των αντίστοιχων με των δικών μας κλάδων.

Μετά από ένα δύσκολο και συνεχή αγώνα ενημέρωσης της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ, στις νομαρχίες των πόλεων που επισκέπτονται, βλέπουμε τους αγώνες μας να δικαιώνονται, σε επόμενο νομοσχέδιο του ΥΠΕΠΘ.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε βιώσει υποσχέσεις και ανακόλουθες πολιτικές προηγούμενων υπουργών και πολιτικών.

Το γεγονός όμως ότι μας άκουσαν, συζήτησαν μαζί μας και δεν μας θεώρησαν τα αποπαίδια της εκπαιδευτικής κοινότητας, μας κάνει να ξεχωρίζουμε το ήθος τους και να περιμένουμε τα καλύτερα.

ΓIA THN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Υπερμαχία Χριστοδούλου    Κων/νος Σελιανίτης

 

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα