Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 7-8-2008

 

 

 

 
Εκδηλώσεις στο Δ. Δημητσάνης
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΥΣΙΟΥ
10ΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τετάρτη 13 Αυγούστου
Ώρα 21:00
Κεφαλάρι του Αι-Γιαννιού (Μουσείο Υδροκίνησης)
River Party

Σάββατο 16 Αυγούστου
Ώρα 21:00
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης
Θεατρική παράσταση : «Η Θέμις έχει κέφια», μια κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά με τα παιδιά της Δημητσάνας σε σκηνοθεσία της Βασιλικής Αγγελοπούλου.

Κυριακή 17 Αυγούστου
Ώρα 21:00
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης
Αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο με την Άννα Βυτινάρου, το Γιάννη Θωμόπουλο και τη συνοδεία της Λαϊκής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου.

Παρασκευή 22 Αυγούστου
Ώρα 21:00
Λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική στο Κέντρο της Δημητσάνας.

Σάββατο 23 Αυγούστου
Ώρα 21:00
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης
Θεατρική παράσταση: Σύγκρουση Γενεών «Το Χάσμα» από το Θέατρο Κνωσός.
Επιλογή κειμένων: Κώστας Γεωργουσόπουλος.

 

 

 
Εκδηλώσεις στο Δ. Φαλάνθου
Ο Σύλλογος των Απανταχού Ροεινιωτών, διοργανώνει και φέτος τις ετήσιες οκταήμερες εκδηλώσεις του και αθλητικού περιεχομένου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Φαλάνθου και τους πολιτιστικούς συλλόγους των γειτονικών χωριών προσφέροντας στιγμές ζωντάνιας και χαράς στους μόνιμους κατοίκους του Ροεινού, στους Απανταχού Ροεινιώτες που επισκέπτονται την ιδιαίτερη πατρίδα τους και σε όλους τους συνδημότες και φίλους της περιοχής. Περισσότερα...

 

 

 
Λογοτεχνική Βραδιά
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Νομού Ηλείας, ο Δήμος Πύργου και το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας (ΟΚΦΠ) σας προσκαλούν στη Λογοτεχνική Βραδιά με γενικό θέμα: «Η Φύση στην Ποίηση: Ανατολή και Δύση (Nature in Poetry: East and West)», η οποία διεξάγεται στα πλαίσια του 19ου Διεθνούς Συμποσίου Φιλοσοφίας με θέμα: “Οικολογία και Ηθική στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης” που διοργανώνει το ΟΚΦΠ.

Στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος σύνεδροι από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού, καθώς και Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες. Ποιητές και Φιλόσοφοι διερευνούν την έννοια της Φύσης ως συμβόλου στην ποίηση Δύσης και Ανατολής και διαβάζουν κείμενα που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς, καθώς και κείμενά τους. Επίσημος προσκεκλημένος ο ποιητής Γιώργος Χρονάς. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στα Γρανιτσέϊκα Πύργου τη Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008, στις 6.00 μ.μ. και είναι ανοικτή για το Κοινό.

πλήρες πρόγραμμα >>>>>>>>

 

 

 
Αναφορές Δρίτσα στο Κοινοβούλιο
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φ. Πετραλιά

Ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Α΄Πειραιά και Νησιών Θοδωρής Δρίτσας, κατέθεσε ΑΝΑΦΟΡΑ το με ημερομηνία 30/7/2008 «ΥΠΟΜΝΗΜΑ» του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας, με θέμα «Λειτουργία Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Ε.Π.Ε.)»

Αθήνα, 6/8/2008

Ο καταθέτων βουλευτής
ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

-----------------------------------------

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χ. Φώλια

Ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Α΄Πειραιά και Νησιών Θοδωρής Δρίτσας, κατέθεσε ΑΝΑΦΟΡΑ το με ημερομηνία 30/7/2008 «ΥΠΟΜΝΗΜΑ» του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας, με θέμα «Λειτουργία Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδας (Ε.Μ.Ν.Ε.)»

Αθήνα, 6/8/2008

Ο καταθέτων βουλευτής
ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

 

 

 

 
Νέα Αστέρα
Θα τιμηθεί ο Οφρυδόπουλος από τον Αστέρα

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων για το Σαββατιάτικο διεθνές φιλικό παιχνίδι του Αστέρα με την ΦΚ Μπρυζ (7 μ.μ.), αφού για πρώτη φορά στην Τρίπολη έρχεται τόσο μεγάλος Ευρωπαϊκός σύλλογος όπως είναι η Βελγική ομάδα (η μοναδική ομάδα της χώρας της που έχει παίξει σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών).
Πριν την έναρξη του παιχνιδιού με την Μπρυζ η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης θα τιμήσει τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο, με αφορμή την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Ο Ζορζίνιο στον Αστέρα Τρίπολης

Ο Ζορζίνιο είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα, αφού σήμερα το απόγευμα υπογράφηκε το συμβόλαιο του. Ο Ζορζίνιο είναι γεννημένος στις 29 Μαΐου 1978 στην Κασέμ της Πορτογαλίας, έχει ύψος 1.86, ζυγίζει 74 κιλά και αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ.

Ο Ζορζίνιο τα τελευταία χρόνια έχει αγωνιστεί στην Ιταλική Μοντένα (2004-2005), στην Πορτογαλική Εστορίλ (2005-2007), ενώ πέρσι αγωνίστηκε στην Βιτόρια Σετουμπάλ, όπου είχε προπονητή τον Κάρλος Καρβαλιάλ.

Μπαστία και Ερέρος στην Τρίπολη

Ο Αντριάν Μπαστία και ο Σεμπαστιάν Ερέρος έφτασαν στην Τρίπολη και προπονήθηκαν κανονικά σήμερα το απόγευμα με την υπόλοιπη ομάδα του Αστέρα. Οι δύο Αργεντινοί ποδοσφαιριστές είχαν ξαναέρθει στην Τρίπολη πριν λίγες ημέρες, προκειμένου να υπογράψουν τα συμβόλαιά τους και πήγαν στην πατρίδα τους για να μαζέψουν τα προσωπικά τους είδη.

Βίντεο και ασκήσεις στο γήπεδο

Το σημερινό πρόγραμμα προπόνησης ξεκίνησε με βίντεο, όπου το προπονητικό τημ του Αστέρα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επισήμανση κάποιων λαθών που έγιναν στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας με την Παναχαϊκή.
Η προπόνηση συνεχίστηκε στο γήπεδο με τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα να ακολουθούν το πρόγραμμα με πολλά παιχνίδια και ασκήσεις με την μπάλα, ενώ από το προπονητικό τημ δόθηκε έμφαση σε κάποια θέματα τακτικής. Δεν προπονήθηκε για προληπτικούς λόγους σήμερα ο Μάουρο Μιλάνο.

Φιλική νίκη για τους νέους

Η ομάδα νέων του Αστέρα πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση κέρδισε 3-1 την ΑΕ Σπάρτης στο φιλικό παιχνίδι που έγινε σήμερα το απόγευμα στην Τρίπολη.
Το σκορ άνοιξε στο 15ο λεπτό όταν μετά από έξοχο συνδυασμό Μέλλου, Γεωργίου, ο δεύτερος έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Γαβ. Αποστολίδης με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τρακάκη.
Στο 56’ μετά από σέντρα του Αργυρόπουλου από δεξιά, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Μωυσιάδη και ο Αγγελόπουλος που καιροφυλακτούσε δεν είχε πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΣ για δεύτερη φορά.
Η ΑΕΣ μείωσε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν μετά από φάουλ του Τσάκωνα, ο Σπανός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 78ο λεπτό ο Γαβριήλ Αποστολίδης με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή μετά από σέντρα ακριβείας του Γεωργίου.
Αστέρας: Κυριακόπουλος, Αργυρόπουλος, Ζίου, Καπόγιαννης, Φαμπέτα, Πετρόπουλος, Γιαννούλης, Γεωργίου, Μέλλος, Αγγελόπουλος, Γ. Αποστολίδης, ενώ έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο και οι Λαμπρόπουλος, Ρούρης, Βλαχοκυριάκος, Κυρίος, Ματθαίος, Ντεκίδης.
ΑΕΣ: Τρακάκης, Σπηλιωτόπουλος, Παπαδάκος, Μπεκέλης, Κωστάκος, Μπιταξής, Γρηγορακάκης, Γραμματικάκης, Σπανός, Τσάκωνας, Λάτσης, ενώ έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο και οι: Μωυσιάδης, Τσίκαρης, Πετρακάκος, Αρνιώτης, Γιαν. Γρηγορακάκης, Μάρσης.

Δηλώσεις Καρβαλιάλ για φιλικό με Παναχαική

Μιλώντας για το χθεσινό φιλικό παιχνίδι με την Παναχαική ο προπονητής του Αστέρα Κάρλος Καρβαλιάλ δήλωσε «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Ο αντίπαλός μας ήταν πολύ οργανωμένος. Ήταν ένα παιχνίδι που έγινε μεσοβδόμαδα και είχαμε την ευκαιρία να δούμε κάποια πράγματα, ενώ οι παίκτες μας ήταν κουρασμένοι.
Κάποια πράγματα που έγιναν στο φιλικό μου άρεσαν, κάποια πράγματα όχι. Θέλουμε να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν. Όλα τα παιχνίδια είναι μαθήματα για μας. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, αλλά σίγουρα μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα».

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα