Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 6-12-2008

 

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για συμβασιούχους Πανεπιστημίου Πελ-σου
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων σχετικά με τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2008

ερώτηση
Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα : «Συμβασιούχοι Πανεπιστημίου Πελοποννήσου»

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παρέχουν τις υπηρεσίες τους, πάνω από τρία χρόνια, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή ανάθεσης έργου, εξασφαλίζοντας με την εργασία τους την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Πρόκειται κυρίως για 94 Διοικητικούς και Τεχνικούς Υπαλλήλους που αναμφισβήτητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Ιδρύματος, εντούτοις ωθούνται στην ανεργία επειδή στο τέλος του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις τους χωρίς να έχει προβλεφθεί η ανανέωσή τους.

Με αυτό τον τρόπο, εκτός του ότι αδικούνται κατάφορα οι εν λόγω συμβασιούχοι εργαζόμενοι, απειλείται ουσιαστικά κάθε αναπτυξιακή προοπτική του Πανεπιστημίου που προϋποθέτει την πλήρη στελέχωση του με διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. Επισημαίνεται ότι υπό αυτές τις συνθήκες το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αφενός μεν δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, αφετέρου δε απαξιώνεται βαθμηδόν στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Δεδομένου ότι η άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων, σε συνδυασμό για την αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών του ιδρύματος και την κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων υπαλλήλων, αποτελεί τη μόνη επιβεβλημένη λύση του προβλήματος,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθεται να παρέμβει για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πορεία των Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος της ανεργίας που απειλεί τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ

 

 

 
Η COSMOTE στηρίζει τον ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Η COSMOTE και ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνουν επίσημα τη συνεργασία τους για την αγωνιστική περίοδο 2008 – 2009, με μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00, στο συγκρότημα Δρυάδες, στο Λεβίδι Αρκαδίας.

Με τη συνεργασία αυτή, η COSMOTE στηρίζει ενεργά έναν ιστορικό σύλλογο της Πελοποννήσου, μια ομάδα με δυναμική παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η COSMOTE επιβεβαιώνοντας τη σταθερή πολύχρονη πορεία της στο χώρο του αθλητισμού, συνεχίζει να στηρίζει ομάδες, συλλόγους και δράσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που προάγουν τις αξίες της άμιλλας, της συμμετοχής και του φίλαθλου πνεύματος.

 

 

 
Για την απεργία της 10ης Δεκεμβρίου
Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, στηρίζει και συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008, για την υπεράσπιση και διεκδίκηση βασικών εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που αμφισβητούνται και υπονομεύονται από τις ασκούμενες αντεργατικές πολιτικές.

Εκφράζουμε την ριζική μας διαφωνία στον προϋπολογισμό, ο οποίος δεν ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των εργαζομένων. Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και σοβαρή μείωση των εισοδημάτων τους, μέσω του προϋπολογισμού, προτείνονται νέα φορολογικά μέτρα, νέα λιτότητα, νέα δραματική μείωση του βιοτικού μας επιπέδου.

Απαιτούμε την ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, της λιτότητας, της περικοπής των κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών, της δραματικής μείωσης των δημόσιων επενδύσεων και της αναπτυξιακής προοπτική της χώρας.

Διεκδικούμε τη δίκαιη διανομή και αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την στήριξη των δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών, την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας της αγοράς. Περισσότερα...

--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Συνάδελφοι
Τώρα πρέπει να βγούμε στους δρόμους του αγώνα. Να αναμετρηθούμε με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, που επιτίθενται κατά των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, κατά των δικαιωμάτων μας, με αιχμή την καπιταλιστική, οικονομική κρίση. Να σπάσουμε το φόβο που καλλιεργούν οι αντίπαλοί μας, να μετατραπεί η λαϊκή δυσαρέσκεια σε οργανωμένη πάλη κατά των εκμεταλλευτών και των πολιτικών τους εκπροσώπων.

Να βγάλουμε τα αναγκαία συμπεράσματα: Περισσότερα...

 

 

 

 
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για ΠΑΟΚ
Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ (4.45 μ.μ.) στην Τούμπα.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο προπονητής της ομάδας Νίκος Κωστένογλου ανακοίνωσε την αποστολή για Θεσσαλονίκη, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω ποδοσφαιριστές:
Γιώργος Αμπάρης, Νίκος Αναστασόπουλος, Φλάβιο, Νίκος Λαζαρίδης, Πέτρος Κανακούδης, Σωκράτης Φυτανίδης, Μανώλης Ψωμάς, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Αντώνης Λαδάκης, Μαρσελάο, Ρούντολφ Ντουαλά, Ζαουάντ Ζαιρί, Λούσιο Φιλομένο, Οράσιο Καρντόσο, Μπρούνο Ουριμπάρι, Ίσραελ Νταμόντε, Φαμπέτα, Ρικάρντο Εστέβες και Ντάνιελ Τσέζαρεκ.

Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, δεν συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή του Αστέρα οι Αντριάν Μπαστία, Σεμπάστιαν Ερέρος, Ακης Στρατάκης, Μάρτιν Καμπούροφ, ενώ συμπεριλήφθηκαν σε αυτή οι Μαρσελάο, Μανώλης Ψωμάς, Ρούντολφ Ντουαλά και Λεωνίδας Αργυρόπουλος. Η αποστολή της ομάδας θα διανυκτερεύσει απόψε σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα